Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

isranur bu cevap sana (1 Kullanıcı)

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
:A:A insan bu kadar yanlış yerlere çekebilir bir konuyu ben sırf sana kırıldım diye forum açıp bilginiz olmadıgı halde araya gimenizden dolayı ortaya çıkan sorunu çözmek için işin öncesinide size anlattım..
ama siz naptınız şu yoruma bak içimi dökmekmi ?işte bu ALLAH a havale edilir çünkü siz beni anlamak istemiyorsunuz "Mücahitin Adini Ver Direk "hadi göster nerde adını verdim işte bunuda ALLAH a havale ediyorum ,,
keşke kırıldıgmı söylemeseydim ben hesap öteye kalmasın diye açtım bu formu ama hesap büyüdü sonumuz hayır olsun inşaALLAH birdaha karşılaşmayız

:)EFZAİREM PEKİ NAPALIM NAPMAMI İSTİYOSUN SENİN ARAŞTIRDIĞIN BU KONUYU EMİN OLKİ BEN SENDEN ÇOK DAHA DETAYLI ARAŞTIRMIŞIMDIR NEDEMEMİ İSTİYOSUN TAMAM EFZAİREM HAKLISIN HURAFE DEĞİLDİR DEMEMİ Mİ KARŞILAŞMAYALIM DİYOSUN AMA YAZIYOSUN.
SENİN BİLGİN BUNDAN İBARET AYNEN YAZILANA İNANIYOSUN AKLINI KULLANIPTA DÜŞÜNEMİYOSUN DİYOSUNKİ BUNLAR DENENMİŞ DUALARDIR TECRÜBEYE DAYALIDIR BİRAZ DÜŞÜNSEN ANLICAN NEDEMEK İSTEDİĞİMİ AMA DÜŞÜNMÜYOSUN NEDENSE.SAYI VERMEMEKTE HEMFİKİRİZ SENİNLE DEMİ SADECE BU DUAYA HURAFE DEMEMİZ SENİ KIZDIRIYO.DAHA ÖNCEDE YAZDIM YİNE YAZIYORUM TECRÜBEYE DAYALIDIR DEDİKLERİ ŞUNDAN İBARETTİR.BU DUAYI OKUYAN KİŞİLER ALLAHIN RIZASINI KAZANMAK İÇİN OKUMUŞLARDIR.YAHU SENİN AKLIN ALIYOMU GÜZEL KARDEŞİM VARMI BİZİM DİNİMİZDE KESİN OLCAK DİYE BİŞEY SORUYORUM SANA VARMI.İŞTE BU HURAFEDİR NEYMİŞ EFENDİM 4444 KEZ OKUNCAK İSTEDİĞİN ŞEY OLCAK NASIL BU KADAR EMİN OLUNABİLİR Bİ KONUDA MÜMKÜNMÜ. ALLAH(C.C)BİLİR ANCAK OLUP OLMUCANI DİLERSE VERİR HAYIRLISIYLA DİLEMEZSE VERMEZ.BEN DEMİYORUM Kİ OKUMAYALIM OKUYALIM TABİİ SALAVAT GETİRELİM BOL BOL AMA İSTEDİĞİMİZ HACETİMİZ İÇİN DEĞİL ALLAH RIZASINI KAZANMAK İÇİN SADECE ONUN İÇİN PEYGAMBERİMİZE BORCUMUZU ÖDEYEBİLMEK İÇİN.İBADETLERİMİZİ DE YAPALIM İNŞALLAH DUAMIZI DA EDELİM TAKDİRİ ALLAHA BIRAKALIM BÖYLE ŞEYLER YAPMAYALIM

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
her ,ikinizde aynı şeyi savunuyorsunuz neyi paylaşamıyorsunuz anlamadım ,en iyi dostluklar kavgayla başlarmış.....................

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
her ,ikinizde aynı şeyi savunuyorsunuz neyi paylaşamıyorsunuz anlamadım ,en iyi dostluklar kavgayla başlarmış.....................

:))) ONU BENDE ANLAMADIM.EFZAİREME SORUYORUM OKUDUĞUNU ANLAMIŞMI DİYE FİKRİNİ SÖYLE DİYORUM İKİDE BİR AYNI YAZIYI KOPYALIYO YAZIDA SACEDE DİREK HURAFEDİR YAZMIYO HEPSİ BU VE ÖYLE BİR YAKLAŞIYOKİ KONUYA SANKİ ZITTINI SAVUNUYO GİBİ HİÇ ANLAYAMADIM BEN BU KARDEŞİMİZİ DAHA KÖTÜSÜ YAZIYO ASLINDA HURAFEDEN DE ŞİRKTİR DİYE AMA ARKADAŞ FARKINDA DEĞİL NEYİ SAVUNDUĞUNU

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm isranur kardeşim.bece efzairemde kendini anlayamıyor.bende onu anlayamadım.seninde anlayamaman normal kardeşim.efzaireme dua edelim.oda bizim kardeşimiz.:gulegule

ALEYKÜM SELAM HAKLISIN MÜCAHİT KARDEŞ NEDİYEYİM.BOŞVER SEN HAKKINI HELAL ET GENEDE YAŞI KÜÇÜK DAHA ONUN GERÇEKTEN HİÇ ANLAM VEREMEDİM SENİNLE Bİ PROBLEMİ Mİ VAR BU KARDEŞİMİZİN. KENDİSİDE BU KONUYU AÇMIŞTI NEDEN ŞİMDİ SAVUNMUYO DA BU ŞEKİLDE DAVRANIYO ŞAŞIRDIM.ALLAHA EMANET OL

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
evet aferin bu forum dedikodu yapın diye açıldı zaten devam edin girin hakkıma !!!!!
ben kapattım bu konuyu hiç yaşanmamış sayıcam hatta sizleri hiç tanımamış.....

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
evet aferin bu forum dedikodu yapın diye açıldı zaten devam edin girin hakkıma !!!!!
ben kapattım bu konuyu hiç yaşanmamış sayıcam hatta sizleri hiç tanımamış.....

ALLAH ALLAH KARDEŞİM YAZMA BÖYLE SAÇMA ŞEYLER. HABİRE BİŞEY SÖYLÜYON BAK BU SAFERDE DEDİKODUCU YAPMIŞSIN.ALLAH AKIL FİKİR VERSİN BİŞEY DİYEMİYORUM BAŞKA SANA.SEN BEN BURDA DEĞİLKEN KASIM HADİ ABİYLE KONUŞMUŞSUN BEN KALKIP SANA DEDİKODUCU DEDİMMİ YOKSA BU KONUYU SEN AÇTIN DİYE SERBESTMİ SANA.BİR TANE SORDUĞUM SORUYA CVP VEREMİYOSUN HA BİRE YOK HAKKIMI HELAL ETMEM YOK DEDİKODUCU.YAŞINDAN BÜYÜK LAF EDİP BENİ KIZDIRMA AFERİMMİŞ SENDENDE AFERİN ALDIMYA ÖLSEM GAM YEMEM ARTIK.YAZMA BİDAHA LÜTFEN KAPAT KONUYU KİLİTLE KONUYU KAPATIYOM DEYİP LAFTA SÖYLEME.BİRDE DEDİKODU NEYMİŞ ONU Bİ ÖĞREN İSTERSEN.

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaşlar
gerçekten birbirinizi kırıyorsunuz bu tip konularda biraz düşünelim gönül kırmaya değmez.
Duada,Allah'a zikirde-niyazın fazlasında zarar olur mu?Muhakkak ki olmaz.Bunları belli rakamlara bölmüşler.Namazlardan sonra neden 99 tane tesbih çekiyoruz demek ne kadar abesse bu da o kadar abes.12-33-4444 bunlar o kadar da fark etmez.Önemli olan huşu içinde inanarak olanıdır.4444 tane tefriciye okuyun gönülden okumadıktan imanla bütünleşmedikten sonra faydası var mı? Bence yok.
Ama bu sayılarla da o kadar meşgul olmayalım.Tipik türk özelliği gibi bütünü kaçırıp ayrıntılara boğulmayalım.
Bu konuyu bence birbiriniz daha fazla kırmadan kapatsanız çok makbuk olur.
Selametle.

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı
,
namazlardan sonraki tesbihat sahih hadise dayalıdır.ama 4444 tefriciye okuyayımda şu dileğim gerçekleşsin diye hiçbir sahih kaynak yoktur.aynı kefeye koymanız abes olan bence.allah rasulünün sünnetidir namazdan sonraki tesbihat...ama 4444 tefriciye dilek duası neyüdüğü belirsiz birkişinin uydurmasıdır.aynı kefeye koymakta abestir.
Ah şu ayrıntılara takılmak, sırf cevap vermek için yazmayın kardeşim ya.Benim yazdığımla sizinkinin en ufak bir ilgisi inanın yok.Ben illa da 4444 tane okunsun demiyorum dikkatli oku.33,12 rakamları nasıl belirli ibadetlerde varsa 4444 tane de onlardan bi tenesi.

4444 Tefrîciyye veya 41 Yâsîn gibi belli saylarda okunan dualar, zikirler, salavât, âyetler ve sureler hakkında (namazlardan sonra 33 adet olarak söylenen tesbîh, tahmîd ve tekbîr gibi pek az müstesna tutulursa) emreden, tavsiye eden bir nas yoktur. Müslüman istediği kadar Tefrîciyye diye anılan salavât veya Yâsîn suresi okuyabilir.

İşte bu gibi sayılar, ya Peygamberimiz ( s.a.v ) tarafından bildirilmektedir. Ya da bazı veli zatların keşfi ile belirlenmektedir. Yani bazı keramet ehli kişiler, bu gibi sayıları seyr-ü sülükte müşahede edip, talebelerine bilgi verebiliyorlar. (Mesela 41 Yasin ve Arefe günleri 1000 İhlas, Üstad Hazretlerinin tecrübe etmesiyle tavsiye ettiği sayılardır.)

"Bunu şu kadar okumak sünnettir, farzdır, dinin emridir..." derse veya böyle inanırsa bid'at gerçekleşir. Böyle bir inanç olmaksızın, şahsî veya başkasının tecrübesine dayanarak "Bu kadar okumanın şuna faydası oluyor, oldu" der, okur ve tavsiye ederse bu bid'at olmaz ve sakıncası da bulunmaz. (Hayrettin Karaman)

Bu salavat diğer salavatlar gibi sayıya bakılmaksızın istenildiği sayıda okunabilir. Ama belirlenen sayıyla okumak ondan beklenen neticeyi göstermede etkilidir.

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı
"Bunu şu kadar okumak sünnettir, farzdır, dinin emridir..." derse veya böyle inanırsa bid'at gerçekleşir. Böyle bir inanç olmaksızın, şahsî veya başkasının tecrübesine dayanarak "Bu kadar okumanın şuna faydası oluyor, oldu" der, okur ve tavsiye ederse bu bid'at olmaz ve sakıncası da bulunmaz. (Hayrettin Karaman)

Bu salavat diğer salavatlar gibi sayıya bakılmaksızın istenildiği sayıda okunabilir. Ama belirlenen sayıyla okumak ondan beklenen neticeyi göstermede etkilidir.
Herkes bilgisi ilmi ölçüsünde Kitabullahtan feyzlenir.
Elmalı Tefsiri
Taberi Tefsiri
Kutub-i Sitte
Fizilal'il Kuran

O zaman bu eserler boş yere yazıldı.Çünkü gereksiz bunlar.
Bir kere seyri sülükle ne alakası var.Seyri sülük tasavvufta manevi yolculuktur.İslam dini hayatı az da olsa inkar eden bu tip akımları reddeder.Yani sizin söylediğinizle konunun alakası yok.

Bir de ne yazdığımı oku kardeşim,
Yaptığınız tartışma sırf gerçekten tartışma olması için.Ben üç tane mesaj attım üç tanesinde de illaki 4444 tane olması gerekiyor diye yazdığımı hatırlamıyorum.
Tartışmayı daha büyütme kardeşim, faydası yok.Ayrıca haklı olsan bile diğer yazılarını okudum bir konuyu konuşma kişilerle olmaz düşüncelerle olur.Kişiyi tıkamak için lütfen tartışma yapmayalım.
Allah'a emanetsin, selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt