Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslami Yarışma (2 Kullanıcı)

sert

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İslami Yarışma

Sorular kolay da olsa en azından bilgilerimizi tazelemiş oluruz öyle değil mi ?

ezocan76

Kayıtlı Kullanıcı

100 ALDIM ARKADAŞLAR...DOĞRU CEVABI ŞÖYLE ÖĞRENİYOSUNUZ.YANLIŞ CEVABA BASTINIZ DİYELİM.CAM KIRILMIŞ GİBİ BİR SES DUYUYORSUNUZ YA.SORUYU DEĞİŞTİRMEDEN DİĞER ŞIKLARA DA SIRAYLA BASIYORSUNUZ ALKIŞI HANGİSİNDE DUYARSANIZ HAH O DOĞRUDUR İŞTE:D

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Haydi bilgilerinizi gözden geçirin

sert

Kayıtlı Kullanıcı

EEEEEE yarışmaya katılan arkadaşlar kaç soru bildiniz bakalım???

sert

Kayıtlı Kullanıcı

soruları bilemediniz galiba ???

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

YAŞASIN 92 ÇIKTI ABİ GÖNLÜMÜ FERAH TUTAYIM MI RAKAMA GÖRE.ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL OLDU MORAL OLDU :D PEKİYİ ALDIM İNŞALLAH İYİ AMEL NOTU OLARAK GEÇER:D

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Yüksek puan almışsın tebrikler.Bu tabii işin eğlence kısmı.Gerçek hayatta tıpkı bu testteki gibi kendimize sorular sormalı,acaba inandığım dini ne kadar biliyorum? diyebilmeliyiz.Bildiklerinle amel etmeni dilerim Allah'a emanet ol kardeşim B)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Yüksek puan almışsın tebrikler.Bu tabii işin eğlence kısmı.Gerçek hayatta tıpkı bu testteki gibi kendimize sorular sormalı,acaba inandığım dini ne kadar biliyorum? diyebilmeliyiz.Bildiklerinle amel etmeni dilerim Allah'a emanet ol kardeşim B)
ALLAH RAZI OLSUN ABİ.İNŞALLAH GERÇEKTE BU NOT İÇİN ÇALIŞIYORUZ NE KADAR BİLDİĞİM TARTIŞILIR İNŞALLAH ZAMANIM VARKEN TAMAMIYLA ÖĞRENİRİM.RABBİM KEŞKE DEMEDDEN UYANDIRSIN BİZİ DOĞRULARA.SELAMETLE;)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

İlk sayfadaki teste ek olarak bir burada ayrıca bir test uygulamak istiyorum.Genel kültür bilgilerini tazelemeye yönelik her gün ayrı ayrı sorularla karşınızda olacağım İNŞAALLAH

SORULAR

a. Peygamberimiz (s.a.v.) "Dünya kadınlarının efendisi dört kadındır" buyurmuştur. Kimdir bu kadınlar?
b. Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen tek kadın kimdir ?
c. Peygamber olmadığı halde, Hz. Cebrail ile konuşma şerefine nail olan kadın kimdir ?

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Haydi! Cevapları bekliyorum.Bu soruları bildiğiniz taktirde devamı da gelecek

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Herkes cevapları iyi biliyor galiba !!!

selen-arzu

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim güzel test.....

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
İlk sayfadaki teste ek olarak bir burada ayrıca bir test uygulamak istiyorum.Genel kültür bilgilerini tazelemeye yönelik her gün ayrı ayrı sorularla karşınızda olacağım İNŞAALLAH

SORULAR

a. Peygamberimiz (s.a.v.) "Dünya kadınlarının efendisi dört kadındır" buyurmuştur. Kimdir bu kadınlar?
b. Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen tek kadın kimdir ?
c. Peygamber olmadığı halde, Hz. Cebrail ile konuşma şerefine nail olan kadın kimdir ?

S.A
a. MERYEM, ASİYE, HATİCE VE FATMA
b. HZ MERYEM
c. HZ MERYEM
ALLAH A EMAET OLUN SELAMETLE

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Haydi bilgilerimizi gözden geçirelim ;)

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim sorularınızı bekliyorum şahsen ben böyle dinimi dha kolay öğreniyorum araştırılan bilgi daha akılda kalıcı oluyor dualarınızı eksik etmeyin benden rabbim bana da ona layık bi kul olmayı nasip etsin

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Aleykümselam o zaman sorayım.
1.İslamın anlamı nedir?
2.İslam dininin mertebeleri kaç tanedir?
3.Şirk-i ekber (en büyük şirk) nedir?
4.Küçük şirk (şirk-i asgar) ne demektir?
5.İlk rasûl kimdir?

Bunların cevaplarını daha sonra veririm artık bugünlük çıkmak zorundayım hayırlı geceler

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

1-Kelime olarak teslim olmak, itaat etmek, bağlanmak, boyun eğmek, selamette olmak gibi anlamlara gelir.

Terim olarak, Hz Muhammed (s.a.v.)'in tebliğ buyurduğu şeylerin hep­sini kalp ile tasdik ve dil ile ikrar edip onları yaşamak ve günlük hayatı­mıza bilfiil uygulamaktan ibarettir.

2-İslam dini üç mertebedir: İslam, iman ve ihsan.

3-Bir şeyi Allah’a denk tutup ona ibadet etmek. İlah’mışcasına ona itaatte bulunmak, hem onun hem de Allah’ın emirlerini müsâvi görerek ortak koşmak, veya o şeyi Allah hükmünün önüne geçirmektir. Bazı hallerde Allah’ın kurallarının geçerli olamayacağına inanmak ta bu kabildendir. Kişi bu durumda geçerli gördüğü kanunları Allah’ın kanunlarına tercih ettiği için bilerek bilmeyerek şirke düşmüş olur. Şüphesiz bu kelimenin tek anlamıyla, şirkin en ağırı olup bu durumdaki kimse İslâmdan çıkmış ve bu durum üzere ölen kimse de ebedi cehennemde kalmak üzere müşrik olarak ölmüştür. (Allah korusun).

4-İslam dairesinden çıkarmayacağı gibi tevhidin aslına da zarar vermez. Ancak bu tevhidin kemaline aykırıdır. Küçük şirk, büyük şirke yol açan vesiledir. Bunun da bazı kısımları vardır. Bunların başlı ca olanlarını Allah’ın yardımıyla zikretmeye çalışacağız

5-Nuh (a.s)

hayırlı geceler allah emanet olun selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt