Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Islami siteler ve dindarlar senfonisi... (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli ablamız.ALLAH celle calalühu razı olsun.cümlemiz okur isek faydasını göreceğiz inşaALLAH herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir paylaşım sizinde dediğiniz gibi.

selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler,ramazanlar olsun ablamız selametle kalınız.

Herkesin cok bilgili oldugu, kitaplari devirircesine yazma yarisina girdigi ve bu denli guzel dili kullanan insanlarin arasinda turkcesi kit birinin kendini ifade etmesi hicte kolay degildi.

Oyle ya gercek hayatta bile insanlarin Allah´in selamini vermekten bile usendikleri bir zamanda ve ne kadar modern olunursa o derece ileri goruslu olacaklarini sanmanin aldatmacasiyla `selamun aleykum`ler yerine `merhaba`lar almisken, nette Rabbin selami ile baslamanin Rabbin selami ile sonlanmasi yazilarin, dua temennileri..Beni acikcasi etkiliyordu...Bu kadar cok bilincli muslumani bir arada gormek na mumkunken bu nimetin kiymetini bilmek lazimdi.

.
Oysa herkes haril haril yaziyordu..Muslumanliga dair, islama dair, kardeslige dair..Bir tartismada hemen Allahin kelamina sarilir, konu ile ilgili ayet bulunur ya da tartisma ile bagdastirdiklari bir ayet bulur hakliliklarini tastik etmek istercesine, nefislerinin hoslarina gitmesi icin yapmadiklari ucuzluklari

`Ben´in hakliligini isbat etmek icin dindar olanlar yarisa girdiler adeta..
Bak bakalim kim daha bilgili..Hadi yaristir ilmini...ilmi olarak ben ondeyim, hadi be sen kendini oyle sen..

Tekfir edenler, dinden cikaranlar, cennete gonderenler, cehenneme sokanlar.. Oldurunlenler, diriltenler ve daha niceleri..

bu yazı ne kadar gerçekleri göz önüne seriyor...
inşallah paylarımızı çıkartmışız..idrak edebilmişizdir.
inşallah yazıyı gerçekten anlayarak okuyabilmişizdir.

yine çok önemli -çok güzel yazılmış bir konu.....bizlere sunduğunuz için teşekkürler.Allah c.c. razı olsun
paylaştığınız için sağ olun Kaan kardeşim

İSLAMI DOĞRU YAŞAYABİLEN HERKESE SELAMÜN ALEYKÜM

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim.ALLAH celle calalühu razı olsun.
selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler,ramazanlar olsun selametle kalınız.

Ama insanlar sanal alemde aslan kesildiler. Gercekte iki kelimeyi bile yan yana getirip konusamayanların sanalda monutorun cazibesine kapılıp, kendilerini gormek istedikleri karekterlere, duruşlara oturttular.
Bazen musluman kardeşlerini musluman kardeşlerine tercih ettiler..Neden tercih ettiklerini bilmeden..Bazen dinin en aşırı neferleri olduklarını iddia edenler, ama nefislerine yenik düşmekten kurtulamayanlar oldu...

:a07:paylaşım için RABBİMİZ RAZI OLSUN İNŞALLAH.
Ben almam gereken mesajı aldım;inşallah hayırda önde olanlarla ve KURAN yolunda sabit olanlarla muhabbetimiz baki olur.
selam ve baki dualarımla..

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun güzel bir paylaşım

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli ablamız.ALLAH celle calalühu razı olsun.cümlemiz okur isek faydasını göreceğiz inşaALLAH herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir paylaşım.

selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler,ramazanlar olsun ablamız selametle kalınız.

Oysa herkes haril haril yaziyordu..Muslumanliga dair, islama dair, kardeslige dair..Bir tartismada hemen Allahin kelamina sarilir, konu ile ilgili ayet bulunur ya da tartisma ile bagdastirdiklari bir ayet bulur hakliliklarini tastik etmek istercesine, nefislerinin hoslarina gitmesi icin yapmadiklari ucuzluklari gormedim gercekte nette gordugum kadar.. Sanal alem reel alemin bir yansimasiydi elbette..

selamün aleyküm kardeşim,

sanal alemle ilgili acizane yorumum şudur.biz müslümanlar ,gerçek hayatta bölünmüşüz ve kendi aramızda bile kişisel bir takım çıkar ve hesaplar peşindeyiz.bugün gerçek hayatta bile müslüman müslümana itimat edemiyor.sanal alem,bizim kendi davamızı anlatmamız için güzel bir ortam,harika bir fırsat ama sanalda bile çirkinlikler yaşanabiliyor.

hele ki bizler müslüman insanlarız,nefis konusunda kendimizi herkesten daha fazla yontmak ve insan kalitemizi arttırmak zorundayız.

ama malesef Allahın selamını almayı ,vermeyi bile gurur yapanlar var.

kendi kendimizi sanalda bile temsil etmekten aciziz.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamün Aleyküm Kaan Kardeşim...

Eline emeğine yüreğine Sağlık RAHMAN razı olsun çok güzel ve değerli bir paylaşim MEVLA istifade etmeyi hepimize nasip eylesin bu paylaşımı okuyu neresinde olduğumuzu anlamamız açısında çok am çok güzel bir paylaşım

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim.ALLAH celle calalühu razı olsun.
selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli günler,ramazanlar olsun kardeşim selametle kalınız.

selamünaleyküm kaan abi...

yazan kardeşimizin ellerine-yüreğine-fikrine sağlık...

malum...sanal ortamdayız...
insanoğlunun reelde dahi gerçek yüzünü göstermeyerek dolaştığını baz alırsak,
burada maske takma ihtiyacı dahi doğmayacağından istediği kadar atıp tutabilir, ahkam kesebilir...

birde islami sitelerde sayılmayacak kadar üye mevcut...
şayet tamamı fikirlerinde samimi ise, itikadı düzgün, bilinçli, örnek müslüman ise...
hangi ülkede yaşıyorlar? neden dışarıda pek fazla rastlamıyoruz?
dil ile kalbin samimiyetini biraz biraz sorgulamak lazım...
tabii ilk etapta kendimizden başlamak kaydı ile...
teşekkürler...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
O kadar cok muslumanlik iddiasinda olanlarin var olmasina karsin neden bu denli zayifti baglar anlamakta hep acziyet icinde kaldim..Muslumanlar olarak nette bile birlesmeleri mumkun olmayan bir guruhun varligi beni her defasinda daha cok karamsarlastirdi.

Ben daha cok musluman, sen daha az musluman..

Ben tarikatci, sen sade musluman..

Ben mezhepci, sen mezhepsiz, dinsiz..Yoldan cikma..

Tekfir edenler, dinden cikaranlar, cennete gonderenler, cehenneme sokanlar.. Oldurunlenler, diriltenler ve daha niceleri..

Hasili kelam, ne cok soz soylemeye gerek var aslinda, ne cok sey ifade etmeye..Herseyin yozlastigi bir zaman diliminde, netteki muslumanlarin bu yoslasmadan nasiplenmemeleri ne mumkundu.
Muminler ancak kardestir diyenlerin, bunun bilincinde olduklarini sananlarin kaci aldanmadi ki. Kardesiyle ugrastigi kadar, asil dusmanlarla ugrasmak icin caba sarfetti mi ?

Es selamun aleyküm Kaan abi...gerçekten harika denilebilecek nitelikte bir yazı idi...Allah razı olsun sizden ve yazıyı yazan kardeşimizden...belkide bütün bunlar hep "kendimiz" in eksikleriyle değil de " başkalarının" eksiklerini görmekten oluyordur...ya da kendimizden bihaber yaşayarak insanlara ahkam kesmekten...yani kısacası 'özeleştirisizlikten'...insanlar yazılanlardan ders almalı...bu yazılanlar bugün öğrenilip yarın unutulmamalı...herkes kendini eleştirmeli...eksiklerini gidermeli...ilk önce kendinden başlamalı düzeltmeye...
Selametle kalın Kaan abi...sürç-ü lisan ettiysem affola...
Hayırlı ve bereketli günler...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
Rabbim razı olsun. çok önemli şeyler paylaştınız. herşey gerçeği olduğunda güzel.
Allah kalblerin özünü bilirken imanın samimiyet, amellerin samimiyet sözlerin samimiyet gerektirdiğini unuttuğumuz da oluyor mu acaba???

Muminler ancak kardestir diyenlerin, bunun bilincinde olduklarini sananlarin kaci aldanmadi ki. Kardesiyle ugrastigi kadar, asil dusmanlarla ugrasmak icin caba sarfetti mi ?

ders almak duasıyla...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli abimiz.ALLAH celle calalühu razı olsun.cümlemiz okur isek faydasını göreceğiz inşaALLAH herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir paylaşım.

selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli günler,ramazanlar olsun abimiz selametle kalınız.

Es Selamün Aleyküm Kaan Kardeşim...

Eline emeğine yüreğine Sağlık RAHMAN razı olsun çok güzel ve değerli bir paylaşim MEVLA istifade etmeyi hepimize nasip eylesin bu paylaşımı okuyu neresinde olduğumuzu anlamamız açısında çok am çok güzel bir paylaşım

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.ALLAH celle calalühu razı olsun.
selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli günler,ramazanlar olsun kardeşim selametle kalınız.

O kadar cok muslumanlik iddiasinda olanlarin var olmasina karsin neden bu denli zayifti baglar anlamakta hep acziyet icinde kaldim..Muslumanlar olarak nette bile birlesmeleri mumkun olmayan bir guruhun varligi beni her defasinda daha cok karamsarlastirdi.

Ben daha cok musluman, sen daha az musluman..

Ben tarikatci, sen sade musluman..

Ben mezhepci, sen mezhepsiz, dinsiz..Yoldan cikma..

Hasili kelam, ne cok soz soylemeye gerek var aslinda, ne cok sey ifade etmeye..Herseyin yozlastigi bir zaman diliminde, netteki muslumanlarin bu yoslasmadan nasiplenmemeleri ne mumkundu.

Es selamun aleyküm Kaan abi...gerçekten harika denilebilecek nitelikte bir yazı idi...Allah razı olsun sizden ve yazıyı yazan kardeşimizden...belkide bütün bunlar hep "kendimiz" in eksikleriyle değil de " başkalarının" eksiklerini görmekten oluyordur...ya da kendimizden bihaber yaşayarak insanlara ahkam kesmekten...yani kısacası 'özeleştirisizlikten'...insanlar yazılanlardan ders almalı...bu yazılanlar bugün öğrenilip yarın unutulmamalı...herkes kendini eleştirmeli...eksiklerini gidermeli...ilk önce kendinden başlamalı düzeltmeye...
Selametle kalın Kaan abi...sürç-ü lisan ettiysem affola...
Hayırlı ve bereketli günler...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.ALLAH celle calalühu razı olsun.

selamun aleykum.
Rabbim razı olsun. çok önemli şeyler paylaştınız. herşey gerçeği olduğunda güzel.
Allah kalblerin özünü bilirken imanın samimiyet, amellerin samimiyet sözlerin samimiyet gerektirdiğini unuttuğumuz da oluyor mu acaba???

ders almak duasıyla...

Kaan Erdem

Yönetici

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt