Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

islamı öğretir misiniz (1 Kullanıcı)

hans

Kayıtlı Kullanıcı
RE: islamı öğretir misiniz

ONLARI YAPTIM YAPIYORUM NAMAZA BAŞLADIM PEYGAMBERİ RÜYAMDA GÖRDÜM ONDAN SONRA MÜSLÜMAN OLDUM ŞİMDİ ARAŞTIRIYOM SİZİN SİTEYİ GÖRDÜM CAK GÜZEL

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldiniz
Burada beklediğiniz ilgiyi yardımı hoşgörüyü bulacağınıza eminim.Siz öğrenmek istediklerinizi yazın bizlerde elimizden geleni yapalım kardeşim,isterseniz kitaplar ve cd ler tavsiye edebiliriz.Kainatı yoktan varedeni bulmuşsunuz bunu kabul etmişsiniz bizi size elimizi uzatmazmıyız hiç,kardeşim müslüman olduğunuzu yazmışsınız Rabbim kabul buyursun inş daim etsin.
Size düşen bundan sonra en doğru kaynaktan öğrenmeye çalışmaktır.Ve dinimizin gereklerini öğrenip uygulamaya çalışmaktır.Bizler Allahın izni ile yardımcı olmaya çalışacağız.SELAM VE DUA İLE

hans

Kayıtlı Kullanıcı

TAMAM SAĞOLUN İLGİNİZ İÇİN Bİ ARKADAŞ ADINI DEĞİŞTİR DİYO NE OLSUN

omer58

Kayıtlı Kullanıcı

by-cansuyu yazdı:
aska mecnun yazdı:
selamünaleyküm;

Kardeşlerim gerekli cevapları sizlere eksiksiz olarak vermişler ancak sizin niyetiniz mi yok nedir tam anlayamadım hem verilen önerileri yapmıyor yapmadığınız gibide tepkide vermiyorsunuz... Sizce bu iş çok hafife alınması gereken bir işmidir bunu merak ediyorum...sohbet etmek istiyorsanız bilgi@islamiyet.gen.tr buraya mesaj attın hem sorularınıza cevap verelim hemde sohbet edelim eğerki isteğinizde ciddi iseniz selametle

arkadaşlar bu vatandaşa benim inanasım gelmiyor yöneticiye katılıyorum ama sorduğu şeylere tabiki cevap verelim

EĞER SAMİMİYSEN ŞU HANS MANS BEN BUNLARDAN ANLAMAM İSMİNİ Bİ DEĞİŞTİR ÖYLE GEL KARDEŞ

s.a. can kardeşim:
1-bizim dinimizde kimseye zorlama yoktur.diğer dinlerde,soru sorma sadece söyleneni yap vardır.
bizim dinimizde böyle birşey söz konusu değildir.aksine önce oku sonra düşün emri vardır.çünki okunan kuran başlı başına ibret doludur ve dünyanın en güzelidir o.
2-bu kardeşimizin niyeti kötü isede kendisi şunu bilmelidir ki,yüce rabbim hiçbir kuluna zulmedici değildir,ancak kulları nefislerine ve kendilerine zulmedicidirler.niyetindeki samimiyeti bizler bilemeyiz bizleri aldatabilir ama yüce yaratıcıyı asla.hz.mevlananın da dediği gibi ne olursan ol yine gel.biz müslümanız,bizler hoşgörülüyüz,dünyanın en çağdaş insanları biziz,bizler iki cihan serveri,efendiler efendisi,hz.MUHAMMED(S.A.V)'İN ÜMMETİYİZ.ONUN HAYATINA BAKINIZ VE EYYYYYYYYYYYY KENDİNİ ÇAĞDAŞ SANIP MÜMİNLERİ GERİCİ GÖRENLER SİZLER GERÇEKTEN ACINACAK HALDESİNİZ SİZLER EN ACINACAK İNSANLARSINIZ.CANIM KARDEŞİM ALLAH'A EMANET OL.B)B)B)

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Selam Allah dandır Selam Allah adır Allah ın selamı Hidayet eyledigi kullarının üzerine olsun

RE: Selam Allah dandır Selam Allah adır Allah ın selamı Hidayet eyledigi kullarının üzerine olsun

aska mecnun yazdı:
selamünaleyküm;

Kardeşlerim gerekli cevapları sizlere eksiksiz olarak vermişler ancak sizin niyetiniz mi yok nedir tam anlayamadım hem verilen önerileri yapmıyor yapmadığınız gibide tepkide vermiyorsunuz... Sizce bu iş çok hafife alınması gereken bir işmidir bunu merak ediyorum...sohbet etmek istiyorsanız bilgi@islamiyet.gen.tr buraya mesaj attın hem sorularınıza cevap verelim hemde sohbet edelim eğerki isteğinizde ciddi iseniz selametle
Biz diledigimizin hidayete ermesini saglayamayız ancak ALLAH C.C insanları hidayete erdirir. Hans kardeşimize gerekli bilgileri vermeye çalışıyoruz. Ançak o bişey sormuyoki sadece ben islamiyeti ögrenmek istiyorum diyor. Bizlere sorsa Kardeşlerim ben İman ettim ançak Rabbimize nasıl ibabet edilir. Efendimizi nasıl tanıyabilirim diye sorsa amenna. Üstü kapalı ve geniş bir şekilde soruyor ve islami yaşamı anlatmak bi anda nasıl olur. Hans kardeşim sen sorularını sor eger Allah'ın sohbetini etmek istiyorsan biz burdayız sana yardım etmek istiyoruz eger samimiysen. Hz Muhammed Mustafa S.A.V Efendimiz Tüm insanlıga gönderilmiş RAHMET peygamberidir. Onu yaşamını ögren Bak bitane İngiliz yazar var Martin LİNGS belki duymuşsundur adam hiristiyanken Efendimizin hayatını araştırıyor ve müslüman oluyor. MARTİN LİNGS ( HZ MUHAMMED S.A.V in HAYATI) Onu bi oku istersen dünya islam din alimleri tarafındanda begeni kazanan bi araştırma. Önce Resulü Ekremi tanı sev onun sevgisi seni Rabbimize götürür

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar bana garip geliyor kusura bakmayın bu vatandaş eğer islamı gerçekten öğrenmek istiyorsa tabiki yardımcı olmak bizim vazifemiz zevklede yaparız yapıyoruzda zaten ama ben bu arkadaşa derim ki nerede bilmiyorum ama bulunduğu yerde mutlak diyanetin bir müftüsü veya başka bir yetki verdiği kimse vardır gitsin dizinin dibine çöksün ve hem kendini anlatsın hem islamı anlattırsın

EVET İSMİNİ DEĞİŞTİRMESİNİ İSTEDİM PEYGAMBERİMİZ ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL İSİM VERMEMİZİ İSTEMİŞ ÇÜNKÜ BU KARDEŞİMİZ DE MÜSLÜMAN OLDUM DİYOR ÖYLEYSE İSİM DE Bİ YERDE DEĞİŞMESİ LAZIM DİMİ İSİM NE OLSUN DİYE BİZE SORUYO BUYRUN BAKALIM BEN HASAN DİYORUM

hans

Kayıtlı Kullanıcı

adım artık AYETULLAH

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm
Kardeşim sana İslam'ı şöyle özetleyebiliriz;
İslam, esasları Allah tarafından Hz Muhammed (s.a.v.) aracalığı ile insanlara bildirilen en son ilahi dindir. Bu dinden olanlara İslam yahut Müslüman denir. İslam'ın esasları Kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'de toplanmıştır. İslam'ın temel şartları yanii imanın Allahın birliğine, meleklere,kutsal kitaplara,peygamberlere, ahiret gününe, kadere, iyilğin ve kötülüğün Allah'tan geldiğine inanmaktır. Kelime-i şahedet (Eşhedü en la ilahe illellah Ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve rasulüh = Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik ederim. Yine Muhammed'in (s.a.v.) Allah'ın kulu ve elçisi olduğuna şahitlik ederim), Müslüman olmanın ilk şartıdır. Başka bir dinden olan kimsenin İslam dinine girebilmesi için Kelime-i şehadet söylemesi zorunludur. Kur'an hükümlerine göre, her insan Müslüman doğar; sonradan ana ve babasının dinine girer. İslam'ın diğer şartları ise. günde 5 vakit namaz kılmak, yılda bir ay (Ramazan ayı) oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmektir. İnsanlar bu esasları tam olarak yerine getirmeselerde iman ettikleri için Müslümandırlar. İslama inanan insanların Allah'tan başka kimseye hesap vermeleri gerekmez. Fakat sadece Allah'a karşı sorumlu olmaları insanların gelişi güzel hareket etmelerini sağlamaz. İslam'ın akla ve bilime önem vermesi, hoşgörülü olması, zararlı alışkanlıkları yasaklaması, insanların hep iyiliğini düşünmesi vb. dolayısıyla dünyanın her yerinde kendisinden taraftar bulmasını sağlamıştır...

İnşaAllah yararımız dokunmuştur kardeşim. Bak kardeşim sana bir öneri; Bizler insanız ve hata yapabilirz. Hiçbir insan dört dörtlük olamaz. Ancak Kur'an-ı Kerim hatasızdır ve en doğru Kaynak odur. İlk olarak sen önce Kur'anı bir Türçe meal-i olarak hatmet. Daha sonra Peygamberimizin hadislerine bak. Anlamadığın bir konu olursa burdaki bütün kardeşlerimiz sana yardımlarını esirgemiycektir.

Allahaısmarladık... B)

hans

Kayıtlı Kullanıcı

SAOL TORON KARDEŞİM

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

allahın selamı Rahmeti üzerinizde Ve üzerimizde Daim olsun inşallah. İlk önce şunu belirtmeliyim ki İnternet insanların vicdanlarının ve saf duygularının çok güzel alaya alınacagı bir ortamdır. Öncelikle Her arkadaşımız gibi size inanmak istiyorum söylediklerinizin dogru oldugunu KAbul etmek istiyorum. KArdeşim şu bir gerçek ki kim ne derse desin eger burda Allah rızası için size yerdım eden birileri varsa bunlar Allah katında Ecir Alır eger siz yalan söylüyorsanız bu noktada ise siz bunun Günahınız alırısnız.

Söylediginiz her şeyin dogru oldugunu düşünerek Seçimde çok iyi yaptoıgınız söylemek isterim. Allah c.c. Sadece sayılı kullarına hidayet nasip eder ondan sonrası kulun Kendi iradesi içerisinde yaşanır eger sapkınlıga meyillenirse döner EGer Allah c.c . ve Peygamberine iman ederse ozaman Kurtuluşa erir.

Söylicem şudur ki ilk önce dinimizin temel Prensiplerini ögreniniz. Allahın izniyle Kardeşlerimizden dinini iyi bilenlerden tavsiyeler alınız sonrası gelecektir. Dua edin Duanız sonund aallah size dogru yolu nasip edecek ve bu dogrultuda gidiceksiniz inşallah. selamın aleykum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt