Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

islamı öğretir misiniz (2 Kullanıcı)

hans

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaş ben islamiyeti öğrenme istiyom

omer58

Kayıtlı Kullanıcı
RE: islamı öğretir misiniz

SELAMÜNALEYKÜM HANS KARDEŞİM SEN EN DOĞRU EN HAYIRLI YOLU SEÇMİŞİN RABBİM SENİ BU YOLDA MUVAFFAK ETSİN

hans

Kayıtlı Kullanıcı

seğol kerdeşim

mollasaid

Kayıtlı Kullanıcı

imani en guzel risalei nur kulliyatindan ogrenebilirsin.okumani tavsiye ederim.ALLAH muvaffak eylesin

koyunlulu

Kayıtlı Kullanıcı

mollasaid yazdı:
imani en guzel risalei nur kulliyatindan ogrenebilirsin.okumani tavsiye ederim.ALLAH muvaffak eylesin

kardeş, daha islamiyete yeni girmeye çalışan bir kişi, Risale-i Nur u nasıl anlayabilir sizce???
biraz ağır olmadı mı?

hans

Kayıtlı Kullanıcı

RİSALİ NUR NEY

omer58

Kayıtlı Kullanıcı

koyunlulu yazdı:
mollasaid yazdı:

kardeş, daha islamiyete yeni girmeye çalışan bir kişi, Risale-i Nur u nasıl anlayabilir sizce???
biraz ağır olmadı mı?

S.A. OZAMAN HEP BERABER YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞALIM BU KARDEŞİMİZE SEVABI BÜYÜKTÜR[big][/big]

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

hans yazdı:
İçten bunu istiyorsan ne güzel aramıza hoşgeldin. Öncelikle şunu söyleyim Yüce Rabbimiz Allahu Tealanın 99 ismi vardır ve Allah ile 100 tanedir. Bu isimlerinin arasında Tanrı diye isim yoktur. Tanrıyı Hiristiyanlar kullanır Türkçe kelime karşılıgı ilah demektir Biz bizi Yaratan ilahımızın adını biliyoruz lütfendikkat edelim olurmu. Kardeş Allah'ı sevmek resülünü sevmekten gecer önce sen Resülü Ekremin yaşam tarzını cektigi çileleri ögren O mubarek hiç bir beklentisi olmadan O na okadar dünyevi zenginlikler sunulmasına ragmen neden davasından vazgeçmedigini ögren olurmu. Şehadet getirmekle ve temizlenip namaz kılmakla işe başlayabilirsin. Bi namaz hocası kitabı al. Farz ibadetlerini ögrendigin gibi Efendimizin hayatı Sahabilerin hayatını da ögren

omer58

Kayıtlı Kullanıcı

remi7781 yazdı:
hans yazdı:
İçten bunu istiyorsan ne güzel aramıza hoşgeldin. Öncelikle şunu söyleyim Yüce Rabbimiz Allahu Tealanın 99 ismi vardır ve Allah ile 100 tanedir. Bu isimlerinin arasında Tanrı diye isim yoktur. Tanrıyı Hiristiyanlar kullanır Türkçe kelime karşılıgı ilah demektir Biz bizi Yaratan ilahımızın adını biliyoruz lütfendikkat edelim olurmu. Kardeş Allah'ı sevmek resülünü sevmekten gecer önce sen Resülü Ekremin yaşam tarzını cektigi çileleri ögren O mubarek hiç bir beklentisi olmadan O na okadar dünyevi zenginlikler sunulmasına ragmen neden davasından vazgeçmedigini ögren olurmu. Şehadet getirmekle ve temizlenip namaz kılmakla işe başlayabilirsin. Bi namaz hocası kitabı al. Farz ibadetlerini ögrendigin gibi Efendimizin hayatı Sahabilerin hayatını da ögren

S.A. HAY SEN ÇOK YAŞA KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN TANRI KELİMESİNE DİKKAT BUYURDUĞUN İÇİN[big][/big]

hans

Kayıtlı Kullanıcı

KİTAP LARI OKUYORUM AMA BEN SİZLERLE TANIŞMA VE İSLAMİYET HAKKINDA SOHBET ETMEK İSTİYORUM SAHBET ETMEK DAHA ĞÜZEL

omer58

Kayıtlı Kullanıcı

hans yazdı:
KİTAP LARI OKUYORUM AMA BEN SİZLERLE TANIŞMA VE İSLAMİYET HAKKINDA SOHBET ETMEK İSTİYORUM SAHBET ETMEK DAHA ĞÜZEL

TANIŞMA BÖLÜMÜMÜZDE KENDİNDE BİRAZ BAHSEDERMİSİN

kelce86

Kayıtlı Kullanıcı

selam hans öncelikle doğru yolu bulduğuna müslüman olmak istediğine çok sevindim sen en iyi ALLAH tan yardım alabilirsin bunu da dua ile yapacaksın ALLAHA yönelip ellerini açtıktan sonra ALLAHIM BANA DOĞRU OLANI GÖSTER BANA YARDIMCI OL BANA İSLAMI ANLAMADA KOLAYLIK VE SABIR VER ŞEYTANIN VE YARATILMIŞLARIN ŞERRİNDEN ANCAK SANA SIĞINIRIM BENİ YARADAN SENSİN BENİ BAĞIŞLA BENİ DOĞRULUKTAN AYIRMA SANA YÖNELDİM YA RAB!BENİ KABUL BUYUR diye dua et ya da içinden geldiği gibi emin ol ALLAH senin en iyi yardımcın olacak tüm kapılarını sana açacaktır islamiyete şehadet getirerek başlayabilirsin eşhedu enna ilahe illallah ve eşhedü enna muhammeden resulallah sonra içinde aklında bi şüphe varsa bunları terket ALLAHımın varlığına kesin inan[huzur forumda resimler bölümünü tıklarsan çok güzel dini ibretlik resimler var ALLAH ismi her yerde yaratılmış her şeyin üzerinde yazılı bulutlarda dünyanın üzerinde elimizde ayın yüzeyinde yumurtanın üstünde bi çok yerde ALLAH bize varlığını bi çok delillerle sunmuş yaratılmış herşeyin yaratılış mucizesini düşünürsen hiç bişeyin yoktan var olmadığını anlarsın )islamın asıl kuralı iman etmek kalple inanacaksın dille tastik edeceksin peygamberimizin yaşayışını geçmişten ve gelecekten haber veren hadislerini okumalısın herşeyin yaşanmış ve yaşanmakta olduğunu gördüğünde inancın artacak sonra namaz surelerini ezberlemem gerek bunu ALLAH sana kolay kılacaktır RABBİM kuluna ağır gelecek yükler yüklemez ....hans sana yardımcı olmak istiyorum dinlemek istersen ben elimden geldiği kadarıyla anlatırım ...ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

KARDEŞİM MERHABA,
BİZLER ÖNCELİKLE SENİN KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDUĞUNU BİLDİRMENİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ.
İNANKİ BU YOLDA GEÇİRİLECEK HER ANIN BİLE ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEMİ VAR. MADEM KENDİNE İSLÂMI YAKIN GÖRDÜN, MADEMKİ RABBİM SANA HİDAYET YOLUNU GÖSTERDİ, O HLADE BUNU ÖTELEME YUKARIDA YAZILANLARIN HEPSİNDEN ÖNCE HEMEN ŞEHADET GETİR Kİ , BU GÜZEL DİNE ANA KAPISINDAN GİR.
SEN İÇERİ GİRDİKTEN SONRA İNAN O SORDUĞUN SORULARIN CEVABINI BULMAN ÇOK DAHA KOLAY OLACAKTIR.
BU İŞİ SOHBET EDEREK YAPMA İSTEĞİNİDE MAKUL KARŞILIYORUM , AMA SİTE YÖNETİCİLERİNİN BU KONUDAKİ TUTUMU BİZLERİN SANA MSN ADRESİ VERMEMİZE ENGEL TEŞKİL ETMEKTEDİR.
O YÜZDEN SEN BİR SANİYE SONRASINI BİLE BEKLEMEDEN HEMEN O MÜBAREK CÜMLEYİ SÖYLE.
ÇÜNKÜ ÖLÜM MELEĞİNİN NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ DEĞİL. SEN HEMEN İSLAM DAİRESİNE GİR Kİ, EFENDİMİZİN ŞEFAATİNE NAİL OLANLARDAN OLASIN.
K.S.E.O.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm;

Kardeşlerim gerekli cevapları sizlere eksiksiz olarak vermişler ancak sizin niyetiniz mi yok nedir tam anlayamadım hem verilen önerileri yapmıyor yapmadığınız gibide tepkide vermiyorsunuz... Sizce bu iş çok hafife alınması gereken bir işmidir bunu merak ediyorum...sohbet etmek istiyorsanız bilgi@islamiyet.gen.tr buraya mesaj attın hem sorularınıza cevap verelim hemde sohbet edelim eğerki isteğinizde ciddi iseniz selametle

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

aska mecnun yazdı:
selamünaleyküm;

Kardeşlerim gerekli cevapları sizlere eksiksiz olarak vermişler ancak sizin niyetiniz mi yok nedir tam anlayamadım hem verilen önerileri yapmıyor yapmadığınız gibide tepkide vermiyorsunuz... Sizce bu iş çok hafife alınması gereken bir işmidir bunu merak ediyorum...sohbet etmek istiyorsanız bilgi@islamiyet.gen.tr buraya mesaj attın hem sorularınıza cevap verelim hemde sohbet edelim eğerki isteğinizde ciddi iseniz selametle

S.A. MUHAMMED KARDEŞİM,
MUHTEMELEN KARDEŞİMİZ ŞU AN SİTEDE YOKTUR. OLSAYDI İNANIYORUM Kİ CEVAPLARA BİR TEPKİ GÖSTERECEKTİ.
SAAT BAYAĞI GEÇ OLDU, BELKİ ONDANDIR.
SANA HAYIRLI GECELER
K.SE.O.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
aska mecnun yazdı:
selamünaleyküm;

S.A. MUHAMMED KARDEŞİM,
MUHTEMELEN KARDEŞİMİZ ŞU AN SİTEDE YOKTUR. OLSAYDI İNANIYORUM Kİ CEVAPLARA BİR TEPKİ GÖSTERECEKTİ.
SAAT BAYAĞI GEÇ OLDU, BELKİ ONDANDIR.
SANA HAYIRLI GECELER
K.SE.O.

ALEYKÜMSELAM;
Abim Allah razı olsun ama istek varsa saatler hiç, bu kadar önemli bir konu asırları aşıp buralara kadar gelebiliyorsa bunu saatlerle sınırlandırmamak gerekirdi neyse bönemli değil abim hayırlı geceler Allah rahatlık versin...

hans

Kayıtlı Kullanıcı

BEN YAHOVAYIM ALLAHA YAHOVA DERİZ BİZ YAHOYA ÇAHİTİYİZ AMA YAKIN BİR ZAMANDA BİR ŞEYLER OLDU İSLAMİYETİ SECTİM BİZDE BÜTÜN PEYGAMBERLERE İMAN EDERDİK AMA İSLAMİYET BAŞKA BEN ŞİMDİ MÜSLÜMANIM ARKADAŞ KELİME ŞADET GETİR DİYOR BEN GETİRDİM İSTERSENİZ EŞHEDENLA İLLAHE İLLALAH VE EŞHEDENLA MUHAMMEDEN RESULULLAH BEN ARTIK MÜLÜMANIM AMA BEN SİZLERLE SOHBET İSTİYOM SİTENİZİ İNCELİYOM TANRI DEYİL ALLAH RAZI OLSUN

omer58

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN YÜCE RABBİM HER ZAMAN YARDIMCIN OLSUN.BİZİM DİNİMİZDE BÜTÜN PEYGAMBERLER SEVİLİR HEPSİNE İNANILIR BÜTÜN PEYGAMBERLER BİZİM PEYGAMBERLERİMİZDİR.DİĞER PEYGAMBERLERLE HZ. MUHAMMED (S.A.V.)ARASINDAKİ FARK;
DİĞER PEYGAMBERLER BELLİ KAVİMLERE(YOPLULUKLARA)GÖNDERİLMİŞTİR
HZ. MUHAMMED(S.A.V.)EFENDİMİZ BÜTÜN ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLMİŞTİR.YÜCE RABBİMİZ;"SEN ONLARIN İÇİNDEYKEN ONLARI HELAK EDECEK DEĞİLİZ". DEMİŞTİR.SEN İŞE PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINI ÖĞRENMEKLE BAŞLA.EFENDİMİZ;BANA İMAN ETMEYEN ALLAH'İMAN ETMİŞ OLMAZ,BUYURMUŞLARDIR.EMİNİM BUGÜNE KADAR HİÇ YAŞAMADIĞIN HUZURU BULACAKSIN İSLAM DİNİNDE.MESELA BİR CAMİYE GİTTİĞİN ZAMAN ORADAKİ MANEVİ ATMOSFERİ HİSSEDECEKSİNB)B)

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
selamünaleyküm;

arkadaşlar bu vatandaşa benim inanasım gelmiyor yöneticiye katılıyorum ama sorduğu şeylere tabiki cevap verelim

EĞER SAMİMİYSEN ŞU HANS MANS BEN BUNLARDAN ANLAMAM İSMİNİ Bİ DEĞİŞTİR ÖYLE GEL KARDEŞ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt