Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ISLAM’DA KADININ DEGERI (1 Kullanıcı)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
Islâm Dîni, kadina en büyük degeri vermis ve onun namuslu, temiz, vakarli, haysiyetli ve serefli bir tarzda yasamasini saglamistir. Islâm nazarinda kadin, sefkat, merhamet, hürmet duyulmasi ve nezâket gösterilmesi gereken asîl ve nezîh bir varliktir. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, kadinlarin nârin, nâzik ve kibâr olduklarina isâretle, onlarin hiç kirilmamasi ve incitilmemesi gerektigini tavsiye etmislerdir. Bir hadîs-i serîflerinde:

"... Kadinlar hakkinda hayirli olup nezâketle muâmele etmenize dâir vasiyyetime itâat ediniz! Çünkü onlar ese kemiginden yaratilmistir. Ege kemiginin en egri tarafi üst kismi (ortasi) dir. Eger sen onu dogrultmaya ugrasirsan, kirarsin; kendi hâline birakirsan, daima egri kalir. O halde kadinlar hakkinda hayir ögüdüme dikkat ediniz!" (1) buyurur.

Hz. Peygamber (s.a.v.)’e ilk defâ inanan ve O’na en büyük destegi veren Hz. Hatîce (r.anha) vâlidemizdir. Nitekim Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz, Hz. Hatîce (r.anha) vâlidemiz hakkinda ?öyle buyurur:

"Allâh bana Hatîce’den hayirli bir kadin vermemistir. Bütün insanlar beni yalanlarken, O beni tasdîk etmis; insanlar benden kaçarken, O beni mali ile desteklemistir. Ve Allâh bana baska hanimlardan degil, O’ndan çocuk ihsân etmistir." (2)

Kadin, ayni zamanda ilk islâm sehîdidir. Hz. Ammâr (r.a.)’in annesi Hz. Sümeyye (r.anha), Mekke’de müslümanligi ilk kabul edenlerden ve bu yüzden dayanilmaz iskencelere ugrayanlardandi. Kendisine islâm’dan ayrilmasi için yapilan her türlü eziyet ve zulme ragmen, hak yoldan dönmedi. Sonunda Sümeyye (r.anha), Ebû Cehl’in süngüsü altinda can vermis ve Allâh yolunda ilk islâm sehîdi olmak seref ve mertebesine erismistir. (3)

Kur’ân-i Kerîm’de "en-Nisâ"(Kadinlar) isimli, yüz yetmis alti âyetlik uzun bir sûre oldugu gibi, ayrica "Meryem" diye Hz. Îsâ (a.s.)’in annesine atfedilen doksan sekiz âyetlik müstakil bir sûre daha vardir. Bunlardan baska; "en-Nûr, el-Ahzâb, el-Mümtehine, et-Tahrîm ve et-Talâk" sûreleri de kadinlarla ilgili çesitli konulari içine almaktadir.

Islâm Dîni’nde kadin, âile ocaginda temel egitimi veren ilk ögretmen ve mükemmel bir egitimcidir. Çocugun terbiyesi, yetismesi, her yönden gelismesi, daha küçük yasta iken güzel aliskanliklar kazanmasi ve faydali bilgilerle donatilmasi husûsunda annenin rolü çok büyüktür. Baba, evin nafakasinin temini için ömrünün ekserîsini âilesinden disarida geçirmekte, çocugu ile yeteri kadar mesgul olamamaktadir. Bu durumda, çocugu asil yetistiren ve terbiye eden anne olmaktadir. Nitekim peygamberler, mürsid-i kâmiller, velîler, sultanlar ve daha nice büyük insanlar, hep mümtaz annelerin kucaklarinda yetismislerdir.

Ahlâk kitaplarimizda; çarsidan alinan degisik yeni bir seyi, çocuklara bölüstürürken önce kizlardan baglanarak ikrâm edilmesi tavsiye edilmis, kiz çocuklari daha hassas ve nâziktirler, diye düsünülmüstür.

Kiz çocuklarinin bakimi ve terbiyesi için her türlü fedâkârlikta bulunan anne ve babalarin, büyük fazîlet ve ecir sâhibi olacaklarini Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, su hadîs-i i serîfleriyle beyân buyurmu?lard?r: "Kim, (iki veya üç) kiz çocugunu erginlik çagina erisinceye kadar besleyip büyütürse, kiyâmet gününde -iki parmagini birlestirerek- onunla söylece beraber oluruz." (4)

Bu da, yüce dînimizin kadina verdigi üstün degeri gösterir.

tear

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ISLAM’DA KADININ DEGERI

DİNİMİZ KADINI DEĞERLİ,ÖNEMLİ GÖRMÜŞ ÇOK ŞÜKÜR. ONU AŞAĞILAMAMIŞ, DEĞERSİZLEŞTİRMEMİŞ. PAYLAŞTIĞINIZ KONU ÇOK GÜZEL, OKUMAKTAN MUTLU OLDUM. ALLAH RAZI OLSUN, SAĞOLUN.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

tear yazdı:
DİNİMİZ KADINI DEĞERLİ,ÖNEMLİ GÖRMÜŞ ÇOK ŞÜKÜR. ONU AŞAĞILAMAMIŞ, DEĞERSİZLEŞTİRMEMİŞ. PAYLAŞTIĞINIZ KONU ÇOK GÜZEL, OKUMAKTAN MUTLU OLDUM. ALLAH RAZI OLSUN, SAĞOLUN.

CUMLEMIZDEN İNŞ.RABBIM SIZLERDENDE RAZI OLSUN.ALLAH A EMANET OLUN.

takan

Kayıtlı Kullanıcı

TEŞEKKÜR EDERİM MUAZ BEY YİNE GÜZEL BİR KONU AÇMIŞINIZ.
AMA AVATARINIZ BENİMKİNİN AYNISI OLMUŞ ARKADAŞLAR KARIŞTIRMASIN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

takan yazdı:

allah razı olsun kardeşim bilmıyodum kalp kalbe karsıdır sevıyorum senı degıştıreyım...

takan

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
takan yazdı:

allah razı olsun kardeşim bilmıyodum kalp kalbe karsıdır sevıyorum senı degıştıreyım...

TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM DEMEKKİ BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVİYORMUŞUZ AYNI AVATARI YAPMIŞIZ.AMA BEN 1 GÜN ÖNCE YAPMIŞTIM.TABİ DEĞİŞTİRME KARARI SİZİN BEN BİŞEY DEMEDİM.HAKKINI HELAL ET.A.E.O

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

takan yazdı:
m_muaz yazdı:
takan yazdı:

TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM DEMEKKİ BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVİYORMUŞUZ AYNI AVATARI YAPMIŞIZ.AMA BEN 1 GÜN ÖNCE YAPMIŞTIM.TABİ DEĞİŞTİRME KARARI SİZİN BEN BİŞEY DEMEDİM.HAKKINI HELAL ET.A.E.O

ben degıştırım kerdeşim ne demek

takan

Kayıtlı Kullanıcı

GÜZEL BİR ÇİÇEK OLMUŞ KARDEŞİM.YANLIŞ ANLAMANIZI İSTEMEM HANİ BENDE BİR RAHATSIZLIK OLUŞTURMADI AYNI AVATARI YAPMAK,BUNU BİLMENİZİ İSTERİM.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

takan yazdı:
GÜZEL BİR ÇİÇEK OLMUŞ KARDEŞİM.YANLIŞ ANLAMANIZI İSTEMEM HANİ BENDE BİR RAHATSIZLIK OLUŞTURMADI AYNI AVATARI YAPMAK,BUNU BİLMENİZİ İSTERİM.

onemlı degıl burda yanlış anlama olmaz olsada bızde olmaz..selametle kardeşim..

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun.gece gece iyi geldi bu konu

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN. KİTABIMIZ KUR-AN'I KERİM HERSEYI AP AÇIK VE EN GUZEL BIR SEKILDE ANLATIYOR.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN. KİTABIMIZ KUR-AN'I KERİM HERSEYI AP AÇIK VE EN GUZEL BIR SEKILDE ANLATIYOR.

allah razı olsun..

S

SELEHA

S.A. ARKADAŞIM PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt