Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslamda Domuz eti neden Haramdır(Yasaktır) ? (1 Kullanıcı)

tekdinIslam

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
6 Nis 2009
Mesajlar
72
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
İslam’da bilindiği gibi domut eti yemek haramdır. Peki ama neden? Yeryüzünü insanlar için sayısız bitki ve hayvanla donatmış, sayısız yiyecek yaratmış olan Allah, neden bu hayvanı yemenin haram olduğunu bildirmiştir biz insanlara? Acaba bunun bir sebebi var mıdır? Domuz eti yemek neden haramdır? Tüm bu soruların cevabını bu yazıda bulacaksınız.
Aşağıdaki yazıda konuyu ayrıntılarıyla okuyabilirsiniz.
Dilerseniz bu konuda Batılı bir insanın gözünden domuz eti yemenin neden zararlı olduğunu anlatan videoyu yazının sonunda izleyebilirsiniz.
Domuz Eti Yemek Neden Günahtır?
Bir şeyin helal veya haram olması Allahın emrine tabidir. Allah bir şeye helal derse helal, haram derse haram olur.yani din bir imtihandır. İnsanlara yapılan bir tekliftir. Cenabı hak cennete layık bir duruma getirmek için. İnsanları imtihana tabi tutuyor. Bu sebeple bazı emir ve yasaklar koymuştur.esas olanda bu emir ve yasaklara uymaktır.
Bu prensiplerin gerek insanın şahsi hayatına . Gerekse cemiyet hayatına pek çok faydaları vardır. Dolayısıyla bunlar . O emir ve yasağa daha şuurlu olarak riayet etmemizi sağlıyor.
Dinimizin yasakladığı hususlardan birisi de domuz etidir. Bu yasaklamanın. Pek çok hikmeti vardır. Biz burada sadece birkaçına işaret etmeye çalışacağız.
Zehirli Maddeler :
Domuz eti çok yağlıdır.yenildiği taktirde bu yağ kana geçer. Böylece kan yağ tanecikleriyle dolmuş olur.kandaki bu fazla miktardaki yağ atar damarların sertleşmesine tansiyon yükselmesine ve kalp infaktüsüne sebep olur.
Ayrıca domuz yağı içerisinde sutoksin denilen zehirli maddeler mevcuttur.vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için . Lenf bezlerinin fazla çalışmaları icap eder. Bu durum bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek adeta domuza benzer.bu sebeple bu hastalığa domuz hastalığı (skrofuloz) adı verilir .Hastalığın ilerlemesi halinde bütün lenf bezleri cerahatlanarak şişer.ateş yükselir , ağrı başlar ve tehlikeli bir durum ortaya çıkar.
Fazla Miktarda Kükürt:
Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu kükürt yönünden çok zengindir.bu sayede vücuda fazla miktarda kükürt alınmış olur.bu fazlalıksa; kıkırdak , kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma , kireçlenme ve bel fıtığı gibi hastalıklara yol açar.
Domuz eti devamlı yenilirse vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdak yumuşar; vücut ağılığına tahammül edemeyerek altında ezilir.böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir.
Domuz eti yiyenlerin elleri pelteleşir, yağ tabakaları teşekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; tembel ve az hareketli olur. Bazı futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuşlardır.
Aşırı Büyüme:
Domuzda, büyüme hormonu da çok fazladır. Doğduğu zaman 600-700 veya daha fazla gram olan domuz yavrusu 6 ayda 100 kiloya erişir.Bu kadar süratli gelişme , büyüme hormonunun fazlalığı sebebiyledir.
Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar.burun,çene, el ve ayak kemiklerinin anormal şekilde büyümesine ve vücudun aşırı bir şekilde yağlanmasına sebep olur.
Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır. Nitekim domuz kesim işiyle uğraşanlar, erkek domuzların belli bir yaştan sonra mutlaka ”kansere ” yakalandıklarını bilimsel ve kişisel verilerle ifade ederler.
Deri Hastalıkları:
Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imtidazol denilen maddeler , deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzama , dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar.
Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı , apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini arttırır.bu sebeple doktorlar, kalp hastalarına kesinlikle domuz eti yememelerini kesinlikle tavsiye ederler.
Domuz Eti ve Trişin:
Domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de trişin hastalığıdır.domuzlar bu hastalığı trişinli fare veya trişinli domuz eti ile beslenmekle alırlar. Fakat trişin, domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz.halbuki insanlarda , çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir.
Domuz etiyle alınan trişin kurtçuklar , mide-barsak yoluyla kana geçer . Böylece de , bütün vücuda yayılırlar.trişin kurtçukları özellikle çene , dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler.çiğneme, konuşma ve yutma adalelerinde felçler meydana getirirler.
Yine kan damarlarında tıkanıklığa , menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar.bazı ağır vakalar ölümle sonuçlanır.bu hastalığın en kötü taraflarından birisi de kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır.
Trişin hastaları bilhassa Avrupa ve Hıristiyan ülkelerinde aşırı bir şekilde yaygındır.Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen , İsveç, İngiltere, Polonya’da trişin salgınları fazla miktarda görülmektedir.
Yurdumuzda ve İslam ülkelerinde yerli Hıristiyanların dışında hiç bir Müslüman’da trişin hastalığı görülmemiştir. Çünkü ülkemizde ve de İslam topraklarında, Hıristiyanlar dışında kimse domuz eti yememektedir.
Gıdalar ve İnsan Mizacı:
İnsan ve hayvanlar yedikleri gıdaların az-çok tesirinde kalırlar. Mesela ,köpek,aslan gibi et yiyen hayvanların yırtıcı; koyun, keçi,deve gibi ot ile beslenen hayvanlarınsa daha uysal ve yumuşak huylu oldukları malumdur.
Bu durum, insanlar içinde geçerlidir.nebati gıdalarla beslenenlerin ,genellikle halim-selim; et ve et ürünleriyle beslenen insanların ise daha sert mizaçlı oldukları tespit edilmiştir. Domuz, dişisini kıskanmayan bir hayvandır.domuz eti ile beslenen insanlarda,kıskançlık hissinin zayıfladığı veya dumura uğradığı gözlenmiştir. Fransız filozoflarından savorin de beslenmenin mizaç üzerindeki bu tesirine çok önem vererek (bana ne yediğini söyle,senin ne olduğunu haber vereyim ) demiştir.
Helaller İhtiyaca Yeter:
Yüce rabbimiz,istifademiz için pek çok gıda yaratmıştır.bunun yanında,bazı zararlı şeylerin yenilip içilmesini yasaklamıştır. Çünkü o,sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir. kullarına, taşıyamayacakları yükleri yüklememiştir.emir ve yasakları,insanların rahatlıkla altından kalkabilecekleri şeylerdir.acaba insan içki içmeyince,domuz eti yemeyince ne kaybeder?
Yapan Bilir:
Bir makinenin mühendisi,o makinenin hangi şartlarda ve nasıl çalışacağını da belirtmiştir.
Mesela kataloğunda , bir makinenin 220 voltta çalışabileceği yazıyor.bizse,daha iyi çalışabileceğini
düşünerek,500 volta takmış olalım.bir anda,makinenin ne hale geleceği malumdur…
İşte insan vücudu da, Cenab-ı Hakk ‘ın yarattığı mükemmel bir motor ve harika bir makinedir. Bu
makinenin en iyi nasıl çalışacağını da,elbette yapan bilecektir.madem ki Allah’ımız domuz etini
haram kılmıştır,öyleyse yememiz mahzurludur.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt