Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslam'da Büyü'nün Hükmü (1 Kullanıcı)

sulesah

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İslam'da Büyü'nün Hükmü

15 yaşımdan beri tanıdığım,sevdiğim bir aleviyle evlendim.bir kızım oldu.ailesi beni istemedi hiçbir zaman.günahları onların olsun,yemediğimiz büyü de kalmadı.eşim intihar etti,korkunç rahatsızlıklar çekiyordu.Allah onu affetsin.2 yaşındaki kızımla yaşama devam ettim.işimde ters yüz olup,kapandı.kızım evde gördüklerinden uyumaya korkar oldu.üniversite bitirmekle cahillik bitmiyor.yapılanları bozdurmak için çaba harcadım.
niye yazıyorum?Allah beni de affetsin çareyi hoca hoca dolaşarak aradım.ömrümce bunlar için tövbe etsem bilmem affolunur mu?geçen seneye kadar böyle devam etti.rüya ya da yaşananlardan sürekli yine mi bir şey yapıldı diye korku içinde bekliyordum.
geç olsa da anladım.Allaha çok şükür kapandım,namazımı borçlarıyla kılmaya gayret ediyorum.kısaca Allah'a sığındım.O'nun izni dışında hiçbir şey olmaz biliyorum.Felak ve Nas sureleri,Ayetel Kürsi en büyük ilacım,savunmam oldu.şimdi cevşen-ül kebiri öğrendim.bilgilendirenlerden Allah razı olsun.
yürekten kendimi ve kızımı Allah'a emanet ettikten sonra gözüm açıldı diyebilirim.yapılanların,bulduklarımın,yaşadıklarımın insanlığa sığar bir tarafı yok.yapanı da,sebeb olanları da Allah'a havale ettim.ayak ve dizlerinden 9 aydır ameliyatlardan kurtulup,rahat yürüyemeyenler var şimdi bunların karşılığında.gördüm ki en büyük koruyucu en büyük cezalandırıcı da Allah.herşeyi bir sınav olarak görün,gelen Allah'tan,kabullenip O'na sığının.Allah tüm inananları kötülerin niyetlerinden korusun.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

sulesah yazdı:
15 yaşımdan beri tanıdığım,sevdiğim bir aleviyle evlendim.bir kızım oldu.ailesi beni istemedi hiçbir zaman.günahları onların olsun,yemediğimiz büyü de kalmadı.eşim intihar etti,korkunç rahatsızlıklar çekiyordu.Allah onu affetsin.2 yaşındaki kızımla yaşama devam ettim.işimde ters yüz olup,kapandı.kızım evde gördüklerinden uyumaya korkar oldu.üniversite bitirmekle cahillik bitmiyor.yapılanları bozdurmak için çaba harcadım.
niye yazıyorum?Allah beni de affetsin çareyi hoca hoca dolaşarak aradım.ömrümce bunlar için tövbe etsem bilmem affolunur mu?geçen seneye kadar böyle devam etti.rüya ya da yaşananlardan sürekli yine mi bir şey yapıldı diye korku içinde bekliyordum.
geç olsa da anladım.Allaha çok şükür kapandım,namazımı borçlarıyla kılmaya gayret ediyorum.kısaca Allah'a sığındım.O'nun izni dışında hiçbir şey olmaz biliyorum.Felak ve Nas sureleri,Ayetel Kürsi en büyük ilacım,savunmam oldu.şimdi cevşen-ül kebiri öğrendim.bilgilendirenlerden Allah razı olsun.
yürekten kendimi ve kızımı Allah'a emanet ettikten sonra gözüm açıldı diyebilirim.yapılanların,bulduklarımın,yaşadıklarımın insanlığa sığar bir tarafı yok.yapanı da,sebeb olanları da Allah'a havale ettim.ayak ve dizlerinden 9 aydır ameliyatlardan kurtulup,rahat yürüyemeyenler var şimdi bunların karşılığında.gördüm ki en büyük koruyucu en büyük cezalandırıcı da Allah.herşeyi bir sınav olarak görün,gelen Allah'tan,kabullenip O'na sığının.Allah tüm inananları kötülerin niyetlerinden korusun.

Selamünaleyküm;

Başınız sağolsun Rabbim yar ve yardımcınız olsun kızınızı size bağışlasın Rabbim sizi vede kızınızı korusun inşAllah..En güzel dua'da bulunmuş Allah'ın lütfundan yararlanmışsınız Nas VE Felak surelerini okuyarak Allah'a emanet olun okumaya devam inşAllah Rabbim yolunuzu açık etsin selametle

youngmuslim

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
VERMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLERDEN DOLAYI HERKEZTEN ALLAH RAZA OLSUN.

METINENES

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SİHİR VE BÜYÜ HAKKINDA GÖRÜŞÜM

RE: SİHİR VE BÜYÜ HAKKINDA GÖRÜŞÜM

SELAMÜN ALEYKÜM DİN KARDEŞLERİM ÖNCELİKLE CUMAMIZ BİZE VE BÜTÜN İSLAM ALEMİNE HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE. KARDEŞLERİM SİZE SİHİR VE BÜYÜ İLE İLGİLİ YORUM YAPMAK İSTİYORUM. BİZİM GÜZEL VE MUHTEŞEM DİNİMİZDE SİHİRİ VE BÜYÜNÜN HİÇBİR YERİ YOKTUR. DİNİMİZ SİHİR VE BÜYÜYÜ KESİN BİR DİLLE YASAKLAMIŞTIR. SİZ SİZ OLUN BÖYLE HURAFELERE KESİNLİLE İNANMAYIN. O TÜR İNSANLARDAN UZAK DURUN. İMKANINIZ VARSA ONLARI VE ONLARA YAKIN OLANLARI HİDAYETE DAVET EDİN. SİHİR VE BÜYÜ RABBİMİZİN KESİNLİKLE YASAKLADIĞI ŞEYLERDİR. O TÜR İNSANLAR İMAN BAKIMINDAN ZAYIF OLANLARDA GÖRÜLÜR. RABBİM BİZİ VE BÜTÜN İSLAM ALEMİNİ O TÜR İNSANLARDAN MUHAFAZA EYLEYE. KARDEŞLERİM UZAK DURUN ALLAH KATINDA SEVİMSİZ OLMAYIN ALLAHÜ TEALA DAN İSTEYİN NE İSTERSENİZ. ALLAH HERŞEYİ LAYIKIYLE BİLENDİR O ESİRGEYENDİR O ÇOK MERHAMET EDENDİR. NET VE KESİN OLARAK SİHİR VE BÜYÜ HAKKINDA TEK KELİME EDENDEN UZAK DURUN.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

METINENES yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM DİN KARDEŞLERİM ÖNCELİKLE CUMAMIZ BİZE VE BÜTÜN İSLAM ALEMİNE HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE. KARDEŞLERİM SİZE SİHİR VE BÜYÜ İLE İLGİLİ YORUM YAPMAK İSTİYORUM. BİZİM GÜZEL VE MUHTEŞEM DİNİMİZDE SİHİRİ VE BÜYÜNÜN HİÇBİR YERİ YOKTUR. DİNİMİZ SİHİR VE BÜYÜYÜ KESİN BİR DİLLE YASAKLAMIŞTIR. SİZ SİZ OLUN BÖYLE HURAFELERE KESİNLİLE İNANMAYIN. O TÜR İNSANLARDAN UZAK DURUN. İMKANINIZ VARSA ONLARI VE ONLARA YAKIN OLANLARI HİDAYETE DAVET EDİN. SİHİR VE BÜYÜ RABBİMİZİN KESİNLİKLE YASAKLADIĞI ŞEYLERDİR. O TÜR İNSANLAR İMAN BAKIMINDAN ZAYIF OLANLARDA GÖRÜLÜR. RABBİM BİZİ VE BÜTÜN İSLAM ALEMİNİ O TÜR İNSANLARDAN MUHAFAZA EYLEYE. KARDEŞLERİM UZAK DURUN ALLAH KATINDA SEVİMSİZ OLMAYIN ALLAHÜ TEALA DAN İSTEYİN NE İSTERSENİZ. ALLAH HERŞEYİ LAYIKIYLE BİLENDİR O ESİRGEYENDİR O ÇOK MERHAMET EDENDİR. NET VE KESİN OLARAK SİHİR VE BÜYÜ HAKKINDA TEK KELİME EDENDEN UZAK DURUN.

Aleykümselam;

Yazınızdan anlaşılan o ki, Konun başlığı hakkında yorum yapmışsınız içeriği Hakkında değil. Büyü vatdır, Tam olarak bunu Hurafe diye nitelendiremeyiz... Dinimiz büyünün kesin Hükmünü açık ve beyanlarla vermiştir... Büyü lafına gelincede, Büyünün konuşulması büyü yapmak anlamını taşımaz, yazdıklarımıza dikkat edelim lütfen burda kimse büyü yapmıyor uzak durun diyorsunuz adını ağzınıza anlmayın diyorsunuz, neye dayanarak diyorsunuz bunu biz burda büyü müslümanlara yapılmış ise izlemeleri gereken yolu bildiriyoruz. yorumunuz için Teşekkür ederim selametle

serifeyildiz

Kayıtlı Kullanıcı

sevgili abicim oncelikle allah sizden binlerce kez razi olsun size bir sey sormak istiyorum bundan yedi sekiz ay onca esimle buyuk sorunlar yasadim ve bir turlu ona yakistiramiyordum son cara hocaya gitmek kalmisti ve esimde buyu oldugu ortaya cikti bana yardim edermisiniz ne yapmaliyim bu konuda cok caresizim henuz hersey eskisi gibi olmadi buyunun bozuldugundan nasil emin olucam ve burdan buyu yapanlarin yaptiranlari yuva yikmak isteyenleri allah kendi kalplerinde ne varsa onlari yasatsin allah islah etsin

serifeyildiz

Kayıtlı Kullanıcı

S.A bisey eklemek istiyorum ben hergece ihlas suresi felek nas ve ayetel kursuyu okuyarak uyurum size masaj gonderdim cunku hem cok caresiz hemde tam emin olmak istiyorum rabbimden sabir diliyorum bu yacadiklarim icin ama nihayetinde bende bir insanim her zaman dua ediyoyum rabbim kimsenin huzurunu bozmasin AMIN

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

s.a cumamiz tum islam alemi icin hayirli olsun insallah... acmis oldugunuz bolum maalesef toplumumuzun en buyuk yaralarindan bir tanesi...buyu cin mussalati maalesef var...teknoloji ve ekonomiden dolayi aile duzenleri bozulmus durumda... gunumuz genclerinin yuzde 60 si ki kaldiki bu yuzde turkiye icin dini bilgiden yoksun...yurt disinda bu tablo icler acisi bir durumda....bu yuzdeler arasinda elbetteki bir pazar kuruldu hocalar pazari insanlarimiz bilmediklerini satin aliyorlar...ALLAH C;C bilmedigimizi bilendir hayyul olan kayyum olandir ve hafiz olandir...bu tur insanlarimiza nasil yardim edecegiz hepimizede gorevler dusuyor... yasamayan bilemez bu durumlari

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Sihir SELAMÜNALEYKÜM

Sihirbazbaz olabilmek için muhakkak küfre sapmak gerektirdiğinden, sihir büyük günah sayılmıştır. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulur:

"Süleyman peygamber asla kafir olmadı. Fakat o şeytanlar kafirdirler ki sihri öğretirlerdi" (Bakara:102).

Melun şeytanın insanlara sihir öğretmekten biricik maksadı, onları, Allah'a eş tanımaya sürmektir. Nitekim Yüce Allah Harut ve Marut'un geçmişini anlatırken şöyle buyurur:

"Halbuli onlar -Harut ve Marut-biz ancak fitneyiz (imtihan için gönderildik) sakın (sihir yapıpta) kafir olma demedikçe kimseye sihir öğretmezlerdi. İşte onlardan koca ile karısınınarasını ayıran şeyler öğrendiler. Halbu ki Allah c.c.'ın izni olmadan sihirle kimseye zarar veremezler. Onlar ise, kendilerine zarar verecek, onlara fayda vermeyecek şeyleri öğreniyorlardı. And olsun sihri satın alan-öğrenen-kimsenin ahiretten hiç bir nasibi olmadığınıda muhakkak biliyorlardı" (Bakara:102).

Delalete düşen bir çok kimselerin sihir yapmanın küfür olduğunun farkına varmadan ve sadece haram olduğunu zannederek sihir yaptıklarını görüyoruz. Erkeği bağlamaya çalışmak ve eşleri birbirine sevfirmek için yapılan büyüler de küfür ve delalet teşkil eden bir çok sözler ihtiva eden sihirden başka bir şey değildir. Hz.Ali (r.a.) Hz Peygamber (s.a.v.)in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Üç kimse cennete giremez. İçki müptelası,akrabalık hakkını gözetmeyen ve sihre inanan kimseler." (Hakim)

İbn-i Mes'ud'un rivayet ettiği bir Hadis-i Şerifte Hz.Peygamber (s.a.v.) buyurur ki: "Üfürük,boncuklar ve karı kocayı birbirine sevdirme işi-büyü,şirktir-küfürdür." (Hakim)

Hadiste bahsi geçen boncuklar bir kısım cahiller tarafından çocuklara ve hayvanların üzerine takılan boncuklardır. Bunların nazar değmemesini önlediğini zannederler. Bu ise cahiliyet devrinden kalma bir delalettir. Buna inanan kafir olur.kadını kocasına sevdirmek için yapılan şey de bir nevi sihirdir. Küfür sayılmasının sebebi ise takdir-i ilahinin aksine tesir yapabileceğine inanmaktır.

Kaynak: Cihaderi.Com

METINENES

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM DİN KARDEŞLERİM CUMA GÜNÜMÜZ HAYIRLI OLSUN. YA BEN BU BÜYÜ VE SİHİR KONUSUNDAN SIKILDIM. BU GÜZEL SİTEYİ BÖYLE GEREKSİZ VE SON DERECE YANLIŞ KONULARLA MEŞGUL ETMEYELİM YAZIK OLUYOR LÜTFEN. BAKIN SAYIN DİN KARDEŞLERİM DİNİMİZCE HİÇTE İYİ OLMAYAN VE RABBİMİZİN KESİNLİKLE VE SON DERECE GÜNAH BÜYÜK GÜNAHLARDAN OLAN HAREKETLERDİR. FAZLA ARAŞTIRMAYA İNCELEMEYE GEREK YOK. BÜYÜ VE SİHİR KESİNLİKLE HARAMDIR.DİNİMİZCE UYGUN DEĞİKLDİR.KESİNLİKLE HARAMDIR. KESİNLİKLE HARAMDIR.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

METINENES yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM DİN KARDEŞLERİM CUMA GÜNÜMÜZ HAYIRLI OLSUN. YA BEN BU BÜYÜ VE SİHİR KONUSUNDAN SIKILDIM. BU GÜZEL SİTEYİ BÖYLE GEREKSİZ VE SON DERECE YANLIŞ KONULARLA MEŞGUL ETMEYELİM YAZIK OLUYOR LÜTFEN. BAKIN SAYIN DİN KARDEŞLERİM DİNİMİZCE HİÇTE İYİ OLMAYAN VE RABBİMİZİN KESİNLİKLE VE SON DERECE GÜNAH BÜYÜK GÜNAHLARDAN OLAN HAREKETLERDİR. FAZLA ARAŞTIRMAYA İNCELEMEYE GEREK YOK. BÜYÜ VE SİHİR KESİNLİKLE HARAMDIR.DİNİMİZCE UYGUN DEĞİKLDİR.KESİNLİKLE HARAMDIR. KESİNLİKLE HARAMDIR.

Aleykümselam;

Bırakında paylaşıp paylaşmama konusunu ben düşüneyim. Hatramdır hükmünü giydirip kesip atmak doğru değildir.

Allah Resulü Buyurdu:

Âlim olmayan veya ilim öğrenmeye çalışmayan bizden değildir. Deylemi,

bilginin iyisi kötüsü olmaz, Yine Allah Resulu buyurmuş "ilim almak her müslaman kadın- erkeğe farzdır. diye sizin bu hoş olmayan tavrınızı anlamış değilim.

İlim ve bilim konusunda kendinizi sınırlandırıyorsunuz. Yarının ne olacağını siz bilemezsiniz, bu gün sadece haramla geçiştiriyorsunuz, yarın başınıza gelirseki ki Allah muhafaza sadece haram olduğunu bilmek yetmiyor selametle

leyla-1

Altın Üye

[mail][/mail]

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

s.a hayat icinde bu konuda cirpinan binlerce insan var
harm oldugunu insallah inanan her insan biliyor ya hirslarina kapilip yaptiranlar..buraya emegi gecmis hic bir dostu kirmak istemiyorum.anlatmakla yasamk cok farklidir...rabbim hafiz adiyla verigi cani muhafaza eylesin insallah

eminenurcan

Kayıtlı Kullanıcı

bizi bu konularda bilgilendirdiğiniz için ALLAH RAZI OLSUN sizden teşekkür ederim. hayırlı günler

cakir1989

Kayıtlı Kullanıcı

esenler kemalpaşa camii- İSTANBULUN FETHİ PROGRAMI -program hafız abdullah yıldırım hocamızın kuran tilaveti ile başlayıp, ARAŞTIRMACI YAZAR MUSTAFA ÖZŞİMŞEKLER hocamızın doyumsuz sohbeti ile devam edip dua ile nihayet bulacaktır. tüm gönül dostları davetlididr.
yer: esenler karabıyır mah. 721 sok kemalpaşa camii
tarih : 26 mayıs cumartesi akşam ını müteakiben başlayacaktır.

iremsu

Kayıtlı Kullanıcı

a.s bende bu konuyla ilgili ufak bilgim var büyü sihir yapmak çok günah birsey bu sitede ye hayranım byyyyyyyyyB)B)

eminenurcan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN B)B)

eminenurcan

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞLERİM SİZİN YARDIMINIZ İHTİYACIM VAR BİZİM EVE ÇOK YAKIN BİR AKRABAMIZ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ÜZERİNE DÜĞÜM ATILMIŞ 6 İPİ BİRBİRİNE BAĞLANMIŞ BİR YUMAK İP ATTI NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUM FELAK NAS SURELERİNİ OKUDUM ALLAH A SIĞINDIM BİRİNE GÖSTERDİK BÜYÜ APILMIŞ DEDİ NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ BİZİM AİLEMİZDE 6 KİŞİLİK BİR AİLE LÜTFEN NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEYİN ALLAH RAZI OLSUN BÖYLE KÖTÜ İNSANLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

eminenurcan yazdı:
S.A KARDEŞLERİM SİZİN YARDIMINIZ İHTİYACIM VAR BİZİM EVE ÇOK YAKIN BİR AKRABAMIZ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ÜZERİNE DÜĞÜM ATILMIŞ 6 İPİ BİRBİRİNE BAĞLANMIŞ BİR YUMAK İP ATTI NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUM FELAK NAS SURELERİNİ OKUDUM ALLAH A SIĞINDIM BİRİNE GÖSTERDİK BÜYÜ APILMIŞ DEDİ NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ BİZİM AİLEMİZDE 6 KİŞİLİK BİR AİLE LÜTFEN NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEYİN ALLAH RAZI OLSUN BÖYLE KÖTÜ İNSANLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN...

[big]İslam dininde BüYü Nasıl Çözülür?[/big]

Büyüden kurtulmak için, diğer hastalıklarda olduğu gibi sebeblere yapışmak lâzımdır. Bunlardan ba'zıları şunlardır:

1- Bir miktar suya Âyet-el kürsî, ihlâs ve Mu'avezeteyn [Nas ve Felâk] sûrelerini okumalıdır. Büyü yapılan kimse bundan üç yudum içmeli, kalan su ile gusledilmelidir.

2- Sedir ağacının yeşil yaprağından yedi adedi iki taş arasında ezilip su ile karıştırılır. Üzerine Âyet-el kürsî, İhlâs ve Kul-e'ûzüler okunur. Üç yudum içip geri kalanla gusledilir.

3- Üç kerre Salevât-ı şerîfe okumalı, sonra yedi Fâtiha, yedi Âyet-el kürsî, yedi Kâfirûn sûresi, yedi İhlâs-ı şerîf, yedi Felâk ve yedi Nâs sûrelerini okuyup kendi üzerine veya hastanın üzerine üflemelidir. Bunları tekrar okuyup hastanın odasına, yatağına, evin her yerine, bahçesine üflemelidir. İnşâallahü teâlâ büyüden kurtulur.

4- Fâtiha, Âyet-el kürsî ve dört kul, [yâni Kâfirûn, İhlâs, Felâk ve Nâs sûreleri] yedişer kerre okunup hastaya üflenirse, bütün âfetler, dertler için ve sihir, nazar için iyi gelir. Tuz üzerine okunup, suda eritilerek içmek şeklinde de olur.

5- Bir kimse sabah akşam, Bakara sûresinin başından dört âyet ve Âyet-el kürsî ile, Âyet-el kürsîden sonraki iki âyeti ve Bakara sûresinin sonundaki üç âyeti okursa, evine şeytan girmez. Mecnûnun [Delinin] hastanın üzerine okunursa, iyi olur.

Silsile-i Aliyye

6- Yirmi beş kerre Estagfirullah denir. Sonuncusunda ve etûbü ileyh'e kadar okunur. Sonra on bir ihlâs ve yedi kerre Fâtiha-i şerîfe ve otuz üç kerre, Allahümme salli ve sellim alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ ali seyyidinâ muhammed okuyup, sevâbı Peygamber efendimizin ve Eshâb-ı kirâmın ve Evliyânın rûhlarına ve sonra Silsile-i aliyye denilen büyük âlimlerin isimlerini söyleyip; bu büyüklerin rûhlarına hediyye edilir. Bunların hürmetine şifâ vermesi için Allahü teâlâya duâ edilir. Hergün sabah-akşam böyle duâ edilir.

7- Âyât-i hırz'ı okumalıdır! Âyât-i hırz, şu sûre ve âyetlerdir:

Fâtiha, Bakara 1,2,3,4,5 ve 163,164 ve 255,256,257 ve 285,286, Âl-i İmrân 18,19. âyetten sadece: "İnneddîne indellâh-il-islâm" kısmı, Âl-i İmrân 26,27, Âl-i İmrân 154, En'âm 17, A'râf 54,55,56, Tevbe 51, Tevbe 128,129, Yunûs 107, Hûd 56, İbrahim 12, İsrâ 43, İsrâ 110,111, Mü'minûn 116,117,118, Ankebût 60, Rûm 17,18, Fâtır 2, Yasin 83, Saffât 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11, Saffât 180,181,182, Feth 27,28,29, Rahmân 33,34,35,36, Hadîd 1,2,3,4,5, Haşr 21,22,23,24, Cin 1,2,3,4,5,6, Burûc 20,21,22, İhlâs, Felak ve Nâs sûresi.

Abdest alınıp, yedi istigfâr ve onbir salevât okunup, hastanın sıhhatine niyyet ederek, güneş doğduktan ve ikindi namazından sonra, günde iki def'a hasta üzerine okunmalı, işâretli yerlerde, hasta üzerine üfürülmeli, şifâ buluncaya kadar [kırk gün kadar] devam etmeli. Her def'ası sonunda, bir Fâtiha okuyarak sevâbı, Peygamber efendimizin ve Behâeddin Buhârî, Ahmed Rifâî ve İmâm-ı Rabbânî hazretlerinin rûhuna hediye edilmelidir. Bir nüsha da yazıp, yanında taşırsa, sihirden, büyüden, nazar değmesinden korur. Murâdı hâsıl olur.

Te'sir etmesi için

Peygamber aleyhisselâmın üç türlü ilaç kullandığı bildirilmiştir. Kur'ân-ı kerîm veya duâ okurdu. Fen ile bulunan ilaçları kullanırdı. Her ikisini karışık da kullanırdı. (Mevâhib )

Kur'ân-ı kerîmin ve duânın te'sir etmesi için ba'zı şartların gözetilmesi lâzımdır. Okuyanın veya yazanın ve hastanın buna inanması, hastanın zararlı olan gıdalardan, şüpheli ilâçlardan perhiz etmesi, sıcaktan ve soğuktan sakınması lâzımdır. Okuyan kimsenin, i'tikâdının bozuk olmaması, haram işlemekten, kul hakkından sakınması, haram ve habîs şey yiyip içmemesi ve karşılık olarak ücret almaması şarttır. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:

(Allah'ı unutarak, gafletle edilen duâ kabûl olmaz.) [Tirmizî]

Duâ, ba'zı ilâçlar gibidir. Allahü teâlâ dilerse te'sir eder. Ya'nî te'sirini Allahü teâlânın verdiğine inanmalıdır! Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

(Dert-belâ gelince, Hz. Yûnus'un duâsını okusun! Allahü teâlâ onu muhakkak kurtarır. Duâ şudur: "Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke, innî küntü minez-zâlimîn." ) [Hâkim]

("Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" okumak, 99 derde devâdır. Bunların en hafifi sıkıntıdır.) [Hâkim]

(Allah, istigfara devâm edeni, her sıkıntıdan, her dertten kurtarır, ummadığı yerden rızıklandırır.) [Nesâî]

serifecandemir

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(:(:(:(:(selamun aleyküm öncelikle başınız sag olsun başınıza gelenlere üzüldüm ALLAH YARVE YARDIMCINIZ OLSUN ALLAHA EMANET OLUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt