Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ıslam ve dını ogrenme (2 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
gulnısa ozaman benı ve benım dururumumu en ıyı sız anlayacaksınız
sızden yardım etmenızı bekleyecegım

tabıı kı elımden geldığınce yardımcı olmak ve islam dınının guzellıklerını anlatmak ısterım sıze

allaha emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
been nasıl abdest ve musluman olmak ıcın ne yapılması gerektıgını ogrendım ve bılıyorum sadece takıldıgım kendı dınımle sızın dınınız arasındakı bazı karşıtlıklarda kuran harıcı başak daha net bılgı alabılecegım kaynaklar arıyorum
şuphesız kuran net ve ogretıcı ama her ılmın her bılgının farklı yan hızmetlerı vardırr
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

bu yazınızı kaydettım cok hoş ve ınsanı etkılene bı anlam
rabbim size hidayet nasip etsin tufan bey ... amaçınız ve yolunuz dogru inşallah önce mukaddes kitabımızı okumakla başlamanız hayırlı olmuş islamı en dogru kaynagından ögrenebilirsiniz onunda tek yolu kuran ve sünnettir inşallah...
efendimiz hazreti MUHAMMET (SAV) hayatını okuyarak ve yaşayarak dinimizi daha iyi tanıya bilirsiniz ...ve bakacaksınızki en dogru yol insanlar için bu dünya ve ahiret hayatları için onları huzura nura rahmete ulaştıracak tek dinin tek yaşam şeklinin islamiyet oldugunu göreceksiniz inşallah rabbim ... hidayet nasip etsin...

teşekkür ederim tufan bey sizin bu yoldaki amacınız inşallah hayırla sonuçlanır siz bir adım atarsanız inşallah rabbim sizden hidayetini esirgemiyecektir inşallah
rabbim çok bagışlagıcıdır tövbe edip kendisine yönelenleri boş çevirmez... inşallah ..rabbim hidayet nasip etsin inşallah...

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
gecen perşembe akşamı burada tanıgım ınsanların vesılesıyle ıslam dını uzerıne guzel bır sohbet ortamına katılmış bulundum
cok degerlı buyukler ve genc arkadaşlardan oluşan bır gruptu ve keyıf verıcıydı
benım bır hırıstıyan oldugumu ve halı hazırda ıslamıyetı ogrenme aşkımı gorunce konuşma ve soz hakkı verılıp dınlendım ve mutlu oldum
cunku dışarıda bıze farklı gozle yansıtıldı ıslamıyet ve dın bence muslumanlıgın en buyuk kaybı
kotu lanse edılmesı

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
benı faız konusunda bılgılendırırmısınız
sımdı kuarnınızda kesın ve kesın faız haram dıyor
ama turkıyede herşey fazı ustune kurulmuş bunun acıklaması nasıl olacak

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
gecen perşembe akşamı burada tanıgım ınsanların vesılesıyle ıslam dını uzerıne guzel bır sohbet ortamına katılmış bulundum
cok degerlı buyukler ve genc arkadaşlardan oluşan bır gruptu ve keyıf verıcıydı
benım bır hırıstıyan oldugumu ve halı hazırda ıslamıyetı ogrenme aşkımı gorunce konuşma ve soz hakkı verılıp dınlendım ve mutlu oldum
cunku dışarıda bıze farklı gozle yansıtıldı ıslamıyet ve dın bence muslumanlıgın en buyuk kaybı
kotu lanse edılmesı

"İslam garib geldi garib olarak Allaha dönecektir" buyurdu Resulullah (sav), hem biz "Hidayet yalnız Allahtandır" diye inanıyoruz, İslamda asıl olan Allahın rizasıdır...
bunlar bugün değil, tarih boyunca böyle olmuştur, önemli olan Müslümanların Allahın rizasını gözetmeleri ve dinden taviz vermemelerdir.
Benim müslüman olmama sebeb arabça okunan Kurandı..bunu duyunca öylesine etkilendim ki..hiç bir şey umrumda değildi, ne iftiralar ne de "zorluklar"
gönül asıl sahibini hatırladı ya çok şükür "Biz bu zikri (Kuranı ) indirdik" ...

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
dun gece yasın suresını okudum ve hem kabe hemde başak ımam ve hocaların telafuzundan dınledım ve acıklamalırına baktım
ve ıcım bır tuhaf oldu kı
bunca zaman neler yaşanmış ve hatalara meıl vermışız

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
benı faız konusunda bılgılendırırmısınız
sımdı kuarnınızda kesın ve kesın faız haram dıyor
ama turkıyede herşey fazı ustune kurulmuş bunun acıklaması nasıl olacak

evet faiz haramdır, ama sadece Türkiyede değil, bütün dünyadaki ekonomileri faizlidir, bizim irademiz dışı bir şey, İMF ,AB adamları tasdik ettiğimiz süre boyunca çıkmaz sokağıdır.
faizi uyduran korsan zihniyeti kazanmak için uydurdu ama tam tersi oluyor, faiz günümüz ekonominin sorunu oluyor, dengeyi bozduğu gibi, enflasyon, deflasyon, resesyon ,işsizlik vb. dertlerin kaynağıdır...

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;638712' Alıntı:
evet faiz haramdır, ama sadece Türkiyede değil, bütün dünyadaki ekonomileri faizlidir, bizim irademiz dışı bir şey, İMF ,AB adamları tasdik ettiğimiz süre boyunca çıkmaz sokağıdır.
faizi uyduran korsan zihniyeti kazanmak için uydurdu ama tam tersi oluyor, faiz günümüz ekonominin sorunu oluyor, dengeyi bozduğu gibi, enflasyon, deflasyon, resesyon ,işsizlik vb. dertlerin kaynağıdır...

ee madem musluman bır toplum ozaman nıye herkez faıze yonelmış durumda haram oldugunu bıle bıle nedendır bukadar kredı cekımlerı ve kart sahıbı olunmaları veya faıze para yatırma cılgınlıgıı

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
ee madem musluman bır toplum ozaman nıye herkez faıze yonelmış durumda haram oldugunu bıle bıle nedendır bukadar kredı cekımlerı ve kart sahıbı olunmaları veya faıze para yatırma cılgınlıgıı

çünkü ABci iktidarı seçtiler...:8
kendi paramızı basmaya izin vermiyo, faizli plastik para basıyo...sömürüyorlar..

derya61

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. öncelikle hoşgeldiniz inşallah sizin için hayırlı olur. evet dinimizde faiz haramdır. ama ülkemizde bu kadar fazla faiz olmasının nedeni iman zayıflığıdır bence. insanlar üç kuruş kazanacağım diye dininin gereklerini bile unutuyor. ama emin olabilirsiniz islamiyeti gerçekten yaşayan müslümanlar faiz yemiyor. inşallah sizde islamiyetin güzelliklerini yaşayanlardan olursunuz. bence bunun için hiç vakit kaybetmeyin. en güzel sığınak Allahtır. demekki siz Allahın sevdiği kullardansınızki sizi bir şekilde islamiyetle karşılaştırdı.

derya61

Kayıtlı Kullanıcı
türkiyede islami ahkamlar uygulanmıyor.faiz yasak değildir.devlet faiz veren bankaları koruma altına almıştır...bu iman zayıflığını değil imansızlığı gösterir.....
güzel kardeşim benim bahsettiğim o değil tufan beyin soylediği insanların faiz yeme çılgınlığı nedendir? diye sorduğu soruyo nacizane cevap vermek istedim. her insan kendinden sorumludur sen haramdan kaçmaya gönülden niyet edersen ve bunun için elinden geleni yaparsan Allah hiç bir şekilde haramı nasip etmez.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt