Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ıslam ve dını ogrenme (1 Kullanıcı)

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar sıtenızı gezdım ve cok acıklayıcı bılgıler aldım devamıda gelecektır
ama suanda yenı bır ulke ve ufak bır şehırde pek bılgı alımı yapamıyorum
sızden dınınızı ogrenme ve nelere yapabılecegım hakkında plan methot ve bılgıler almak ısterım
yardım ve desteklerınız bekleyecegım

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
dinin direği namazdır, namaz kılıyor musunuz?

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamü Aleyküm Varahmatüllahi Ve Berakatühü
Hoşgeldin Kardeşim üyeliğini Hayirli Ve Daimi Olsun. Inşallah Sizi Aydinlatacak Bilgileri Bulursunuz. Hoş Sohbetlerde Bulunmak Duasi Ile

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;638318' Alıntı:
dinin direği namazdır, namaz kılıyor musunuz?

namaz ve bılgılerı ogrenıyorum ben hala hırıstıyan bır ınsanım
bunu belırtmedım sanırım
kuranınızı ve dınınızı yenı ogrenıyorum

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
rabbim size hidayet nasip etsin tufan bey ... amaçınız ve yolunuz dogru inşallah önce mukaddes kitabımızı okumakla başlamanız hayırlı olmuş islamı en dogru kaynagından ögrenebilirsiniz onunda tek yolu kuran ve sünnettir inşallah...
efendimiz hazreti MUHAMMET (SAV) hayatını okuyarak ve yaşayarak dinimizi daha iyi tanıya bilirsiniz ...ve bakacaksınızki en dogru yol insanlar için bu dünya ve ahiret hayatları için onları huzura nura rahmete ulaştıracak tek dinin tek yaşam şeklinin islamiyet oldugunu göreceksiniz inşallah rabbim ... hidayet nasip etsin...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
namaz ve bılgılerı ogrenıyorum ben hala hırıstıyan bır ınsanım
bunu belırtmedım sanırım
kuranınızı ve dınınızı yenı ogrenıyorum

"şehadet ederim ki Allahtan başka ilah yoktur. Muhammed de Onun kulu ve resuludur." diyerek Müslüman olunuyor, sonra güsül/ boy abdesti almanız lazım..

dinimizle, ilgili sorularınız var mı? hristiyanlıktan farkı nedir mesela...

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Yardimciniz Olsun Inş .başlamak Bitirmenin Yarisidir Derler. Inş Devami D Gelir .kelimei şehadet Getirdinizmi?

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
been nasıl abdest ve musluman olmak ıcın ne yapılması gerektıgını ogrendım ve bılıyorum sadece takıldıgım kendı dınımle sızın dınınız arasındakı bazı karşıtlıklarda kuran harıcı başak daha net bılgı alabılecegım kaynaklar arıyorum
şuphesız kuran net ve ogretıcı ama her ılmın her bılgının farklı yan hızmetlerı vardırr
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

bu yazınızı kaydettım cok hoş ve ınsanı etkılene bı anlam
rabbim size hidayet nasip etsin tufan bey ... amaçınız ve yolunuz dogru inşallah önce mukaddes kitabımızı okumakla başlamanız hayırlı olmuş islamı en dogru kaynagından ögrenebilirsiniz onunda tek yolu kuran ve sünnettir inşallah...
efendimiz hazreti MUHAMMET (SAV) hayatını okuyarak ve yaşayarak dinimizi daha iyi tanıya bilirsiniz ...ve bakacaksınızki en dogru yol insanlar için bu dünya ve ahiret hayatları için onları huzura nura rahmete ulaştıracak tek dinin tek yaşam şeklinin islamiyet oldugunu göreceksiniz inşallah rabbim ... hidayet nasip etsin...

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
msj yazan herkeze teşekkur ederım bunu soylemeyı unuttum u kadar ılgıyle ve yardımla karşılaşacagmı tahmın etmedım
teşekkurler
arkadaşlar

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
ÖNCELİKLE HOŞGELDİN SEFALAR GETİRDİN...DİNİMİZİ SEÇMEN ÖĞRENMEK İSTEMEN BU DEVİRDE GERÇEKTEN HİÇ KÜÇÜMSENMİCEK Bİ OLAY OYÜZDEN SENİ KUTLARIM...ALLAH(C.C) YARDIMCIN OLSUN...

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkur ederım ve umarım bır gun sızın gıbı aynı dıne mensup bır ınsan olarak burada msj yazacagım
tabı sızın yardım ve katkılarınızla

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
sitemize hoş geldiniz öncelikle niyetinizi belli etmenize sevindim doğru yolu buldunuz ayrılmazsınız hele bide müslüman oldunuz mu deymeyin keyfinize :D

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
umarım ruyam3 ıyı dıleklerınıze ve esprınıze teşekkurler
dun rısale_i nur adlı kıtapları aldım yenı yenı goz atmaya başladım bununla ılgılı bılgı alabılırmıyım
bır kac yerde bana epeyce bışeyler katacagını soyledıler

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
evet kesinlikle o kitaplar size yardımcı olacaktır

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
ben yurt dışında kaldım hrıstıyanların ıcınde
sonrada 2 sene hrıstıyan koyunde gorev yaptım
en buyuk ozellık
allaha olan ınanç
dınlerı arasındakı dıyalog ve ıslam dını konusunda örnek vererek yardımcı olabılırım
allaha emanet olun

tuffann

Kayıtlı Kullanıcı
gulnısa ozaman benı ve benım dururumumu en ıyı sız anlayacaksınız
sızden yardım etmenızı bekleyecegım

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
İSLAM GÜZEL AHLAKTIR

İnsanı yücelten, insana değer kazandıran güzel huyların hepsini yüce dinimiz İslamda bulabiliriz. Onlardan birisi de güzel huy, güzel ahlaktır. Toplumda insana kıymet bahşeden en önemli manevi güzellik peygamber efendimizin eşsiz ahlakına sahip olmaktır. Çünkü efendimizin ahlakı Kur’ an ahlakıdır.

Yüce Allah (c.c.) A’raf suresi 199. ayetinde bizlere affedici olmayı, iyiliği emretmeyi, insanlara güzel davranmayı ve cahillerden olmamayı emretmektedir. Bunlar İslam ahlakının temel prensiplerindendir. Müslüman olarak, hatta insanlar olarak, herkesin söz konusu bu prensiplere sahip olması hem kendisi, hem de sosyal çevresi açısından büyük önem arz etmektedir.

Hz. Peygamber (s.a.s.): “ İyilik, güzel ahlaktır; fenalık da kalbin yatışmadığı ve başkalarının duymasını istemediğin şeydir.”(buyurmuştur.
Güzel ahlak, her fırsatta herkese iyilik yapmaktır. Sevgili peygamberimiz (s.a.s.) ” Kıyamet gününde mü’ minin mizanında güzel ahlaktan daha ağır bir şey bulunmaz ve her halukarda Allah-ü Teala çirkin ve kötü sözlü kimseyi sevmez. buyurmaktadır.

Bütün iyilikler güzel ahlakın bir neticesidir. Güzel davranışlar Cennete girmeye vesile olduğu gibi; kötü davranışlar da Cehenneme girmeye neden olur. Güzel ahlak, yakın ve uzak çevre ile hoş geçinmektir. Bu da imanda olgunluğun bir göstergesidir. Güzel ahlaka sahip olmanın yolu, Rasulullah’ı örnek almaktır. O’nun ahlakı da Hz. Ayşe validemizin ifadesiyle Kur’andır. Öyleyse Kur’an’ı ve Rasulullah’ın hayatını iyi anlamamız gerekir.

Güler yüzlü, eli açık, cömert olan, kimseye zarar vermeyen, güzel ahlakın gereğini yapmış olur. Zira ayet ve hadislerde güzel ahlaka çok önem verilmiştir. Biz mü’ minler de Kur’ an ve sünnet ölçülerinde güzel ahlak sahibi olmalıyız.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
dinlerarası diyalog konusunda ben de yardımcı olabilirim ama...:D;):)

tecrübeyle sabittir ki dinlerarası diyalog İslamı öğrenme methodu değildir..........

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;638366' Alıntı:
dinlerarası diyalog konusunda ben de yardımcı olabilirim ama...:D;):)

tecrübeyle sabittir ki dinlerarası diyalog İslamı öğrenme methodu değildir..........

selamunaleykum kardeşım
benım burdakı kastettığım şey ınsanlar arası dıyalog gıbı değıl
sadece bıldığım ve daha once tecrube ettığım şeylerden yola cıkarak arkadaşa yardımcı olmak
yoksa kıyas asla değıl

allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt