Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslam hukuku nedir? (1 Kullanıcı)

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
Aziz kardeşim bak kur-an ve islamdan olan genel ölçüleri acizane dilimiz döndüğünce sana verdim ve anladığım kadarıyla sende mecelleyi adliyeyi osmaniyeden bahsettigine göre zaten seninde o isimlerin kimler olduğunu alğılıyo ve anlıyor olman gerekir ki ben bu foruma siyaset tartışmak yada kaç gündür arkadaşların yaptığı gibi sonu gelmicek bir konu üzerine tartışmak veya gereksiz polemiklere girmek için üye olmadım benim bu forumdaki amacım bu konununda başında yazdığım üzere islam hukuku bilgilerimi siz degerli müslüman kardeşlerimle paylaşmaktır ama görmekteyim ki kimsenin bu bilgilerle ilgilendigi yok nerde bir tartışma veya polemik çıkartacak bir konu varsa ve bu konuylarda malumunuz zaman kaybından öteye gitmeyen şeylerdir Aziz kardeşim benim boşa harcayacak zamanım yok yukarda belirttiğim hususlarda bilgi edinmek isterseniz elimden geldigi kadar yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

selam ve sevgilerimle...

Enver Hasan...

vas...

kardeşim sizin beyanlarınız arasında bu sözler bulunuyordu..ehline sor diye ..yine sizin beyanlarınızda forumda siyaset tartışmak..diye bir ifade var..
tamam ben hatalıyım..siz beyan ediyorsunuz..bizde beyanınızı açıklamanızı istiyoruz..siz anlamıyorsunuz ..ve ya anlıyorsunuz cevaptan kaçıyorsunuz..

abe kardeşim neden ozaman konun dışına çıkıp beni sonrada uzun uzun yazıp ben zaman kaybetmem diyorsunuz..

bakınız yazacağınız şu..
parti şu..abc
lider bu..def
tarikat bu.ğğğ
bumu daha kısayoksa öyle yaptım böyle yaptım ben öyle yapmamak isterdim ben öyle yapmam..

madem işin ehli değilsiniz..
ozaman o zeminde kuram kurmayınız..
bilginiz dahirinde marifet yapınız...

sizin boşa harcayacak zamanınız yok..ama bizi boşa düşünmeye sevk edecek zamanınız var..

selametle...

Enver Hasan

Kayıtlı Kullanıcı
vas...

kardeşim sizin beyanlarınız arasında bu sözler bulunuyordu..ehline sor diye ..yine sizin beyanlarınızda forumda siyaset tartışmak..diye bir ifade var..
tamam ben hatalıyım..siz beyan ediyorsunuz..bizde beyanınızı açıklamanızı istiyoruz..siz anlamıyorsunuz ..ve ya anlıyorsunuz cevaptan kaçıyorsunuz..

abe kardeşim neden ozaman konun dışına çıkıp beni sonrada uzun uzun yazıp ben zaman kaybetmem diyorsunuz..

bakınız yazacağınız şu..
parti şu..abc
lider bu..def
tarikat bu.ğğğ
bumu daha kısayoksa öyle yaptım böyle yaptım ben öyle yapmamak isterdim ben öyle yapmam..

madem işin ehli değilsiniz..
ozaman o zeminde kuram kurmayınız..
bilginiz dahirinde marifet yapınız...

sizin boşa harcayacak zamanınız yok..ama bizi boşa düşünmeye sevk edecek zamanınız var..

selametle...

Aziz kardeşim Allahın kitabına ve resululların sünnetine kamilen her safhada uygun iş yapanlar islamın ve müslümanların lehinde çalışanlardır aksi olanlar bu tarifin dışında kalanlardır sana tavsiyem önce allahın kitabını ve resulullahın sünnetini ve bunlardan çıkan islam hukuku fıkıh ilmini bikaç sene iyice oku ehli ile istişare ederek oku ozaman ne demek istedigimi çok daha iyi anlayacaksın belirli gurup parti veya cemaatların açıkca ismini vermeklemi bu işin ehli olmuş olacağız? anlayamadım sizin gayeniz beni gereksiz konulara sürüklemekmi siz soruyu sordunuz bende size acık ve net bir şekilde islamın konuyla ilgili genel hükümlerini yazdım bu hükümlerin dışında yada içinde hangi gurup kalıyor eminimki siz bunlarıda anlıyorsunuzdur dediğim gibi ben kimseyi boşa düşünmeye sevk etmiyorum islamın genel hükümlerini anlatmak ve bunlar üzerine düşünerek kimin ne olduğunu anlamak sizin için boşa düşünmekse bunuda bilemeyeceğim.

Aziz kardeşim bir kez daha yenileyerek söylüyorum benim amacım islamdan bildiklerimi yaklaşık 30 yıllık islam hukuku birikimimi müslüman kardeşlerimle paylaşmak ihtiyaç duydukları dini meselelerine cevap vermektir bu amacın dışında kalan sizinde uzatmaya ve beni içine çekmeye çalıştığınız gibi gereksiz üzerine konuşmaya değmeyen ve zaman kaybından öteye geçmeyecek olan bu ve benzeri konularla ilgilenmiyorum.

Son olarak bu konuyla ilgili bir şey diyecekseniz hiç kendinizi yormayınız bunun dışında islamdan bildiklerinize bir şeyler katmak isterseniz yada beni bilgilendirmek isterseniz her konuda yardımcı olmaktan mutlu olurum.

Selam ve sevgilerimle...

Enver Hasan...

fakirkul

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm ey ihvani muslimin
Ben burada Enver Hasan ve onun görüşünde olanlara karşi görüşumu beyan edecegim.
Dar’ul-Harp: harp edilen (fiilen veya hükmen) yer demektir. Yani bu topraklarda harp hukukunun hakim olması gerekir.
Bir beldenin hükmen veya fiilen dar’ul-harp olması için dünyada İslam devletinin olması lazımdır. İslam devleti demek halkının çoğunluğu müslüman olan devlet demek değildir. Devletlerin ne devleti olduğunu, o devletin hakim olduğu yerde yürürlükte olan hukuki sistem ve o sistemin çıktığı akide belirler. İslam akidesini esas alarak bu akideden çıkan bir hukukla tebasına hükmeden devlet İslam devletidir. Laik akideyi esas alan devletler Laik ve Demokrat, Sosyalist bir akideyi esas alan devletlerin de sosyalist olması gibi.
İşte bu anlamda İslam devleti olan devlet, dünyanın merkezine oturtulur ve diğer devletler İslam devletiyle olan ilişkilerine göre isimlendirilirler. İslam devletine komşu olan veya uzakta bulunup anlaşma yaptığı ve sulh içinde olduğu devletlere “Dar’ul-Sulh”, kendilerine belli bir süre tanınıp eman verdikleri devletlere “Dar’ul-Eman”, İslam beldesi iken halkı topluca dinden çıkarak İslam devletinden kopanlara,”Dar’ul-Ridde “, savaş halinde olup aralarında her hangi bir anlaşma olmayan devletlere “Dar’ul-Harp” denir. Dar’ul-Harbi de iki şekilde ifade etmek mümkündür. Fiilen harbi olanlar, hükmen harbi olanlar. İslam devletine komşu olmadığı halde aralarında her hangi bir anlaşma olmayan devletler hükmen harbidir.
Tanımını yaptığımız bu kavramların hepsi İslam devletinin varlığında olur. İslam devleti yani “Dar’ul-İslam” yoksa bu kavramlar da yoktur. O zaman tüm yeryüzü “Dar’ul-Küfür”dür. Yani küfrün hükümran olduğu yer demektir.
Peygamberimizin ilk on üç yılının Mekke deki durumu gibi. Mekke de Peygamber (a.s) ve müslümanlar olmasına rağmen hem Mekke’ye hem de tüm dünyaya küfür hakimdi. Ne zaman ki Medine’de İslam devlet oldu, işte o zaman diğer devletlerle bu devletin hukuken durumu belirlenmiş oldu. Mekke ile harbi iken Yahudilerle ve çevre kabilelerle antlaşma yapa-rak”Dar’ul-Sulh” olmuştur
Bu bağlamda turkiyeyi Darul islam sayan yeni müctehid Enver Hasan efendi 30 yıl okumuş bu tespiti yapa bilmiş.Peki Darul harbi nasil ve kime göre tanimlayacak merak ediyorum.............?
Değerli arkadaşlar Bir beldede yaşayan insanlarin yüzde 99 u müsluman olmasi orayi Darul İslam yapmaz.........
Bir yerde Ezani muhammediyenin okunmasi orayi Darul İslam yapmaz............
Hele bir yerde de İstiklal marşinin okunmasida orayi darul islam yapmaz...
Bayrağin renginin kırmızı ve ay yıldızlı olmasi orayi Darul İslam yapamaz ...Beyler..........?????????Akıllı olalim Bey kardeşler.............'''''''''

İslam alimlerinin (ortak görüşü) üzerinde icma ettikleri görüş şudur:Bir beldede Küfür Ahkami hakimse orasi Darul Harptir. Peki Enver Hasan gibilerine soruyorum? Bu malum memlekette Şeri hükümler geçerlimi ,Yoksa yasakmi ....?????????? Bunlar ışıgında birdaha İÇTİHAT mi yapar...Bilemiyorum

fakirkul

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm ey ihvani muslimin
Ben burada Enver Hasan ve onun görüşünde olanlara karşi görüşumu beyan edecegim.
Dar’ul-Harp: harp edilen (fiilen veya hükmen) yer demektir. Yani bu topraklarda harp hukukunun hakim olması gerekir.
Bir beldenin hükmen veya fiilen dar’ul-harp olması için dünyada İslam devletinin olması lazımdır. İslam devleti demek halkının çoğunluğu müslüman olan devlet demek değildir. Devletlerin ne devleti olduğunu, o devletin hakim olduğu yerde yürürlükte olan hukuki sistem ve o sistemin çıktığı akide belirler. İslam akidesini esas alarak bu akideden çıkan bir hukukla tebasına hükmeden devlet İslam devletidir. Laik akideyi esas alan devletler Laik ve Demokrat, Sosyalist bir akideyi esas alan devletlerin de sosyalist olması gibi.
İşte bu anlamda İslam devleti olan devlet, dünyanın merkezine oturtulur ve diğer devletler İslam devletiyle olan ilişkilerine göre isimlendirilirler. İslam devletine komşu olan veya uzakta bulunup anlaşma yaptığı ve sulh içinde olduğu devletlere “Dar’ul-Sulh”, kendilerine belli bir süre tanınıp eman verdikleri devletlere “Dar’ul-Eman”, İslam beldesi iken halkı topluca dinden çıkarak İslam devletinden kopanlara,”Dar’ul-Ridde “, savaş halinde olup aralarında her hangi bir anlaşma olmayan devletlere “Dar’ul-Harp” denir. Dar’ul-Harbi de iki şekilde ifade etmek mümkündür. Fiilen harbi olanlar, hükmen harbi olanlar. İslam devletine komşu olmadığı halde aralarında her hangi bir anlaşma olmayan devletler hükmen harbidir.
Tanımını yaptığımız bu kavramların hepsi İslam devletinin varlığında olur. İslam devleti yani “Dar’ul-İslam” yoksa bu kavramlar da yoktur. O zaman tüm yeryüzü “Dar’ul-Küfür”dür. Yani küfrün hükümran olduğu yer demektir.
Peygamberimizin ilk on üç yılının Mekke deki durumu gibi. Mekke de Peygamber (a.s) ve müslümanlar olmasına rağmen hem Mekke’ye hem de tüm dünyaya küfür hakimdi. Ne zaman ki Medine’de İslam devlet oldu, işte o zaman diğer devletlerle bu devletin hukuken durumu belirlenmiş oldu. Mekke ile harbi iken Yahudilerle ve çevre kabilelerle antlaşma yapa-rak”Dar’ul-Sulh” olmuştur
Bu bağlamda turkiyeyi Darul islam sayan yeni müctehid Enver Hasan efendi 30 yıl okumuş bu tespiti yapa bilmiş.Peki Darul harbi nasil ve kime göre tanimlayacak merak ediyorum.............?
Değerli arkadaşlar Bir beldede yaşayan insanlarin yüzde 99 u müsluman olmasi orayi Darul İslam yapmaz.........
Bir yerde Ezani muhammediyenin okunmasi orayi Darul İslam yapmaz............
Hele bir yerde de İstiklal marşinin okunmasida orayi darul islam yapmaz...
Bayrağin renginin kırmızı ve ay yıldızlı olmasi orayi Darul İslam yapamaz ...Beyler..........?????????Akıllı olalim Bey kardeşler.............'''''''''

İslam alimlerinin (ortak görüşü) üzerinde icma ettikleri görüş şudur:Bir beldede Küfür Ahkami hakimse orasi Darul Harptir. Peki Enver Hasan gibilerine soruyorum? Bu malum memlekette Şeri hükümler geçerlimi ,Yoksa yasakmi ....?????????? Bunlar ışıgında birdaha İÇTİHAT mi yapar...Bilemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt