Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Islam Da Bekar Kalmak Yoktur (1 Kullanıcı)

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
güzel dinimiz İslam’da bekârlığa yer yoktur. Eğer bir insan sosyal ve ekonomik şartlarını yerine getirmişse, dinen kabul edilecek sağlık vb. gibi meşru bir mazereti de yoksa evlenmemezlik yapamaz. Kişi eğer fakirse, onun evlenmesine yardım etmek de zengin olan Müslümanların üzerine görevdir. Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.” (Nur Suresi: 32)

Bir kimse, mihir ödeme gücüne, ailesini geçindirecek kadar nafaka temin imkanına sahipse ve “zinaya düşme ve haram işleme tehlikesi karşısında bulunuyor da oruç da tutamıyorsa” dinen evlenmesi farzdır. Çünkü insanın iffetini koruması ve nefsini haramdan sakınması gereklidir. Yani harama düşmemek için evlenmek esastır ve haramla yüz yüze gelen birinin başvuracağı tek çare evlenmek olmalıdır. Gayr-ı tabii yollarla evlilik müessesesiyle savaş, yaratılış hadisesi ile savaştır ve böyle bir savaşa kalkışanın yenik düşmesi de kaçınılmazdır.

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
varsa gönlümüzde olan rabbim heyırlı kılsın yoksada hayırlıları ile karşılaştırsın inşallah ALLAH TAN KORKAN KULDAN UTANAN

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
...........................

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm safiyeciğim...Rabbım (c.c) razı olsun...Rabbım cümlemize hayırlı eşler, hayırlı evlatlar nasıp etsin ...Mevlam doğru insanlarla karşılaştırsın inşaAllah..selam ve dua ile hayırlı günler canm ..

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
İslamda Bekar Kalmak Varmıdır?
İslam da bekarlığa yer yoktur. Eğer bir insan fakirse, onun evlenmesine yardım etmek zengin olan müslümanların görevidir.
"Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (herşeyi) bilendir."
(Nur Suresi:32)
Allahj Resulu bekar kalmak isteyen Osman bin Mez'ub'a müsaade etmemiş ve ona:
"Dul olarak Allah'a kavuşma" buyurmuştur.
Hz.Ömer:
"Üç gün sonra öleceğimi de bilsem bekar gitmektense evlenmeyi tercih ederim"
Ömer bin Abdulaziz Kufe kadısı Said bin Abdurrahman'a cevabında şöyle der:
"Ordu mensuplarının ücretlerini ödedikten sonra, fazla para kaldığını yazmışsınız. Öyleyse borçlulara borcunu ödeyin ve evlenmeyen fakirleri evlendirin."
İstenen bir kızı istemek doğrumudur? Allah Resulu buyuruyor:
"Sizden biriniz din kardeşinin dünürlüğü üzerine dünür göndermesin. Dünür gönderen ondan önce vageçinceye yahut kendisine izin verinceye kadar."
Kadın olumlu cevap verdikten sonra dünürlüğü bozmak haramdır.

Kaynaklarıyla
Büyük Kadın İlmihali
Rauf Pehlivan
Kaynak:
Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN​

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm safiyeciğim...Rabbım (c.c) razı olsun...Rabbım cümlemize hayırlı eşler, hayırlı evlatlar nasıp etsin ...Mevlam doğru insanlarla karşılaştırsın inşaAllah..selam ve dua ile hayırlı günler canm ..

aleyna ve aleykümselam kardeşim dularına kay,tılıyorum gönülden amin diyorum inşallah hayırlı günler

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim...ALLAH hepimizi hayırlı kişilerle karşılaştırsın...Bizlere razı olacağı şekilde yaşamayı nasip etsin...

ALLAHım bizlere öyle bir eş verki...Onunla birlikte SENin yolunda yürüyelim...hem bu dünyamızı hemde ahiretimizi kazandıracak kişilerle karşılaştır...

ALLAHa emanet olunuz...

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim...ALLAH hepimizi hayırlı kişilerle karşılaştırsın...Bizlere razı olacağı şekilde yaşamayı nasip etsin...

ALLAHım bizlere öyle bir eş verki...Onunla birlikte SENin yolunda yürüyelim...hem bu dünyamızı hemde ahiretimizi kazandıracak kişilerle karşılaştır...

ALLAHa emanet olunuz...

HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH SELAM VE DUA İLE HAYIRLI GÜNLER

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Resulu buyuruyor:
"Sizden biriniz din kardeşinin dünürlüğü üzerine dünür göndermesin. Dünür gönderen ondan önce vageçinceye yahut kendisine izin verinceye kadar."

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Hepimize Hayirli Eş Versin, Hepimizede Hayirli Eş Olmayi Nasip Etsin Inşallah

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
İSLAMDA EVLENMENİN HÜKMÜ

İslamda evlenmenin hükmü üç kısımdır: Vacip, sünnet ve mübahtır.

1- Bir kimsenin şehveti galebe çalıp günaha girmekten endişe ederse evlenmesi vaciptir.

2- Bir kimse şehvet hissine sahip olur, fakat iradesi kuvvetli olduğundan günaha girmesi söz konusu olmazsa maddi durumu müsaid olduğu takdirde evlenmesi sünnettir. Peygamber (sav) şöyle buyuruyor: "Ey gençler cemaatı! Sizden evlenmeye gücü yeten evlensin. Çünkü evlenmek gözü haramdan en çok çevirici ve ırzı en ziyade koruyucudur. Evlenmeye gücü yetmeyen oruç tutsun. Çünkü oruç onun için şehvet kırıcıdır" (Buhari, Müslim). İmam-ı Şafii (ra) şöyle diyor: "İradesi kuvvetli olduğundan harama girmekten endişesi olmayan kimsenin evlenmeyip ibadetle meşgul olması daha iyidir. Çünkü Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de Hz. Yahya'yı "Hasun" –kadınlara karışmayan- kelimesiyle meth ve sena ediyor."

3- Bir kimse yaşlı veya cinsi iktidarı zayıf olursa evlenmesi mübah ise de, evlenmemesi daha iyidir. Çünkü evlenme gereği olmadığı halde ağır bir yük altına girmiş olur (al-Müğni li ibn Kudame).

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı günler arkadaşlar

berat05

Yönetici
güzel dinimiz İslam’da bekârlığa yer yoktur. Eğer bir insan sosyal ve ekonomik şartlarını yerine getirmişse, dinen kabul edilecek sağlık vb. gibi meşru bir mazereti de yoksa evlenmemezlik yapamaz. Kişi eğer fakirse, onun evlenmesine yardım etmek de zengin olan Müslümanların üzerine görevdir. Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.” (Nur Suresi: 32)

Bir kimse, mihir ödeme gücüne, ailesini geçindirecek kadar nafaka temin imkanına sahipse ve “zinaya düşme ve haram işleme tehlikesi karşısında bulunuyor da oruç da tutamıyorsa” dinen evlenmesi farzdır. Çünkü insanın iffetini koruması ve nefsini haramdan sakınması gereklidir. Yani harama düşmemek için evlenmek esastır ve haramla yüz yüze gelen birinin başvuracağı tek çare evlenmek olmalıdır. Gayr-ı tabii yollarla evlilik müessesesiyle savaş, yaratılış hadisesi ile savaştır ve böyle bir savaşa kalkışanın yenik düşmesi de kaçınılmazdır.

selamün aleyküm
ellerinize sağlık
gençlerimize örnek olacak bir yazı.
Allah Hayırlı eşler nasipe etsin gençlerimize

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Ben yaklaşık bir ay önce otobüsle bir arkadaşıma giderken otobüste tatlı bir nine bana yer verdi kucağımda kızım var diye diğer gençler ise hiç istivlerini bozmadan öyle oturdukları yerde oturdular neyse biz bu ninemle muhabbet ettik yaşıda yanlış hatırlamıyorsam 76 ve hiç evlenmedim dedi babasını 1 yaşında iken kaybetmiş ama hali vakti yerinde biri gezmiş görmüş biri ama hiç evlenmedim dedi üzüldüm bu hayat yanlız geçmez konunuz güzel emeğinize sağlık Rabbim herkese hayırlı eşler nasip etsin

Selametle

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Ben yaklaşık bir ay önce otobüsle bir arkadaşıma giderken otobüste tatlı bir nine bana yer verdi kucağımda kızım var diye diğer gençler ise hiç istivlerini bozmadan öyle oturdukları yerde oturdular neyse biz bu ninemle muhabbet ettik yaşıda yanlış hatırlamıyorsam 76 ve hiç evlenmedim dedi babasını 1 yaşında iken kaybetmiş ama hali vakti yerinde biri gezmiş görmüş biri ama hiç evlenmedim dedi üzüldüm bu hayat yanlız geçmez konunuz güzel emeğinize sağlık Rabbim herkese hayırlı eşler nasip etsin

Selametle

amin kardeşim inşallah

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
ellerinize sağlık
gençlerimize örnek olacak bir yazı.
Allah Hayırlı eşler nasipe etsin gençlerimize

aleyna ve aleykümselam kardeşim
inşallah bişilere ışık tutanlardan olabiliyorumdur
dualarnızda yer almak duası ile

gunselam

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı günler kardeşlerim.kardeşlerim güzel bir konuya değinmişsiniz.. evlenmek isteyipte evlenemeyen nice insanlar var.maddi olarak sorunları yok,sağlık acısından sağlıkları da yerinde ama evlenemiyorlar,onların ne yapması gerekir..

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı günler kardeşlerim.kardeşlerim güzel bir konuya değinmişsiniz.. evlenmek isteyipte evlenemeyen nice insanlar var.maddi olarak sorunları yok,sağlık acısından sağlıkları da yerinde ama evlenemiyorlar,onların ne yapması gerekir..

sanada hayırlı günler kardeşim
herkesin bir nasibi vardır mutlaka
zamanı vakti gelince hepsi olur
önemli olan hem aranılan hemde aradığını bulan hayırlı eş olmayı nasip etsin inşallah
dualarınıda yer almak duası ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt