Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

IŞIĞI YANAN EVLER..! (2 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Tıp fakültesini yeni bitirmiş, pratisyen hekim olarak ilk görev yaptığım yere, Konya'ya bağlı bir beldenin sağlık ocağına gitmiştim.

Gençtim, bekârdım. Küçük bir beldeydi gittiğim yer.

İlk gece bir eve misafir olmuştum. Tren istasyonunun hemen yanında bir evdi.Akşam yemeğinden sonra çaylarımız gelmiş, sohbetler edilmişti. Üzerimde yol yorgunluğu, geldiğim yeni yerin yabancılığı vardı. Saatler ilerliyor, ağır bir uyku beni içine çekiyordu. Ev sahibine bir şey de diyemiyordum. Bir müddet daha geçti; yine bir hareket yoktu. Evin büyüğü olan Hacıanneye sıkılarak:
"Anneciğim, sizin buralarda kaçta yatılıyor?" dedim.
Hacıanne:
"Evlâdım treni bekliyoruz. Az sonra tren gelecek, onu bekliyoruz" dedi.
Merak ettim, tekrar sordum:
"Trenden sizin bir yakınınız mı inecek ?"
Hacıanne:
"Hayır evlâdım, beklediğimiz trende bir tanıdığımız yok. Ancak burası uzak bir yer. Trenden buraların yabancısı birileri inebilir. Bu saatte, yakınlarda,ışığı yanan bir ev bulmazsa, sokakta kalır. Buraların yabancısı biri geldiğinde, "ışığı yanan bir ev" bulsun diye bekliyoruz."
Konya Ovası'nda, ya da bir başka yerinde Türkiye'nin,trenden inen yabancılar için "Işığı yanan evler" yerinde hâlâ duruyor mudur? Yabancılar, yorgun bedenlerini yün yataklarda dinlendirmeye devam ediyorlar mı? Aç bir köpeğin önüne bir kap yemek bırakan kadınlar yaşıyorlar mı? Kuşlara yuva yapan mimarlar sahi şimdi neredeler? Bu güzel insanlar, atlarına binip gitmişler. Bizler, atlarına binip giden güzel insanlara sahip bir medeniyetin yetimleriyiz. Çekip gidenlerin doldurulmamış boşluklarında savrulup duran yoksullarız.

Şâir öyle diyordu:
"Güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler."

Şimdi bu güzel insanlar, neden ve nasıl atlarına binip gittiler? Onları ne yıldırdı da bir daha dönmemek üzere, sessiz sedasız gittiler? Ey güzel yurdumun güzel insanları! Neredesiniz?

Kaynak: Prof. Dr. Saffet Solak'ın bir hâtırası

kelce86

Kayıtlı Kullanıcı
RE: IŞIĞI YANAN EVLER..!

etrafımıza şimdi bakacak olsak bu kadar fedakar insanlar bulabilirmiyiz acaba? yabancıya arkadaş yolcuya yoldaş olabilen bir yürek bulabilirmiyiz bilmiyorum...ALLAH bizleride iyi insanlardan iyi insanlarla beraber olmayı nasip eylesin inşallah,eline emeğine sağlık Kaan kardeşim güzel bi paylaşım olmuş esselamunaleyküm...

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ALLAH CC RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN...

kelce86 yazdı:
etrafımıza şimdi bakacak olsak bu kadar fedakar insanlar bulabilirmiyiz acaba? yabancıya arkadaş yolcuya yoldaş olabilen bir yürek bulabilirmiyiz bilmiyorum...ALLAH bizleride iyi insanlardan iyi insanlarla beraber olmayı nasip eylesin inşallah,eline emeğine sağlık Kaan kardeşim güzel bi paylaşım olmuş esselamunaleyküm...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Bu güzel insanlar, atlarına binip gitmişler. Bizler, atlarına binip giden güzel insanlara sahip bir medeniyetin yetimleriyiz. Çekip gidenlerin doldurulmamış boşluklarında savrulup duran yoksullarız

s.a kardeşim çok güzeldi..Rabbim gönlü güzel insanlarla birlikte eylesin bizleri inş.
selam ve dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN.....

nigdeli yazdı:
Bu güzel insanlar, atlarına binip gitmişler. Bizler, atlarına binip giden güzel insanlara sahip bir medeniyetin yetimleriyiz. Çekip gidenlerin doldurulmamış boşluklarında savrulup duran yoksullarız

s.a kardeşim çok güzeldi..Rabbim gönlü güzel insanlarla birlikte eylesin bizleri inş.
selam ve dua ile...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel bir yazı kaan ama nerde şimdi o insanlıklar bu zamanda tanımadığın kişiyi evine almaya korkarsın artık tanrı misafirini bırak normal misafirliğe bile gitmeye çekiniyorsun Allah selamet versin B)B)B)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Bizim zamanımızın insanları odönemleri yaşadık Kaan kardeşim galiba hayat pahalılığı yokluk güvensizlik bizleri bu hale getirdi çok hoş bir alıntıydı eline sağlık

Kaan Erdem

Yönetici

ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN.....

hafize yazdı:
Çok güzel bir yazı kaan ama nerde şimdi o insanlıklar bu zamanda tanımadığın kişiyi evine almaya korkarsın artık tanrı misafirini bırak normal misafirliğe bile gitmeye çekiniyorsun Allah selamet versin B)B)B)

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN.....

derya_gulu yazdı:
S.A. Bizim zamanımızın insanları odönemleri yaşadık Kaan kardeşim galiba hayat pahalılığı yokluk güvensizlik bizleri bu hale getirdi çok hoş bir alıntıydı eline sağlık

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim valla çok güzel bir paylaşım eline emeğine sağlık .dua ettim okurken inşallah bende böyle bir insan olurum diye.eskilerin tadı başka bambaşka şimdiki insanlarımızdan daha düşünceli daha nazik daha mütevazı...
yeni nesil onlar gibi değil ama onlar gibi olmak ümüdiyle.
selametle

Kaan Erdem

Yönetici

ALLAH CC RAZI OLSUN..SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN...

mabet_bekcisi yazdı:
allah razı olsun kardeşim valla çok güzel bir paylaşım eline emeğine sağlık .dua ettim okurken inşallah bende böyle bir insan olurum diye.eskilerin tadı başka bambaşka şimdiki insanlarımızdan daha düşünceli daha nazik daha mütevazı...
yeni nesil onlar gibi değil ama onlar gibi olmak ümüdiyle.
selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt