Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İRAN-YAHUDİ VE HAZ.MEHDİ(A.S) (2 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İRAN-YAHUDİ VE HAZ.MEHDİ(A.S)

andelib yazdı:
101 mi yanlışın var yada harf eksikliği.

üstad yazılan bütün risaleleri çoğaltılanları bizzat kendisi bakmadan yanlış yeri varmı diye bakmadan kabul etmezmiş.hepsini tashih edermiş.
benim bildiğim sadece haşir risalesini bile on bin defa okumuş.
zaten biliyonuz üstad çok hızlı okurmuş.sayfaya bakması yeterliymiş.fotoğrafik hafızamı ne diyolar.bide okuduğunu gördüğünü hiç unutmazmış.

çantacı necmi abi ,kırkıncı hoca şener abi ,tireli nihat abi bunlar 150 den fazla risalei nuru bitirmişler.sen üstadı değil sungur abiyi ,abdullah yeğin abiyi hüsnü bayram abiyi ali uçar abiyi bayram yüksel abiyi.......daha bir çok abileri düşün kaç defa bitirdiğini.bunlar daha fazla okuduğunu ben biliyom.

üstadın ne kadar okuduğunu tahmin bile edemiyom.çünkü her okuduğunda o da başka şeyler anlıyomuş.

selamun aleykum

bunu bana abilerden biri söylemişti 101 yanlış 1001'di galiba neyse ben bunu birdaha sorarım

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com

andelib yazdı:
kardeşim kalıp hadislerde belli. ikiside şahıs olacak.bir fikir akımı olsa bile o fikri söyleyen olur.belkide gelmiş gitmiştir bile deccal.ve mehdide deccal ile savaşacağına göre oda gelmiştir.belki kılıç la savaşmaya bilir.fikirlede olur saavaş.onlar kendi silahlarıyla savaşırlar.hadisler biraz perdeli bu konularda ..tevil gerekiyor.
tevillere de dikkat etmek gerekir.herkesin yorumu doğru olmayabilir.herkes ilmi kadar yorum yapar.hem bekle ve ara mehdi ve deccali.çünkü onun safında olanlar mahşerde ayrı hesaba çekilecekler.buraya bazı hadisleri tevilleriyle birlikte kopyalayabilirim.ama risalei nurun şualar kitabının 500.cü sayfası olması lazım 5. şuadır okursaan bence biraz daha soru işaretleri azalacaktır kafanda.tabi sadece orda değil çok yerlerde bahsediyor ama orda biraz daha fazla.

risalei nurun dışındada kaynaklar var tabi.ama eski zamanlarda yorumlar yapıldığından biraz karışık. risalei nurda biraz daha açık.orda bir şahıs gösteriliyor.isim yok ama belli.hadisler o şahıs o olayları yapmadan 30 sene önce yorumlanmış.yani 30 sene önce deemişki bediüzzaman:
bir hadis bir şahıs gelecek şunlarrı şunları yapacak diyor.ve o deccal olacak diyor.

katılmaya bilirsin ama mutlaka oku.bilmekte fayda var.

SELAMUN ALEYKÜM..
BAHSETİĞİN ŞAHIS ÜSTADIN DA SÖYLEDİĞİ GİBİ O KİŞİYE AYNEN UYUYOR YAPTIĞI İCRAATMI DESEM SİZ ANLAMİŞSINIZDIR ...
YANLIZ MERAK ATTİĞİM BİRŞEY VAR BU ŞAHIS BÜYÜK DECCAL Mİ YOKSA HER MİLLETİN BAŞINA GELEN KÜÇÜK DECALMİ...
YADA KÜÇÜK DECCAL ,BÜYÜK DECCAL DİYE AYIRT EDEBİLİRMİYİZ NEDENİNE GELİNCE ...
BİR HADİSTE...
""HUZEYFE (RA)NAKLEDİYOR..HZ PEYGAMBE BUYURDU Kİ :
"DECCAL SOL GÖZÜ OLMAYAN ,PERİŞAN SAÇLI BİRİDİR .BERABERİNDE CENNET VE CEHENNEM VARDIR.CEHENNEMİ CENNET CENNETİ CEHENNEMDİR"...
GENE HUZEYFE (RA)DEVAM EDİYOR:HZ PEYGAMBER BUYURDU Kİ:
"ŞÜPHESİZ BEN DECCALLE OLAN ŞEYLERİ BİLİYORUM.ONUN BERABERİNDE AKMAKTA OLAN İKİ NEHİR VARDIRBU NEHİRLERİN BİRİSİ GÖZE BEYAZ SU;DİĞERİDE YANMAKTA OLAN ATEŞ GÖZÜKÜR.BUNLAR EĞER BİRİSİNİ YAKALARLARSA O KİMSE GÖZÜNE ATEŞ OLARAK GÖZÜKENE GELSİN,GÖZLERİNİ KAPATIP BAŞINI EĞEREK İÇSİN ÇÜNKÜ O SOĞUK SUDUR.DECCAL GÖZÜ ÇİRKİN OLAN BİRİDİR.GÖZÜNÜN KALIN BİR PERDESİ VARDIR GÖZLERİNİN ARASINDA KAFİR YAZILIDIR.BUNU OKUMA YAZMA BİLEN YADA BİLMEYENHER MÜMİN OKUR"..
BUHARİ .3450-7130...MÜSLİM.2934-2935..AHMED.5-383-399..EBU DAVUD.4315..

AHSEN KARDEŞ HAKKINI HELAL ET EĞER CEVABI BİLİYORSANIZ SİZDE VEREBİLİRSİNİZ..

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

yun_us25 yazdı:
andelib yazdı:
kardeşim kalıp hadislerde belli. ikiside şahıs olacak.bir fikir akımı olsa bile o fikri söyleyen olur.belkide gelmiş gitmiştir bile deccal.ve mehdide deccal ile savaşacağına göre oda gelmiştir.belki kılıç la savaşmaya bilir.fikirlede olur saavaş.onlar kendi silahlarıyla savaşırlar.hadisler biraz perdeli bu konularda ..tevil gerekiyor.
tevillere de dikkat etmek gerekir.herkesin yorumu doğru olmayabilir.herkes ilmi kadar yorum yapar.hem bekle ve ara mehdi ve deccali.çünkü onun safında olanlar mahşerde ayrı hesaba çekilecekler.buraya bazı hadisleri tevilleriyle birlikte kopyalayabilirim.ama risalei nurun şualar kitabının 500.cü sayfası olması lazım 5. şuadır okursaan bence biraz daha soru işaretleri azalacaktır kafanda.tabi sadece orda değil çok yerlerde bahsediyor ama orda biraz daha fazla.

risalei nurun dışındada kaynaklar var tabi.ama eski zamanlarda yorumlar yapıldığından biraz karışık. risalei nurda biraz daha açık.orda bir şahıs gösteriliyor.isim yok ama belli.hadisler o şahıs o olayları yapmadan 30 sene önce yorumlanmış.yani 30 sene önce deemişki bediüzzaman:
bir hadis bir şahıs gelecek şunlarrı şunları yapacak diyor.ve o deccal olacak diyor.

SELAMUN ALEYKÜM..
BAHSETİĞİN ŞAHIS ÜSTADIN DA SÖYLEDİĞİ GİBİ O KİŞİYE AYNEN UYUYOR YAPTIĞI İCRAATMI DESEM SİZ ANLAMİŞSINIZDIR ...
YANLIZ MERAK ATTİĞİM BİRŞEY VAR BU ŞAHIS BÜYÜK DECCAL Mİ YOKSA HER MİLLETİN BAŞINA GELEN KÜÇÜK DECALMİ...
BİR HADİSTE...
"DECCAL SOL GÖZÜ OLMAYAN ,PERİŞAN SAÇLI BİRİDİR .BERABERİNDE CENNET VE CEHENNEM VARDIR.CEHENNEMİ CENNET CENNETİ CEHENNEMDİR"...
"ŞÜPHESİZ BEN DECCALLE OLAN ŞEYLERİ BİLİYORUM.ONUN BERABERİNDE AKMAKTA OLAN İKİ NEHİR VARDIRBU NEHİRLERİN BİRİSİ GÖZE BEYAZ SU;DİĞERİDE YANMAKTA OLAN ATEŞ GÖZÜKÜR.BUNLAR EĞER BİRİSİNİ YAKALARLARSA O KİMSE GÖZÜNE ATEŞ OLARAK GÖZÜKENE GELSİN,GÖZLERİNİ KAPATIP BAŞINI EĞEREK İÇSİN ÇÜNKÜ O SOĞUK SUDUR.DECCAL GÖZÜ ÇİRKİN OLAN BİRİDİR.GÖZÜNÜN KALIN BİR PERDESİ VARDIR GÖZLERİNİN ARASINDA KAFİR YAZILIDIR.BUNU OKUMA YAZMA BİLEN YADA BİLMEYENHER MÜMİN OKUR"..

yun_us25 kardeşim bu sorunun cevabını almak için (3)gerçekleşen kıyamet alametlerini okuyun onuda ben yazdım orda andelip kardeşimin yazdığı bir hadis var eğer onu anlayabiliyorsan her şeyi anlarsın yok eğer anlamadıysan inşallah anlatmaya çalışırım

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

yun_us25 yazdı:
andelib yazdı:

SELAMUN ALEYKÜM..
BİR HADİSTE...

şimdi sevgili kardeşim seni seviyorum.düşüncelerini beğeniyorum .başka forumdan biliyom.
aslında o meselelere açıklık getirmek çok kolay ama risalei nurun hatrına susuyoz işte ....napalım.hafize hanımın forumu ndan bahsediyom.

bu meseleyi biraz açıklayayım.isim vermeyecem.

risalei nurda açıklanmış mesele.ona göre açıklıyom.yanlışlık varsa benim yorumumdadır.
iki deccal olacağını beşinci şuada anlatıyor üstad.
büyük deccal umum hak dinleri tahribe çalışacak.yani bunu kominizm halletmiş.kominizmin uygulayıcıları.lenin stalin falan........
küçük deccal denen islam deccalidir buna süfyan (bozguncu olması lazım manası)
deniliyor hadislerde.bir hadis görürsen içinde sufyan geçiyosa islam deccaline işaret eder.deccal geçiyosa genellikle büyük deccale işaret eder.bazen islam deccalinede işaret olabilir .işte bu yüzden de hadisler biraz karışmış.yani büyük deccale ait bazı hadisler sufyana ait zannedilmiş.sufyan islamiyetin merkezinde çıkacak. bediüzzaman halletmiş bu meseleyi.
aslında büyük deccalin ismi büyük olmasına rağmen sufyan ondan daha tahribçi olacak.

sen zaten anlamışsın neyin ne olduğunu.
yazılarından belli.

yukarıdaki hadislere benzer hadisler risaleinurda var.üstad yorumunu da yapmış.
sana burada anlatmaktansa risalei nurdan oku.daha faydalı olur.
hem uzunda değil.
belkide okumuşsundur.bende risalei nurun doğrultusunda yorum yaparım.
beşinci şuayı dikkatli okursan anlarsın.baştan sona dikkatli oku.
tamammı.
bak şualar yoksa net adresini vereyim.kitap varsa 500. sayfada.
risaleara.com dan da ulaşabilirsin.
ulaşamazsan söyle adresi buraya kopyalarım.

ahsen kardeşte cevap verebilirdi bundan eminim.ama bu mesele mahrem olduğu için herkese söylenmiyor.onu dikkate almış olmalı.keşke mahrem olmasaydıda açıkça yazabilseydim.sorularına net cevaplar verebilseydim.korktuğum için sanma ..üstad mahrem demiş.kızar sonra bize.niye mahrem dediğimi açıkladın diye.bende senden anlayığş bekliyom.fazla soru yerine kaynaktan yararlan.
ben senin yazılarına güvenerek cevap yazdım.senin yazılarını yorumlarınıda takib edebildiğim kadar ediyom.

sorularına tam cevabı risalei nurda bulabilirsin.
kardeşim benim....
dua et.
selamün aleyküm.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

ANDELİP KARDEŞ HERKESE SÖYLEYİP NEYİN NE OLDUĞUNU AÇIKLAMAK ÇOK GÜZEL OLURDU DA AHHH NEYSE YUNUS KARDEŞİM KESİN SENDE ANLAMIŞSINDIR NE OLDUĞUNU
SELAMETLE KARDEŞİM

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi

andelib yazdı:
yun_us25 yazdı:
andelib yazdı:

SELAMUN ALEYKÜM..
BİR HADİSTE...

şimdi sevgili kardeşim seni seviyorum.düşüncelerini beğeniyorum .başka forumdan biliyom.
aslında o meselelere açıklık getirmek çok kolay ama risalei nurun hatrına susuyoz işte ....napalım.hafize hanımın forumu ndan bahsediyom.

bu meseleyi biraz açıklayayım.isim vermeyecem.

risalei nurda açıklanmış mesele.ona göre açıklıyom.yanlışlık varsa benim yorumumdadır.
iki deccal olacağını beşinci şuada anlatıyor üstad.
büyük deccal umum hak dinleri tahribe çalışacak.yani bunu kominizm halletmiş.kominizmin uygulayıcıları.lenin stalin falan........
küçük deccal denen islam deccalidir buna süfyan (bozguncu olması lazım manası)
deniliyor hadislerde.bir hadis görürsen içinde sufyan geçiyosa islam deccaline işaret eder.deccal geçiyosa genellikle büyük deccale işaret eder.bazen islam deccalinede işaret olabilir .işte bu yüzden de hadisler biraz karışmış.yani büyük deccale ait bazı hadisler sufyana ait zannedilmiş.sufyan islamiyetin merkezinde çıkacak. bediüzzaman halletmiş bu meseleyi.
aslında büyük deccalin ismi büyük olmasına rağmen sufyan ondan daha tahribçi olacak.

sen zaten anlamışsın neyin ne olduğunu.
yazılarından belli.

yukarıdaki hadislere benzer hadisler risaleinurda var.üstad yorumunu da yapmış.
sana burada anlatmaktansa risalei nurdan oku.daha faydalı olur.
hem uzunda değil.
belkide okumuşsundur.bende risalei nurun doğrultusunda yorum yaparım.
beşinci şuayı dikkatli okursan anlarsın.baştan sona dikkatli oku.
tamammı.
bak şualar yoksa net adresini vereyim.kitap varsa 500. sayfada.
risaleara.com dan da ulaşabilirsin.
ulaşamazsan söyle adresi buraya kopyalarım.

ahsen kardeşte cevap verebilirdi bundan eminim.ama bu mesele mahrem olduğu için herkese söylenmiyor.onu dikkate almış olmalı.keşke mahrem olmasaydıda açıkça yazabilseydim.sorularına net cevaplar verebilseydim.korktuğum için sanma ..üstad mahrem demiş.kızar sonra bize.niye mahrem dediğimi açıkladın diye.bende senden anlayığş bekliyom.fazla soru yerine kaynaktan yararlan.
ben senin yazılarına güvenerek cevap yazdım.senin yazılarını yorumlarınıda takib edebildiğim kadar ediyom.

sorularına tam cevabı risalei nurda bulabilirsin.
kardeşim benim....
dua et.
selamün aleyküm.

VE ALEYKÜM SELAM DUACINIM İNŞAALLAH...
SİZİ ANLIYORUM ÖNEMİ YOK ..BU HUSUSU BERGAMADA ASKERLİK YAPARKEN DESHANEDE BİR ABİ VARDI 15 GÜNDE BİR ÇARŞI İZNİMİZDE.. BERGAMAYI BİLİRSİN BİRAZ TURİSTİK YERDİR (AKROPOLU ,ASKEPLIYONU VS) ....
BUNDANSA DOMATES BİBERİMİZİ ALIP ABİNİN YANINA GİDERDİK BİRAZ BAHSETMİŞTİ AMA ZAMANIMIZ OLMADIĞI İÇİN PEK DETAYLARINA GİREMEMİŞTİ....ŞİMDİ BİR KİTAP OKUYORUM
KAFAMA BAZI SORULAR TAKILDI KELAMIM ONDANDI....
DİĞER KONUYA GELİNCE BEN ORDA KİMSEYE İMANSIZDIR DİYEBİRŞEY SÖYLEMEDİM..SÖZLERİMİN NERESİNDEN O KARDEŞİM ÇIKARDI ANLAMADIM ....ORADA SADECE BİR AVUÇ TOPLULUKDEDİĞİM ""BİZ CUMHURİYET COCUKLARIYIZ ,CUMHURİYETİ BİZ KURDUK "DEYİPDE ORDA BURDA MİTİNG YAPANLAR İÇİN SÖYLEDİM...SELAM VE DUA İLE ...B)

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi

AHSEN-I FIGAN yazdı:
ANDELİP KARDEŞ HERKESE SÖYLEYİP NEYİN NE OLDUĞUNU AÇIKLAMAK ÇOK GÜZEL OLURDU DA AHHH NEYSE YUNUS KARDEŞİM KESİN SENDE ANLAMIŞSINDIR NE OLDUĞUNU
SELAMETLE KARDEŞİM

SELAMETLE İNŞAALLAH ....
HAKKINI HELAL ET BİRAZ İŞGAL ATTİM GALİBA FORUMUNU......B)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

yun_us25 yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
SELAMETLE KARDEŞİM

SELAMETLE İNŞAALLAH ....
HAKKINI HELAL ET BİRAZ İŞGAL ATTİM GALİBA FORUMUNU......B)

estağfurullah ne demk

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

[

VE ALEYKÜM SELAM DUACINIM İNŞAALLAH...
SİZİ ANLIYORUM ÖNEMİ YOK ..BU HUSUSU BERGAMADA ASKERLİK YAPARKEN DESHANEDE BİR ABİ VARDI 15 GÜNDE BİR ÇARŞI İZNİMİZDE.. BERGAMAYI BİLİRSİN BİRAZ TURİSTİK YERDİR (AKROPOLU ,ASKEPLIYONU VS) ....
BUNDANSA DOMATES BİBERİMİZİ ALIP ABİNİN YANINA GİDERDİK BİRAZ BAHSETMİŞTİ AMA ZAMANIMIZ OLMADIĞI İÇİN PEK DETAYLARINA GİREMEMİŞTİ....ŞİMDİ BİR KİTAP OKUYORUM
KAFAMA BAZI SORULAR TAKILDI KELAMIM ONDANDI....
DİĞER KONUYA GELİNCE BEN ORDA KİMSEYE İMANSIZDIR DİYEBİRŞEY SÖYLEMEDİM..SÖZLERİMİN NERESİNDEN O KARDEŞİM ÇIKARDI ANLAMADIM ....ORADA SADECE BİR AVUÇ TOPLULUKDEDİĞİM ""BİZ CUMHURİYET COCUKLARIYIZ ,CUMHURİYETİ BİZ KURDUK "DEYİPDE ORDA BURDA MİTİNG YAPANLAR İÇİN SÖYLEDİM...SELAM VE DUA İLE ...B)[/quote]

bak ben aliağalıyım ama bergama imam hatipte bitirdim okulu.4 sene kaldım orda.belki tanırım o abiyi.
gerçi lisedeyken pek yakın değildim risalei nura ama tanıdıklarının ismini bi say bakalım.
hangi senelerde ordaydın.

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi

daha önce ingilizce öğretmeni vardı ismini hatırlamıyorum daha yeni tanışmıştık....tayini çiktı onu dediğim gibi çarşı izni 15 günde bir olduğu için bir kere dördüm .. sonradan nazif abi vardı genelde onunla görüşürdük oda din kültürü öğretmenliği sınavlarına hazırlanıyordu galiba (2004-2005)..bir abi daha vardı onu arada bir görüyordum salih abiydi ...dersanede ..yamaçta bir park var garnizonun alt tarafına doğru onun karşısında arabiryer var hatta futbol sahası vardı onun çaprazında 3.katta bir yerdeydi...

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

evet biliyom.bizi davet ettiler oraya ..arkadaşlarım vardı orda kalıyolardı.ama o abileri tanımıyom.dinkültürü öğretmenimizin ismi nazifti.o değildir ama.o yaşlıydı.

o ev bir barın üzerindeydi.simena diye bir bar.sonra kapandı herhalde o bar.biz bara falan takılmıyoduk yanlış anlama.bayram abi bergamanın en büyük abisiydi bizim zamanımızda.99 yılına kadar ordaydım.95 te bergamaya gittim.aynı dönem değiliz herhalde.olsun sende suyundan içmissin oda yeter.bu bile muhabbet için yeterli.
ismen bana dua et kardeşim ..
ihtiycım çok olacak duaya askerde..
cuma günü teslim olcam..
yarın yolcuyum.bak ben sana dua edicem ona göre..
selamün aleyküm.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt