Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İRAN-YAHUDİ VE HAZ.MEHDİ(A.S) (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
İRAN YAHUDİLERLE MEHTİYE KARŞI GELECEK....

"VE MUHAKKAK SİYAH SANCAKLILAR ÇIKAR, SÜFYANİ İLE HARP EDERLER. O SİYAH SANCAKLILARIN İÇİNDE BENİ HAŞİMDEN BİR GENÇ VARDIR Kİ SOL AVUCUNDA BİR BEN VARDIR.ONUN ORDUSUNUN BAŞINDA TEMİM'Lİ ŞUAYB BİN SALİH DİYE ÇAĞRILAN BİR ADAM VARDIR.O KUMANDAN SÜFYANİLERİ HEZİMETE UĞRATIR VE SÜFYANİ ÇIKTIĞI ZAMAN ORDUSUNU HOROSAN AHALİSİNE GÖNDERİR VE ORDU MEHTİYE KARŞI ÇIKAR.O (SÜFYANİ) HAŞİMİ İLE BARABER OLAN SUAYB BİN SALİH'İN KUMANDASI ALTINDA Kİ SİYAH SANCAKLILARLA "İSTEHAR" KAPISINDA KARŞILAŞIRLAR.ARALARINDA BÜYÜK BİR HARP OLUR.SİYAH SANCAKLILAR GALİP GELİR VE SÜFYANİ ORDUSU KAÇAR.BU SIRADA İNSANLAR MEHDİ'Yİ TEMENNİ EDİYOR VE ARIYORLARDIR"
(FETVA-İ HADİSİYYE, İBN-İ HACER-İ HEYTEMİ 40)

Hadis mevki olarak istehar'ı zikretmekle işaret ediyor ki;süfyani orduları o zaman iran topraklarından olan eski horosan civarına gönderilecektir.hem hadis iran'ın eski payitahtını nazara vermekle işaret ediyor ki; iran süfyaninin mehdi'ye karşı çıkan ordusuna yardım edecek ve bu harpde en mühim rolu oynayacaktır.zaten aşağıda gelecek bir başka hadisi şerif de bunu haber verdiği gibi İMAM-İ ALİ'de (k.v) iran'ın süfyaniyete ve deccaliyete yardım edeceğine işaret etmektedir.bu husus için İMAM-I ALİ'nin (k.v) divanlarında ve "el-işaa lieşrat-is saat"kitabına müracaat olunsun.
hem hadisten anlaşılıyor ki şuayb bin salih süfyaninin ordularıyla büyük bir harp yapacak ve onu mağlup edecektir.ve şuayb bin salih , hazreti mehdi'ye zemin hazırlayacak ve onun ordusu mehdi'nin de ordusu olacaktır.
bu hadisin ihbarat-ı gaybiyeleri de kısmen vukua gelmiştir.şöyle ki;büyük süfyanın ordusu AFGANİSTAN'daki taife-i mücahidin ile harp etmek için horosan civarına gittiği gibi alem-i islam'daki diğer bütün süfyanlar da ona destek vererek tabi oldular.hem büyük süfyanın ordusu oradaki deccealiyetin ve süfyancıkların ordularının kumandasını aldılar.hatta kuzey ittifakı dahi yine o büyük süfyan'a bağlı ye'cüc me'cüc taifesine ait kişilerdir.müslümanların galebesi ise inşALLAH yakın bir zamanda vukua gelecektir.

hadisteki haşimi genç ise ALLAH'U A'LEM o zatların reisine işarettir.
hem hadiste ki "süfyanin çıktığı zaman ordusunu horosan ahalisine gönderir ve o ordu mehdi'ye karşı çıkar"cümlesinden murad mehdi'ya zemin hazırlayan insanlara karşı çıkar demektir.çünkü hadisin devamında kii "bu sırada insanlar mehdi'yi temenni ediyor ve arıyorlardır" ifadesinden anlaşılıyor ki hazreti mehdi o vakitte zuhur etmeyip belki ona yakın bir tarihte zuhur ederek ALEM-İ İSLAM'ın başına geçecektir.

ENES BİN MALİK'ten (RADYALLAHU ANH);
PEYGAMBER ALEYHİSSALATÜ VESSELAM BUYURDULAR;
"DECCAL'A İSFEHAN YAHUDİLERİNDEN TAYLESANLI(SARIKLI VE CÜBBELİ) YETMİŞBİN KİŞİ TABİ OLACAKTIR.
(müslim,et-tac ali nasıf el- hüseyini c.5/syf627)
****yani yahudi uleması iran devletini kandırarak deccal ordusuna yardım ettirir.

BİR KİTAP'TA;

ŞİİLEREE GÖRE HAZRETİ MEHDİ 12 İMAMDIR.12.İMAMIN KOYBOLMASINDAN SONRA İRAN'IN İSFEHAN ŞEHRİNDE HER AN HAZIR 70.000 ASKER BEKLETİLİYORMUŞ.HER NAMAZ ÇIKIŞI KAPIDA BİR AT BİR ZIRH BİR KILIÇ TA HAZIR MEHDİ ALEYHİSSELAM İÇİN VE NAMAZ ÇIKIŞI EY MEHDİ FİTNE ALDI YÜRÜDÜ GEL ARTIK DİYİP DURUYORMUŞ...
KİTABIN YORUMUNA GÖRE;BU 70.000 KİŞİ DECCALI MEHDİ ALEYHİSSELAM ZANNEDİP YANLIŞLIKLA ONA TABİ OLACAKLARMIŞ.(ZİRA DECCAL İKL CIKTIĞINDA ALLAH DOSTU GİBİ, SONRA PEYGAMBERİM DİYECEK, SONRA HAŞA ALLAH OLDUĞUNU İLAN EDECEK)

İSLAM DEVRİMİ YAPILDIĞINDA 1979 YILINDA BİR KISIM ŞİA ALİMLERİ MEHDİ ORDUSUNU KURMAYI ÖNERDİ BU ORDU TAM TECİZATLI TARİH İÇİNDE TAZIRLANDI VE 70.000 KİŞİLİK ORDU "BEDR TUGAYLARI" İSMİNDE Kİ ORDUDUR.BUGÜN IRAKTA HABERLERDE DUYDUĞUMUZ EL- HEKİM'İN KOMUTASINDA Kİ ASKERLER "BEDR TUGAYLARI"DIR.YANİ İRANDA Kİ MEHDİ ORDUSUDUR.LAKİN BU ORDU SADR'IN MEHTİ ORDUSU DEĞİLDİR.

BEDR TUGAYLARININ LİDERİ EL- HEKİM'İN ABD İLE YAKINLIĞI BİLİNMEKTEDİR.İRAKTA Kİ KAOS ORTAMINDAN YARARLANAN ABD EL-HEKİM ARACILIĞI İLE İRAN'I KANDIRMAYA ÇALIŞMAKTA BİR TARAFTANDA SUUDİ KRALİYETİNİ KANDIRMAKTADIR.ALLAHUALEM ABD SİYONİSTLERİ ORTADOĞUYU ATEŞE VERECEK ARMEGEDDON'UHEDEFLEMEKTEDİR.YANİ SUUDU,TÜRKİYE'YİİRAN'I DAHİL EDECEK BİR SAVAŞ!!!!!EN DOĞRUSUNU ALLAH CELLE CELALUHU BİLİR.

70.000 SARIKLI VE İSFEHANDA 1979'DAN BERİ BEKLİYORLAR BİR GRUBU IRAK'TADIR.IRAKTA BULUNAN GRUP EL-HEKİM ÖNDERLIİĞİNDEDİR.HADİSİ İNCELEDİĞİMİZDE ALLAHUALEM EL-HEKİM'İN ABD İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞINI GÖRÜYORUZ.İRAN SİSTANİ AYRI AHMEDİNEJAT'I AYRI İNCELEMELİYİZ.YANİ İRAN'I KOPLE DAHİL EDEMEYİZ.AMA ŞİMDİLİK EL -HEKİM GRUBUNUN ABD'NİN YARDIMCISI OLARAK "BEDR TUGAYLARI"'NIN SÜNNİLERİ KATLETTİĞİNİ BİLİYORUZ.AYRICA MUKTEDANIN MEHDİ ORDUSU DA "BEDR TUGAYLARI"'NIN GİZLİCE GİRİP SÜNNİLERİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DAHA SONRA MUKTEDANIN BUNLARI YAKALADIĞI VARİD OLUNMUŞTUR.SÜNNİ-ŞİA SAVAŞLARINI ÇIKARMAK İSTEYEN AJANLAR VE İŞ BİRLİKÇİLERİN BÜYÜK FİTNELER ÇEVİRDİĞİ AŞİKARDIR.

EN DOĞRUSUNU ALLAH CELLE CELALUHU BİLİR

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İRAN-YAHUDİ VE HAZ.MEHDİ(A.S)

kimse ilgilen miyor mu bu konuyla
?????????

nurefsann

Kayıtlı Kullanıcı

:eek::eek::eek: çok ilginç hiç bilmiyordum yani bukadar olduğunu

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

neler yazmıştım neler.ama bir türlü katdedemedim.bi sorun vardı herhalde.
artık üçüncüye yazmaya cağım.ama bir kaynak verebilirim.istersen.ordan yazmıştım zaten.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
neler yazmıştım neler.ama bir türlü katdedemedim.bi sorun vardı herhalde.
artık üçüncüye yazmaya cağım.ama bir kaynak verebilirim.istersen.ordan yazmıştım zaten.

ACABA TAHMİN ETTİĞİM ŞEY Mİ????

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

güzel kardeşlerim bu konuyu daha engin bir şekilde benimle paylaşacak olan yok mu????

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

mehdi ve deccali mi arıyon sen.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
mehdi ve deccali mi arıyon sen.

ben aramıyorum nasıl olsa gelecek...illa mehdi ve deccali insan suretine sokmak zorundamıyız.yani belli bir kalıp neden....ama bu konuyla ilgili daha çok katılım beklerdim

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim kalıp hadislerde belli. ikiside şahıs olacak.bir fikir akımı olsa bile o fikri söyleyen olur.belkide gelmiş gitmiştir bile deccal.ve mehdide deccal ile savaşacağına göre oda gelmiştir.belki kılıç la savaşmaya bilir.fikirlede olur saavaş.onlar kendi silahlarıyla savaşırlar.hadisler biraz perdeli bu konularda ..tevil gerekiyor.
tevillere de dikkat etmek gerekir.herkesin yorumu doğru olmayabilir.herkes ilmi kadar yorum yapar.hem bekle ve ara mehdi ve deccali.çünkü onun safında olanlar mahşerde ayrı hesaba çekilecekler.buraya bazı hadisleri tevilleriyle birlikte kopyalayabilirim.ama risalei nurun şualar kitabının 500.cü sayfası olması lazım 5. şuadır okursaan bence biraz daha soru işaretleri azalacaktır kafanda.tabi sadece orda değil çok yerlerde bahsediyor ama orda biraz daha fazla.

risalei nurun dışındada kaynaklar var tabi.ama eski zamanlarda yorumlar yapıldığından biraz karışık. risalei nurda biraz daha açık.orda bir şahıs gösteriliyor.isim yok ama belli.hadisler o şahıs o olayları yapmadan 30 sene önce yorumlanmış.yani 30 sene önce deemişki bediüzzaman:
bir hadis bir şahıs gelecek şunlarrı şunları yapacak diyor.ve o deccal olacak diyor.

katılmaya bilirsin ama mutlaka oku.bilmekte fayda var.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

estağfurullah mehdi aleyhisselam ve deccalın şahıs olacağını biliyorum.sadece anlatmak istediğim farklı...tabi okurum benim bir soru işaretim yok bu konuda sadece fikirlerimizi paylaşalım istedim

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

forumun birine gönderdim deccal hakkında biraz yazı.
ben deccalin bir koluu yahudi olacağını duymuştum.ona yahuudilerin yardım edeceğini hatırlamıyom kimden duydum ama duymuştum.
ACABA TAHMİN ETTİĞİM ŞEY Mİ???? derken neyi tahmın ettin.
ben risalei nurdan yazmıştım.
soru işaretin yoksa bulmuşsun demektir deccali mehdiyi.
ve hadiselere bakılırsa çok yakın bir zamanı işaret ediyor.

acaba kim ????
sizin görüşünüz nedir??
benim bütün kaynağım risalei nur hadis ve kurandır.
başka kaynakları küçümsemiyorum.ve saygısızlık etmem.
bir konu risalei nurda varsa başka kaynaklara bakmaam.
yoksa öyle bakarım.
diğer alimleri de çok severim .
ama içinde böyle bir ilme sahip olan varmı soruyorum:
ne sorarsanız sorun cevap verilir fakat soru sormam diyen alim tarihte varmı.

ve dediği gibi ne sordularsa söyylemiş.
tarih mi sormamışlar
coğrafyamı
fizikmi
atommu
matematik mi
mantık mı
felsefemi............
daha aklına ne gelirse....
cevap vermek kolaymı.
ben bunu duyunca mest olmuştum.
işte risalei nuru çok sevmemin sebeplerinden biri bu.belki aklına niye risalei nur diye bir soru gelir.baştan açıklamamı ypayım.

sekerdjelif

Kayıtlı Kullanıcı

OLAYA SİYASİ BOYUTUNDAN BAKMAK GEREK DİYE DÜŞÜNÜYORUM BEN DE ...
YA DA ŞÖYLE BELİRTMEYE ÇALIŞAYIM YAHUDİLERİN İRANDA GÖZÜ OLDUĞU BELLİ DAHASI MÜSLÜMAN VE BENLİĞİNİ KORUMAYI BAŞARMIŞ BİR MİLLET!
UMARIM BUNU KORURLAR ÇÜNKÜ AKSİ TAKTİRDE TÜRKİYEDEN PEK BİR FARKLARI KALMAYACAKTIR! ÇÜNKÜ SİZİNDE BELİRTTİĞİNİZ GİBİ İÇERDE AJANLAR VE IRK RENK ÇATIŞMASINA ZEMİN HAZIRLAYAN GRUPLAR MEVCUT
BİR ÜLKEYİ İÇ SAVAŞ YIKAR TÜRKİYE DE KÜRT TÜRK MESELESİ ÇIKARTTIKLARI GİBİ BU TÜR OYUNLARI BAŞKA BAŞLIKLAR ALTINDA TÜM MÜSLÜMAN ÜLKELERDE KULLANACAKLARDIR:)
EEH SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ!!!

sekerdjelif

Kayıtlı Kullanıcı

KONUNUZLA NE KADAR BAĞDAŞTI BİLMEM AMA BENİM BAKIŞIM DAHA ÇOK SİYASİ AÇIDAN OLUYOR YA DA YÖNETİM BİÇİMİ AÇISINDAN ELE ALMAYA ÇALIŞIYORUM
BU ARADA EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR KONUYA TEMAS ETMİŞSİNİZ
ALLAH (c.c) razı olsun...

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
ben deccalin bir koluu yahudi olacağını duymuştum.ona yahuudilerin yardım edeceğini hatırlamıyom kimden duydum ama duymuştum.

acaba kim ????
sizin görüşünüz nedir??
yoksa öyle bakarım.

tarih mi sormamışlar
coğrafyamı
fizikmi
atommu
matematik mi
mantık mı
felsefemi............
cevap vermek kolaymı.
işte risalei nuru çok sevmemin sebeplerinden biri bu.belki aklına niye risalei nur diye bir soru gelir.baştan açıklamamı ypayım.

kardeşim merak etme bizde risale.kur'an ve hadisten yararlanıyoruz.benim ütad hazretlerine bir şey dediğim yok çünkü zamanın alimi bizde zamanın aliminin peşinden gidiyoruz.buldum dersken sizin risalelerden bahsettiğinizi e benimde aynı şeylerden ve ynı kaynaklardan bahsettiğimi ifade etmek istedim.aslında kaynaklarımız aynı siz nie beni yanlış anladınız onu anlamadım....neyse umarım anlaşmışızdır.sizin neden böyle yanlış bir düşünceye kapıldığınızı anladım sanırım neyse.....

Muslima

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleikum vr.vb
Önemli ve cok genis teferruatlari olan bir konuya deginmissiniz kardesim.Birkez daha DECCAL konusunda konusmakta ve hatirlamakta iyi bir fikir.

971-Enes(r,a) dan Resulullah(s.a.v) in söyle buyurdugu rivayet edilmistir:

"Deccal"e Isfahan Yahudilerinden yetmis bin kisi,üzerlerinde talasanlar oldugu halde tabi olur."(MUSLIM)

975-Enes(r.a) dan Resulullah(s.a.v) in söyle buyurdugu rivayet edilmistir:
"Hicbir Peygamber yoktur ki,ümmetini bir gözü kör olan yalanci-DECCAL-den korkutmus olmasin.Süphesiz ki onun bir gözü kördür,ama hic süpheniz olmasin ki Yüce Rabbiniz kör degildir.Onun iki gözü arasinda " K-F-R-kafir" yazilidir."(Buhari ve Muslim)

Abdullah ibni Ahmed rivayet etmistir:
"Cenab-i Resulullah (s.a.v) buyuruyorki;Deccalin cikis emaresi su ki;Deccalin geleceginden hic bahsedilmez ve Deccalin gelecegi,insanlarin fikirlerinden cikip gitmis olur.Imamlar ve Vaizlerde Deccalin geleceginden asla bahsetmezler."Hulasa insanlar onu tamamen unutmadikca Deccal ortaya cikmayacaktir."
Diye bir kitapta bu hadisten bahsedilmis kardeslerim.Allah Subhane ve Teala en iyisini bilendir.

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
andelib yazdı:

acaba kim ????
sizin görüşünüz nedir??
yoksa öyle bakarım.

tarih mi sormamışlar
coğrafyamı
fizikmi
atommu
matematik mi
mantık mı
felsefemi............
cevap vermek kolaymı.

kardeşim merak etme bizde risale.kur'an ve hadisten yararlanıyoruz.benim ütad hazretlerine bir şey dediğim yok çünkü zamanın alimi bizde zamanın aliminin peşinden gidiyoruz.buldum dersken sizin risalelerden bahsettiğinizi e benimde aynı şeylerden ve ynı kaynaklardan bahsettiğimi ifade etmek istedim.aslında kaynaklarımız aynı siz nie beni yanlış anladınız onu anlamadım....neyse umarım anlaşmışızdır.sizin neden böyle yanlış bir düşünceye kapıldığınızı anladım sanırım neyse.....

sen beni yanlış anlamışşsın.teessüfler.ben beni anlattım.sonu kargaşaya yol açmasın diye.ben seni bilemem.ama hep hüsnü zannımla bakarım.
bazıları risalei nura karşı çıkıyorlar.hemde dindar olanlardanda var.tarikatına muhabbetinden dolayı itiraz ediyor.aslında bilmediğinden.bilseki risalei nur 12 tarikatın hulasası olduğunu nasıl sahip çıkacak ama bilmiyor.
senin kaynakların başka yerden demedim mübarek.
dedimya ben beni anlattım itiraz gelecekse baştan gelsin birbirimizi kırmadan konu kapansın diye

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

sen beni yanlış anlamışşsın.teessüfler.ben beni anlattım.sonu kargaşaya yol açmasın diye.ben seni bilemem.ama hep hüsnü zannımla bakarım.
bazıları risalei nura karşı çıkıyorlar.hemde dindar olanlardanda var.tarikatına muhabbetinden dolayı itiraz ediyor.aslında bilmediğinden.bilseki risalei nur 12 tarikatın hulasası olduğunu nasıl sahip çıkacak ama bilmiyor.
senin kaynakların başka yerden demedim mübarek.
dedimya ben beni anlattım itiraz gelecekse baştan gelsin birbirimizi kırmadan konu kapansın diye

herkes her şeyi kabul etmek zorunda değildir kardeşim.zaten risale birazda nasip işi diye bakıyorum ben.nasibi olan okur ve anlar.eski diyanet işleri başkanı söyle diyor;"ben risale-i nur külliyatını okudum gayet normal sıradan bir kitap"yani adam onda ki manaviyattan nasibini almamış.neyse sorun çözülmüştür.zaten üstad radyallahu anh tarikatleri savunuyor yalnız zamanımız tarikat zamanı değildir diyor.ama bağlanmak isteyen bağlanır o da ALLAh'a giden bir yoldur.

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

yok yok kardeşim herkes kabul etsin demiyorum.bu mümkün değil zaten.
tam dediğin gibi nasib işi.
bak ben sana bir abinin sözünü aktarayım.
risalei nur talebesi mürit değil murattır.murat seçilmiş demekmiş.
bir söz daha

risalei nur müşteri aramaz
müşteriler onu aramalı.

risalei nurda okuyucusunu seçiyor elemelerden geçiriyor.

emin ol o diyanet işleri başkanı ya garazkarane okumuştur.bunlar nasibini alamaz.hiç birşeyden alamaz değil risalei nur.
yada tam okumamıştır.bir iki yerini okumuştur.anlayamamıştır.
risalei nurun dili çok şey bilmekle alakası yok.çok okumakla çözülüyo.
allah razı olsun
selamün aleyküm

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
yok yok kardeşim herkes kabul etsin demiyorum.bu mümkün değil zaten.
tam dediğin gibi nasib işi.
bak ben sana bir abinin sözünü aktarayım.
risalei nur talebesi mürit değil murattır.murat seçilmiş demekmiş.
bir söz daha

risalei nur müşteri aramaz
müşteriler onu aramalı.

risalei nurda okuyucusunu seçiyor elemelerden geçiriyor.

emin ol o diyanet işleri başkanı ya garazkarane okumuştur.bunlar nasibini alamaz.hiç birşeyden alamaz değil risalei nur.
yada tam okumamıştır.bir iki yerini okumuştur.anlayamamıştır.
risalei nurun dili çok şey bilmekle alakası yok.çok okumakla çözülüyo.
allah razı olsun
selamün aleyküm

HAKLISIN ÇOK OKUMAK LAZIM BİLDİĞİM KADARIYLA ÜZTAD RADYALLAHU ANH 101 DEFA OKUMUŞ VE HER OKUYUŞUNDA FARKLI BİR FEYZ VE BİLGİ ALMIŞTIR.DUA İLE

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

101 mi yanlışın var yada harf eksikliği.

üstad yazılan bütün risaleleri çoğaltılanları bizzat kendisi bakmadan yanlış yeri varmı diye bakmadan kabul etmezmiş.hepsini tashih edermiş.
benim bildiğim sadece haşir risalesini bile on bin defa okumuş.
zaten biliyonuz üstad çok hızlı okurmuş.sayfaya bakması yeterliymiş.fotoğrafik hafızamı ne diyolar.bide okuduğunu gördüğünü hiç unutmazmış.

çantacı necmi abi ,kırkıncı hoca şener abi ,tireli nihat abi bunlar 150 den fazla risalei nuru bitirmişler.sen üstadı değil sungur abiyi ,abdullah yeğin abiyi hüsnü bayram abiyi ali uçar abiyi bayram yüksel abiyi.......daha bir çok abileri düşün kaç defa bitirdiğini.bunlar daha fazla okuduğunu ben biliyom.

üstadın ne kadar okuduğunu tahmin bile edemiyom.çünkü her okuduğunda o da başka şeyler anlıyomuş.

selamun aleykum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt