Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İnternette Söylenen Yalan Günah (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
İnternette Söylenen Yalan Günah

İnternette sanal ortamda takma isim ve meslekle yapılan sohbetlerin dinen uygun olmadığını söyleyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişilerin gerçek hayatta birbirlerine yalan söylemesi nasıl haramsa, sanal ortamda da söylenen yalanların haram olduğunu kaydetti.

Sanal ortamdaki sohbetlerin yalanı 'sıradanlaştırdığını' ve gerçek hayatta da bunun yansımalarının görüldüğünü vurgulayan Erbaş, "Çok tehlikeli bir yoldayız. Artık, internetteki yalan sohbetler cinayete kadar gidiyor." dedi.

Prof. Erbaş, bugün hayatın neredeyse bir parçası olan çetleşmede bilinen fakat önemsenmeyen bir tehlikenin altını çizdi. Sanal ortamda kişilerin genelde kişiliğini, mesleğini, eğitim düzeyini, evli-bekâr gibi gerçek bilgileri saklayarak sohbet ettiğini dile getiren Erbaş, "Yalan, yalandır. Yalanın gerçeği, sanalı olmaz. Yalan nerede olursa olsun kişiyi kötülüğe sürükler. 'Aman ne olacak nasıl olsa beni hiç kimse tanımıyor' deyip sanal âlemde yalan söylemenin de sonu çoğu zaman acı bitiyor. Sanal yalanlar sebebiyle evlilikler sona eriyor, cinayetler işleniyor, toplumun ahlaki yapısı giderek bozuluyor." uyarısında bulundu.

Dinimizin, yalanı kesinlikle yasakladığını belirten Erbaş, yalandan çok korkmak gerektiğini vurguladı. Erbaş, "Yalan, felaket demektir. Ne yazık ki bugün internetin yanlış kullanımı yalanı körüklüyor. Sanal ortamda yalan artık sıradanlaştı. Bunun gerçek hayata yansımaları da var. Bu, zaten açıkça görülüyor.

Gerçek Bir Müslüman Sanal Ortamda Da Asla Yalan Söylemez. Yalan, her yerde yalandır. İnternet yalanı ne yazık ki bugün sıradanlaşıyor." diye konuştu.

İnterneti Doğru Kullanma Dersi Verilmeli
Çocuklara internetteki yalan çetleşmeden uzak durmaları konusunda ailelere de büyük sorumluluk düştüğünü anlatan Erbaş, ilköğretimden başlayarak internetin doğru kullanılması konusunda eğitim verilmesinin faydalı olacağını söyledi. Erbaş, "'Aileler de çocuklarına internetin fayda ve zararlarını anlatmalıdırlar. Yalanın, her yerde yalan olduğu çocukların beynine kazınmalıdır. Bu durum okullarda da desteklenirse bu konuda bir bilinç oluşturulabilir."' şeklinde konuştu.B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İnternette Söylenen Yalan Günah

selamun aleyküm hafize anacım çok faydalı bir konuya değinmişsin allah razı olsun.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
selamun aleyküm hafize anacım çok faydalı bir konuya değinmişsin allah razı olsun.

Aleykümselam Meftun yalan nerede olursa olsun yalandır Rabbim korusun B)

necna

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. bir şey sorucam fatma diye biri varmış bu sitede ondan ben bu annamı ismi kullanıyorum birşey olurmu????????????????

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

necna yazdı:
s.a. bir şey sorucam fatma diye biri varmış bu sitede ondan ben bu annamı ismi kullanıyorum birşey olurmu????????????????

Aleykümselam yo niye olsun olmaz herhalde biraz anlayamadım NECNA İLE FATMANIN NE ANLAMI VAR ?

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm annem Rahman razı olsun paylaşımınız güzeldi
Hayırlı ramazanlar selam ve dua ile...
B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm annem Rahman razı olsun paylaşımınız güzeldi
Hayırlı ramazanlar selam ve dua ile...
B)

Ve Aleykümselam yalan her halikarda günah bak bir şey anlatıcam adamın biri Peygamber efendimize gelmiş ama adamın her türlü alışkanlıkları varmış içki kumar hırsızlık yalan dolan efendimize demiş ki ben bu alışkanlıklarımdan kurtulmak istiyorum ne yapayım demiş Petgamber Efendimiz önce yalanı bırak yalandan kurtulursan herşetden kurtulurdun demiş adam hırsız arkadaşlarının yanına gitmiş ama kimin çaldığını söylerim demiş adamı kovmuşlar hangi arkadaşının yanına gittiğse doğruyu söylerim ben söz verdim deyince adam bütün kötü alışkanlıklarında arkadaşlarından kopmuş doğruluktan ayrılmamış kötüde olsa doğruluktan şaşma çünki yalan yalanı doğurur selametle :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM HAYIRLI SABAHLAR B)

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel bir konuya değinmişsiniz:T yalanın her türlüsü çok tehlikeli ve günah." küçük yalan bundan zarar gelmez" demek te yanlış.Çünkü küçük yalanlar büyük yalanlara gebedir.:H

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir konuya değinmişsiniz saolun kardeşim selametle.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık hafize anacım, RAbbim yalan söylemekten de yalan söyleyenin şerrinden de bizleri korusun inşaallah, amin..
selam ve dua ile..

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
yalan heryerde yalandır......

çok doğru ALLAH razı olsun......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt