Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İnternet resmen h@st@lık! (2 Kullanıcı)

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
15022007042117dikkat_edin_sonumuz_bole_olmasin.jpg

İnternet resmen h@st@lık!

E-postalarını okuyamayınca içi içini yiyenler, günde 3-4 saatini internette geçirip normal işlerini yapamayanlar tehlikede… Balıklı Rum Hastanesi artık “internet bağımlıları”nı da tedavi ediyor!

GÜLAY FIRAT İstanbul

Günde en az 3-4 saat internetteyseniz, her geçen gün de bu süre artıyorsa, e-postalarınızı kontrol edemediğinizde içiniz içinizi yiyorsa, iş dönüşü evinizde geç vakitlere kadar internette sohbetten başınızı kaldıramıyorsanız, siz de bir “internet bağımlısı” olabilirsiniz.

Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Klinikleri Madde Bağımlılığı Birimi Klinik Sorumlusu Dr. Gültürk Köroğlu, internetin yaygınlaşmasıyla bağımlılığın da ivme kazandığını, “İnternetten çıkamıyorum” şikâyetiyle hastaneye çok sayıda kişinin başvurduğunu söyledi.

inthastaligi.jpg

Ciddi bir hastalık
“İnternet bağımlılığı”nın ciddi bir “hastalık” olduğunu ve her bağımlık gibi özünde kişinin “haz” arayışının yattığını belirten Dr. Köroğlu, internette geçirilen zamanın bir süre sonra gerçek hayata tercih edilmesiyle patlak verdiğini vurguladı.
Köroğlu, başvuranların 5-50 yaş arasında olduğunu belirterek, “Bize en sık internet oyunları nedeniyle derslerini ihmal eden çocuklar getiriliyor. Onları erişkinlerde işte ya da evde ihtiyacından fazla bilgi için sörf yaparak zaman harcayanlar, internetten alışveriş bağımlıları ve sürekli tanımadığı insanlarla chat yapanlar takip ediyor. Az sayıda sanal seks bağımlısı var. Normal yaşamda ilişki kurmakta zorlananlara sanal dünyada ilişki kurmak daha kolay geliyor” dedi.
İnternet bağımlılığının tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Köroğlu, ” Bir madde bağımlılığı olmadığından tamamen kesilmesi acımasızlık olur” diye konuştu.

‘Yemek yerine chat’

İnternette tanıştığı erkeklerle gerçek hayatta buluşan üç çocuklu ev hanımı, “Pişman olmama rağmen internetten ayrılamıyorum. Yemek yapmıyor, çocuklarla ilgilenmiyorum, sürekli chat yapıyorum” diyerek geldi.
“Depresyondayım” diye gelen bir erkek hasta, bir kadın arkadaşıyla internet sohbetini evlendikten sonra da sürdürdüğü için eşine ihanet ettiği düşüncesiyle tedavi istedi.

wcpc1.jpg

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
İş icabı mecbur PC nin başındayız. Kendimi daha bağımlı olarak göremiyorum ama Allah yardımcımız olsun..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum cok onemlı bır konu
hele kı kendını frenleyemeyenler ıcın
emeğıne sağlık kardeşim
net coğu zaman gercek hayattan uzaklaştırıyor
olcuyu ıyı ayarlamak gerek
zaman cok onemlı
zamanın gerı donuşu yok cunku
ozellıkle 45 dk fazla ekran başına oturmamamalı
otur kalk yapmalı
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Günlük 14 saatim PC karşısında geçiyor. Yaklaşık 10 yıldırda böyleyim.
Allah yardımcımız olsun.

hk8506

Kayıtlı Kullanıcı
çok şükür bir bağımlılığım yok
ama internet bağımlı olan kişinin
hem kendisinin hem de yakınlarının
Rabbim yardımcısı olsun inşallah
gerçekten göz ardı edilemeyecek bir durum
selametle kalın inşallah...

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum cok onemlı bır konu
hele kı kendını frenleyemeyenler ıcın
emeğıne sağlık kardeşim
net coğu zaman gercek hayattan uzaklaştırıyor
olcuyu ıyı ayarlamak gerek
zaman cok onemlı
zamanın gerı donuşu yok cunku
ozellıkle 45 dk fazla ekran başına oturmamamalı
otur kalk yapmalı
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

Ve Aleykümselam,
Aslında ben hafiften belirtiler gösteriyorum sanki :a17:
15 gün internete giremeyeceğim bir yerde kalmıştım ve hakikaten özledim yani.
İnternete girmeyi özledim...ne tuhaf dimi?
O yüzden saçma bir boyuta varmadan önüne geçmek gerek.

Sizde Allah a emanet olun :)
Selamlar...

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Günlük 14 saatim PC karşısında geçiyor. Yaklaşık 10 yıldırda böyleyim.
Allah yardımcımız olsun.

İş sebebiyle sanırsam..Allah cc kolaylık versin..

çok şükür bir bağımlılığım yok
ama internet bağımlı olan kişinin
hem kendisinin hem de yakınlarının
Rabbim yardımcısı olsun inşallah
gerçekten göz ardı edilemeyecek bir durum
selametle kalın inşallah...

İnşaAllah kardeşim haklısınız göz ardı etmemek lazım..Sizde selametle kalın.

Şiirinizi okudum.Eklediğiniz için teşekkür ederim...

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Tam bir bağımlılık yapıyor ya çok beter bişey ama kendimi kontrol etmeyi başardım Allah'a şükür bide bilgisayar başındayken yarım saat geçti zannediyorsun bir bakıyosun iki saat internette vakit harcamışsın ben en çok buna üzülüyorum.Zamanımız heba oluyor.

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Bir müslüman için utanç verici bir hastalık diye düşünüyorum.Bizim vaktimiz kıymetsiz şeylerle geçmemeli...

mervenur16

Kayıtlı Kullanıcı
İlk aldığımda ben de internet hastası olmuştum ama şimdi geçti

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı

bu resim bana babamı hatırlattı :) pc sigara çay babamı tamalayan öğeler çok kaptırıo kendini ve kimseye vermio pcyi çok tartışıyoruz buyüzden allahım akıl fikir versin babama yapıcak hiç bşeyimiz yok abartmıorum pc ye çocuğum diyo yani bukadar gözü kör bazen bozulsada kurtulsak diorum ben işyerindeyim bunları yazıorum eminimki evde pcdedir :(:) ağlancak halimize gülüorum artık...

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

bu resim bana babamı hatırlattı :) pc sigara çay babamı tamalayan öğeler çok kaptırıo kendini ve kimseye vermio pcyi çok tartışıyoruz buyüzden allahım akıl fikir versin babama yapıcak hiç bşeyimiz yok abartmıorum pc ye çocuğum diyo yani bukadar gözü kör bazen bozulsada kurtulsak diorum ben işyerindeyim bunları yazıorum eminimki evde pcdedir :(:) ağlancak halimize gülüorum artık...

Valla benide guldurdun

elanaz 21

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim geröekten çok doğru insan bağımlı hale geliyor başından kalkmak istesen bile kalkamıyorsun günlük en az 3 saatim boşa gidiyor walla allah hayırlısını versin

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı

üzüldüm adınıza kardeşim.Hastalık bir yerde ve bir müslüman için utanç verici bir hastalık.inşaAllah bir an önce babanızda diğer bağımlılarda kurtulur.Allah celle celalüh e emanet olunuz.

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim geröekten çok doğru insan bağımlı hale geliyor başından kalkmak istesen bile kalkamıyorsun günlük en az 3 saatim boşa gidiyor walla allah hayırlısını versin

Aleykümselam,
Aynen bende başında çok boş saat geçirmişimdir.Kalkamıyorsak başından hayırlı bir şeyler yapmaya uğraşalım.Hocaların sohbetlerini dinleyip,islami yazılar okuyabiliriz mesela.Birde tavsiyem abdestli oturun başına.Çünkü manevi yönden abdestli olan korunur diyor Esad hocamız.En azından ezan okudumu hemen kalkıp namazımızı kılabiliriz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt