Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Insirah Suresi ve Onemi (4 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum,

Bu suresi benim icin cok ozeldir. Oncelikle ilk ezberledigim surelerdendir ve okuma yazma bilmiyorken ezberlemisimdir. Buyrun istifade edelim. Kisaca faziletini ogrenelim. Uzun bir yaziyla sizleri bunaltmak istemedim ama fazileti kitaplara yazsak bitmez.

İNŞİRAH SURESİ

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Anlamı:

Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

FAZİLETİ
Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler.

Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek istiyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler.

Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, Allah ın izniyle onları kesinlikle muradlarına erdirecektir.
AMİN.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.

''Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, Allah ın izniyle onları kesinlikle muradlarına erdirecektir.
AMİN.''

Şu cümlenin geçeceği yer arıyordum, buldum. Her gün 70'ten fazla okuyacağım. :)

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
geçen hafta perşembe gecesi okudum 152 tane
bugünde 70 tane okudum inşallah rabbim rıza gösterir de dileklerim gerçek olur
ben yeni öğrendim bu sureyi ama içim gerçekten ısındı. okudukça okuyasım geliyo gerçekten her zorlukla beraber kolaylıkta vardır

merve_talat

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaşımınız için ben de bu sureyi lisede din kültürü öğretmenimizden öğrenmiştim allah razı olsun okunduğu zaman gerçekren insanı rahatlatıyor elhamdülillah selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt