tamam abla ederim iyi akşamlar kendine iyi bak askerimizin emanetisin bizesağol mervecim bugün özellikle sabah namazından sonra bana dua et neolur olur mu?
tamam abla ederim iyi akşamlar kendine iyi bak askerimizin emanetisin bizesağol mervecim bugün özellikle sabah namazından sonra bana dua et neolur olur mu?
mervecim ben hiç iyi değilim şimdi iyiyim desem yalan söylemiş olurum.
baya bi kötüyüm sana kötüyüm dediğim günden bu yana.hiç bir değişiklik yok.
işte eşimin yokluğu şimdi çok belli oluyor.insan kendisini öksüz-yetim gibi hissediyor.bir de ben gurbetteyim ya...:a17:
aminnn.......................selamun aleyküm biz aslında kabahati başkalarında arıyoruz kendimize dönüp bakmıyoruz nefis gestermiyo bizi dönüp baksak belki bişeyler olacak cenabıhak zalim olan nefsimizin eline düşürmesin
evet insanlığın öldüğü bi dönemde yaşıyoruz inşallah onlarda doğru yolu görebilirler onlar için dua etmekten baska bisey yapamayız anlatmaya calıssak anlamazlarkardeşim bende bu soruyu çok kendime soruyorum bu günlerde'' gerçekten insanlar neden böyle''?? sizin dine sarıldıgınızı görünce hemen sizi karalamaya çalısıyolar kendileri yapamadıkları için... bi şey anlatmak istiyorum... dün bi yere misafirliğe gitmiştim.konu kapanmaktan falan acıldı bende kapanmak istediğimi söledim.. komsumuz da dilek fazla ileri gitme yakında dinle kafayı bozcaksın demez miöle üzüldüm ki konusurken gözlerim doldu en sonunda dayanamadım ve şöyle dedim'' niye böyle yapıyosunuz,ben kötü bi şey mi yapıyorum''?? eve geldim hüngür hüngür ağladım gercekten bu insanları anlamak çook ama çook zor!!!!!!!!!!
![]()
mervenur canım kardeşim
sakın sen gittiğin o güzel yoldan dönme..maalesef yapılan iyiliğe karşılık kötülük görmek sadece bu zamana ait değil, düşünsene Peygamber Efendimize(s.a.v) neler yapıldığını ...
sen ne yaparsan Allah rızası için yap insanlar bilsinler diye değil....
çok güzel bir söz vardır; iyiliği yap denize at, balık bilmezse Halık bilir demişler..
selam ve dua ile kal....
as abla bılıyorum sızlerde benım için degerlısınız inşallah alırırız mukafatını daSlm.aleyküm kardeşim ,iyilik ve kötülüğü başkalarına edip eylediklerimiz yarın karşımıza çıkacak şeylerin tohumlarıdır.sen allah'ın izniyle iyilik tohumlarını atmaya devam et,mükafatını göreceksindir kardeşim hiç böyle şeyleri dert edipte bizleri üzme seni seviyoruz bizim için değerlisin canım benim selametle
evet iyiliğe iyilik her kısının karı iyiliğe kötülük er kısının karıiyilik eden iyilikbulur.İyiliği karşılık beklemeden Allah Rızası için yapmalız.Selamlar.
Bu günlerde kafama takılan bir konu da iman zaafiyettine dair.Çevremde bazı insanlar imani meslelere takılınca tuhaf bakıyorlar.İmani eserleri okumak sanki onlara göre derin konular.Bu kadar derin düşünme diyorlar.Üşütürsün kafayı.Güya bana iyilik ediyorlar.Adam ben müslümanım diyor.Böyle meselelerde ise bir gizli kini var sanki.İnandığı şeye tam inanmamış tavrı.Öyle hissediyorum yani.Yabani bir İslam anlayışları var.Hoşgörüsüzler.kaçmaya yol arıyorlar.Sadece onların suyuna git.senden daha değerlisi yok.Böyle meselelere dalınca da tuhaf karşılıyorlar.
كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ
kitabu elzelnahu iyyake mubarekun leyedebberu eyatihi veliyeddezekkerevlev lul elbab
“Bu kur’an Ayetlerini,iyiden iyiye düşünsünler ve temiz akıl sahipleri öğüt alsınlar diye indirdiğimiz mübarek bir kitaptır.(Sad Sûresi.29)”
Takarlar kafalarına saçma bir düşünce yok derin düşünme.Ne diyor kur’an “iyiden iyiye düşünsünler”Boş işlere geldimi düşün.Gelecek ne olacak,şu iş bu iş ne olacak diye.Daha bir çok kur’an ayetleri var düşünmeyle ilgili.
Biz şimdi bir müslümanın düşünmesiyle bir de İman etmemiş bir felsefecinin arasındaki farkları mütaâla edelim
selametle
as abla bılıyorum sızlerde benım için degerlısınız inşallah alırırız mukafatını da
''insanlar neden böyle her zaman insanlara elimden geldiği kadar yardım ederım sıra onlara gelince onlar neden hep kaçarlar?ben onlar üzülmesin şöyle yapayım böyle yapayım derim ama benim başım sıkışınca herkes neden kacıyo''
Hem halinden şikayet et, hemde mükafat bekle..!
değerli kardeşim iyiliği karşılık beklemeden yaparsak mükafatını o öyle bir zamanda verir ki anlayamazsın daha yaşın çok genç ben herkezin bi köşesinde bir iyi tarafı olduğuna inanıyorum önemli olan o tarafı keşfetmek hayata küsme aksine üstüne git hepimiz kaçarsak herkeze kötü dersek nere gider budünya böle.daha görücen çok güzellikler var değerli kardeşim.en emine emanet ol.insanlar neden böyle her zaman insanlara elimden geldiği kadar yardım ederım sıra onlara gelince onlar neden hep kaçarlar?ben onlar üzülmesin şöyle yapayım böyle yapayım derim ama benim başım sıkışınca herkes neden kacıyo?anlam veremiyorum
insanlığın öldüğü bi dönemde yaşıyoruz
allahım yardım et
saol allah razı olsun sizlerindediğini yapıyorum inşallah mukafatınıda alıcamdeğerli kardeşim iyiliği karşılık beklemeden yaparsak mükafatını o öyle bir zamanda verir ki anlayamazsın daha yaşın çok genç ben herkezin bi köşesinde bir iyi tarafı olduğuna inanıyorum önemli olan o tarafı keşfetmek hayata küsme aksine üstüne git hepimiz kaçarsak herkeze kötü dersek nere gider budünya böle.daha görücen çok güzellikler var değerli kardeşim.en emine emanet ol.