Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İNSANI UÇURUMA GÖTÜREN SÖZLER... (2 Kullanıcı)

esra86

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İNSANI UÇURUMA GÖTÜREN SÖZLER...

Allah razı olsun kardeşim kullandığım kelimeleri daha ii düşünmeme sebep oldun.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için bende bazılarını farkında olmadan kullanıyorum zaman zaman... inşallah kullanmamaya çok daha fazla dikkat edeceğim ama m_muaz (kardeş, abi:)) kitabı okumayı tavsiye ediyorsunuz sorulanlar karşısında biraz açıklama yazsanız birkaç cümlede olsa... sizin için çok mu zor olur bilmiyorum ama hakkınızı helal edin

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

KARDEŞİM SORU SORAN KİM YUKARDA ALLAH VAR DİYEN KARDŞİMİZSE SÖLİYİM KARDEŞİM NEDEN SÖLENMEZ...ALLAH HERYERDEDİR..TEK BİRYERDE DEĞİLDİR...YUKARI ASAGI DOGU VE BATI HERYER ONUNDUR ODA HERYERDEDİR..O YÜZDEN SÖYLENMEMELİ BENCE KARDEŞİM...

SELAMUN ALEYKUM..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

esra86 yazdı:
Allah razı olsun kardeşim kullandığım kelimeleri daha ii düşünmeme sebep oldun.

CÜMLEMİZDEN KARDEŞİM...SELAMETLE...

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
tevbekar yazdı:
Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için bende bazılarını farkında olmadan kullanıyorum zaman zaman... inşallah kullanmamaya çok daha fazla dikkat edeceğim ama m_muaz (kardeş, abi:)) kitabı okumayı tavsiye ediyorsunuz sorulanlar karşısında biraz açıklama yazsanız birkaç cümlede olsa... sizin için çok mu zor olur bilmiyorum ama hakkınızı helal edin

KARDEŞİM SORU SORAN KİM YUKARDA ALLAH VAR DİYEN KARDŞİMİZSE SÖLİYİM KARDEŞİM NEDEN SÖLENMEZ...ALLAH HERYERDEDİR..TEK BİRYERDE DEĞİLDİR...YUKARI ASAGI DOGU VE BATI HERYER ONUNDUR ODA HERYERDEDİR..O YÜZDEN SÖYLENMEMELİ BENCE KARDEŞİM...

SELAMUN ALEYKUM..

Allah razı olsun çok teşekkür ederim hakkını helal et bu konuda bende aynısını düşünüyorum ama sadece bu değil galiba ben yazarken eksik yazmışım bunun gibi diğerleri içinde kısa kısa yazamazmısınız... çok mu şey istemiş oluyorum... lütfen hakkını helal et...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

GERÇEKTEN COK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ. SAĞOLUN..
KİTABI BEN DE MERAK ETTİM.
iNŞ .OKUMAK İSTİYORUM.
SELAMETLE...

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

nigdeli yazdı:
GERÇEKTEN COK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ. SAĞOLUN..
KİTABI BEN DE MERAK ETTİM.
iNŞ .OKUMAK İSTİYORUM.
SELAMETLE...

ALLAH RAZI OLSUN ....SİZDE SAĞOLUN ..OKURSUNUZ İNŞ..ACİZANE TAVSİYE EDERİM...SELAMETLE..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
m_muaz yazdı:
tevbekar yazdı:

SELAMUN ALEYKUM..

Allah razı olsun çok teşekkür ederim hakkını helal et bu konuda bende aynısını düşünüyorum ama sadece bu değil galiba ben yazarken eksik yazmışım bunun gibi diğerleri içinde kısa kısa yazamazmısınız... çok mu şey istemiş oluyorum... lütfen hakkını helal et...

EST KARDEŞİM ...ASLINDA ACIK VE NET TAM ACIKLAMA İSTERSENİZ...SİZ SORUN BEN YAZAYIM DAHA İYİ OLUR BENCE...HEPSİNE ACIKLAMA ZOR OLUR YAZABİLİRSEM YAZARIM İNŞ..SELAMETLE...

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
tevbekar yazdı:
m_muaz yazdı:
tevbekar yazdı:

SELAMUN ALEYKUM..

EST KARDEŞİM ...ASLINDA ACIK VE NET TAM ACIKLAMA İSTERSENİZ...SİZ SORUN BEN YAZAYIM DAHA İYİ OLUR BENCE...HEPSİNE ACIKLAMA ZOR OLUR YAZABİLİRSEM YAZARIM İNŞ..SELAMETLE...

öncelikle yardımcı olduğun için Allah binlerce kez razı olsun... hiç mi başka işim yok da diyebilirdin... ben şunu öğrenmek istiyorum Nuh diyor, peygamber demiyor sözü inatçılık yapanlar için kullanılıyor ben bunu hiç kullanmam ama merak ettim açıkcası neden kullanılmamalı... bazende çok sinirlendiğimde lanet olsun diyorum istemeden de olsa ama amacım karşıdakini gerçek anlamında lanetlemek gibi bir şey değil... Kıyamet hacılarla hocaların yüzünden kopacak cümleside imanlı gibi görünüpde öyle olmayanlara kullanılıyor bunda ne sakınca var... ve son olarak Dinim, imanım gevredi aslında burada ne demek istenir bilmiyorum ama bir konuda zorlanıldığı zamanlar kullanılıyor diye biliyorum... bunların sakıncalarını yazarsanız çok sevinirim çünkü bunların bir çoğu mecazi anlamda kullanılmış oluyor gerçek anlamda kullanılmıyor... biliyorum biraz uzun oldu ama kusura bakmayın ne olur... hakkınızı helal edin sizi bir hayli uğraştırdım...

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. elimden geldiğince yazmaya calışayım..est ne hakkı ..sizdende allah razı olsun ....inş..yardımcı olur..selametle..

Nuh diyor Peygamber demiyor» demek caiz midir?
cevap..
Her ne kadar (çok inatçı insan) manasında kullanılıyorsa da, bu sözü bir Müslüman için söylemek caiz değildir. Çünkü Nuh aleyhisselamın Peygamberliğini inkâr etmek küfür olur. Yani bu sözün söylendiği insana kâfir denmiş olur. Müslümana da kâfir diyenin de, yani onun kâfir olmasını isteyenin de, kendisi kâfir olur.

LANET ETMEK

Uzaklaştırma beddua, hakaret, sövüp sayma, azab, Allah'ın rahmetinden uzaklaşma, gazab etme, beddua etme, buğz etme, uzak durma, muhalefet etme.

Lânet, Kur'ân'da birçok kez ve tüm anlamlarında kullanılmıştır. Nitekim" ...Her ümmet (ateşe) girdikçe yoldaşına lânet etti..." (el-A'râf 7/38) âyetinde hakaret, sövüp sayma anlamında Israiloğullarından inkâr edenlere Davud ve Meryem oğlu Isa diliyle lânet edilmiştir... " (el-Maide 5/78),

"..Işte onlara hem Allah lânet eder, hem bütün lânet edebilenler lânet eder" (el-Bakara, 2/159) ayetlerinde beddua. Kalplerimiz perdelıdır dediler. Hayır, ama inkârlarından dolayı Allah onları lânetlemiştir" (el-Bakara, 2/88) âyetinde Allah'ın rahmetinden uzaklaştırma ve gazab etme anlamlarını dile getirmek üzere kullanılmıştır. Şeytan'a "mel'un" (lânetlenmiş) denilmesi de Allah'ın rahmetinden kovulması, gazabına uğraması nedeniyledir.

Bu tür kullanımlardan ayrı olarak Kur'an'ın iki yerinde iki karşılıklı lânetleşmeden söz edilir. Bunların ilkinde Hz. Peygamber (s.a.s)'e şöyle buyurulur: "Kim sana gelen ilimden sonra seninle tartışmaya kalkarsa de ki: Gelin oğullarımızı ve oğullarınızı, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım, sonra gönülden dua edelim, yalan söyleyenlere Allah'ın lânetini dileyelim" (Âl-i Imran, 3/61).Bu ayet uyarınca Hz. Peygamber (s.a.s), Hz. Isâ (a.s) hakkında kendisiyle tartışan Necran Hristiyanlarını lânetleşmeye çağırmıştı. Ancak, "mübahele olayı" olarak bilinen bu olayda Hristiyanlar lânetleşmeye yanaşmamışlardı.

Ikincisinde ise karı ile kocanın karşılıklı, ama lâneti kendilerine dileme biçiminde lânetleşmesi söz konusu edilir. Islâm hukukunda Lian* olarak adlandırılan bu olayda eşine zina isnat eden, ancak başka bir şahid getiremeyen kocanın doğruluğuna dört kez Allah'ı şahit tutması ve sonra da eğer yalan söylüyorsa Allah'ın kendisini lânetlemesini dilemesi öngörülür. Bu itham karşısında kadınında kocasının yalan söylediğine dört kez yemin etmesi ve arkasından da yalan söylüyorsa Allah'ın gazabına uğramayı dilemesi gerekir (en-Nur, 24/6-9). Karşılıklı yapılan bu yeminleşme ve lânetleşmeden sonra kadın zina cezasından kurtulur, ancak karı-koca arasında evlilik bağı kesin bir biçimde sona erer.

Hz. Peygamber (s.a.s)'de lânet kelimesini beddua, buğz, hakaret gibi anlamlarda kullanmıştır. Rivayetlerde Hz. Peygamber (s.a.s)'in Bi'r-i Maûne olayında şehid edilen müslümanlar nedeniyle Rıl, Zekvan, Lıhyan ve Usayya oğulları aleyhinde kırk sabah lânet okuyarak beddua ettiği bildirilir (Buhari, Cihad 17). Buna karşılık Hz. Peygamber (s.a.s), müslümanları rastgele lânet etmekten menetmiş, özellikle ashabının birbirine ve tabiat kuvvetlerine lânet etmelerini yasaklamıştır (Ebu Davud Edeb, 4908; Müslim, Birr, 80-87).

Islâm bilginleri arasında kimlere lânet edilip kimlere edilmeyeceği konusunda görüş ayrılığı vardır. Bilginlerin bir bölümü müslümanlara hiç bir şekilde lânet edilemeyeceği görüşündedir. Bilginlerin diğer bir bölümü ise fasık olan müslümanlara lânet edilebileceğini kabul ederler. Kâfirlere lânet edip edilemeyeceği de tartışma konusu olmuştur. Bazı bilginler, kâfirlere kayıtsız şartsız lânet edilebileceğini kabul ederken bazıları da bunun vacib olmadığını, onlara lânet edilebilmekle birlikte lânet etmemenin daha güzel ve yararlı olacağını savunmuşlardır (Fahruddin er-Razı, Tefsir-i Kebir Ter. III,188; Ibn Mace, Tercüme ve Şerh, X, 148).

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun bilgilendirdiğin için... burada tek kullandığım zaman zaman kızgınlığımı bile getirmek için lanet olsun demekti ama amacım lanetlemek gibi bir şey değildi... ama bundan sonra çok dikkat edip söylememeye çalışacağım... inşallah birdaha da söylemem

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun bilgilendirdiğin için... burada tek kullandığım zaman zaman kızgınlığımı bile getirmek için lanet olsun demekti ama amacım lanetlemek gibi bir şey değildi... ama bundan sonra çok dikkat edip söylememeye çalışacağım... inşallah birdaha da söylemem

cümlemizden allah razı olsun inş...yardımım dokunduysa ne mutlu uygulamak en iyisi selametle...sizde allaha emanet olun...

yahamza

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim
unutmayalimki Rabbim heryerdedir, Allah'ı haşa bir noktada göstermek ne kadar doğru olur. Allah yukarıda değil heryerdedir Allah'ıma hamd olsun ki bu kelimeler içerisinden sadece birini kullanıyordum artık o da yok zaten

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

yahamza yazdı:
Allah razı olsun kardeşim
unutmayalimki Rabbim heryerdedir, Allah'ı haşa bir noktada göstermek ne kadar doğru olur. Allah yukarıda değil heryerdedir Allah'ıma hamd olsun ki bu kelimeler içerisinden sadece birini kullanıyordum artık o da yok zaten

allah razı olsun kardeşim....selametle...B)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN İNŞ.O CÜMLELERİ KULLANMAYIZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt