Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Insan Neden Evlenir? (1 Kullanıcı)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Bu sorunun cevabını ?birlikte yaşamak için? diye verirsek o zaman ?birlikte yaşamak için evlenmek gereksiz? diyenler çıkabilir. Birlikte yaşamak da insana
yetmediğine göre, evlenip birlikte yaşamak da insana yetmiyor.
Bir başka açıdan evliliği, ?iki insanın birlikte yaşaması? olarak tanımlarsak işimiz kolay. Bir ev tutmak, gerekli olan eşyaları almak, sonra nikah kıymakla
işimiz tamamlanıyor.
Yıllar önce evli bir çiftle sorunları üzerinde konuşurken her ikisinin de sarfettikleri iki sözcük çok dikkatimi çekmişti. Her ikisi de kendi anne baba
ve kardeşlerinden bahsederken, ?benim ailem? ya da, ?onun ailesi? diye konuşuyorlardı. O an zihnimde bir şimşek çaktı. Durdum. Ve onlara ?aileniz kimlerden
oluşuyor?? diye bir soru sordum. Her ikisi de ne demek istediğimi henüz anlamamışlardı. Büyük bir şevkle anne babalarının ve kardeşlerinin adlarını sıralamaya
koyulmuşlardı.
Bu çiftin sorunu nedir? Bu iki insan bir ev tutmuşlar, eve eşyalar almışlar, nikah yapmışlar, evlenmişler ama aile olamamışlardı. Her ikisi de ?benim ailem?
denildiğinde hâlâ anne babasının ailesini kastediyorlardı. Halbuki benim ailem derken her ikisinin de, ikisi tarafından kurulmuş, inşa edilmiş yeni bir
aileyi kastetmiş olmaları gerekirdi.
İşte insanlar neden evlenmeli sorusuna benim bulabildiğim cevap, ?aile kurmak için? olacak. İnsanın gerçekten ihtiyacı olan, evliliği cennete çeviren, hayatı
daha yaşanılır kılan bu aileyi inşa edebilmektir. Bir çok mutsuz evlilikte inşa edilmemiş bir aile görürüz. Kişiler evlenmekle işlerinin bittiğini zannetmişler,
kendilerini salmışlar, daha ileri emek sarfetmenin gerekliliğini unutmuşlar, obur bir insanın yemeklere saldırması gibi, onlar da evlenir evlenmez, evlilikte
bulmayı umdukları mutluluğa saldırmışlardır. Emek sarfedilmeyen bir ilişkide ise, masa bomboştur. Yiyecekler henüz pişmemiş, hamur henüz yoğrulmamıştır.

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel sağolasın. ellerine sağlık. Ben sen mentalitesinden "biz" olabilme anlayışına geçildiğinde evlilik için adım atılmış olacaktır diye düşünüyorum.

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Kendi anne babasına ne kadar hürmet ediyosa, aynı derecede hürmet etmeli eşininkine de.......Kayınvalide kayınpeder anlayışına çok kızıyorum.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Kendi anne babasına ne kadar hürmet ediyosa, aynı derecede hürmet etmeli eşininkine de.......Kayınvalide kayınpeder anlayışına çok kızıyorum.

EVET KARDEŞİM BU ANLAYIŞA BENDE ÇOK KARŞIYIM NEDEN O GÜZEL İNSANLARA İKİ KELİMEYİ SÖYLEKTEN ACİZ OLURLARKİ ANNE VE BABA NE OLUR SANKİ SEVECENLİKLE SÖYLENİLSE SELAMETLE ................

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
ama nişan söz vs. merasim kısmında herşeey ne de güllük gülistanlıktır değil mi? nasıl böyle olabiliyorlar anlamıyorum. Neyse ben cok yermiyim. Umarım annemden ayırmayacağım 2 annem olur:D

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Bir kitapta okumuştum. "insanlar düğün gününü düşündükleri kadar, düğünden bir sonraki günü düşünseler bu kadar çabuk evlenemezler". çok hoşuma gitmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt