Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

İncirLi TatLı Tarifi :)

VuSLaT_üL ŞéHaDéT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Tem 2012
Mesajlar
267
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
23
d76rn.jpg


İncirLi TatLı Tarifi :)
MALZEMELER:
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi:

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için:

1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:

hindistan cevizi, tarçın ve kakao
HAZIRLANIŞI

Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.

Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.

3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır:)))

Afiyet olsun…..
Tadı gerçekten çok güzel deneyince siz de bana hak vereceksiniz.
NOT: Üst süsleme çikolata rendesi görünümünde. Ayrıca hem görüntüsü hem de tadı çok güzel tüm tatlılarınıza uygulayabilirsiniz.:)) Klasik olmasın ve farklı ne yapabilirim diye düşünenlere bir fikir olur belki….
 

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2009
Mesajlar
5,725
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
selamun aleyküm
paylaşım için teşekkürler:)
bizde yapıyoruz evde çok hafif bir tatlı..
yazın dondurma ile ikramı çok güzel oluyor:)
diğer türlüde bazen şerbetli yapıyorum klasik şerbet...
bazen krema yapmıyorum hazır keşkül tarifinden 1/2 su bardağı eksik sütle pişiriyorum
1 paket krem şantiyi tarifine göre yapıyorum ikisi soğuduğunda mikserde çırpıyorum
ve üzerine döküyorum
tarif isteyenlere göre genişletilebilir..biz severiz farklı tatları:)
hem pratik hemde hafif bir tatlı;)
baki selam ve dua ileB)
 

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
11,114
Tepki puanı
8
Puanları
38
Konum
Mevlana diyarı
bunu dün ablam yapmıştı vee bayıldıımm bittimm :) bu tarifide göstercem ona yaptığıyla aynımı karşılaştırsınn :D zateb tekrar yapsın ya ben doymadım harbi manyak bişey oluyo :D
 

VuSLaT_üL ŞéHaDéT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Tem 2012
Mesajlar
267
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
23
selamun aleyküm
paylaşım için teşekkürler:)
bizde yapıyoruz evde çok hafif bir tatlı..
yazın dondurma ile ikramı çok güzel oluyor:)
diğer türlüde bazen şerbetli yapıyorum klasik şerbet...
bazen krema yapmıyorum hazır keşkül tarifinden 1/2 su bardağı eksik sütle pişiriyorum
1 paket krem şantiyi tarifine göre yapıyorum ikisi soğuduğunda mikserde çırpıyorum
ve üzerine döküyorum
tarif isteyenlere göre genişletilebilir..biz severiz farklı tatları:)
hem pratik hemde hafif bir tatlı;)
baki selam ve dua ileB)
saqolasın abLam...
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt