
***** İNCİR PASTASI *****
MALZEMELER:
10 adet kuru incir
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için; istediğiniz krema yada kremşanti
YAPILIŞI:
10 adet inciri 1 saat ılık suda bekletin ve iyice yumuşayınca minik minik doğrayın.
2 yumurta ve şekeri çırpın.
Ceviz ve inciri ekleyin.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın.
Koyu bir harç elde edeceksiniz.
Harcı yağlanmış borcama boşaltın.
170 derecede içini çekene kadar pişirin.
Pastanız soğuyunca üzerine ister hazırladığınız herhangi bir kremayı, isterseniz benim gibi kremşantiyi çırpıp yayın.
Asıl tarifte krema kullanılmıştı ama benim çok acelem vardı, o yüzden şanti kullandım. Krema kullanırsanız dahada güzel olacaktır.
Üzerini ceviz ve toz fıstıkla süsleyin.
Muhteşem leziz bir tat. Üstelik yağsız olduğu için, gayet sağlıklı vede incir-ceviz birleşimi sayesinde enerji veren besleyici bir pasta.
Şiddetle tavsiye olunur..
AFİYET OLSUN....