Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İmtihanlar Diyarında SABIR ve DUA ile Yürümek (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Dünya…

Türlü çilelerle insan neslinin sınandığı en zorlu mekan…

Belki de ona imtihanlar diyarı demeliyiz. Çünkü burada yaşanan musibet ve belalar, muson yağmurları kadar etkili olur. Bazen öyle yağar ki etraf sele döner; hem de her önüne geleni götürecek kadar azgın bir sele…

Dedik ya; burası imtihanlar diyarı. Herkes farklı şekillerde imtihan oluyor. Her ademin farklı çilesi var bu diyarda. Kimi açlık, kimi korku, kimi malı veya canıyla sınanıyor. Rabbimiz bu gerçeği;

“Muhakkak sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz”[1]

diye teyit etmektedir. Hele hele Mü’min iseniz, yani inandığınızı iddia ediyorsanız bu musibetler size öz anneden kardeş gibidirler. Yanınızdan asla ayrılmaz, sizinle uyur sizinle uyanırlar. Çünkü Mü’min olmak, diğer bir ifadeyle cennete talip olmak türlü sıkıntı ve çileyi peşinen kabullenmek anlamına gelir. Çünkü;

Allah müminlerin,canlarını ve mallarını, cennet karşılığında satın almış [2]
ve buyurmuştur ki;
“İnsanlar imtihandan geçirilmeden, sadece ‘iman ettik’ demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar”[3]

O nedenle Müslüman çile adamıdır. An gelir ezilir an gelir üzülür, fakat asla ümitsizliğe kapılmaz, asla yılgınlık göstermez, mücadelecilik ruhundan asla ödün vermez.Peki musibet ve bela yağmurlarının oluşturduğu o büyük sel baskınından korunmak mümkün değil mi?

Mümkün elbette…

Yanınızda her ihtimale karşı bir adet sabır simidiyle bir parça dua kemendi bulunduruyorsanız telaşlanıp korkmayın, zira yırttınız demektir. Sevgili Peygamberimiz öyle buyuruyor:

Sabır ile dua müminin ne güzel silahıdır.[4]

“Ya Allah!” deyip tutunun sabrın kollarına, ardından fırlatın dua kemendini selamet ikliminin kıyısına, sonra yönelin Cenab-ı Zülcelal’e bütün içtenliğinizle. Bakın nasıl da yeniden doğmuş gibi ferahlayacaksınız. İç dünyanızda nasıl da bayram şarkıları yankılanacak.

Bırakın musibetler başınızdan aşağı doğru yağmaya devam etsin.
Bırakın alem, ateş topu olup peşinize takılsın. Hiçbiri sizi eskisi gibi etkileyemez! Ateşin zarar veremediği İbrahim Peygamber kadar güvendesiniz artık.
Çünkü Siz Sabûr olan Hak Teâla’ya güvenip sabrettiniz, O'na yönelip yalvardınız.

Doğrusu Allah sabredenlerle beraberdir. [5]
O sabredenleri sever. [6]

Eğer yanınızda sabır simidiyle dua kemendi taşıma gibi bir alışkanlığınız yoksa ve Hakk’a olan güveniniz pamuk ipliğine bağlıysa, o zaman akıntının savurduğu yöne doğru sürüklenmeye hazır olun.

Siz sürüklenirken iç dünyanızda anaforlar oluşur; tıpkı okyanuslardaki gibi, büyük ve ölümcül… Boğuluyorum zannedersiniz kendinizi. Ruhunuz daralır, benziniz solar, bakışlarınız sabitleşir. Artık maneviyat ikliminize, şimdilerin bunalım dediği ruh hali çöreklenmiştir. Bitkin dudaklarınızdan son bir gayretle imdat çığlıkları yükselir:

“Kurtarın n’olur!..”

Allâh-u Teâla’dan başka kurtarıcınız var mıdır ki sizi kurtarsın?

Ey Rabbimiz!
Üzerimize sabır yağdır ve canımızı Müslüman olarak al. [7]

Amin.

[1] Bakara 2/155
[2] Tevbe 9/111
[3] Ankebût 20/2
[4] Künuzü’l-Hakayık, Deylemi
[5] Enfal 8/46
[6] Al-i İmra 3/146
[7] A’raf 7/126

ZaRiNa/MeDiNe

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm..Allah c.c razı olsun paylaşımınız için..
Rabbim kimseyi umutsuz kılmasın inşallah..
Selam ve dua ile B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm hayırlı cumalar meleğim
mevlam razı olsun inşallah emeklerine sağlık.paylaşım çok güzel olmuş.
rabbimize emanet ediyorum seni selam dua ve baki muhabbetleB)B)B)​

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_____selamün aleyküm kapl incim
emeginize saglık güzel kardeşim
rabbim sabrımızdan imanımızdan ayırmasın ...inşALALH
hayırlı cumalar bereketli günleriniz olsun kardeşim...
emanetim rahmana
selam sevgi ve dua ileB)B)_______

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm..Allah c.c razı olsun paylaşımınız için..
Rabbim kimseyi umutsuz kılmasın inşallah..
Selam ve dua ile B)

ve aleyküm selam kardeşim..Mevla Teala cümlemizden razı olsun..
amin, inşaAllah..yorumunuz için teşekkür ederim..selam ve dua ile kalın..B)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
cok guzel bır paylaşımdı emeğıne sağlık
allah ımtıhanlarda başarı nasıp etsın amın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm hayırlı cumalar meleğim​

mevlam razı olsun inşallah emeklerine sağlık.paylaşım çok güzel olmuş.

rabbimize emanet ediyorum seni selam dua ve baki muhabbetleB)B)

ve aleyna aleyküm selam annem..
Amin, Rabbul alemin senden de her daim razı olsun inşaAllah..
Beğenmene sevindim, teşekkür ediyorum bitanecik ablam..
Hayırlı, nurlu gecelerin olsun inşaAllah..
Emanetim En Emin'e.. baki dua ve muhabbetle B)B)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür Ederim..

Teşekkür Ederim..

EsSelamuAleyküm Can Kızım..

Gerçekten özü sorgulamamıza vesile olan..sabır ve şükrün rahmet sağanağına sığınmak gereğini olabildiğince hissettiren çalışmanız bir çok hayra vesile olur inşaAllah..Rabbim sevabına nail eylesin.. Allah(CC) razı olsun..selamı aldık..dualarınızı..dualarımız ve baki selam inşaAllah her daim..belki eski sıklıkta olmayacak ama inşaAllah.. sözün bağı kopmadıkça..Veda sahnesi !!!..GÖRÜŞMEK ÜZERE konusuyla alakalı ve açıklık olacak inşaAllah..
Selam..saygı..sevgi ve baki dualarımla Allah(CC)'a emanet olunuz..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleyküm Can Kızım..

Gerçekten özü sorgulamamıza vesile olan..sabır ve şükrün rahmet sağanağına sığınmak gereğini olabildiğince hissettiren çalışmanız bir çok hayra vesile olur inşaAllah..Rabbim sevabına nail eylesin.. Allah(CC) razı olsun..selamı aldık..dualarınızı..dualarımız ve baki selam inşaAllah her daim..belki eski sıklıkta olmayacak ama inşaAllah.. sözün bağı kopmadıkça..Veda sahnesi !!!..GÖRÜŞMEK ÜZERE konusuyla alakalı ve açıklık olacak inşaAllah..
Selam..saygı..sevgi ve baki dualarımla Allah(CC)'a emanet olunuz..

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh Can Talip Amcam
Hayırlı, nurlu geceler..Rabbul alemin sizden de razı ve hoşnut olsun ebeden inşaAllah, değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim..

Sizi gördüğüme çok sevindim kıymetli Talip amcam.. nedeni nedir bu vedanın, merak ediyorum amcam, konuyu takip edeceğim inş..
sizi burada görmek istiyoruz her daim .. yeğenlerinizi, kardeşlerinizi varlığınızdan mahrum etmeyin inşaAllah :gulegule
bilmukabil saygı, sevgi ve dualarım ile..Rahman'a emanet olunuz..
esselamü aleyküm B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
_____selamün aleyküm kapl incim
emeginize saglık güzel kardeşim
rabbim sabrımızdan imanımızdan ayırmasın ...inşALALH
hayırlı cumalar bereketli günleriniz olsun kardeşim...
emanetim rahmana
selam sevgi ve dua ileB)B)_______

ve aleyna aleyküm selam kalp incim, sağolasınız ..
amin, amin inşaAllah..Her gününüz Cum'a bereketinde geçsin inşaAllah güzel kardeşim..
Hayırlı, nurlu geceleriniz olsun, Mevla Muin'iniz olsun her daim kardeşim..
Emanetim Rabbimize inşaAllah.. baki dua ve sevgilerimle..B)B)

yılmazcan

Kayıtlı Kullanıcı
Slm ve dua. SABIR ve DUA hayat demek yaşam demek. Yeni çalışmalarını beklerim. Allahın rahmeti üzerine olsun.

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ES SELAMU ALEYKÜM CAN YÜREKLİ GÜZEL KARDEŞİM.EMEĞİNE SAĞLIK.SABIR VE DUA İNSANIN KENDİSİ İÇİN YAPACAĞI EN BÜYÜK İYİLİKLERDENDİR.NEFSİMİZE HAKİMİYETİMİZİ SINAMAYA VESİLE OLAN BU DEĞERLİ PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH C.C. RAZI OLSUN EBEDEN İNŞAALLAH SENDEN.
UZUN SÜREDİR GÖRÜŞEMİYORUZ,İNŞAALLAH İYİSİNDİR,UMARIM KÖTÜ Bİ DURUM YOKTUR CAN KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMLA BİRLİKTESİN.EN KISA ZAMANDA TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜMİDİYLE RAB'BİM E (C.C.) EMANETSİN.SELAM VE SEVGİ ;) İLE.BAKİ MUHABBETLERE...B)

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Cok Güzel Bir Paylaşim Allah Razi Olsun Içim Ferahladi Valla Selam Ve Dua Ile Kal.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Ey Rabbimiz!
Üzerimize sabır yağdır ve canımızı Müslüman olarak al.
Amin.

Selamünaleyküm...değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım B)
RABBİM imtihanlarını sabır ve dua ile verenlerden eylesin...İNŞALLAH...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

glitter_preview.php

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
cok guzel bır paylaşımdı emeğıne sağlık
allah ımtıhanlarda başarı nasıp etsın amın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

ve aleyna aleyküm selam değerli hocam
Beğenmiş olmanıza sevindim, yorumunuz için teşekkür ederim..
duanıza cümlemiz adına amin, inşaAllah..
Siz de Rabbimize emanetsiniz inşaAllah..selam ve baki dualar ile..B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
ES SELAMU ALEYKÜM CAN YÜREKLİ GÜZEL KARDEŞİM.EMEĞİNE SAĞLIK.SABIR VE DUA İNSANIN KENDİSİ İÇİN YAPACAĞI EN BÜYÜK İYİLİKLERDENDİR.NEFSİMİZE HAKİMİYETİMİZİ SINAMAYA VESİLE OLAN BU DEĞERLİ PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH C.C. RAZI OLSUN EBEDEN İNŞAALLAH SENDEN.

UZUN SÜREDİR GÖRÜŞEMİYORUZ,İNŞAALLAH İYİSİNDİR,UMARIM KÖTÜ Bİ DURUM YOKTUR CAN KARDEŞİM.
DAİMİ DUALARIMLA BİRLİKTESİN.EN KISA ZAMANDA TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜMİDİYLE RAB'BİM E (C.C.) EMANETSİN.SELAM VE SEVGİ ;) İLE.BAKİ MUHABBETLERE...B)

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh can yürekli, ince kalpli kardeşim..
Rabbul alemin ümmeti Muhammed'den razı ve hoşnut olur inşaAllah..değerli yorumun için çok teşekkür ederim..
~ Sabretmek ve dua etmek mü'minin ne kadar güzel silahıdır ~ buyuruyor ya Gönüller Sultanı sav, inşaAllah bizler de bu hadisi şerifin manasına erenlerden, bu iki silahımızla birlikte zaferler kazananlardan oluruz güzel kardeşim..

evet, bayadır görüşemedik canım kardeşim..ben iyiyim Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun.. sen de iyisindir inşaAllah.. daima aklımda, acizane duamdasın sen de benim..en kısa zamanda tekrar görüşmek ümidiyle..
Alemlerin Rabbine emanetimsin kardeşim..selam, baki sevgi ;) ve muhabbetle inşaAllah..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt