Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İmanımı Kaybettim :( (1 Kullanıcı)

deist

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar islamiyet.gen.tr sakinleri...
Şuan 18 yaşında obsesif-kompulsif+anksiyete hastasıyım.5 vakit namazını kılan,ibadetlerini yapmaya çalışan aileden geliyorum.1 sene önce müslümandım.Ama hastalığımın artmasıyla birlikte sürekli bir tedirginlik + sorgulama içerisine girdim.En sonunda deist olarak kaldım.Bir yaratıcının olduğuna inanıyorum ama inanç konusu saçma geliyor.Bu dünyada iyiye,güzele,erdeme yöneldikten sonra normal bir dua ile yaratıcıya teşekkür etme ile bu dünyada neden yaşanmasınki.Sürekli bir çelişki içerisindeyim.
Evet içki içmem,sigarada içmem kendime zarar vermem.İnsanlara insan gibi davranırım.Bazı şeyler olduğunda yaratıcıya bir teşekkür babında bir dua ederim.Her zaman hayırlı işlere kendimi adarım bu şekilde yaşarım.Düşünce olarak buna sığınıyorum ve bu şekilde yaşıyorum.Lütfen yardım edin nabıcamı şaşırdım.Şuana kadar Kuran-ı Kerim'in mealini okudum,Risale-i Nur,Dini bilgiler kitapları ,İncil falan filan okumaya çalıştım.Farklı dinlerden insanlarla görüştüm tanıştım.Din konusunun sadece insanları kontrol almak için Tanrı tarafından gönderilmiş veya insanlar tarafından uydurulmuş kurallar olduğunu düşünüyorum ve bu dünyada yukarıda belirttiğim gibi iyiye güzele hayırlı işlere yönelmekle herşeyin yeterli olacağnın farkına vardım..Lütfen bana yardım edin kendimle okuduklarımla herşey çok çelişiyor ne yapacağımı şaşırdım...Güzellikler sizin olsun Allah sizin yanınızda olsun...:gulegule

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Vahim Bir Durumdasin Allah Kurtarsin Bu Hastalik Nail Bi şeyse...fakat Bence Sadece Hastayim Diyip Kendini çekme.islam Teslimden Gelir.sen Teslim Olmamişsin En Başta..yaratici Dediğin Sadece Ve Sadece Allahtir...allahtan Başka Ilah Yoktur..ayrica Farkli Dinler Diyorsun..farkli Din Diye Birşey Yoktur..tüm Dinler Islam üzerine Inmiştir.tüm Kitaplarinda Asli Kurani Kerim Gibidir.fakat Insanlar Işlerine Geldiği Gibi Zamanla Değiştirmiştir..bunlari Iyice Okuyup Araştirmak Lazim..fakat Doğru Kaynaklardan Araştirmalisin.yanliş Kaynaklardan Araştirma Yaparsan Mazallah Yolunu Tersine Bile çevirebilir O Kaynak...
Ama Araştirma Yaparken şeytanin Sesini Dinleme.o Seni Zaten Imanindan Etmeye çalişiyor şuanda.imanimi Kaybettimde Deme..her Zaman Imanimin Peşinden Koşacam De.ve Hep Dua Et.allahim Imanimi Kuvvetlendir..sana Ulaşmam Için Bana Bir Firsat Daha Ver De..
Allah Yardimcin Olsun çok Zor Bişey Ama Ne Olur çaba Göster...kendin Için çaba Harca..biliyorsun Allah Var Ve Muhammed Onun Resulu...farkli Dinler Mevzusunu Sil Kafandan...çünkü Bu Kafanda Oldukça Doğruyu Asla Bulamazsin...
Bu Söylediklerim Tavsiyedir...akli Vermek Değildir...allah Yardimcin Olsun Sana Dua Edeceğim...

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum degerli kardeşim
şuan şeytanın sana vesvese verdigi bir dönemdesin
Gerçek anlamda imanını kaybetmiş olsan burda yardım edin bana dua edin deme ihtiyacına girmezdin zor bir dönemdesin
ve bol bol şeytanın vesvesesinden Mevla'ya sıgın Şüphesiz o açılan elleri, ihlasla yapılan duaları geri çevirmez ve ibadetlerini içinden gelmesede yap
Zamanla içindeki sıkıntının yerini huzura bıraktıgını göreceksin.
...DuaLarLa...

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum degerli kardeşim

şuan şeytanın sana vesvese verdigi bir dönemdesin
Gerçek anlamda imanını kaybetmiş olsan burda yardım edin bana dua edin deme ihtiyacına girmezdin zor bir dönemdesin
ve bol bol şeytanın vesvesesinden Mevla'ya sıgın Şüphesiz o açılan elleri, ihlasla yapılan duaları geri çevirmez ve ibadetlerini içinden gelmesede yap
Zamanla içindeki sıkıntının yerini huzura bıraktıgını göreceksin.

...DuaLarLa...

:evet:evet:evetçok haklısın...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeş
FELAK SURESİ

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1- De ki: Sabahın Rabbine sığınırım.

2- Yarattığı şeylerin şerrinden,

3- Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,

4- Düğümlere üfüren-kadınların şerrinden,

5- Ve hased ettiği zaman, hasetçinin şerrinden.

unutmaki şeytan her zaman bizim imanımızı çalmak için elinden ne gelirse yapıyor
şeytana bir nebze inanmayalım inş.
lütfen incil gibi zamanımızın sapıtmış kitablarınıda okumayın olur mu
KUR AN IN MEALLERNİ OKUMAYA DEWAM EDİN İNŞ.SLM WE DUA İLE
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Şuan 18 yaşında obsesif-kompulsif+anksiyete hastasıyım.5 vakit namazını kılan,ibadetlerini yapmaya çalışan aileden geliyorum.1 sene önce müslümandım.Ama hastalığımın artmasıyla birlikte sürekli bir tedirginlik + sorgulama içerisine girdim.En sonunda deist olarak kaldım.Bir yaratıcının olduğuna inanıyorum ama inanç konusu saçma geliyor.Bu dünyada iyiye,güzele,erdeme yöneldikten sonra normal bir dua ile yaratıcıya teşekkür etme ile bu dünyada neden yaşanmasınki.Sürekli bir çelişki içerisindeyim.
Evet içki içmem,sigarada içmem kendime zarar vermem.İnsanlara insan gibi davranırım.Bazı şeyler olduğunda yaratıcıya bir teşekkür babında bir dua ederim.Her zaman hayırlı işlere kendimi adarım bu şekilde yaşarım.Düşünce olarak buna sığınıyorum ve bu şekilde yaşıyorum.Lütfen yardım edin nabıcamı şaşırdım.Şuana kadar Kuran-ı Kerim'in mealini okudum,Risale-i Nur,Dini bilgiler kitapları ,İncil falan filan okumaya çalıştım.Farklı dinlerden insanlarla görüştüm tanıştım.Din konusunun sadece insanları kontrol almak için Tanrı tarafından gönderilmiş veya insanlar tarafından uydurulmuş kurallar olduğunu düşünüyorum ve bu dünyada yukarıda belirttiğim gibi iyiye güzele hayırlı işlere yönelmekle herşeyin yeterli olacağnın farkına vardım..Lütfen bana yardım edin kendimle okuduklarımla herşey çok çelişiyor ne yapacağımı şaşırdım...Güzellikler sizin olsun Allah sizin yanınızda olsun...:gulegule

ÖNCELİKLE, KAYBETTİĞİNE "İNANDIĞIN" HAZİNEYİ BULMALISIN.

hakan74

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM
arkadaşım hastalığın için üzüldüm Allah acil şifalar versin.Senin sorduklarınına cevap verebilmek için konulara bölücem.1.Bizlerin insan olmamızdaki yegane özellik Allahın bir lütfu olarak akıl yoluyla düşünebilmemiz araştırmamız ve gördüklerimizden bir sonuç çıkarabilmemizdir.Allah(c.c.)insanların doğru yolu bulması için birçok kez peygamberler göndermiz şükürler olsunki son peygamberimizede bizi ümmet kılmıştır.Peygamberimiz bir hadisinde söyle buyuruyor"iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçede iman etmiş sayılmazsınız".Sen zaten bu aşamayı insanları insan oldukları için seviyorum demekle başlamış oluyorsun.2.emr-i maruf ve neyhi münker yani iyiliği emredip iyilik yapmak kötülükten sakınıp yasaklalamak anlattığına göre bundada sorun görmüyorum.3.Allah bizi bir su damlasından annemizin karnında et parçasına ondan sonra ondan sonra etlere kemik kemikler et giydirip elimizi ayağımızı gözümüzü kulağımızı yani bizi yarattı dünyada sayısız nimet mal mülk vererek hayatımızı devam ettirmemizi sağladı şimdi sana bu kadar şeyi veren rabbın için sadece dua etmek yeterli olurmu bize en ufak yararı dokunan birisine bile görüştüğümüz zaman ne kadar çok saygı duyuyoruz şimdi sence bize bu güzellikleri bahşeden yaratıcımız haşa bu saygıyı haketmiyormu.Unutma şeytanın tahahütü doğru yol üzerinde olanların yolu üzerine oturup saptırmaya çalışmaktır ALLAH(c.c) kalbimizi onun dini üzerne sabit kılsın Allah yar ve yardımcımız olsun salat ve selam Hz Muhammede onu ehline sahabine ve tüm inananlara olsun

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Yazdiklariniz Okadar çelişkili Ki.bir Yaraticinin Olduğuna Inaniyorum Ama Inanç Konusu Saçma Geliyor Demişsiniz.bunu Anlamak Mümkün Değil Doğru Olduğuna Inandiğiniz Bildiğiniz Bir şeyi Saçma Olarak Niteleme Nasil Bir Düşünce Tarzi.dua Ediyorum Demişsiniz Dua Da Bir Ibadettir.ettiğin Dua Ile Allah'in üzerinde Bir Hükmü Olduğunu.yaşadiklarinin Allahla Bağlantili Olduğunu Zaten Kabul Etmiş Oluyorsun.senin Inancin Var Ama.sadece Bakiyor Görmüyorsun.görmemek Içinde Hatta çaba Harciyorsun.kur'an Meallerine Okumana Rağmen Hala Anlayamaman çok Garip Ve üzücü.
En Basit Bir örnek(beş Yaşindaki Bir çocuğun Anlayacaği Dille Anlatayim)dünyada Milyonlarca Alim Ulema Akil Sahibi Insanlar Var Yüce Rabbime Yakariş Içinde.kulluk Görevlerini Yapmaya çalişiyor Bu Insanlar Yanlişta Sen Mi Doğrusun.kur'an Mealini Okuduysan Yada Anlaya Bildiysen Içerdiklerini Kavriya Bildiysen Bunlarin Bir Insan Akliyla Yazilmadiğini Anlamiş Olman Gerekirdi.hayirli Işlerle Uğraşiyorum Diyorsun.yatiklarini Ne Ile Kiyaslayip Hayirmi şermi Olduğu Kanisina Variyorsun.elbette Kur'an Ile.çünkü Tüm Güzellikler Hayirlar Onda Var.ve Insan Oğlununyaşayiş Hayatini.aile Hayatini,ticaretini.kadin Erkek Ilişkilerini,ibadetlerini Her şeyi Yani Yaşanmasi Gereken Güzellikleri Anlatiyor.bizde Bu Anlatilanlarin Aksi Amelleri Kötü Davraniş.uygun Olan Amelleride Güzel Olan Davraniş Olarak Nitelendiriyoruz.
Sende Diyorsun Ki Güzel Davranişlarim Var Ben Iyi Bir Insanim.demek Ki Kur'anla Amel Etmiş Oluyorsun
Sana Tavsiyem Bol Bol Amentüyü Oku.allah'in Adini Anmaktan Gafil Olma Taşlar Yerine Oturacaktir.çelişkiler Kaybolup Zihnin Gerçek Berrakliğina Ulaşacaktir

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
vas..

vallahi bende öyle bir meziyet yok..
nasıl bir meziyet..?

sana imanını geri verecek meziyet...

başlık itibariyle düşündürücü.. bir önceki 1 e 1 2 ye 1 konu açıp cevap verip sonra kaybolan arkadaşlara benziyorsun..yok bu görüşümü çürütmek için sitede de kalabilirsin..

velhasıl---size dua ederiz..teferruat biz de değildir..iddia eden yanılır..hatta çok büyük girdaba girer bizi de bu girdaba sokma..dua et tevbe et sahibinden iste..

..............
selametle..
..............

müslim88

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşım önce şunu bilki senin imanın tam gitmemiş bmyle demezdin benim sana yardım ettmek haddime değil kardeşim ama ben bildiğimi sana söyleyecem inş. bunların hepsi vesvese şeytanın ve nefsin aldatmacasından ibaret senin yaşadıkların herkeste olabilir zamanında bende oldu Allah affetsin banada aynen Allah yokmuş gibi geldi herşeyden şüphe başladı ama ben Allah ın izniyle şu an LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDİN RESULULLAH kelimesini sürekli kullanıyorum ve bazı aksamalar dışında namazıma devam ediyorum kelimeşehadeti kalpden kabul edip diyosan inş. sen dinden çıkmadın arkadaşım sen seçimini yapacaksın gerisini Allah a bırakcaksın eğer seçimini islamdan yana kullanıp Allah ın emirlerine uymayı seçersen inş. düzeleceksin ben islamı seçtim ve hala bazı şeyler devam etsede Allah a şükür çoğu kalbi hastalıklarım geçti ve geçme aşamasında senin yapman gereken bir an önce Allah ın yolunu seçip aklına gelene kulak asmaman gerekirse 1 senede düzelirsin gerekirse 10 senede ama samimi kalple Allah ın yolunu seçip amel etmeye başlarsan inş. Allah ın izniyle feraha ulaşacaksın Allah a emanet ol

musalli

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ennsevgiliye.tr.gg

Selamın aleyküm...

Ahh çok zor bi dönem Allah c.c yardımcın olsun...
İnsanların bu dünyada kısa bir süre kalacağı ve bu sürenin de imtihan olduğu kaçınılmaz bir gerçek...
herkes bir şekilde imtihan ediliyor...
kimi hastalıkla... kimi zenginlikle... kimi fakirlikle......
seninde burda sabredip bu imtihanı başarman gerekir...
demek istediğim hastalığı yenmen değil imtihanı başaraman....

yazdıklarından senin iyi bir insan, iyi niyetli bir insan olduğunu düşünüyorum...
sadece mantığını kullanarak da çözebilirsin...
ki diyosun;
" Bir yaratıcının olduğuna inanıyorum ama inanç konusu saçma geliyor "

tamam yaratıcıyı mantığın kavrıyo, farkındasın. ama o zaman şöyle düşün
neden bu yaratıcıya secde edilmesin, yada dualar dilekler bildirilmesin.... iman edilmesin.... bunların hepsi inançtır...

Mesela NAMAZ yapılan en güzel ibadettir. Allaha secdedir.
İnsan ölüdür namazla dirilir... İnsan olur...

ve ayrıca İncil v.s. okuduğunu yazmışsın ama onlar zaten hak din değil...doğru değil... indirildiği gibi değil...
saçma bulman yada herneyse doğru bulmaman da normal...
onlar değiştirilmiş... doğru değil hiçbiri... yani yanlışalr seni başka yanlışlara götürmesin.... araştırdığın kaynaklara dikkat etmelisin...

son olarak söylemek istediğim düşünerek çözebilirsin...
Allahın varlığını... İnançın gerekliliğini... saçma yada mantıksız değil hiçbiri...

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Imanini Kuvvetlendirsin Seni Bu Zor Durumdan Kurtarsin Inşallah...

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesim.

Sengül demis ki ;imanini sana verecek bir meziyetim yok.

Ben de katılırım.Sana ancak yardım edecek O'dur.

Mevlana'nın söylediği bir sözü iletmek istiyorum genç kardeşim;

Hak'tan bahar fermanı gelmedikçe, toprak sırrını açmaz.

İnşallah Rabbim de senin gönlünü ve kalp gözünü açar.Açar da böylece baharı yaşarsın.

"Lütfen bana yardım edin" demişsin.
Sonunda Allah'ı da reddetmekten korkuyorsun, diye yoruyorum.Bu sözünü.

Diğer arkadaşlar şimdi söyleyeceklerimden ötürü bana ayıplayan gözle bakmasınlar.

Ben de üniversite yıllarımdayken ne Allah ne Peygamber bilirdim.

Benim anahtarım Peygamber efendimiz SAV. olmuştur.Onun sözlerini sorguladım.Tahlil ettim.Doğru söylediğine,dürüst olduğuna inandım.

Zaten şöyle söylüyordu:

"Kureyşliler şu dağın ardında sizi yok etmeye gelen bir ordu var desem inanır mısınız?
Onlar da "evet inanırız" ,dediler.
O halde ben Allahın Resuluyum.".

Allah ,İbrahim aleyhisselamla insanlara tebliğ edildi.

Tevhid ilahi dininin tebliğinden öncesinde deizm'e temel taşı olabilecek ilkel düzeyde dahi "Allah kavramına ikame edilebilecek" hiç bir fikriyat yoktur.
Yani peygamberler reddededilerek sadece "Allah fikrini" sağ bırakmışlardır."Allah fikri" teismden devşirmedir.İbrahim in tebliğinden bir araklamadır.Deizmin bir ürettiği bir kavrayış değildir...

Sonrası ateizme gidebilecektir.

müslim88

Kayıtlı Kullanıcı
Bunlar çekinilecek şeyler değil ablacım sen sonunda hak yolunu seçmişsin Allah bizi islamdan ayırmasın AMİN

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı

Müslümandım diyorsun, müslüman hastalıklar sonucu İslamdan çıkmaz..tersine daha çok sarılır dinine dua eder durmadan
Müslüman "Allah katında tek din islamdır" diye inanır

deizmleri de zaten hristiyanlık gibi küfür doğurmuştur, onun için aralarında pek fark yok...ateistler sadece inkar eder ama müşrikler inkar edipte yalan isnad eder..alay eder müşrikler daha azgın

insan inanmak istemezse de içinde birşeye inanmak duygusu vardır
inanmadığı vakit intihar eder
bir yalana birde gerçeğe inanmak vardır
bütün dünya tefekkür edip anlasınlar ,hatırlasınlar diye yaratıldı..
bu alemde kendi kendine durup durken bişeyler oluyor mu ki alem durup durken varolsun..
Allah katında tek din İslamdır dedik...Allah alemlerin Rabbidir. bütün yaratıkları de Ona delalet eder..O Vacibul Vucudtur, Müsebbibul esbabtır...
başka batıl dinlere bakarsan orda tapınılan kendileri gibi mahluklar..

ölüm var bu yolun sonunda iyi düşünmeni tavsiye ediyorum

deist

Kayıtlı Kullanıcı
peki birşey daha dünyada birçok çelişki var mesela.Allah bizi bu dünyaya neden getirdi.Tamam kendisine kulluk etmemiz için veya gücünü gösterebilmek için belirli şeyler yaratması gerekiyordu buna en iyi örnek evren ve insanın yaratılışı.Peki bizi neden yakıyor.Kuran-ı Kerim bakıyorum bu sonu böyle olacak bunun sonu böyle olacak tehditten öte bişey yok.

araf 179 : Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır

peki insanlardan birçoğunu cehennem için yarattıysa bu insanların suçu nedir??.Yani kader baştan bellidir herkesin nereye gideceği baştan belirlidir.Yani dünyaya sadece öylesine yaşamak için gönderilmiş bulunuyoruz.Sonumuz belirli o zaman neden yşaıyorumki sadece zevkler ve renkler için..

3.sorum şimdi diyelim bir insan avrupada doğdu hristiyan olarak doğdu.Onun kaderi buydu peki bu insan islamiyeti öğrenmeye imkan bulamadı veya dikkatini çekmedi.Çünkü onlarda şuan bizimki düşünüyo nasıl bir hristiyanlık böyle böyle diyosak onlarda islamiyet için böyle böyle diyolar.Peki bu insanların kaderi böyleyse hristiyan olarak doğmak ve ölmezse veya öğreneme imkanı bulamayıp bu şekilde ölürse o zaman bu dünyada bir haksızlık yokmudur yaratılışda bir çelişki yokmudur ??

gülşah_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'a sığınmaktan vazgeçme kardeşim.En olmazları olduran rabbime sığındıktan sonra aşamayacağın derdin,sıkıntın olmaz Allah'ın izniyle

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
peki birşey daha dünyada birçok çelişki var mesela.Allah bizi bu dünyaya neden getirdi.Tamam kendisine kulluk etmemiz için veya gücünü gösterebilmek için belirli şeyler yaratması gerekiyordu buna en iyi örnek evren ve insanın yaratılışı.Peki bizi neden yakıyor.Kuran-ı Kerim bakıyorum bu sonu böyle olacak bunun sonu böyle olacak tehditten öte bişey yok.

araf 179 : Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır

peki insanlardan birçoğunu cehennem için yarattıysa bu insanların suçu nedir??.Yani kader baştan bellidir herkesin nereye gideceği baştan belirlidir.Yani dünyaya sadece öylesine yaşamak için gönderilmiş bulunuyoruz.Sonumuz belirli o zaman neden yşaıyorumki sadece zevkler ve renkler için..

3.sorum şimdi diyelim bir insan avrupada doğdu hristiyan olarak doğdu.Onun kaderi buydu peki bu insan islamiyeti öğrenmeye imkan bulamadı veya dikkatini çekmedi.Çünkü onlarda şuan bizimki düşünüyo nasıl bir hristiyanlık böyle böyle diyosak onlarda islamiyet için böyle böyle diyolar.Peki bu insanların kaderi böyleyse hristiyan olarak doğmak ve ölmezse veya öğreneme imkanı bulamayıp bu şekilde ölürse o zaman bu dünyada bir haksızlık yokmudur yaratılışda bir çelişki yokmudur ??

Kardeşim .
Bak ben ateistmiydim deilmiydim o kısmını bilmiyorum, ama.
Dinle pek ilgilenmezdim ben.
Özellikle üniversitedeyken.Tamam kuranı ufakken kuran kursunda hatm etmiştim ama üniversite yillarim cok calkantiliydi.Allaha sükür simdi kafam net ve duru.

Eğer dinlersen hepsine cevap var.Ama inan bana tüm bu cevaplardan o kadar sıkıldım ki...

Sonunda kendime şunu söyledim ; Bu bir çelişki mi?Çelişki...
peki bu celiski benim imandan uzaklasmam icin bir sebep mi? evet bir sebep olarak görünüyor.PEKi ben inanmamak icin sebep buluyorum ya...Ya inanmak icin ayni mantikli sebepler neden bulmuyorum?

Mesela ateistin biri nasil ateist olmus biliyormusunuz?
"kutuplarda namaz nasil kilincak?"

ADamin inanmamak icin tek bahanesi bu...düsünsene inanmamak icin sarf edilen gayreti inanmak icin sarf etsen o kadar cok sebep bulacaksin ki senin çelişki diye söylediklerini solda sıfır bırakacak sayıda kalırlar...
yani milyon sebep inanmak icin varken insan kendine göre 1-2 beyinsel celiskisiyle inanmamayi seciyor...

düşün oran 1 / 1000000 ise o 1 celiskiyi alıyor.Hic kendi algısından süphe etmiyor...O bir celiski bendendir diyemiyor...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt