Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İman haya ilişkisi (1 Kullanıcı)

_YUSUF_

Yönetici
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
4,070
Tepki puanı
1,042
Puanları
113
Yaş
42
yaratıkların en değerlisi ve en üstünü insandır insanın bu değerini ve üstünlüğünü koruyabilmesi için her şeyden önce şartlarına uygun iman etmesi yaratılış gayesi olan ibadet görevini yerine getirmesi ve Allah'a karşı gelmekten sakınması gerekir ibadetlerin temel amacı kişinin imanını koruması Allah rızasını ve sevgisini kazanması takva ve ahlaki faziletlere sahip olmasıdır insanların en değerlisi en muttaki olanlarıdır muttaki olan insan ilahi Emir ve yasaklara uyar böylece en güzel ahlaka sahip olur en güzel ahlak Kur'an ahlakıdır Kur'an ahlakına sahip olan insan kendisine yaratanına ve bütün insanlara saygılı olur söz fiil ve davranışlarında dürüst olur edep ve terbiyeli olur.
insan ne kadar İslam'ın Emir ve yasaklarına uyarsa o nispette güzel ahlak sahibi olur ne kadar Emir ve yasaklarını ihlal ederse onu nispette Kur'an ahlakından taviz vermiş olur.
insanı ahlak sahibi yapan Allah sevgisi Allah korkusu Allah tarafından sürekli murakabe altında bulunma, ahirette bütün söz eylem ve davranışlardan sorguya çekilme, neticede iman ve itaatine inkar ve isyanına göre cennet veya cehenneme gitme inancıdır bu inanç Kur'an'ın her tarafında sık sık vurgulanmış ve insanların Kur'an ahlakına sahip olmaları amaçlanmıştır.
ahlaki duyarlılığa veya duyarsızlığa etki eden unsurlardan biri de utanma duygusunun korunmuş veya kaybedilmiş olmasıdır utanmazsan dilediğini yap anlamındaki hadis-i Şerif bu gerçeği işaret etmektedir peygamber efendimizin sav beyanıyla utanma imandan bir şubedir ancak imanının sesine kulak verme ve utanma duygusunu yitiren insanlar edep dışı sözler söyleyebilir çirkin davranışlarda bunlardır günahları pervasızca işleyebilir Allah ve insan haklarını helal edebilir.
Rabbim bizleri ehl-i takva haya sahibi kullarından eylesin
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,181
Tepki puanı
3,537
Puanları
163
Yaş
46
Rabbim razı olsun kardeşim ?
İlla edep illa edep...Rabbim utanması olnayan insanlardan bizi uzak eylesin ?
 

GEVHER

Yönetici
Katılım
9 Eyl 2008
Mesajlar
3,971
Tepki puanı
2,515
Puanları
163
" En güzel ahlak Kur'an ahlakıdır.
Kur'an ahlakına sahip olan insan kendisine , Yaratanına ve bütün insanlara saygılı olur. Söz fiil ve davranışlarında dürüst olur edep ve terbiyeli olur. "



Kur'an ahlakı ile donanmak duasıyla...

Allah CC razı olsun @_YUSUF_ kardeşim .
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt