Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

iFTAR GÜLÜ BÖREĞİ

reyyan34

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Eki 2007
Mesajlar
186
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41





MALZEMELER:

4 yufka

Sosu için:
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su barağı suluca yoğurt

İçi İçin:

4 adet ortaboy haşlanmış patates
Çeyrek kangal sucuk
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Bir tatlı kaşığı pul biber
Tuz

Üzeri için:
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu





YAPILIŞI:
Patatesleri ve sucuğu rendeleyip bir kaba alın
İçine diğer malzemeleri de ekleyip harmanlayın.
Çok kuru bir iç olduysa çok az sıvı yağ ilave edin.

Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede iyice çırpın.
Bir yufkayı tezgaha serip sos harcından kuru yer kalmayacak şekilde sürün.
Diğer yufkayı soslu yufkanın üzerine yayın ve tekrar sos harcından sürün.
Yufkayı 4 eşit üçgen parçaya bölün.
Parçaların geniş tarafına iç harçtan koyup rulo yapın ve ardından gül şekli verin.
Yağlanmış tepsiye dizin.

Artan sos harcının içine yumurta sarısı ekleyip çırpın ve bu karışımı böreklerin üzerine sürüp haşhaş serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Ilık servis yapın.
Afiyet olsun.

www.muhabbetsofrasi.blogspot.com
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt