Rabbim razı olsun kardeşim,çok önemli bir paylaşım.
Cenabı Hak cümlemizden razı olsun efendim.
Hakkıyla istifade edilmesi dileklerimle.
Rabbim ebedii razı olsun sizden kardeşim.
çok önemli bir paylaşımdı.
Edep bir taç imiş nur-u hüdadan,giy o tacı emin ol her beladan....
Allahım Senden gelen bir haya duygusuyla yüzlerimizi hayalandır.
Erkeklerimizi, Kadınlarımızı, Kızlarımızı en güzel süs olan haya ile hayalandır.
AMİN AMİN...
Uygunsuz giyiniş, pervasız bakışlar, iç gıcıklayıcı ses tonu, dikkat çekici yürüyüş gibi dinimizin yasakladığı hal ve hareketlerden uzaklaş; yüksek iman, edep ve iffetle bayraklaş...
Bir hanım, zaruret olmadan, yabancı erkeklerle telefonla bile görüşmemeli, onlarla senli benli olmamalıdır. Zaruret varsa, konuşma gayet kısa ve mesafeli, resmi ve ciddi olmalıdır. İhtiyaçtan fazla konuşmak, şakalaşmak, şımarıklık, lâubalilik ciddiyetten uzaklaştırır; kötü puana sebep olur. Hareketler hiçbir zaman hoppa, hafif meşrep olmamalıdır.
Allah celle celalühü razı olsun kardeşim kulağımıza küpe olsun.
allah razı olsun selamlar
Allaha emaet olun.çok yerinde bir paylaşımdı.selametle kalın.
İslamiyetin en önemli olmazsa olmazlarındandır haya.Haya İmandandır hadisi şerifi zaten konuyu özetliyor.ellerinize sağlık
Allah(c.c.) razı olsun.. çok güzel bir konuya değinmişsiniz. sonuna kadar okudum. selametle kalınız inşallah..
Selamun Aleyküm
Allah RAzı Olsun Kardeşim
Cok Önemli Bir Konuya Değinmişsiniz Cok Teşekkür Ederim Sağolun Paylaşımınız için....
Hayası Olmayanın İmanı da Olmaz (Hadis-i Şerif)
rabbim dogru yoldan ayırmasın
şeytana nefsimize uydurmasın bu güzel yazın için allah razı olsun senden a.e.ol kardeşim
selamun aleyküm baştan sona ilgiyle okudum
günümüzdeki en zor ve başı çeken konular dan biriside bu,iffet ve hayanın hanımlarda nasıl elmasa dönüştünüğünü,gayet iyi biliyoruz
çocuklarıda küçükken bu konu üzerinde eğitmek süreklive aynı şeyleri tekrarlayarak beyinlerine kazımak lazım
bilnç altına yerleşen bu konuşmalar hataları da engeller(benim annem öyle yaprdı)
şimdi malesef iyi_kötü ayıp_günah ayrımını bile yapanıycak kadar küçük kız çocukları bile vahim durumdalar
en büyük görev önce annenin,bugün dışarda bir damlacık kız çocuğuna dekolteli kıyafetler giydiren annenin ilersi iç.in ne yapacağını kestiremiyorum
çok uzattım hakkınızı helal edin
açtığınız konu için rabbim razı olsun kardeşim
iffetini koruyan ve bunun için uğraşan tüm mümine kardeşleimi rabbime emanet ediyorum
Haya güzeldir, fakat kadında daha güzeldir.......
selametle...