Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İÇKİ SATIŞI ÖNEMLİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1 Kullanıcı)

kuru_nehir

Kayıtlı Kullanıcı
ARKADAŞLAR BU BİR KONU DEĞİL BİR SORUDUR DİNİ BİLGİMİN MALESEF AZLIĞINDAN DOLAYI BANA YARDIM ETMENİZİ RİCA EDİYORUM ŞİMDİ BENİM EŞİM TEKEL BAYYİNDE ELEMAN OLARAK ÇALIŞIYOR VE BENİM İÇİM HİÇ RAHAT DEĞİL ONA KAZANDIĞI PARANIN HARAM OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM AMA O BANA İNANMIYOR O PARAYI ÇOK YORULARAK KAZANDIĞINI ALNININ TERİYLE KAZANDIĞINI SÖYLÜYOR (GERÇEKTENDE ÇOK YORULUYOR ORDA ÇALIŞIRKEN )SABAH 10 DA GİDİP GECE 12DE GELİYOR NE ZAMAN KAZANDIĞI PARANIN HARAM OLDUĞUNU SÖYLESEM İSRARLA BANA İÇKİYİ İÇMEDİĞİNİ VE SADECE ORDA ÇALIŞAN Bİ ELEMAN OLDUĞUNU SATTIĞI ŞEYİN ÖNEMİ OLMADIĞINI SÖYLÜYOR.EŞİM ASLA İÇKİ İÇMEZ AMA BENİM İÇİM HİÇ RAHAT DEĞİL BANA CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM KAZANDIĞI PARA HARAM MI DEĞİL Mİ:(

rimano

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İÇKİ SATIŞI ÖNEMLİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bence haram degil cunku eger esin o iste calismasada mutlaka orda bir baskasi calisacak. Esin calismadi diye sirket kapanacak degil.

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

SEVGILI KARDESIM, BILDIGIM KADARIYLA DOGRU DEGIL
YANI BELKI EN SON CARE OLARAK SECEBILIR AMA ONCE BASKA ISLERE BASVURMALIDIR

ALANUR

Yasaklı Kullanıcı
RE: S.A

RE: S.A

kuru_nehir yazdı:
ARKADAŞLAR BU BİR KONU DEĞİL BİR SORUDUR DİNİ BİLGİMİN MALESEF AZLIĞINDAN DOLAYI BANA YARDIM ETMENİZİ RİCA EDİYORUM ŞİMDİ BENİM EŞİM TEKEL BAYYİNDE ELEMAN OLARAK ÇALIŞIYOR VE BENİM İÇİM HİÇ RAHAT DEĞİL ONA KAZANDIĞI PARANIN HARAM OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM AMA O BANA İNANMIYOR O PARAYI ÇOK YORULARAK KAZANDIĞINI ALNININ TERİYLE KAZANDIĞINI SÖYLÜYOR (GERÇEKTENDE ÇOK YORULUYOR ORDA ÇALIŞIRKEN )SABAH 10 DA GİDİP GECE 12DE GELİYOR NE ZAMAN KAZANDIĞI PARANIN HARAM OLDUĞUNU SÖYLESEM İSRARLA BANA İÇKİYİ İÇMEDİĞİNİ VE SADECE ORDA ÇALIŞAN Bİ ELEMAN OLDUĞUNU SATTIĞI ŞEYİN ÖNEMİ OLMADIĞINI SÖYLÜYOR.EŞİM ASLA İÇKİ İÇMEZ AMA BENİM İÇİM HİÇ RAHAT DEĞİL BANA CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM KAZANDIĞI PARA HARAM MI DEĞİL Mİ:(

Canım Emine Şenlikoğlu'nun bir kitabı ''Sabılakı ve Dul'' nı okursan belki sana yardımcı olabilir diye düşünüyorum, çünkü orda bir bölüm var, yazarın hayatını anlattığı bayanın eşi bir meyhane işletiyor ve hanımı şiddetle karşı çıkıyor, içsende içmesende içene aracılık ediyorsun diye'' açıkcası ben kitabı okumadanda alkol satılan bir şarküteri, market v.s. ekmek almazdım, çünkü islama davet gerekli her koşulda, islamı kaybettiricek bişeye ortak olunmamalı, yapılıcak başka bir sürü iş var hele türkiye gibi bir yerde madem alın teri akıtıyor haddim değil ama pazarda limonda satarak bu teri akıtabilir, yani kısacası alın terinin arkasına gizlenmemliyiz ben bir bayanım ve özel bir hastanede haftanın 5 günü gece çalıştığım oluyor bende ter akıtıyorum ama insanlara yardım ederik, selametle allah c.c. yardımcın olsun.

nihal yildiz

Kayıtlı Kullanıcı

öncelikle merhaba bende kesinlikle dogru olmadigini biliyorum,bence mecburi diye birseyde söz konusu olmamali sonucta icki bu Allahin kesinlikle yasakladigi birsey kendisi kullanmasada,icenlere araci oluyor Alanur kardesiminde dedigi gibi.Umarim yüce Mevlam önüne daha dogru bir is cikartir ve bu isindende kurtulur.hayirli gecelerB)B)B)

nur 1982

Kayıtlı Kullanıcı

bence içki bütün kötülüklerin aynasıdır.eşinde onların hizmetini yapıyor ne kadar dogru bilmem ama bence yanlış kimse açlıktan ölmemiş allah yardımcın olsun

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

bence kötü bi işte çalışıyo kendi içmesede binevi başkalarının içmesine neden oluyoo dini düşünerekten insanlar hareket etselerdi oralarda çalışanda olmazdı içende bence başka işlere bakmasını öneririm

__hanifi__

Kayıtlı Kullanıcı

buyrun kuranı kerim güze bir ayet

maide süresi 90-91. ayet :

90:Ey iman edenler! İçki ,kumar,putlar,kısmet çekilen zarlar,hep şeytan işi murdar şeylerdir;onun için siz bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz!

91:Şeytan , içki kumarda sırf aranıza düşmanlık ,nefret ve kin gütmeyi ve sizi ALLAH ıanmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymayı ister.Artık vazgeçiyorsunuz değil mi ?

SAHİHİ BUHARİ HADİS:

Muhammed (S.A.V) şarhoş eden her şey haramdır.

yukarıdaki ayetler vahyi yoluyla geldiği zaman peygember (s.a.v) içkinin içilmesini , satılmasını ve ondan kazanç elde edilmedisini yasaklamıştır.

jaba

Kayıtlı Kullanıcı
sayın kardeşim bildigim kadarıyla günah ama netiçede gecim sorunu oldugu için fazla bişi diyemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt