Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Kesin anne babaları öğretiyor. Ya da kafalarından atıyorlar. Belki de yalancı hocalar böyle diyordur.

Ayrıca 7.sınıfa gidiyorum. :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
[h=3]
users_online.png
Aktif Kullanıcılar[/h]Şu anda 519 kişi online. 7 Kayıtlı ve 512 Misafir üye bulunmaktadır.
Bugüne kadar en çok: 3.169 kullanıcı çevrimiçi oldu. (29-06-2009 18:54)

Ama tüm forum uyuyor, konular da...

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
6.sınıfa giden çocuklar nasıl böyle konulara kafa yorabiliyorlar yahu :D

Uzmanlara göre sanal dünyada seçilen “nick name” (takma isim) ile yedek kişilikler kimi zaman kişi ile özdeşleşirken kimi zaman da

gerçekliğin tam dışına çıkıyor. Hatta kişiliğin ötesinde, sanal ortamda cinsiyet, yaş, sosyal statü, medeni hal bile değişiyor.

Sanal alemin sağladığı özgür alan ve “chat modası” insanların asıl dünyada arkadaşlarıyla, aile bireyleriyle ve dostlarıyla yaptıkları sahici muhabbetleri ve duygu alış verişini de ortadan kaldırıyor.

Kimileri sanal alemde daha çok ilgi görmek ve dikkat çekmek için kendilerine hayali bir hayat kurguluyor. Hayal ettikleri ama gerçeğe dönüştüremedikleri pek çok şeyi yapmış gibi anlatıyorlar

. Böylece muhataplarının ilgisini çekerek, hayranlık duyulan biri haline geliyorlar

. Kimileri ise yaşadığı kişilik bozukluğu sonucu baskılanmış asıl benliğini sanal ortamda gün yüzüne çıkarıyor.

Sanal alemde kişiler oldukları gibi değilde, olmak istedikleri gibi bir profil çiziyorlar..

ALINTI;Hilal ARSLAN

Yagmurbey

Kayıtlı Kullanıcı
Kanla çizilir şafaklar yüreğim üstüne
Geçilir yardan sevgilerden gülün üstüne
Kara Zulüm yağar gökten üstüne toprağın
Aydınlık bir gün doğar, doğar Mekke üstüne
Kurulur yeni bir dünya gülistan üstüne
Ellerim dolanır gözlerine seherlerin
Savaşçılar gelir ufuktan cihad üstüne
Yağmurlarla söylenir türküler kutlu çağa
Cihada yürür savaşçı Şehadet üstüne..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu benim ikinci ailem..

Uzun bir yokluktan sonra tekrar aranizdayim. Tesettur icin, dinimiz icin teblige devam !
Kitabim ve derslerimle dopdoluyum, insaAllah buralardayim yine.

Fiemanillah.

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Osmanlı Devleti Kur’an’ı Kerim ile Osmanlı Devleti oldu.

Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Gazi bir gün bir yerde misafir olur. Akşam yemeğini yeyip biraz sohbet ettikten sonra yatma zamanı gelir. Ev sahibi Osman Gazi’nin yatacağı yatağını hazırlar ve “Allah rahatlık versin efendim” der kapıyı çeker çıkar. Osman Gazi yatmak için hazırlanıp tam yatacağı zaman gözüne karşısındaki duvarda asılı kur’an-ı Kerim torbası ilişir. Osman Gazi yatağa iki dizinin üzerine oturur, sabaha kadar böyle kalır.

Sabah olur ev sahibi gelir birde bakar ki yatak hiç bozulmamış. Akşam serdiği gibi duruyor. Ev sahibi Osman Gazi’ye; “Aman efendim, niçin istirahat etmediniz? Yatak benim yaptığım gibi duruyor. Yoksa bir rahatsızlık mı oldu” diye sorar?
Osman Gazi; “Hayır, bir rahatsızlık falan yok. Duvarda asılı olan Kur’an-ı Kerim’i gördüm, Kuran’ın karşısında ayağımızı uzatıp yatmak bize yakışmaz. “

Kur’an’a saygı ve hürmetle kurulan müslüman Osmanlı Devleti, asırlarca dünya saltanatını sürdürmüş bütün dünyaya ferman okumuştur.kafirlerin kalabalık olduğu, silahlarının ve vasıtalarının çok olduğu, zamanlarda da onları yendiler.

Sonra kâfirler bir araya gelip bunun sebebini araştırdılar. Birçok fikirler öne sürdüler hiç biri beğenilmedi. İngilizlerin başvekili “Çörçil” isimli melun çıktı. Cebinden bir kitap çıkardı ve “Bu nedir?” diye sordu. Kuran’dır denilince “Bizi bununla yendiler. Bundan böyle onlar ile savaşmayalım, lakin ellerinden Kur’an’ı alalım.” dedi.

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
içimde öyle fırtınalar kopuyor ki... duaya çok ihtiyacım var.binbir emekle ve sıkıntıyla kurduğumuz yuvamız dağılmak üzere.3 yıllık evliliğim kocamı ikna edemezsem 22 ocakta sona erecek.böyle bitsin istemiyorum eşimi çok seviyorum.çok basit sebeplerden dolayı bu duruma geldik içinde olduğumuz psikolojik bunalımlardan dolayı birbirimize anlayışlı olamadık.o ateş olduğunda ben su olmadım,ben ateş olduğumda o su olmadı...bu mesajımı okuyan tüm kardeşlerimden dua bekliyorum.öncelikle allah rızası için ve yuvamın dağılmaması için,eşimin bana geri dönmesi ve evliliğimizin hayırlı mutlu huzurlu ve eski hatalarımızı tekrar etmeden devam ettirebilmek adına dualarınızı bekliyorum...

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Uzmanlara göre sanal dünyada seçilen “nick name” (takma isim) ile yedek kişilikler kimi zaman kişi ile özdeşleşirken kimi zaman da

gerçekliğin tam dışına çıkıyor. Hatta kişiliğin ötesinde, sanal ortamda cinsiyet, yaş, sosyal statü, medeni hal bile değişiyor.

Sanal alemin sağladığı özgür alan ve “chat modası” insanların asıl dünyada arkadaşlarıyla, aile bireyleriyle ve dostlarıyla yaptıkları sahici muhabbetleri ve duygu alış verişini de ortadan kaldırıyor.

Kimileri sanal alemde daha çok ilgi görmek ve dikkat çekmek için kendilerine hayali bir hayat kurguluyor. Hayal ettikleri ama gerçeğe dönüştüremedikleri pek çok şeyi yapmış gibi anlatıyorlar

. Böylece muhataplarının ilgisini çekerek, hayranlık duyulan biri haline geliyorlar

. Kimileri ise yaşadığı kişilik bozukluğu sonucu baskılanmış asıl benliğini sanal ortamda gün yüzüne çıkarıyor.

Sanal alemde kişiler oldukları gibi değilde, olmak istedikleri gibi bir profil çiziyorlar..

ALINTI;Hilal ARSLAN

Chat yaparken söylenen yalan günah mı?-HABERTÜRK

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan,hiçbir şeyi nizamsız gayesiz göremezsin.Nasıl sen nizamsız,gayesiz kalabilirsin?(rnk)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Çocukken; herşeyin sahibi olmak için büyümek isterdik. Büyüdük ; Şimdi herşeyden uzak olmak için hep çocuk kalmak istiyoruz.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim..
Çektiğim her acıyı Sana gelen yol eyle..
Canımı yakan her yoksunluğu Seni istememe,
Seni aramama vesile eyle..

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Kanla çizilir şafaklar yüreğim üstüne
Geçilir yardan sevgilerden gülün üstüne
Aydınlık bir gün doğar, doğar Mekke üstüne
Kurulur yeni bir dünya gülistan üstüne
Ellerim dolanır gözlerine seherlerin
Savaşçılar gelir ufuktan cihad üstüne
Yağmurlarla söylenir türküler kutlu çağa
Cihada yürür savaşçı Şehadet üstüne..

Çoook severim bu ezgiyi.. :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
MEN TEŞEBBEHE Bİ KAVMİN FEHÜVE MİNHÜ
"KİM BİR KAVME BENZERSE O KAVİMDEN DİR (hadis-i şerif)

Adam öldürmek,zina etmek,içki içmek gibi fiiiller çok büyük günahlardan olmasına rağmen küfür sayılmazken küfür alameti sayılan sözler ve fiillerde ve gerekse adet ve yaşayışta ehl-i küfrü taklit etmek ,küfür sayılmıştır dinin direği olan namaz dahi güneşe tapanlara benzememek için kerahat vakitlerinde yapılmaz.Hatta ilk başlarda insanları namaza nasıl çağırtacaklarını düşünürlerken bazıları çan ile, bazıları ateş yakarak namaza çağırmayı önerdiklerinde Peygamber Efendimiz Hristiyan ve Yahudilere benzememek için bunları reddetmiştir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v. ) ehli küfre benzemekten korkutmak için ''kim bir kavme benzemeye azmederse ,o onlardandır'' (feyzü'l- kadir)

''Bir kişi diğer bir kişinin ameline ve adetine razı olursa ,o onlardandır\'\' (kenzü'l-ummal)
naklolunduğuna göre haris bin muaviye,medine'ye Hz.Ömer'in yanına geldiğinde aralarında şu konuşma geçmiştir
-şamm'da durum nasıldır
-Allah'a hamdolsun iyi
-ihtimalki müşriklerle oturup kalkmıyorsunuzdur? -
-hayır,ey müminlerin emiri
-sizler müşriklerle hemhal olursanız,bunun neticesinde,çok sürmez onlarla beraber yemekde yer,meşrubatta içersiniz. Onlarla oturup kalkmadığınız müddetçe daima hayır içinde olursunuz (hayatü's -sahabe 3/259)

imam-ı rabbani müceddid-i elf-i sani Hz.Leri;

Böyle merasimleri icra ile ehl-i küfre benzeyenlerin acıklı sonunu şu ifadeleri ile haber verirler

''Bir defasında bir hastanın ziyaretine gittim,ölümü yaklaşmıştı ,haline teveccüh ettiğim zaman, gördümki kalbi ,şiddetli zulmet içinde. Her nekedar bu zulmetin kalkması için teveccüh ettiysemde kalkmadı. Çokça teveccühden sonra bilindiki ,bu zulmetler kendisinde saklı duran küfür sıfatından naşidir. Bu sıkınkıntıların menşei dahi ,küfür ehli ile dost geçinip durmasıdır ,bundan sonra belli olduki bu zulmetlerin def-i için teveccüh,yerinde bir iş değildir. Zira onun bu zulmetlerden temizlenmesi cehennem azabına kalmıştır ki küfrün cezasıda odur. Ve malum olduki,onda imandan bir zerre miktarı mevcuttur ve bunun bereketiyle cehennemde ebedi kalmaktan kurtulacaktır. (mektubat-ı şerif 1/266)

İmam-ı rabbani Hz.Leri '' iki dini tasdik eden dahi,şirk ehlinden sayılır. İslam hükümleri ile küfrü bir araya getirmeye teşebbüs eden dahi müşriktir. Halbuki küfürden uzaklaşmak şirk şaibelerinden sakınmak tevhiddir.

Hinduların büyük bildikleri günlere tazim, yahudilerce bilinen adetlere uymak,küfrü icap ettirir nitekim ehl-i islamın cahilleri ,bilhassa kadınlar ,küffarın belli günlerindeki küfür merasimlerini icra etmektedir bunları kendileri içinde bayram kabul edip, kızlarının ve kardeşlerinin evlerine onlar gibi hediye yollarlar böylelikle o merasime tam manası ile itina ederler.''(mektuba-ı şerif 3/41)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt