Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
"Allahım..! Beni kendine ve sevdiğine yakın kıl."

[ Hz. Hatice r.a ]

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Elde Kur'an gibi bir mucize-i bàki varken, baska burhan aramak aklima zait görünür.

Bediüzzaman Said Nursi (k.s)

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
"Aslında hiç kaybetmedim; sadece sistemin istedikleri kazandı. Meteliksiz olabilirim ama niteliksiz değilim."

*Charles Bukowski

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Nam u nişane kalmadı fasl-ı bahardan
Düşdi çemende berg-i dıraht i'tibardan

Baki

Sonbahar geldi ve bahar mevsiminden ne ad ne de bir iz kaldı.

Artık kırlarda, ağaç yaprakları da itibardan düştü.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Geniz eti operasyonu geçiren tecrübesi olan varmı ?
forumlarda aradım aradığımı bulamadım.
biraz konuşunca sesli kitap okuyunca boğazımın ağrıması ve en önemli sürekli burun tıkanıklığı olması ... Bunlar geçiyormu ? :)

ALLAH tan bana ve bütüm kardşlerime şifa dilerim

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Geniz eti operasyonu geçiren tecrübesi olan varmı ?
forumlarda aradım aradığımı bulamadım.
biraz konuşunca sesli kitap okuyunca boğazımın ağrıması ve en önemli sürekli burun tıkanıklığı olması ... Bunlar geçiyormu ? :)

ALLAH tan bana ve bütüm kardşlerime şifa dilerim

[h=1]geniz eti ve tedavisi[/h]

Burun eti yani konka sağlıklı her insanda bulunan burun sağlığı için gerekli dokulardır. Yerleşim olarak burnun içindedirler. Geniz eti ise burnun çıkış deliğinde bulunup Vücut için faydası olmayan lenf dokulardır. Genellikle çocuklarda bulunurlar. Burun etleri burnun girişinden görülebilirler. Geniz etleri ise ancak özel aletler yardımı ile (endoskop) görülebilirler.

geniz-eti-cizim-buyuk3.gif
Geniz eti. Burnun çıkış deliğinde bulunup vücut için
faydası olmayan lenf dokulardır.
Geniz eti çok büyükse burundan nefes alıp vermeyi engeller. Buna bağlı olarak;
• Gece ağzı açık uyuma, horlama, uykuda nefes durması, gündüz gürültülü solunum oluşur.
• Çocuklarda büyüme gelişme geriliği yapabilir.
• Sık üst solunum yolları enfeksiyonu geçirme sebebi olabilir.
• Diş ve çene gelişimini olumsuz etkileyebilir.

DİKKAT EDELİM: Diş ve çene ile ilgili sorunlar sebebiyle ortodontik tedavi gerektiren çocuklarda bu sorunların sebebi geniz eti olabilir... Geniz eti problemi çözülmeden ortodontik tedavi başarılı olmayacaktır.

Büyük geniz eti orta kulak havalanmasını bozabilir. Böyle bir durumda;
• Tekrarlayan orta kulak enfeksiyonlarına yol açabilir.
• Bazen orta kulakta sıvı birikmesine yol açarak işitme kaybına sebep olur (seröz otit).
• Gece altını ıslatma sebebi de geniz eti ne bağlı burun tıkanıklığından kaynaklanabilir.
• Geniz eti olan çocukların sesleri de olması gerektiğinden farklıdır. Dolu, dolu kalın tonda konuşurlar.

[h=2]Çocuğunuzda geniz eti olduğunu (adenoid vejetasyon hipertrofisi) nasıl anlarsınız?[/h] Her hangi bir üst solunum yolu rahatsızlığı geçirmemesine rağmen her gece burnu tıkalı oluyor ve horluyorsa geniz eti olma ihtimali düşünmelisiniz. Bir KBB uzmanına başvurmanız doğru olur.

adenoid_vejetasyon-3.gif
Uzun süre geniz etine bağlı burun tıkanıklığı yaşayan çocuklarda zihinsel yetenek keskinliğini kaybeder, fiziksel enerji azalır. çocuğun yüzü uzun, üst dudakları yukarı çekik görünür. Üst kesici dişler meydana çıkar, ağız açık durur, çocuk zekaca geri bir yüz ifadesi taşır.

[h=2]Geniz etinin tedavisi nasıldır?[/h] Tedavi cerrahidir. Genel anestezi altında tıkayıcı geniz eti ameliyatla alınmalıdır.

[h=2]Geniz eti ameliyatı hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?[/h] Ameliyat tam donanımlı hastanelerde genel anestezi altında yapılmalıdır. Ameliyat günü hastaneye aç ve susuz gidilmelidir. İşlem öncesi bazı tetkikler yapılarak ameliyata engel bir durum olup olmadığı araştırılır. Her şey normalse ameliyata alınır. Geniz eti ameliyatı yaklaşık 15 dakika sürer. Hasta açısından kolay bir ameliyattır.

[h=2]Geniz eti ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?[/h] Ameliyat sonrası 3 gün kadar katı, kuru, sıcak yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Sulu yumuşak gıdalar tercih edilmelidir. Aşırı efordan sakınılmalıdır. Aksi takdirde nadir görülmekle beraber ameliyat sonrası kanama olabilir. Kanamanın olmaması için ameliyat öncesi aspirin benzeri ilaçları kesmekte dikkat edilmesi gereken bir noktadır.

[h=2]Geniz eti ameliyatı kaç yaşından itibaren yapılabilir?[/h] Geniz eti ameliyatı 1,5 yaşından itibaren yapılabilir.

TARTIŞMALI KONU: Geniz eti ve bademcik ameliyatlarının kaç yaşında yapılması gerektiği zaman zaman tartışma konusu olmuştur. Her birinin alt yaş sınırı birbirinden farklıdır. Geniz eti ameliyatında alt yaş sınırı 1.5, bademcik ameliyatında ise 3 yaştır.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[h=5]Herkesin, SOL YANI acıyormuş..!
Benimde, BAŞIMIN ÜSTÜ acıyor..!
Haketmeyen bir sürü İNSANI, orada TAŞIDIĞIMDAN olsa gerek..!
[/h]

berat05

Yönetici
Anne olmak....

Çocuklarının gözlerine bakarken erimek... gibi...

Sevgisi çok başka..bambaşka

Rabbimden en çok O' NUN sevgisini hissetmeyi ,yaşamayı , SEVMEYi Diliyorum

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum dostlarım inşallah iyisinizdir....

beynım yıne bır yogunluk içinde ilerliyor...
Annem cok rahatsız isatnbula geldım kayseri cok guzel gectı evı hıç umdugum gibi bulmadım hatta hiç braktıgım gibi kalmamamış.
ne yapacagımı şaşırmış bı vazıyetteyım inanılmaz gergınım.
Ehlıyete yazıldım bıraz iyi olur belkı benım için dedım ama kafamı hıç bırseye odaklıyamıyorum

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Herkezin duaya ihtiyacı var Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
İçim çok dolu Biraz huzur istiyorum

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
RAB'bim!
Cümle mümin ve müslüman kardeşlerimin yuvalarına!
Rahmet, magfiret, şifa, deva, ferahlık, aydınlık, muhabbet, sevgi, huzur, saygı, hidayet, şükür, sabır ihsan etsin.
Bütün kardeşlerimin ettiği hayır duaları cümle yuvalara saçılıp serpilsin burcu, burcu gül kokusu olsun inşa-ALLAH.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt