Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Karışık bir durum...!!!

Yetişkin bir kızı olan bir dul kadınla evlenmiştim.

Babam da üvey kızımla tanışınca, ona aşık oldu ve sonunda da kandırdı ve evlendiler.

Böylece babam damadım oldu. Üvey kızım da annem durumuna geldi.

Karım bir oğlan doğurdu.

Çocuk tabii ki babamın kayın biraderi ve üvey annemin kardeşi olarak benim dayım sayıldı,

Üvey annem de bir oğlan doğurdu. Böylece kardeş sahibi oldum.

Ama üvey kızımın çocuğu olduğundan, aynı zamanda da torunum sayıldı.

İş bu kadarla da bitmedi.

Karım annemin annesi olduğu için, benim büyük annem sayıldı.

Ben de babamın babası oluyordum.
Sonunda kendimin dedesi olmuştum..."

-Mark Twain- (Mantık Hakkında) -

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Sağlık sorunları ve ameliyat kapıma dayandı gibi
İçten bir hayır dualanızı bekliyorum dostlar sadece
Allah'a emanet olun
Allah iç ve dış, görünen görünmeyen tüm hastalıklarınıza şifa versin kardeşim.
sizi ferah a kavuştursun kısa zamanda

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
Öfkelenince neden bağırırız?

Hintli bir ermiş öğrencileri ile gezinirken Ganj nehri kenarında birbirlerine öfke içinde bağıran bir aile görmüş. Öğrencilerine dönüp “insanlar neden birbirlerine öfke ile bağırırlar?” diye sormuş. Öğrencilerden biri “çünkü sükûnetimizi kaybederiz” deyince ermiş “ama öfkelendiğimiz insan yanı başımızdayken neden bağırırız? O kişiye söylemek istediklerimizi daha alçak bir ses tonu ile de aktarabilecekken niye bağırırız?” diye tekrar sormuş.

Öğrencilerden ses çıkmayınca anlatmaya başlamış: “İki insan birbirine öfkelendiği zaman, kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzak mesafeden birbirlerinin kalplerine seslerini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalırlar. Ne kadar çok öfkelenirlerse, arada açılan mesafeyi kapatabilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.”

“Peki, iki insan birbirini sevdiğinde ne olur? Birbirlerine bağırmak yerine sakince konuşurlar, çünkü kalpleri birbirine yakındır, arada mesafe ya yoktur ya da çok azdır. Peki, iki insan birbirini daha da fazla severse ne olur? Artık konuşmazlar, sadece fısıldaşırlar çünkü kalpleri birbirlerine daha da yakınlaşmıştır. Artık bir süre sonra konuşmalarına bile gerek kalmaz, sadece birbirlerine bakmaları yeterli olur. İşte birbirini gerçek anlamda seven iki insanın yakınlığı böyle bir şeydir.”

Daha sonra ermiş öğrencilerine bakarak şöyle devam etmiş: “Bu nedenle tartıştığınız zaman kalplerinizin arasına mesafe girmesine izin vermeyin. Aranıza mesafe koyacak sözcüklerden uzak durun. Aksi takdirde mesafenin arttığı öyle bir gün gelir ki, geriye dönüp birbirinize yakınlaşacak yolu bulamayabilirsiniz.”

GülünSanaAşkı

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım hatalarımızı gören sensin.Sen affedensin..Bizi affeyle Ya Rabbi.Yaptığınız tüm hatalardan ve günahlardan dolayı sana tövbe ediyoruz.Tövbemizi kabul eyle..
Amin

GülünSanaAşkı

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım gecenin bu saatinde Bayrak için Vatan için Ezan için nöbet tutan askerlerimizi;bizim rahat uyumamız için uyumayan Mehmetçiğimizi koru.
Tüm Şehidlerimize Cennettin en güzel yerini nasip eyle..
Amin.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"Sizden biri, bir başkasını sevdiğinde bu sevgisinden onu haberdar etsin."13 buyuran Hz. Peygamber, bir gün Muaz b. Cebel'in elinden tutarak: "Ey Muaz, Allah'ı ben seni severim. Kıldığın namazların ardından,Allah ''ım, Seni zikretmek, Sana şükretmek, Sana güzelce ibadet etmek üzere bana yardımcı ol,' diye dua etmeyi sakın ihmal etmeyesin."14 diye öğütte bulunur. Diğer bir sözünde de: "Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız."15 buyurmuştur.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah hayırlı ve bereketli günler...

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah hayırlı ve bereketli günler...

Kuran'ın gerçek anlamını Allah aşıkları bilir demişsiniz.
-Doğru söylemişim.Ne var bunda şaşıracak?Her ayet,bir mesaj yahut bir çağrı mektubudur.Çağrı Aşka çağrıdır.Mesaj kullara gönderilmiştir.Aşıklar ayetin kuru manasına değil,özün özünü tadarlar.Aşk Hz Hamza ra.'yı hidayete getiren tılsımdı.Yoksa onun dinlediklerini Ebu lehebde dinlemişti.eksiksiz noksansız.Üstelik Ebu leheb herkesten daha çok dinlemişti.Ancak,Aşk yoktu onda.Taha suresi Hz Ömer'i ra. çarpıyorda aynı ayetleri okuyan Kisralar niye çarpılmıyor? Ayet aynı ayet,sure aynı sure.Değişen ne?
Değişen Aşk var mı? yok mu?...

Alimlik kolay iş,Aşıklık kısmet işi....
Hz.Mevlana...​

berat05

Yönetici
''Bir silgi gibi tükendim ben. Başkalarının yaptıklarını silmeye çalıştım. Mürekkeple yazmışlar oysa. Ben kurşun kalem silgisiydim. Azaldığımla kaldım.''

Alıntı ( Oğuz Atay - Tutunamayanlar )

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
ne olur ailem için ,bebeğimin sağlıklı doğması için dualarınızı eksik etmeyin.çok ihtiyacım var

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
İrabul hamse diye iki saattir arıyorum birşey bulamıyorum meğersem yanlış arıyormuşum :p

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Derdim yüreğimde, eller ne bilsin.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Dikkatle nazar eyle, şu mezarımın taşına;
Âkıl isen gafil olma, aklını al başına.
Salınıp gezerdim bak, neler geldi başıma;
Akıbet turab oldum, taş dikildi başıma !

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sağlık sorunları ve ameliyat kapıma dayandı gibi
İçten bir hayır dualanızı bekliyorum dostlar sadece
Allah'a emanet olun

Allah celle celaluhu acil şifalar versin kardeşim..
Rabbim sağlığımızın değerini bilenlerden eylesin..
Tüm hastalıklarımızı günahlarımıza kefaret eylesin..
Dualarımız seninle ve tüm şifa bekleyen hastalarımızla olsun..

leyla-1

Altın Üye
Allah'ım bu mübarek günlerin okunan Kur'anlar dualar yüzü gözü hürmetine Alalh bizleri affedip ellerimizi dergahındna boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim.
Alalh'ım içinde bulunduğumuz maddi manevi sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen bir yön hayırlı bir çıkış kapısı hayırlı bir vesile nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunun hayırlara vesile etsin selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt