Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
Allahım şu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, Sen onu gider..
Allahım şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa, Sen ona çare ol..
Alahım şu an kim nerede acıdan inlemekteyse, Sen ona rahmetinle yetiş..
Allahım sevdiklerimi Sen de sev ve onlara bâki huzur ve neşe ver...
Allahım iman ve ahlakın en güzelini yerleştir o sevdiğim yüreklere..
Allahım Sen Sana edeple geleni hiç geri çevirmezsin, duamızı salihlerin duası eyle...
AMİN...

AMİN... AMİN... AMİN.....
Ellerinie yüreğine nefesine sağlık....

Yagmurbey

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Rabbim!

Bizleri birbirine karşı hakkı, sabrı ve doğru yolu tavsiye edenlerden, hayırlısını dileyenlerden, şükredenlerden eyle

Amin..Amin..Amin...

ALLAH a emanet kalın..

berat05

Yönetici
babama.....

babama.....

Bana bir masal anlat baba
İçinde bütün oyunlarım
Kurtlar kuzu olsun
Şekerle bal

Baba bir masal anlat bana
İçinde denizle balıklar
Yağmurla kar olsun
Güneşle ay

Anlatırken tut elimi
Uykuya dalıp gitsem bile
Bırakıp gitme sakın beni

Bana bir masal anlat baba
İçinde tüm sevdiklerim
İçinde İSTANBUL olsun

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi

AMİN... AMİN... AMİN.....
Ellerinie yüreğine nefesine sağlık....

Allah sizden de binlerce kez razı olsun kardeşim Allah'a emanet olun selametle kalınız herşey gönlünüzce olsun inşallah bol bereketli hayırlı günler dilerim...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’ım!

Ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum!”

Şeyh Ahmed Yasin

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Onlar - " Yetimin Hakkını Kesinlikle Yemezler... " [Nisa / 2]
Onlar - " Yolda Kalmışlara Yardım ederler... " [Bakara / 177]
Onlar - " İnsanların Kusurlarını Affederler . " [Ali İmran / 134]
Onlar - " Yalnızca Allah'a dayanıp güvenirler... " [Mücadele / 10]
Onlar - " Yeryüzünde Alçak Gönüllü Olarak Yürürler... " [Furkan/ 63]
Onlar - " Yoksulluk Yüzünden Evlatlarını Öldürmezler... " [En'am/151]
Onlar - " Hakk'ı Bile Bile Gizlemezler... " [Bakara / 42]
Onlar - " İnananlara ' Sen Mü'min Değilsin ' Demezler..." [Nisa / 94]
Onlar - " Namuslarını ( Irzlarını ) Korurlar... " [Mü'minun / 5]
Onlar - " Anne Ve Babalarına Öf Bile Demezler... "[ İsra / 23]
Onlar - " Kötü Zandan Ve Gıybetten Kaçınırlar... " [Hucurat / 12]
Onlar - " Ahidlerine ( Sözlerine ) Sadıktırlar.. " [Mü'minun / 8]
Onlar - " Zekatlarını Hakkıyla Verirler... " [Bakara / 177]
Onlar - " Mü'minlere Karşı Alçak Gönüllüdürler..." [Maide / 54]
Onlar - " Darlıkta Ve Bollukta Da İnfak Ederler..." [Ali İmran / 134]
Onlar - " Gerçekten Felaha Kavuşanlardır .. " [Mü'minun / 1]
Onlar - " Allah'ın Ayetlerini Az Bir Menfaatle Değiştirmezler..." [Ali İmran / 199]
Onlar - " Resullerden Hiç Birini Birinden Ayırt Etmezler."[Bakara/136]
Onlar - " Allah'ın Adı Anıldığı Zaman Kalpleri Ürperir . " [Enfal / 2]
Onlar - " Allah'a Asla Şirk Koşmazlar.." [Furkan / 68]
Onlar - " ( Her Türlü ) Zinaya Asla Yaklaşmazlar . " [Furkan / 68]
Onlar - " Namazlarını Huşu İçinde Ve Dosdoğru Kılarlar.."[Mü'minun/2]
Onlar - " Boş Şeylerden Tümüyle Yüz Çevirirler ."[Mü'minun / 3]
Onlar - " Mallarıyla Ve Canlarıyla Cihad Ederler ." [Tevbe / 20]
Onlar - " Cahillerle Asla Tartışmazlar . " [Furkan / 63]
Onlar - " Kınayıcının Kınamasından Hiç Bir Zaman Korkmazlar" [Maide / 54]
Onlar - " Emanetlerine İhanet Etmezler . " [Mu'minun / 8]
Onlar - " Söz Verdiklerinde Sözünde Dururlar ." [Bakara / 177 )
Biz bu ayetlerin neresindeyiz....

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
DOĞRU BAKIŞ AÇISI
images

İnsan olarak hayatta acı ve tatlı pek çok olayla karşılaşırız. Yol arkadaşlarımız tarafından terk edilebilir, hastalanabilir, mal varlığımızı yitirebilir, sevdiklerimiz bize kapılarını kapatabilir v.s
Genelde bu gibi durumlarda insanlar çok çabuk sinirlenip üzülürler, hayata ve olaylara karşı bakış açılarında bir değişme oluşur. Hatta aynı hareketleri, olayları onlar da karşılarındakine yapmaya kalkarlar. Bu da insanın nefsi karşısındaki acizliğini gösterir. Nefsine yenik düşmeyen insanlar ise bu olayları sabırla karşılayarak bu durumları olumlu şekilde nasıl değerlendirebileceklerini düşünürler.
Hayatta en kötü şeylerde, en çirkin işlerde bile bir güzellik vardır. Havarilerin köpek leşinden tiksinmeleri karşısında Hz. İsa'nın : "Ne güzel dişleri var" demesi gibi. Yeter ki insan olumlu yönden bakmayı bilsin.
İnsan, çerçevesini küçük, dar bir alanla sınırlı tutarsa bakış açısı da o derece küçük olur. "Sürekli güneş var" diye ekinlerinin kuruyacağını düşünüp güneşe söylenenler, "Yağmur yağıyor işçiler çalışamayacak" diyen patronlar , "Sel gelip motorlar arızalansın da para kazanayım" diye bekleyen elektrikçiler, verilenler karşısında cüzi bir miktar parası alınacak diye düşünenler, "Verdiğim yemek zayi oldu" diye oturup üzülenler, yol arkadaşı kendisine bir şey dedi diye kızıp gidenler... İşte bunlar, bakış açıları dar, olaylar karşısında tamamen aciz, nefislerine yenik düşmüş ve küçük kabuklarının içinden çıkamayan insanlardır. Kendilerine belirli bir çember çizmiş ve bu çember içerisinden çıkmamak için direnmektedirler.
Bir de bu olayların tersine bakalım isterseniz. Yağmurun ve güneşin faydalarını bilen ve buna şükreden patronlar, sel karşısında insanların mağduriyetlerini düşünen bir elektrikçi, "Yaptığım yemek güzel olmadı" diyerek sebebini araştıran ve daha güzelini yapmaya çalışan bir aşçı, "Birlikte yürüdüğüm kişi bana neden böyle söyledi ?" diye düşünen ve bundan ders çıkaran Müslüman... Evet, bakın bir anda nasıl da degişiyor insanın bakış açısı. Yeter ki o çemberi geniş tutarak olaylara doğru yerden bakabilelim.
Bir insanla sorun yaşadığınızı düşünün bir an için. Ve bu kişi ilk etapta öyle bir tepki veriyor ki, olayların gelişimini öyle bir değerlendiriyor ki sormayın. Bu değerlendirme esnasında kelimelere öyle bir anlam kazandırıyor ki, nefsi bir bakış açısı ile acı olan gerçeğin üzerini gelin gibi giyindiriyor. Ve haksız olduğunu bile bile geçmişte sizinle olan uzun vadedeki birlikteliğini, bir anda ters yönde değerlendiriyor. Halbuki birliktelik fedakarlık ister, birliktelik bakış açınızın dar olmamasını gerektirir. Arada sorun olarak görülen şeylerin, aslında bir hiç olduğunu ve arkadaşını yarı yolda bırakmanın acısını ancak ondan uzaklaşınca anlar. Gemiyi en son kaptanın terkedeceğini biliyoruz ama tayfaların da yolculardan önce kendilerini kurtarma çabalarına anlam olumlu bir anlam veremeyiz. Bütün tayfaların kaptana yardım ettiğini düşünürsek bunun adına "Gemisini kurtaran kaptan ve tayfalar" deriz.
Her insanın bu şekilde olumlu düşündüğünü varsayacak olursak, kişiler arasında hiçbir sorun kalmayacaktır. Ve bu durumda ister insanlara karşı olsun, ister hayattaki diğer olumsuzluklara karşı olsun ilginç bir sevgi duymaya başlarsınız. Bu şekilde bir hareket karşıdaki kişide de değişmelere sebep olacak ve onun olumlu adımlar atmasına vesile olacaktır.
Başımıza gelecek olumsuz olayların zaman zaman yararımıza olabileceğini ya da karşılaştığımız olumlu olayların zaman zaman zararımıza olabileceğini anlamak ilk etapta zordur. Yolda giderken lastiğinizin patladığını düşünün,.arabayı kenara çekip indikten sonra 100 metre ileride geçeceğiniz köprünün çöktüğünü hayal edin.Ya da size yüklü miktarda bir miras kaldığını ve bu mirası alıp dönerken bindiğiniz uçağın düştüğünü.
Siz siz olun, lastiğiniz patladığında oturup bir mangal yakın ve keyfini çıkarın.
Selam ve dua ile…
Hasan Enes

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
İçimden şunlar geçiyor :

Her gün salavat getirmeyi unutmamaya çalışıyor, hep salavat getiriyorum. Rüyamda peygamberimizi görmek istiyorum, hem de çoooooook. Aradan ne kadar geçti bilmiyorum, 2 ay öncesinde de aynen bunu söylemiştim. Rüyamda peygamberimizi görmek istiyorum ama hala göremedim. Tabii herkes göremez, hele de ben bu yaşımda olsam bile ne kadar günah işlediğimi çok iyi biliyorum. İçimden bir ses de ''fazla ümitlenme göremezsin'' deyip gözlerimi dolduruyor benim. Birçok arkadaşım da benim peygamberimizi görmem için dua edeceklerini söylediler ama...

Ooooofffff bilmiyorum işte görmeyi çok ama çok istiyorum. Bunları yazarken de gözlerim doldu, hala da sanırım kimse anlamıyor ne kadar çok istediğimi.

İçimdekilerin hepsini dökemedim ama bu kadarının yeteceğini düşünüyorum.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Icimden iftar geciyor ..
Ama suyla, hurmayla degil..
Vuslatla yapilan bir iftar..

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Evet demek bu kadar mutlu edeceken neden zorlamalar neden hep imkansızlar :confused::confused:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt