Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah İçin Sevmek

Kur’ân-ı Kerim, müminlerin din kardeşi olduğunu ilân etmiştir. Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) de bu esası uygulamalarıyla göstermiştir. Toplumda kardeşliği sağlayan en önemli etken sevgidir. Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem), bu konudaki yapıcı tavrının misallerinden biri de şudur: Bir sahâbî Hz. Peygamber’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) yanında oturuyordu. Oradan bir adam geçti. Bunun üzerine o sahâbî Peygamberimiz’e (sallallâhu aleyhi ve sellem): “Ya Resûlallah! Ben bu kişiyi seviyorum.” dedi. Resûlullah Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) de “Onu sevdiğini kendisine söyledin mi?” diye sordu. Sahâbî “Hayır” deyince Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) “Ona bildir.” buyurdu. Sahabî de giden arkadaşının arkasından yetişti ve onu, Allah için sevdiğini söyledi.

Müslümanlar arasında sevginin yayılmasını arzu eden Hz. Peygamber (sallallâhu aleyhi ve sellem), “Birisi din kardeşini sevdiği zaman onu sevdiğini kendisine söylesin.” buyurmuş ve bu sözü bizzat tatbik etmiştir. Sahâbîlerden Muâz b. Cebel’in elini tutmuş ve şunları söylemiştir: “Ey Muâz, vallahi seni seviyorum ve şu duayı da her namazdan sonra okumanı tavsiye ediyorum: Allahümme einnî alâ zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetik. (Allahım! Seni zikretmekte, sana şükretmekte ve Sana güzel kulluk etmekte bana yardım et.)”

Ramazanımız ve Cumamız mübarek olsun...

Cuma-007-300x218.gif

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Cuma hatrina tut kalbimden Allah'im.
Yada onun kalbinden tut.
Sevmesinler onu sevenler.
Zaten benim gibi sevemezler.
Kirilmasin kalpler.
Allah'im duami ismi eyle..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Hakkinizi helal edin, bugun gidiyorum.
Buyuk ihtimal bayramda gelecegim.

Allah'a emanet..

canfeda

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan orucu, gökle yer arasında durur. Sadaka-i fıtr verilince yükselir. [Ebu Hafs]

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Görmek istemedikçe bakmadım etrafıma. Oruçluydum ben , oruçlu gibi davranmak istedim. Haramdan uzak eyledim bedenimi. Ruhumsa ayrı bir alemdeydi zaten. Gözlerime sokulan haramdan , dilime işlenmek isteyen küfürden , yüreğime sentezlenmek istenen yokluğa karşı durdum ; ben oruçluydum Allah c.c. ım. Vakti geldi bunaldım , vakti geldi zorlandım , vakti geldi aldandım ama hep oruçluydum Allah c.c. ım. Hiç bırakmadım hep dimdiktim. Sen benim orucumu bana mahşer günü kalkan eyle Mevlam. Senin rızan için tuttuğum bu orucumu sen bana yardımcı kıl. Allah c.c. ne mutlu aç kalmayıp oruç tutanlara.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Demişsin ki ;
"Ne yere ne de göğe sığmadım,
mü'min kulumun kalbine sığdım.."
Kalbime baktım küçücük bir fincan,
Senin aşkın sonu olmayan engin bir deniz,uçsuz bucaksız umman.
Fincan denize müştak,ummana sevdalı..
Aşkın,yaralı kalbime şifa..
Aşkın çok ağır.
Kalbim şu haliyle bu yükü kaldıracak kalp değil..
Bana senin yükünü,hakkıyla taşıyacak
kalp ihsan eyle...

HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.
ALLAHA EMANET OLUN.
SELAMETLE KALIN.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
ooooffft ooofft beee...iste bu sarki beni icimi anlatir bir nebzede olsaa...

Üstüm başım toz içinde
Önüm arkam pus içinde
Sakallarım pas içinde
Siz benim nasıl yandığımı
Nereden bileceksiniz

Bir fidandım derildim
Fırtınaydım duruldum
Yoruldum çok yoruldum
Siz benim neler çektiğimi
Nereden bileceksiniz

Taş duvarlar yıkıp geldim
Demirleri söküp geldim
Hayatımı yakıp geldim hey
Siz benim neden kaçtığımı
Gökte yıldız söner şimdi
Annem beni anar simdi
Sevdiğim var kanar şimdi
Siz benim niye içtiğimi
Nereden bileceksiniz

Bir pınardım kan oldum
Yol kenarı han oldum
Yanıldım ah ziyan oldum
Siz benim neden sustuğumu
Nereden bileceksiniz

Ben ardımda yaş bıraktım
Ağlayan bir eş bıraktım
Sol yanımı boş bıraktım hey
Siz benim kime küstüğümü
Nereden bileceksiniz

oofffffff beee offfttt...
gecmezmi su yuregin acisi beee..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Elhamdulillahi rabbilalemin vessalatu vesselamu ala rasulina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.
Ilahi Ya Rabbelalemin sen bizleri affeyle, burada bulunan, islamiyet gen tr deki bütün kardeslerimizin dualarini kabul eyle, Sen bizleri islam'i yasayan ve yasatan kullarindan eyle ve bizleri zalimler toplulugundan eyleme. Amin

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşım diyor ki bana,
Ben kısa süreli uykuya dalıyorum sen bi yattın mı mübarek kış uykusuna dalıyorsun...

Sonrada Çeşm-i çok gülüyor oluyor napim yaa elimde değil :D

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) bir çok hadisinde çocuklarımızla ilgili bize tavsiyelerde bulunmuş, babaların çocukları üzerindeki sorumluluğunun Allah katındaki önemini anlatmıştır. Nitekim İbn Ömer’den rivayet edilen bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur ;“Hepiniz çobansınız ve hepiniz sürünüzden mesulsünüz. İmam çobandır ve sürüsünden mesuldür. Erkek ailesinin çobanıdır ve sürüsünden mesuldür. Kadın, kocasının evinde çobandır, o da sürüsünden mesuldür. Hizmetçi, efendisinin malından sorumludur ve sürüsünden mesuldür.“

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Geldim..
Gunlere, kanamis kurumus yaramla dayanmak zor.
Yolculuk bitti.
Yolculuk baslayamadi.
Vuslat olmadi.
Oysa ki o kadar sevinmistim ki seninle ayni sehirin gokkubesinde olacagim icin.
Olmadi..
Ben gelemedim.
Yine ozleme mahkum kaldim.
Sen gelsen.
Tanimasan beni ama gelsen.
Rabbim gostersede yanibasima gelsen.

KP.

Suriyeintifada

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ikim-der.com
Amir bin Abdullah bin Zübeyr (Radiyallahu Anhuma) şöyle demiştir:

“Babamın yanına geldim bana:

−‘Nerdeydin?’ diye sordu.

Bende:

−‘Kendilerinden daha hayırlısını görmediğim, Kur’an’ı Kerim’i okuyan bir gurup buldum. Onlardan birini Allah korkusu o kadar kaplamıştı ki, cezbeye geliyordu. Onlarla birlikte oturdum dedim.’

Bunun üzerine babam:

−‘Bundan sonra onlarla beraber oturma! Dikkat et! Onlar sapıktır! İnsanları saptırıyorlar!’ dedi ve babam şöyle dedi:

−Ben Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’i Kur’an’ı Kerim okurken gördüm. Ebu Bekir ve Ömer (Radiyallahu Anhuma)’yı da Kur’an’ı Kerim okurken gördüm. Hiçbirisinde bu cezbe halini görmedim. Sen bu gurubun, Allah’tan, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), Ebu Bekir ve Ömer (Radiyallahu Anhuma)’dan daha fazla korktuğunu mu zannediyorsun? Babamın dediklerinin doğru olduğunu anladım ve onları terk ettim!”

Hâkim el-Müstedrek

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt