Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Allahümme ecirnî minen nâr" "Ey Allah'ım, beni ateşten koru."

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
''Ben dua'nın kabul edilmemesi kaygısı taşımam, içimde dua etme isteğinin olmaması kaygısı taşırım.
Çünkü kişiye dua etme isteği verilmişse kabul onunla beraberdir..."

Hz. Ömer (radıyallahu anha)

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Muhtazaf Abi Müslüman ölücem Bir Yaratıcıyı artık biliyorum yani tanıyorum asla vazgeçmicem çıkar için İbadet etmiyeceğim O Şerefli İnsanın yolundayım :)

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Canlılar içinde ilk olarak Muhammed aleyhisselamın ruhu yaratıldı. Hak teâlâ (Her şeyi senin için yarattım, sen olmasaydın, hiçbir şeyi yaratmazdım) buyurdu. Tevrat, İncil ve Zebur’da övülüp müjdelenmiştir.

Âmine validemiz ona hamile olunca, bütün putlar yüzüstü devrildi. Bütün şeytanlar ve sihir yapan büyücüler âciz kalıp, işlerini yapamaz oldular. Doğunca da bütün putlar yıkıldı. Doğduğu gece, Kisra’nın sarayı yıkıldı. Mecusilerin bin yıldan beri yanan ateşi söndü. Save gölünün suyu kurudu.

Safiye Hatun anlatır: Doğduğu gece 6 alamet gördüm:
1- Doğar doğmaz secde etti.
2- Başını kaldırıp “La ilahe illallah inni Resulullah” dedi.
3- Her taraf aydınlandı.
4- Yıkayacaktım, biz Onu yıkadık diye bir ses işittim.
5- Göbeği kesilmiş ve sünnet edilmiş gördüm.
6- Sırtında nübüvvet mührü vardı. İki küreği ortasında “La ilahe illallah Muhammedün Resulullah” yazılı idi.

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Çocuk iken, başı hizasında bir bulut gölge yapardı.

Ona salevat okumak âyet-i kerime ile bildirildi. Kelime-i şehadette, ezanda, ikamette, namazdaki teşehhüdde, birçok dualarda ve Cennette Allahü teâlâ, Onun ismini kendi isminin yanına koymuştur.
Allahü teâlâ, Onu kendisine habib [sevgili] yaptı, herkesten daha çok sevdi.

Kimseden bir şey öğrenmemiş iken, Allahü teâlâ Ona, her ilmi, her üstünlüğü verdi. Her yerde her zaman mübarek kalbi hep Allahü teâlâ ile idi.

Allahü teâlâ, bütün peygamberlere (Ya Âdem, ya Musa, ya İsa) diyerek ismi ile hitap ederken, Ona (Ya eyyühennebiyyu, ya eyyüherresul) diye özel hitap ediyor.

Namazda otururken, (Esselamü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullahi) okuyarak, Ona selam vermek emrolundu. Namazda, başka bir Peygambere böyle söylemek caiz olmadı.

Her peygamber kendi milletine, o ise her millete gönderilmiştir.

Her peygamber, iftiralara kendisi cevap verdi, fakat ona yapılan iftiralara Allahü teâlâ cevap verdi.

İsmi ile çağırmak, yanında yüksek sesle konuşmak haram idi.

Hz. Cebrail 24 bin kere geldi. Başka Peygamberlere çok az geldi.

Mübarek hanımları müminlerin anneleri idi ve onlarla evlenmek başkalarına haram edildi.

Önünden gördüğü gibi, arkasından da görürdü.

Mübarek teri, gül gibi güzel kokardı.

Uzun kimselerin yanında iken, onlardan yüksek görünürdü.

Güneş ve Ay ışığında gölgesi yere düşmezdi.

Üstüne sinek ve başka hiçbir böcek konmazdı.

Çamaşırları, ne kadar çok giyse de hiç kirlenmezdi.

Taş üstüne basınca, izi kalır, kum üstünde iz bırakmazdı.

Sözü çok vecizdi. Az kelime ile çok şey anlatırdı.

Eshabının hepsi, peygamberler hariç, bütün insanlardan üstündür.

Onun ümmeti de bütün ümmetlerin en üstünüdür.

Onun mübarek ismini taşıyan mümin Cennete girer.

Onu ve ehl-i beytini sevmek farzdır.

Hz. Azrail, içeri girmek için izin istedi. Başka hiç kimseden izin istemedi.

Peygamber efendimiz güler yüzlü idi. Tebessüm ederek gülerdi. Gülerken, mübarek dişleri görünürdü.

Resulullah efendimiz çok uzun boylu olmayıp, kısa dahi değil idi. Yanına uzun bir kimse gelse, ondan uzun görünürdü. Oturduğu zaman, mübarek omuzu, oturanların hepsinden yukarı olurdu.

Resulullah efendimiz misvakını ve tarağını yanından ayırmazdı. Mübarek saçını ve sakalını tararken aynaya nazar eylerdi. Geceleri mübarek gözlerine sürme çekerdi.

Peygamber efendimiz kırmızı ile karışık beyaz benizli olup, gayet güzel, nurlu ve sevimli idi.

Güzel huyların hepsi Resulullah efendimizde toplanmıştı. Güzel huyları, Allahü teâlâ tarafından verilmiş olup, çalışarak, sonradan kazanmış değil idi.

Resulullah efendimizi ansızın gören kimseyi korku kaplardı. Kendisi yumuşak davranmasaydı, Peygamberlik hallerinden, asla kimse yanında oturamaz, sözünü işitmeye takat getiremezdi. Halbuki, kendisi, hayasından, mübarek gözleri ile kimsenin yüzüne bakmazdı.

Peygamber efendimiz, insanların en cömerdi idi. Bir şey istenip de, yok dediği görülmemiştir. İstenilen şey varsa verir, yoksa, cevap vermezdi. O kadar iyilikleri, o kadar ihsanları vardı ki, Rum imparatorları, İran şahları, o kadar ihsan yapamadılar. Fakat kendisi sıkıntı ile yaşamayı severdi.

Resulullah efendimiz, zekat malı almaz, çiğ soğan ve sarmısak gibi şeyler yemez ve şiir söylemezdi.

Bir kimse, Peygamber efendimizi rüyada görse, muhakkak Onu görmüştür. Çünkü, şeytan Onun şekline giremez.

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
iftiralara maruz kalmıştı küçümsemişlerdi fakat Büyük Kalbiyle Herkesi yendi kimse Kalbini yenemedi Kalbi En Mükemmeldi

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
bir insanın Sevgisine ihtiyaç olmadığını Allah ile her zaman olduğunuzda anlarsınız O insan veya topluluk Kalbi İyi değilse söylenecek birşey yoktur Allahım ben içlerini biliyordum zaten düşman olucaklarını da :) Hz.Muhammed S.A.V ümmetine İnsanlık yakışır..

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım bana Sevap verme istersen çıkar için İbadeti sevmediğimi biliyorsun asla yapmıyacağım eskidendi Allahım İbadetlerim Sana armağan olsun Heryerde olan Aziz Yaratıcı :) B)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Hoş geldin,sefa geldin,ey sabah ve ey yeni gün!
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Hoş geldin,sefa geldin,ey sabah ve ey yeni gün!
Merhaba ey mutlu vakit ve saat! Merhaba ey Allah'ın katip ve şahit meleği!
Şu söylediklerimizi bizim için yaz. Allah'a iman etmiş,Ona kavuşmaya inanmış ve delillerini itiraf ve kabul etmiş, ilah olma noktasında onun dışındakileri inkar etmiş ve Allah'a tevekkül etmiş olarak sabahladık.

Allah'ı meleklerini,kitaplarını,peygamberlerini,Arşını taşıyan melekleri şahid tutarak, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan,tek olup,ortağı olmayan Allah olduğuna şahidlikte bulunuyoruz.
Allah'ım hiç şüphesiz biz nefsimize zulmettik.Sen bizim büyük ve küçük günahlarımızı bağışla,çünkü
onları senden başkası bağışlayamaz.
Bizi huyların en güzellerine götür,çünkü onlara senden başka götürecek kimse yoktur.
Allah'ım yüzlerimizi senden gelen bir haya duygusuyla,kalplerimizi senden gelen bir sevinçle doldur.
Allah'ım bizi,cömert ve karşılıksız seven eyle;cimri,yerinde sayıp ilerlemeyen,söz götürüp getiren,kendini beğenen ve arayı bozan eyleme.
Allah'ım oburluktan,kıtlıktan,haddini aşmaktan,geçim sıkıntısından,kötü zandan,sarhoş edici içkilerden,bolluk içinde oyalanmaktan,şerirlikten,zan ile hükmetmekten,karanlık fitnelerden ve geçim darlığından sana sığınırım.
Allah'ım,bugünümüzün başını hayır ve iyilik,ortasını kurtuluş,sonunu ise başarı eyle! onu bizim için saadet,şehadet,tevbe,bağışlanma ve iman ile neticelendir.
Allah'ım bugünün başlangıcını rahmet,ortasını fani ve günahlı şeylerden uzaklık, sonunu ise lütuf ve ikram eyle,
Allah'ım bize geçimin en genişini,ömrün en mutlusunu,rızkın en bol olanını ihsan et.
Allah'ım affınla bizi bağışla,fazl ve kereminle bize karşı yumuşaklıkla muamele et.
Allah'ım bize nimet olarak verdiklerinin şükrünü yapmamızı nasip eyle!
Allah'ım ağlamayan gözden,ürpermeyen kalpten,huşu duymayan gönülden,kabul edilmeyen duadan,fayda vermeyen ilimden,dinlenilmeyen sözden,doymayan nefisten,küçük bir yardımı insanlardan esirgemeyi hoş karşılamaktan sana sığınırım.
Allah bize yeter.O ne güzel vekildir. ne güzel dost ve ne güzel yardımcıdır.Bizi bağışlamanı diliyoruz,ey Rabbimiz,dönüş yalnız sanadır.Ey hayat veren Allah'ım Dünya ve ahirette sıhhat ve afiyetle bizi hoş ve temiz bir hayatla yaşat,şüphesiz senin herşeye gücün yeter.
Allah'ım! Ey Rabbimiz,bu duayı bizden kabul eyle!
Şüphesiz sen herşeyi hakkıyla işiten,herşeyi hakkıyla bilensin.
AMİN

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
tam 1 haftadır giremiyorum ne kadar özlemışim burayı :)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Benim ümmetim
Peygamber Efendimiz SAV “ Benim ümmetim dalalet üzere birleşmez” buyuruyor.
Kuranda dalalette kalanlar 10 ayeti Kerime ile mürşidine tabi olmayanlar olarak açıklanmış.
Bir örnek vermek gerekirse Kehf 17de yüce Allah şöyle buyuruyor ".....men yehdillahi fe hüvel muhted ( Allah kimi kendisine ulaştırmışsa o hidayete ermiştir ) ve men yudlil fe len tecide lehü veliyyen mürşida (ve kimde dalalette kalmışsa o kişi için evliyadan bir mürşid bulunmaz.). İşte bu ayeti kerimedende açıkça anlaşılıyor ki mürşidine tabi olmayanlar dalalettedir ve uğruna kainat yaratılan Peygamber Efendimiz, benim ümmetim dalalet üzere birleşmez yani dalalette olanlar benim ümmetim değildir buyuruyor.O halde Peygamber Efendimizin ümmeti ve birleşecek olanlar hidayet üzere olanlardır, yani Allah’a ulaşmayı dileyerek Allah’ın kendisi için tayin ettiği mürşidine tabi olup, ruhlarını Allah’a teslim etmek üzere sıratı mustakim üzerinden Allah’a doğru yola çıkaranlar.
İşte hidayeti tarif eden Kuran Ayetleri:

Hidayet, üç ayeti kerimede Allah’a ulaşmak olarak açıklanmış Kuran’da.
Ali İmran 73 :.... innel hüda hüdallah/….muhakkaki hidayet Allah’a ulaşmaktır.
Bakara 120 :... inne hüdallahi hüvel hüda/……Allah’a ulaşmak varya işte o hidayettir.
Kehf 17 : ....men yehdillahü fe hüvel muhted ve men yudlil fe len tecide lehü veliyyen mürşida/….Allah kimi kendisine ulaştırırsa o hidayete erer ve kimde dalalette kalırsa onun için bir veli mürşid yoktur.

Önemlimi ? Önemli, hemde çok önemli.
Çünkü ;

Yunus 7-8 : elleziyne la yercuune likaena ve radu bilhayateddünya vatmeinnübiha elleziyne hüm an ayatina gafilun, ulaike mevahümünnarı bima kanu yeksibun.

Onlar Allah’a ulaşmayı dilemezler dünya hayatından razıdırlar,onunla tatmin olmuşlardır.Ayetlerimizdende gafildirler,gidecekleri yer kazandıkları (negativ) dereceler karşılığında ateştir.

Allahu Teala Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin ateşe gideceğini buyuruyor.O halde hedef olarak Allah’ı seçmeden yani Allah’a ulaşmayı dilemeden Allah’a vasıl olmak şerefine ulaşmak mümkün olamayacağına göre, hidayette Allah’a ulaşmak(ruhun ölmeden Allah’a ulaşması)olduğuna göre Allah’a ulaşmayı dilemeyen hidayete eremeyecektir.İşte bu sebeple Peygamber Efendimiz SAV 1400 sene önce ilk Cuma hurtbesinde ölmeden önce ölünüz diye buyurmuştur.Yani ölmeden önce ruhunuzu Allah’a ulaştırın demek istemiştir.Ve ilave olarakta (la imane li menna emanete lehu) emaneti (ruhu) Allah’a ulaştırmayanın, Allah’a teslim etmeyenin imanı yoktur diye buyurmuştur.

Bakara 156-157: elleziyne iza esabethün müsibetin inna lillahi ve inna ileyhi raciun ulaike aleyhim salavatün min rabbihi ve rahmetün ulaike hümül muhtedun.
Onlara müsibet isabet ettirdiğimizde biz Allah içiniz ve Allah’a ulaşacağız derler,Allah’ın rahmetide salavatıda onların üzerinedir hidayete erecek olanlardır.
İşte Bakara 156-157 de Allahu Teala ,.Allah’a ulaşmak isteyenlerin hidayete ereceğini ( yani Allah’a ulaşarak ateşe gitmekten kurtulacaklarını) ifade buyuruyor. Okuyanlardan ve bütün Müslüman Müminlerden Allah razı olsun.

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Aklım gerçekleri görmeye yetiyor Allah sayesinde, benim adım Serkansa dediğimde yanılmam :)

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Bugun 1 yıl oldu buraya üye olalı bır yıl ne cok sey degiştirmiş hayatımda
Ne çok sey geride bırakmışım
hiç bı zaman umutmam buraya üye oldugum günü ...
çok yardımcı oldunuz hayatımda bazı seylerı duzeltmeme

Allah razı olsun

SerkanMuhammedSAV

Kayıtlı Kullanıcı
Abi şunuda açıklayayım yani kastettiğim öyle İnsanlar var ya Birilerini hiçleyen Onu yani :)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Muslumanlari katleden esad ve yandaslari bu ayet-i kerimeyi iyi okuyun;

"Kim bir mü’mini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî kalacağı cehennemdir. Allah, ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır." ( nisa suresi 93)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
2uqohkx.jpg

Hayatım gökkuşağı benim;

Eğer sevenim varsa

Sevebiliyorsam herşeyi.

Güneş mutlu ediyorsa

Bulut içimi rahatlatıyorsa

İçimde nefret de yoksa

İşte o gün

Rengarengim gökkuşağı misali.

Yağmurdan kaçmıyorsam

Kar yağınca izlemekle kalmıyorsam

En güzel gökkuşağıyım gökyüzündeki.

Ben hayat doluyum;

Fırtınadan çıkınca

Olabiliyorsam gökkuşağı gibi...

Bir gülümseme sevginin ve insan olmanın anahtarıdır

2v128o0.jpg

İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş...

Hep şikayetçi hep bıkkınmış...

Birgün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler...

Saklayalım zor bulsunlar...

Zor buldukları için belki kıymetini bilirler diyerek başlamışlar tartışmaya...

Sorun büyükmüş...

Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü...

Kimisi "Everest'in tepesine saklayalım!' demiş...

Kimisi 'Atlas Okyanusu'nun dibine' demiş...

Tac Mahal'in kubbesi Mekke sokakları İtalyan sofrası...

Bir hastanenin yenidoğan odası dondurma küllahı şarap şişesi...

Sigara paketi lale bahçesi...

Pek çok yer düşünmüşler ama hiçbiri yeterince zor gelmemiş...

Derken meleklerden biri :

" İÇLERİNE SAKLAYALIM"...

"Kimsenin aklına gelmez içlerine bakmak!"..

İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış...

Hiçbir mutluluk kolay gelmiyor. Kolay kolay gülmüyor insanın yüzü...

Emekte ve insanın içinde saklı mutluluk...

Ne başkasının ekmeğinde ne başkasının evinde ne başka bir şeyde...

Bu yüzden gözünüz hep içerde olsun...

Siz dışını boşverin önemli olan içi...

Notu Okuyanın ve Beğenenin
Yüzünden'' Mutluluk '' , Kalbinden '' Neşe '' Eksik Olmasın . '' Sevdiklerinden Ayrı Kalmasın'

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt