Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bugun talak hakkında birşeyle öğrendim.
ne kadar ince bir nokta.
bilmeden eşini boşuyorsun,sen farkında bile olmuyorsun ama nikah düşüyor.
ve sen yıllarca o eşim,helalim sandığın kişi ile zina ediyorsun.(Allah Muhafaza)
herkesin mutlaka okuması öğrenmesi gereken ama önemsenmeyen bir konu

Zindanda_Mahkum

Kayıtlı Kullanıcı
Benim gurbetimin adı ne Şems..? Hâlime bir isim koy.! Yalnız mıyım? Hasta mıyım? Garip miyim? Ben nerdeyim? Ben neyim Şems? Harf bir manadır,manası kendindedir. Benim harflerimi hangi rüzgârda savurdular Şems? Nefsine mağlup olamayan, Aşkta galip olur demiştin ya, şimdi söyle:
Mağlup muyum, Mağdur mu..?
[Hz.MEVLANA]

_Tuva

Kayıtlı Kullanıcı
Vaktiyle Kalenderiyye yoluna mensup bir derviş,nefsle mücadele makamının sonuna gelir.Meşrebin usulünce bundan sonraki makam Kalenderilik makamıdır.Yani her türlü süsten,gösterişten arınacak,varlıktan vazgeçecektir.Fakat iş yamalı bir hırka giymekten ibaret değildir.Her türlü görünür süslerden arınması gereklidir.Saç, sakal, bıyık, kaş, ne varsa hepsinden.Derviş,usule uygun hareket eder soluğu berberde alır.
"Vur usturayı berber efendi." der.
Berber dervişin saçlarını kazımaya başlar.Derviş aynada kendini takip etmektedir.Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır.Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken,yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider,başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:
"-Kalk bakalım kabak,kalk da traşımızı olalım,diye kükrer."
Dervişlik bu;sövene dilsiz,vurana elsiz gerekmiş ya.Kaideyi bozmaz derviş,ses çıkarmaz usulca kalkar yerinden. Berber mahçup,fakat korkmuştur ses çıkaramaz.Kabadayı koltuğa oturur,berber traşa başlar.Fakat küstah kabadayı traş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder:"Kabak aşağı,kabak yukarı."Nihayet traş biter,kabadayı dükkandan çıkar.Henüz bir kaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir.Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır.Derken,iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir.Kabadayı oracığa yığılır,kalır.Ölmüştür... Görenler çığlığı basar. Berber ise şaşkın bir manzaraya bir dervişe bakar,gayrıihtiyari sorar:"Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?"
Derviş mahzun,düşünceli cevap verir:"Vallahi gücenmedim ona,hakkımı da helal etmiştim.Gel gör ki bu kabağın bir de sahibi var,O gücenmiş olmalı!"

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı

“De ki; Ey nefisleri aleyhine ileri gitmiş olan kullarım, ALLAH' ın rahmetinden ümit kesmeyiniz, tüm günahları bağışlar. Çünkü o çok bağışlayan ve çok esirgeyendir.”
Zümer 53

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Ateşe dayanabileceğin kadar günah işle ...

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı

Senin afvına sarılıyorum
itiraf ediyorum, günahım büyük
fakat Senin affın ondan daha büyüktür ...

Senin lûtfunu hatırlayınca kalbime teselli doluyor
Günahlarımı düşündükçe gözlerimden yaş dökülüyor
Sen, şânına lâyık olanı yap, bizi affet ...

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Ruhumun açlığı, bedenimin açlığını bastırdı bugün ...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Üç adet emanet söz konusu Allahın insana verdiği.

1-)Ruh
32 / SECDE - 9 : Summe sevvâhu ve nefeha fîhi min rûhihî ve ceale lekumus sem’a vel ebsâre vel ef’ideh(efidete), kalîlen mâ teşkurûn(teşkurûne).
Sonra (Allah), onu dizayn etti ve onun içine (vechin, fizik vücudun içine) ruhundan üfürdü ve sizler için sem'î (işitme hassası), basar (görme hassası) ve fuad (idrak etme hassası) kıldı. Ne kadar az şükrediyorsunuz.
Rabbimizin sadece insana bahşettiği ve insanı en önemli varlık haline getiren ruhtur. Ruh yaratık değildir Allah ile beraber ezelidir.Zaten Allahın üzerimizdeki parçasıdır. Yüzde yüz Allahın emir ve yasaklarına itaat üzere dizayn edilmiştir.
17 / İSRA - 85 : Ve yes’elûneke anir rûh(rûhı), kulir rûhu min emri rabbî ve mâ ûtîtum minel ilmi illâ kalîlâ(kalîlen).
Ve sana ruhtan sorarlar. De ki: “Ruh, Rabbimin emrindendir.” Ve size, (ruha ait) ilimden sadece az bir şey verildi.
2-) Nefs
91 / ŞEMS - 7 : Ve nefsin ve mâ sevvâhâ.
Nefse ve onu (7 kademede ahsene dönüşecek şekilde) sevva edene (dizayn edene) (andolsun).
91 / ŞEMS - 8 : Fe elhemehâ fucûrehâ ve takvâhâ.
Sonra ona (nefse) fücurunu ve takvasını ilham etti.
91 / ŞEMS - 9 : Kad efleha men zekkâhâ.
Kim onu (nefsini) tezkiye etmişse felâha (kurtuluşa) ermiştir.
Allahın emir ve yasaklarına tamamen karşıt olarak dizayn edilmiştir. Şerri emreden mekanizmadır. Ruhun tam zıttıdır.
Yüzde yüz karanlıklarla doludur. İnsandan rabbimizin istediği en temel farz nefsin tezkiye ve tasfiye edilmesidir.

3-) Fizik vücut
Beraberinde nefs ve ruhu taşıyan mekanizmadır. Fazla birşey demeye gerek yok zaten görünen bir şey.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar çoğaldı ki “bana ne!”lerimiz
o kadar birikti ki bahanelerimiz.
o kadar benimsedik ki “bana dokunmayan yılan”ları “bin yaşa”tmayı,
sokakları kuşatan çaresizliği görmezden gelir olduk
vicdanlarımızın sızısını kesiverdik
haksızlıkların fotoğrafını çekerken, haksızlığa uğrayanları kendi yalnızlıklarına terkettik.
hepimiz birimiz için olamadık; içimizden çıkıp hepimiz için olmak isteyen birilerini küçümsedik, ucuz kahramanlar listesine ekledik.
“böyle gelmiş böyle gider”leri ağrı kesici gibi yutup başkalarına ağlayan yanlarımızı uyuşturduk
rahatladık, çok rahatladık
yüreğimize batacak kıymıkları geçtiğimiz yollardan temizlettik
nefsimizin iştahını kesecek görüntülerin üstünü ustaca sıvadık
yuvalarımızın duvarlarında dışarı sızdırmadığımız sevgi gölcüklerimizden bir kaç damla olsun serpemedik yoksulların üstüne
göz yaşlarımızı tükettik, gönlümüzün yağmur yüklü bulutlarını kovduk
çocukları, çocuklarımızı, çocuk yanımızı senin gibi sevmedik, senin gibi sevindiremedik
içimizde sancıyla kıvranıp duran duygularımızı itip kaktık.
yüreğimizi yakıp duran varoluş kaygılarını ciddiye almadık.
derdimizi yok sayıp deva aramadık.
sahte çarelere kanıp çaresiz kaldık
oysa sen, oysa sen
kalbimize sahip çıktın onca kötülüğün içinde
‘’vicdanınızı tahriş edeni terk edin’’ dedin de,
‘’şüpheli olandan uzak durun’’ dediğinde de,
kalbimize güvendiğini sezemedik.
hoyratlıklarımızı vicdanımızın cetveline vurduğunu göremedik.

SENAİ DEMİRCİ

HAYIRLI BİR HAFTA DİLİYORUM.
ALLAHA EMANET OLUN.
SELAMETLE KALIN.

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm.
Öncelik Senai Hocamızın Kalemin yüreğine sağlık.
Güzel kaleminden dökülen yürek okşayıcı
vicdani uyandıran damların devamını takip, dersler çıkarmayı nasip eylesin Rabbimiz.

Sevgili kardele kardeşimiz Allah Celle celalüh sizden razı olsun
paylaşıp bu güzel yazıyı nasiplendirdiğiniz için
Böyle güzel paylaşımların devamını bekliyoruz.

Selam ve dua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler diliyorum mırerhan kardeşim.
Paylaşımlarımızla mutlu oluyoruz.
Bazan ders alıyoruz.
Bazan dualarla ilahilerle zikirlerle çoşuyoruz.
Rabbim yolundan ayırmasın ölene kadar.
Paylaşmak çok güzel bir duygu.
Okunduğunu bildikçe.
Selametle kalın.
Dualarımdasınız inşallah.

Secdelerdeymiş aşk,
bulmak alnıma düştü.

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ı celle celaluhu seviyorum sanırdım
Ama anladım ki, esas olan O'nun sevmesi imiş
Allah celle celaluhu bir kulu severse, onun kalbini Kendisi ile meşgul edermiş ...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
tam mide ağrımda kurtuldum derken gene başladı
canımda çok sıkın
mide ağrımda üstüne tam bir tuz biber oldu:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt