Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Önemli bir konuda hayırlı olumlu sorunsuz olması için dualarınızık bekliyorum kardeşlerim.Allah hakkımızda olanı gönlümüze gönlümüzde olanıda hakkımıza hayırlı etsin Rabbim.
Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından geri almadan hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim. hayırlısıyla inşallah

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Önemli bir konuda hayırlı olumlu sorunsuz olması için dualarınızık bekliyorum kardeşlerim.Allah hakkımızda olanı gönlümüze gönlümüzde olanıda hakkımıza hayırlı etsin Rabbim.
Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından geri almadan hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim. hayırlısıyla inşallah

Selam Aleyküm kardeşlerim dün annemle ilk defa hac için başvuru yaptık hep beraber dualarınızı bekliyoruz inşallah bu sene o kutsal yerlere gitmek hayırlara vesile olmak nasip etsin Rabbim cümlemizede nasip etsin inşallah.

Bu sene biz de eşimle birlikte başvuru yaptık...
Rabbim hakkımızda hayırlı ve güzel eylesin inşallah...
Selam ve DUA ile...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Kime ve niye aşık oluruz? Aşık olunca niye heyecanlanır, aklımızdan o kişiyi istesek de neden silip atamayız?... Aşkla ilgili yüzlerce soru var ve yüzyıllardır insanoğlu bu soruların yanıtlarını arıyor.

Soruların pek çoğu henüz kesin olarak yanıtlanmasa da, aşkın kimyası bilim dünyasının da araştırma konusu. Üzerine birçok araştırma yapılan aşkla ilgili bilimsel sonuçlar da var. Psikiyatri Uzmanı Dr. Aylin Aksoy Çoban, aşkın bilimsel hallerini ele aldı.

Dr. Çoban, aşık olduğumuzda beynimizde ve vücudumuzda çok sayıda kimyasal maddenin hareketlendiğini, östrojen ve testosteronun ise seks güdüsünün yaratıcısı olduğunu hatırlatıyor. Dr. Aylin Aksoy Çoban, aşk konusunda yapılan araştırmalardan yola çıkarak aşkın kimyasını şöyle anlatıyor:

FARKLI HORMONLAR AYNI ANDA FARKLI ETKİLİYOR

Aşık olan kişiler; kalbin daha hızlı çarpması, yüzün kızarması ve ellerin terlemesi gibi tepkiler verir. Bu durumdan, vücutta salgılanan dopamin, noradrenalin ve feniletilamin sorumludur. Yoğun mutluluk, yoksunluk ve bağımlılıkta önemli rol oynayan dopamin aynı zamanda madde ve bazı ilaç bağımlılıklarında da etkili bir hormondur. Noradrenalin adrenaline benzer. Adeta ayakları yerden keser ve kalp çarpıntısına neden olup heyecan yaratır. Aynı zamanda dikkat, kısa süreli hafıza, hiperaktivite, uykusuzluk ve hedefe yönelik davranıştan sorumludur. Yüksek dopamin seviyeleri noradrenalin ile ilişkilidir.

DOPAMİN VE NORADRENALİN KARIŞIMINDAN AŞK İKSİRİ

Aşk üzerine araştırmalar yapan Rutgers Üniversitesi Antropoloji Uzmanı Helen Fisher, bu iki hormonun birlikte salgılanmasının sevinç, yoğun enerji, uykusuzluk, yoksunluk, iştah azalması ve artmış dikkate neden olduğunu belirtiyor. Aşık olunduğunda vücut bu hormonlardan oluşan “aşk iksirini” salgılamaya başlıyor. Helen Fisher ve ekibinin gerçekleştirdiği fonksiyonel beyin görüntüleme çalışmalarında, aşık olunan kişinin fotoğrafına bakıldığı anda yapılan çekimlerde, dopamin reseptöründen zengin beyin bölgelerinde kanlanma artışının olduğu saptanmıştır.

AŞIKLARIN BEYNİ OBSESİF KOMPULSİFLER GİBİ

University College London araştırmacıları tarafından yapılan bir çalışmada, aşık olan insanların beyninde mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin azaldığı ortaya çıkmış. Bulunan düşük serotonin hormonu seviyeleri, obsesif kompulsif (tekrar eden takıntılı davranış) bozukluk sergileyen hastalarda ortaya konan serotonin eksikliği ile benzerlik gösterdiğinden kişi, aşık olduğu insanı aklından çıkaramıyor.

BAĞLANMADAN SORUMLU HORMONLAR BİLE VAR

Oksitosin ve vazopressin hormonları özellikle bağlanma ile ilişkili hormonlardır ve aşktaki bağlanmadan sorumludurlar. University of California, San Francisco´da yapılmış bir araştırmaya göre oksitosin hormonu, diğer insanlarla sağlıklı ilişki kurmak ve sürdürebilmek için gerekir. Orgazm sırasında salgılanır ve duygusal bir bağın kurulmasını sağlar. Aynı zamanda doğum sırasında ve emzirme döneminde de salgılanır. Doğum eylemindeki kasılmalar oksitosin hormonu olmazsa başlamaz. Diğer bir deyişle bu hormon doğumda bebeği önce anneden ayıran ancak doğum sonrası tekrar anneye bağlayan hormondur. Doğumlardan sonra rastlanan olası bebek reddini ortadan kaldırır. Emzirme sırasında da süt kanallarının daha iyi kasılmasını ve bebeğin daha kolay emmesini sağlar.

Vazopressin hormonu erkeklerde sosyal davranıştan özellikle de başka erkeklere gösterilen saldırganlıktan sorumludur ayrıca, uzun süreli ve tek eşli ilişki ile ilişkilidir. Bu iki hormon konsantrasyonu yoğun romantik bağlanmada, eşleşme sırasında ve seks yapıldığında yükselir.

AŞKIN ÖMRÜ ÜÇ YIL

Aşkın ömrü üzerine tartışmalar uzun süredir devam ediyor. Ancak bilinen gerçek şu ki, tutkulu aşk zaman içinde azalıyor. Yapılan bilimsel araştırmalarda aşkın ömrünün 2-3 yıl olduğu saptanmış. İlişki süresince aşk için gerekli olan dopamin, noradrenalin ve feniletamin gittikçe azalıyor. Aşık olunan kişinin hataları birdenbire görülmeye başlıyor. Aslında aşık olunan insan değişmiyor ancak aşık olan kişi mantık çerçevesinde değerlendirmeye başlıyor. Bu durumda iki seçenek çıkıyor kişinin karşısına; aşkınız bitiyor ya da sağlam bir ilişki haline dönüşüyor. Eğer ilişki devam ederse endorfinler devreye giriyor ve huzur, güven gibi duygular ilişkiye ekleniyor. Seksle beraber oksitosinin salınması ile doyum ve bağlanma gerçekleşiyor.

KENDİMİZE BENZEYENİ SEÇİYORUZ

Yapılan bilimsel araştırmalara göre aslında kişiler eşlerini de kendisine benzeyen kişilerden seçiyor. İskoçya’da University of St. Andrews’da yapılan bir çalışmanın sonucuna göre, eş seçimi ile ilgili yapılan testlerde kişilerin, kendilerine gösterilen portre fotoğraflarından, genellikle kendilerine benzeyenleri seçme eğiliminde olduğu saptanmış. Görünüşte olduğu gibi kişilik seçiminde de birey, kendine geçmişi hatırlatan kişileri tercih ediliyor.

AŞK NİYE ACI VERİYOR?

İlişki istendiği gibi gitmediğinde hayat kâbusa dönebiliyor. Pek çok kişi hayatının bir döneminde sevdiği kişi tarafından reddedilme durumuyla karşılaşabiliyor. Özellikle geçmişinde büyük kayıplar yaşamış kişiler ayrılığa karşı daha duyarlı ve savunmasız olabiliyor. Bu gibi durumlarda genel olarak kişide; umutsuzluk, öfke gibi duygular oluşuyor. Yalnızlık korkusu, karamsarlık, hayatı yaşamaya değer bulmama, hayatın anlamsızlığı düşünülüyor. Evden dışarı çıkmama, günlük hayatın aksaması gibi durumlarla karşılaşılabiliyor. Derin bir acı yaşanıyor. Ölüm düşünceleri, intihara eğilime kadar giden depresyon görülebiliyor.

AŞK SADECE DUYGU MU?

Erken dönemde aşkın dopaminle ilişkili olduğu düşünüldüğünde, aşkın yalın bir duygudan öte bir şey olduğu anlaşılıyor. Aşk, aşık olunan kişinin peşinden sürüklenmeye, sadece onu düşünmeye ve ona odaklanmaya iten güçlü bir “dürtü”. Bugüne kadar aşk adına yapılmış resim, tiyatro oyunu, edebi eserlere bakıldığında aşkın basit bir duygudan öte tüm yaşamı peşinden sürükleyen güçlü bir arzu olduğu görülüyor. Evrimsel yönden düşünüldüğünde ise soy ve yaşam devamlılığını sağlayan itici bir kuvvet olduğu düşünülüyor. Tabii bu kadar güçlü bir itici kuvvetin karşısında durmak akıntıya tek dalla karşı gelmeye benziyor.

leyla-1

Altın Üye
Bu sene biz de eşimle birlikte başvuru yaptık...
Rabbim hakkımızda hayırlı ve güzel eylesin inşallah...
Selam ve DUA ile...

Amin
İnşallah hepimiz için bu sene hayırlı olur kardeşim kutsal yerlerde buluşmak nasip etsin Rabbim.Hacca gitmek benim için daha olujrlu hayırlarara vesile olacağı için çok istiyorum Allah hepimizde nasip etsin inşalalh.
Allah yar ve yardımcısı olsun korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşlerim dün annemle ilk defa hac için başvuru yaptık hep beraber dualarınızı bekliyoruz inşallah bu sene o kutsal yerlere gitmek hayırlara vesile olmak nasip etsin Rabbim cümlemizede nasip etsin inşallah.

Bu haberi 2. olarak senden duymak ne guzel ablacigim...
Yuregimi bir de sen yaktin...
Dualarim seninle..
Nasip olursa da Resullullah'a selam soyle, onu ozleyen bir Katre var.

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı

2012 HAC kayıtları başlamış...
Eşim ve ben kayıt yaptırdık...:)
Haydi hayırlısı inşallah...

Hayırlısı olsun İnşaAllah
Oralara gidebilmek büyük bir nimet bize de nasip olur inşaAllah Efendimiz (sav)i ziyaret etmek.Amin :a45:

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Üzülme.. İstediğin birşey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur..!

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Nur kardeşim nerelerdesin :)
Sen yoksun sessiz kalmış burası :)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Hacca niyet eden kardeşlerimiz inşaALLAH hayırlısı ile gider gelirsiniz. ALLAH c.c. haccınızı şimdiden kabul eylesin.

merveneva

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamü aleykum ve rahmettullahi ve berekatühü. Hayırlı akşamlar hayırlı geceler ALLAH dostlarım. Cumamız mübarek olsun inşallah. Bu arada imzamı okumayan kardeşlerim varsa okumalarını ve amin demelerini rica ediyorum. Cennette buluşmak dileğiyle.:)

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı bereketli rahmet dolu bir gece olsun tüm kardeşlerimize :)
İmzanız çok güzel :)
Amiin Amiin Amiin

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Çiğdem, Londra'da çalıştığı ofisindeki masasının çekmecesini açtı ve üstünde kendi adının yazıldığı bir zarf buldu.
Zarfın üstünde kırmızı bir kurdele vardı. Zarfı açtı, içinden Kurban Bayramı'nda Ankara'ya gitmesine imkan veren bir uçak bileti çıktı. Yanında bir not vardı:
“Biliyorum, bayramda aileni görmeyi çok istiyorsun. İşte bu, aileni görmen için. Eminim, şimdi nemrut patronun sana izin vermeyeceğini, söyleyeceksin. Onun için şimdi, ayağa kalk ve fotokopi makinesine git. Kapağını kaldır ve kapağın altına yapıştırılmış olan kağıttaki yazıyı oku.” İmza: Serdar.

Çiğdem kalktı. Şaşkın bir ifadeyle fotokopi makinesinin yanına gitti ve fotokopi makinesinin kapağını kaldırdı. Gerçekten kapağın alt kısmına bir yazı yapıştırılmıştı. İngilizce metnin Türkçe karşılığı şöyle:

“Sevgili Çiğdem, dinî bayramınız olan tarihlerde, izinlisin, izinlisin, izinlisin. Böyle bir nişanlıya sahip olduğun için çok şanslısın. Beni ikna etmek için ne kadar uğraştı bilemezsin.

Bana çiçekler gönderdi. Eşim ve bana konser biletleri aldı. Sunday Times gazetesine “İngiltere'deki en iyi patron, Jane'dir” diye ilan bile verdi. İzin işini de hallettiğine göre şimdi Türkiye'deki yakınlarına hediye almak isteyeceksin. Sakın hediye almak için bir de avans istemeye gelme.” İmza: Patron.
Mektup devam ediyordu.

“Sevgili Çalışanlar, Çiğdem'e verdiğim izin bu iş yerinde dine dayalı bir ayrımcılık yapılmadığının bir göstergesidir. Ancak benden özel bir izin alabilmek için önce sizi çok sevecek bir nişanlı bulmanız gerekecek.” İmza: Yine Patron

Çiğdem, gülümseyerek bunları okudu ve masasına döndüğünde, kurdeleli bir zarf daha bırakıldığını gördü. O zarfı da açtı. “Çiğdem, artık bu dakikadan sonra izinlisin. İmza: Patron.”

Çiğdem, Patron'u olan Jane Hanım'ın odasına teşekkür etmeye gitti ama Jane dışarıya çıkmıştı. Nişanlısı Serdar'ı cep telefonundan aradı ama kapsama alanı dışındaydı. Çalışma arkadaşlarına bu olayı anlatıp evine doğru yola çıktı. Uçak bileti ertesi güneydi.
Yakınlarına irili ufaklı hediyeler götürmek istiyordu. Ancak bu işe ayıracak ne zamanı ne de bütçesi vardı. Eve varıp kapıyı açtığında, kendisini bir sürpriz daha bekliyordu. Hemen salona irili ufaklı belki on beş hediye kutusu bırakılmıştı. Yılbaşında çam ağaçlarının yanına bırakılan hediye kutuları gibi, cafcaflı bir şekilde paketlenmiş kutular. Büyük bir şaşkınlık ve sevinçle kutulara eğilip yakından baktığında, her kutuya yapıştırılmış not kağıdında birer isim yazdığını gördü: “Bu Pembe teyzen için”, “Bu Adil amcan için”, “Bu kızkardeşin Selin için” gibi...
Nişanlısı Serdar, ona Kurban Bayramı tatili için uçak bileti almış, patronundan izin ayarlamış, Türkiye'de vermesi gereken hediyelere kadar ayarlamıştı. Serdar'ı tekrar aradı ama bulamadı. Kalktı, evine kadar gitti. Ama evde kimse yoktu. Uçak ertesi sabah saat altıda Türkiye'ye uçacaktı.
Kendisine bu mutluluğu yaşatan adamın yüzüne bir teşekkür bile edemediği için çok üzgün olarak evine döndü. Ama kapıya kocaman harflerle “Seni seviyorum, Çiğdem” diye yazdı. Ertesi sabah hava limanında check-in işlemlerinden sonra uçaktaki yerine doğru yürüdü.
Bagajını üst tarafa yerleştirdikten sonra, yerine oturdu. Hemen herkes yerleştikten sonra hostes geldi ve Çiğdem'in yanındaki adama, “Efendim siz yanlış yere oturmuşsunuz.” dedi. Adam çok fazla itiraz etmeden kalktı. Çiğdem'in yan koltuğu boş kaldı. Çiğdem, tuvalete gittikten sonra hediyenin büyüğünü yan koltuğunda buldu. Yan koltuğunda yarım simit gibi gülümseyen Serdar oturuyordu.

İki bayram arasında herkes size böyle hediyeler versin; siz herkese böyle hediyeler verin inşallah. Unutmayın, en güzel hediye verilen değil, buldurulan hediyedir.

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
Suan kulagm cok agrıyo nedn blmıyrum kızımı hastaneye gtrdum cok gerıldm cok uzuldum kalbmde kırlıcak bı kosenın daha kaldnı farkttım ama olsun hamdlsun zor da olsa rumysa bgunun sonunda huzrlu bı sekılde yatagnda Rabbım tum bebeklerı muhtac olanı koru...

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Cuma'mız mübarek olsun ..
Hayırlı bereketli rahmet dolu bir gün olsun tüm kardeşlerimize ...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ey Allahım!
Ağlamayan gözden, korkmayan kalbden, huşû’ duymayan gönülden, kabûl edilmeyen duâdan, fâide vermeyen ilimden, dinlenilmeyen sözden, doymayan nefisten, küçük de olsa yardım etmeyi sevmemekten sana sığınırım.
Ey ikrâm edenlerin en keremlisi!
Ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Rabbimiz!
Sen kendi lütfunla, cömertliğinle, kereminle, ihsânınla ve rahmetinle, Kur’ân’ı, bizi bütün hayırlara ulaştıran bir delil ve bir rehber kıl!

HAYIRLI CUMALAR...

merveneva

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamün aleykum. Hayır cumalar kardeşlerim.

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Ey ihsanı bol Allah’ım sana hamd ederim.

Ey yegane mağbud. Senin önünde eğilirim, yücesin.

Kullarına dilediğine sonsuz niğmetler verirsin, dileğini hüsrana duğcar edersin.

Ey yaradanım! sana sığınırım.Varlık ve darlık zamanında sana müracat ederim, her an sana yalvarırım.

Gerci günahlarım çok, fakat senin affın ondan daha büyüktür. Ümitsizliğe sebeb yok.

Eğer sende beni kapıdan kovarsan kime sığınırım? kimden medet beklerim? bana başka kim şefaatci olur.?

Ya rab halimi görüyorsun, yoksulluğumu biliyorsun, gizli niyazımı duyuyorsun, beni senden ümit kesenlere katma , kusuruma bakma, daha fazla bekletme, ümitsizliğe atma, senin azametin önünde boyun eğdim, dize geldim, secdeye kapandım.

Allah’ım dünyadan sıyrılıp huzuruna gelirken beni kelime-i tevhitden ayırma.

Senin narında hoş, nurunda hoştur. Senin rahmetinden ümit kesmem. Mal ve oğulların fayda vermediği o korkunç günde senin affına nail olmak isterim. Bana affın yeter!.

Lütfünu göster, sen bana yol gösterirsen hiçbir vakit yolumu şaşırmam.

Sen yol göstermezsen dalalette kalırım. Eğer senin affın yalnız iyilere mahsussa. Ya kötülerin bağışlayıcısı kim olacak? herkesin ilahı sensin.

Ben ümmetin en iyisi olamadımsa en kötüsüde sayılmam, senin affına sarılıyorum. İtiraf ediyorum günahım büyük. Fakat senin affın ondan daha büyüktür.

Senin lütfunu hatırladıkca kalbime teselli doluyor.

Günahlarımı düşündükçe gözlerimden yaş dökülüyor.

Sen şanına layık olanı yap , beni affet! beni senin fazıl lütfundan başka bir yere başvurmayacak şekilde yarattın ne umarsam senden umarım.

En büyük endişem beni sende kapından kovarsan eli boş çevirirsen halim nice olur.

Allah’ım görüyorsun gafiller uykuda, bense gece karanlığında el açıp sana niyaz ediyorum.

Dualarım sana yükselsin, niyazlarım makbul olsun.

Herkes ne beklerse ancak senin lütfundan bekler. Her biri cennete girmek ister, sen bana cennette didarını göster bu bana yeter.

Ey insanları doğru yolu göstermek için peygamber gönderen Allah fahri kainat hürmetine seni tesbih eden takdis eyleyen hayırlı ümmet aşkına, bizi imandan, islamdan, kurandan ayırma.

Müslüman olarak haşret Resulunden şefaat umarız. Bizi ondan mahrum etme senden aff-ı mağfiret dileriz bizi boş çevirme Allah’ım bizi boş çevirme.

Dursun Ali Erzincanlı

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm herkesin cuması mübarek olsun selametle dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt