Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
hasta ziyaretlerinde resûl-i ekrem (s.a.v) efendimiz'in okuduğu duaları hadis kitapları kaydetmiştir. Buna göre şu dualar peygamberimiz'in hastalara okuduğu dualardır:

"es'elü'llâhe'l-azîm. Rabbe'l-arşi'l-azîm en yeşfiyeke."

"arş-ı azimin rabbi olan allahü azîmüşşan'dan sana şifalar ihsan etmesini dilerim."

aile fertlerinin birinin hastalanması halinde efendimiz mübarek elini hastanın alnına koyar, şöyle duâ ettiği olurdu:

"allahümme rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen."

"allah'ım, sen bütün insanların rabbisin. Bu hastanın ızdırabını gider. şifa ver. şifayı veren sensin. Senden başka şifa yaratan yoktur. Ancak senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifalar ihsan eyle."

rabbim şifa versin kardeşim ..

allah razı olsun allah razı olsun allah razı olsun rabbim seni cennete efendimize komşu eylesin inşaallah rabbim sıkıntıların varsa gidersin hiç seni kötüye muhtaç etmesin hem dünya hem ahiret müjdesi versin inşaallah allah razı olsun dua kardeşim selametle dua ile..

Mehmet Asa

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
gruplar.antoloji.com
Selamun Aleyküm.Cennet elbiselerini burada dikiyoruz 1000 elbise bitaç hörmetlerimle not. Alabiliriz

HADİS NO: 613 SAYFA: 539 KİMKİ PAZARTESİ GÜNÜ 12 REKAT NAMAZ KILAR VE HER REKATINDA FATİHA İLE AYETEL KÜRSİYİ BİRER DEFA OKUYUP BİTİRİNCE 12 İHLAS OKUR, VE 12 İSTİHFAR EDERSE KIYAMET GÜNÜ FALANCA NEREDE GELSİN SEVABINI ALSIN DİYE ÇAĞRILIR…. VERİLECEK İLK MÜKAFAT BİN ELBİSE VE BİR TAÇTIR BUYUR CENNETE DİYE CENNETE DENİLİR.100 BİN MELEK KENDİSİNİ İSTİKBAL EDER…TAKİ PARLAK NURDAN MAMÜL BİN KÖŞKÜNE GİDİNCEYE KADAR.

cennete nasıl hurma ağacı dikebiliriz ve bir takım köşkleri oraya nasıl kurabiliriz

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Herkim yüce Allah’ı tesbih eder ve överim, derse cennette onun için hurma ağacı dikilir.”

Albani Sahihu’l-Cami 6429
... Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

Kim, Kul huvellahu ahadı (İhlas Suresini) on kez okursa, Allah ona cennette bir ev yapar.”

Albani Sahihu’l-Cami 6472

“Herkim çarşıya girdiğinde:

ل ا َ ا ِ ل َ ه ِ ا ِ ل ا ّ َ ا ل ل ه ُ و َ ح ْ د َ ه ُ ل ا َ ش َ ر ِ ي ك َ ل َ ه ُ ، ل َ ه ُ ا ل ْ م ُ ل ْ ك ُ ، و َ ل َ ه ُ ا ل ْ ح َ م ْ د ُ ، ي ُ ح ْ ي ِ ي و َ ي ُ م ِ ي ت ُ ، و َ ه ُ و َ ح َ ي ّ ٌ ل ا َ ي َ م ُ و ت ُ ، ب ِ ي َ د ِ ه ِ ا ل ْ خ َ ي ْ ر ِ و َ ه ُ و َ ع َ ل َ ى ك ُ ل ّ ِ ش َ ي ْ ء ٍ ق َ د ِ ي ...ر ْ
Tek bir Allah’tan başka ilah yoktur. Ortağı yoktur. Mülk ve hamd O’nundur. Hayat verir ve öldürür. Ve o ölmeyecek diridir. İyilik O’nun elindedir. Ve O her şeye gücü yetendir, derse Allah ona binlerce sevap yazar, binlerce günahını siler. Derecesi binlerce yükselir. Ve cennette onun için bir ev inşa edilir.”
Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Cemaatle birlikte olun! Cemaati terk etmekten sakının! Şüphesiz ki şeytan tek başına kalan ile beraberdir. İki kişiden ise uzaktır. Kim cennetin ortasını istiyorsa, cemaatle birlikte olsun. İyilik yaptığında ona sevinen, kendisinden bir kötülük meydana geldiğinde ise ona üzülen kimse, mü’mindir’ buyurdu.”

Tirmizi 2254
13) Harise bin Vehb El-Huzai (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

‘Dikkat edin! Ben size cennetlik olanları haber veriyorum:
...
Zayıf olup zayıf görülen kişi...’ buyurdu.”

Buhari 4902, Müslim 2853/46, Tirmizi 2732, İbni Mace 4116
“Müslüman bir kişi hasta bir Müslüman kardeşini sabah ziyaret ederse, yetmiş bin melek akşam oluncaya kadar ona dua eder. Bu ziyareti onun için cennette bir hurma ağacı olur.”

Albani Sahihu’l-Cami 5767
“Kim bana bir kez selam ederse, Allah ona on kez selam eder, onun on günahını bağışlar ve on derece onu yükseltir.”
Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür
Hadis_i Şerif (Taberani) .
Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi ferah evidir.Buraya ancak çocukları sevindirenler girer.
Hadis-i Şerif (ibn-i Addy) .

Her şeyin bir yolu vardır. Cennetin yolu da ilimdir.
Hadis-i Şerif (Deylemi).

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Sordum, AŞK’ın sırrı nedir? Dedi: Yâr’da yok olmaktır.

Sordum, Yârin isteği nedir? Dedi: Samimi olmaktır.

Sordum, samimiyet nedir? Dedi: Hep yâre bakmaktır.

Sordum, bu nasıl olacak? Dedi: Nefsi bırakmaktır.

Sen ve Ben gafletini aşıp, “BİZ” olanların rızkıdır AŞK.

(Mevlana)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum canım . Hoş geldin. Nasılsın?

canım iyiyim daha iyiyim en azından bugün şükür ayaktayım:) birazdan eşim gelecek yemek hazılıyorum bir yandan mutfakla bu oda arasında mekik dokuyorum.bir yandan da kurslar hafta içi cily bakımı güzellik uzmanlığı kursu bir yandan kpss sen nasılsın tatlım ?

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
417215_373977839289672_217254708295320_1253922_1733513621_n.jpg

:a01::a01::a01:

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm.Cennet elbiselerini burada dikiyoruz 1000 elbise bitaç hörmetlerimle not. Alabiliriz

HADİS NO: 613 SAYFA: 539 KİMKİ PAZARTESİ GÜNÜ 12 REKAT NAMAZ KILAR VE HER REKATINDA FATİHA İLE AYETEL KÜRSİYİ BİRER DEFA OKUYUP BİTİRİNCE 12 İHLAS OKUR, VE 12 İSTİHFAR EDERSE KIYAMET GÜNÜ FALANCA NEREDE GELSİN SEVABINI ALSIN DİYE ÇAĞRILIR…. VERİLECEK İLK MÜKAFAT BİN ELBİSE VE BİR TAÇTIR BUYUR CENNETE DİYE CENNETE DENİLİR.100 BİN MELEK KENDİSİNİ İSTİKBAL EDER…TAKİ PARLAK NURDAN MAMÜL BİN KÖŞKÜNE GİDİNCEYE KADAR.

cennete nasıl hurma ağacı dikebiliriz ve bir takım köşkleri oraya nasıl kurabiliriz

“Herkim yüce Allah’ı tesbih eder ve överim, derse cennette onun için hurma ağacı dikilir.”

Albani Sahihu’l-Cami 6429
... Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

Kim, Kul huvellahu ahadı (İhlas Suresini) on kez okursa, Allah ona cennette bir ev yapar.”

Albani Sahihu’l-Cami 6472

“Herkim çarşıya girdiğinde:

ل ا َ ا ِ ل َ ه ِ ا ِ ل ا ّ َ ا ل ل ه ُ و َ ح ْ د َ ه ُ ل ا َ ش َ ر ِ ي ك َ ل َ ه ُ ، ل َ ه ُ ا ل ْ م ُ ل ْ ك ُ ، و َ ل َ ه ُ ا ل ْ ح َ م ْ د ُ ، ي ُ ح ْ ي ِ ي و َ ي ُ م ِ ي ت ُ ، و َ ه ُ و َ ح َ ي ّ ٌ ل ا َ ي َ م ُ و ت ُ ، ب ِ ي َ د ِ ه ِ ا ل ْ خ َ ي ْ ر ِ و َ ه ُ و َ ع َ ل َ ى ك ُ ل ّ ِ ش َ ي ْ ء ٍ ق َ د ِ ي ...ر ْ
Tek bir Allah’tan başka ilah yoktur. Ortağı yoktur. Mülk ve hamd O’nundur. Hayat verir ve öldürür. Ve o ölmeyecek diridir. İyilik O’nun elindedir. Ve O her şeye gücü yetendir, derse Allah ona binlerce sevap yazar, binlerce günahını siler. Derecesi binlerce yükselir. Ve cennette onun için bir ev inşa edilir.”
Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

‘Cemaatle birlikte olun! Cemaati terk etmekten sakının! Şüphesiz ki şeytan tek başına kalan ile beraberdir. İki kişiden ise uzaktır. Kim cennetin ortasını istiyorsa, cemaatle birlikte olsun. İyilik yaptığında ona sevinen, kendisinden bir kötülük meydana geldiğinde ise ona üzülen kimse, mü’mindir’ buyurdu.”

Tirmizi 2254
13) Harise bin Vehb El-Huzai (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

‘Dikkat edin! Ben size cennetlik olanları haber veriyorum:
...
Zayıf olup zayıf görülen kişi...’ buyurdu.”

Buhari 4902, Müslim 2853/46, Tirmizi 2732, İbni Mace 4116
“Müslüman bir kişi hasta bir Müslüman kardeşini sabah ziyaret ederse, yetmiş bin melek akşam oluncaya kadar ona dua eder. Bu ziyareti onun için cennette bir hurma ağacı olur.”

Albani Sahihu’l-Cami 5767
“Kim bana bir kez selam ederse, Allah ona on kez selam eder, onun on günahını bağışlar ve on derece onu yükseltir.”
Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür
Hadis_i Şerif (Taberani) .
Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi ferah evidir.Buraya ancak çocukları sevindirenler girer.
Hadis-i Şerif (ibn-i Addy) .

Her şeyin bir yolu vardır. Cennetin yolu da ilimdir.
Hadis-i Şerif (Deylemi).

selamün aleyküm mehmet kardeşim .öncelikle üyeliğiniz hayırı olsun .paylaşımınız içinde ALLAH razı olsun. size birşey soracaktım fotoğrafınız kendinize mi ait acaba?çünkü sitemizde kendi fotoğraflarımızı koymak yasakta .belki sizin değildir .yada sizinse bile fotoğraf koyulmuyacağını bilmiyordunuzdur diye düşündüm de.ALLAHA emanet olun

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
canım iyiyim daha iyiyim en azından bugün şükür ayaktayım:) birazdan eşim gelecek yemek hazılıyorum bir yandan mutfakla bu oda arasında mekik dokuyorum.bir yandan da kurslar hafta içi cily bakımı güzellik uzmanlığı kursu bir yandan kpss sen nasılsın tatlım ?

Rabbim yardımcın olsun. Ben de iyiym canım sağolasın.. Dua eder, dua beklerim canım..
Rabbim sana ve tüm şifa bekleyen hastalarımıza şifa versin inşaAllah. Hayırlı geceler.. B)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
benim şeffatim ümmetimden büyük günahları olanlar için(HZ.MUHAMMED S.A.V)

herkese hayırlı geceler

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Deha ve psikolojik sorunlar paranın iki yüzü gibi birbirinden ayrılmaz parçalar adeta. Süper bir beyniniz varsa, bu durum her zaman olmasa da çoğu kez sizi psikolojik çıkmazlara sürükler. O her şeyi anlayan beyniniz, ruhunuzun labirentlerinde kendine bir yol bulamaz olur. Genel kanı o ki; bunalımlı ruhlar yüksek bir yaratıcılık potansiyeline sahipler. Kendileriyle, çevreleriyle, aileleriyle bir türlü uyumlu bir ilişki tutturamamış olsalar da edebiyatta, bilimde, müzikte, resimde, siyasette harikalar yaratıyorlar. İşte zihinsel ve ruhsal psikoz yaşayan ancak bunu yaratıcılıkta tetikleyici bir güç olarak kullanmayı başarabilen dahilerden birkaçı:

Albert Einstein

Bilimde devrim yaratan en meşhur fizikçi Albert Einstein 3 yaşına kadar konuşamamış, 13 yaşına kadar ayakkabı bağcıklarını bağlayamamıştı. Okulda öğretmenlerinin ağzından onun hakkında iyi bir şeyler duymak neredeyse imkansızdı. Çarpma işleminde zorlanıyor, iyi okuyamıyor, birçok yazım hatası yapıyordu. Bir gün öğremeni Einstein’ın babasına bu çocuğun hangi alanı seçerse seçsin başarı kazanmasının imkansız olduğunu söylemişti. Tabi ki öğretmen haksız çıktı; çünkü sınıfın o günkü başarısız öğrencisi büyüdüğünde dünyayı değiştirmeyi seçmiş ve bunda da başarılı olmuştu.

Charles Darwin

Evrim kuramını ileri süren bilim adamı Charles Darwin, okulda dersleri son derece yavaş öğreniyordu. Çok utangaçtı ve iyi konuşamıyor, kekeliyordu. Kelimelerin, özellikle de “w” ile başlayan sözcüklerim ilk hecelerini telafuzda güçlük çekiyor, karşılıklı konuşma esnasında dikkatini toplayamıyordu. Araşırmaları dışındaki konular hakkında konuşmak ve kendisini ifade etmek onun için dünyanın en zor işiydi.

Winston Churchill

İngiliz devlet adamı Winston Churchill “siklotimi” adı verilen, manik uyarı ve melankolik depresyona kadar uzanan periyodik dönemler gösteren psikoz durumundan muzdaripti. Depresyon anında tren istasyonlarında yolcu platformunun kenarına yaklaşmaktan son derece çekinir, trenin kendisine vuracağı konusunda aşırı endişe duyardı. Manik uyarı anlarında ise kahramanca işler başarmak üzere seçilmiş olduğuna inanır, yoğun bir akiviteyle çalışırdı.

Lord Byron

Hırçın ve agresif bir yapıya sahip olan İngiliz şair Lord Byron, yaşadığı “bipolar” diğer deyişle “manik depresif” bozukluk nedeniyle ruhsal iniş-çıkışlarla dolu bir hayat sürdü. Bipolar bozuklukta kişi depresyon ve aşırı coşku yaratan mani arasında gider gelir. Belki de bu durum Byron’un edebi zekasının kaynağıydı; zira ortalamanın üstünde bir yaratıcılık bipolar sendromun semptomlarından biri olarak kabul edilir. Ünlü şairin libidosunun yüksekliği ve kadınlara düşkünlüğü de bu rahatsızlığının bir sonucu olabilir.

Vincent van Gogh

Biz onu değeri geç fark edilmiş Hollandalı bir ressam olarak tanısak da o usta bir yazardı aynı zamanda. Van Gohg aşırı yazma düşkünlüğü hatta çılgınlığı olarak tanımlanan ‘hipergrafi’den muzdaripti. Durmaksızın yazmak ve yazmak istiyordu; bu arzuya eşlik eden epilepsi ve mania da cabası. Hayatı boyunca yazdığı 800’ü aşkın mektup bu rahatsızlığa atfediliyor. İlginç olan bir nokta daha var; Van Gogh kimi zaman tersten yazıyor, kimi zaman da yazı stili aynı kişiye ait olduğu fark edilemeyecek ölçüde değişiyordu. Ve tabi ki bir süre sonra bu rahatsızlığa depresyon ve paranoya eşlik etmekte gecikmeyecekti. Ta ki geçirdiği nöbetler sonucunda kulağının bir kısmını kesene, sonrasında da intihar edene dek...

Isaac Newton

İngiliz fizikçi, matematikçi, astronom ve mucit Newton son derece ketum yaradılışlı biriydi. Zaten sınırlı sayıda olan arkadaşına karşı da hırçın ve kırıcı bir tutum sergiliyordu. Kendini tamamen işine vermiş, başka bir şey düşünemez durumdaydı. Öyle ki, bazen yemek yemeyi bile unutuyordu. Zaman zaman dersler verse de, dinleyicilerine karşı oldukça saygısız ve küstahtı. Sözün kısası, büyük dahi Newton, iş insanlarla iletişim kurmaya gelince fena halde çuvallıyordu. Bir türlü sosyalleşemiyor, toplum içine karışamıyor, kimseyle diyalog kuramıyordu. İddiaya göre tüm bunların altında bir tür sinir hastalığı yatıyordu.

Ludwig van Beethoven

Büyük bestekar Beethoven’ın zihinsel değil psikolojik kaynaklı sorunlarla başı dertteydi. Ve daha da önemli olanı, bu durum bir müzisyen için en önemli duyu olan işitme yetisini olumsuz yönde etkilemişti. Henüz 23 yaşındayken tuhaf sesler duymaya başladı. Bu felaketin ilk habercisiydi. Bu durumu çevresindekilerden sakladı. Ta ki durum artık gizlenemeyecek kadar ilerleyinceye ve ünlü bestekar iletişim kurmak için yazıyı kullanmak zorunda kalıncaya dek... Durum böyle olunca Beethoven tüm enerjisini bestelerine yoğunlaştırdı ve en güzel eserlerini sağırlığın ilerlediği dönemde verdi. Başyapıtı olarak değerlendirilen 9. Senfoni’yi bestelediğindeyse tamamen sağırdı

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Sen Hakka tevekkül kıl, tefvîz et ve râhat bul!
Sabr eyle ve râzı ol, Mevlâ görelim neyler,
neylerse, güzel eyler.

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
vallahi güzel etmiş
billahi güzel etmiş
tallahi güzel etmiş
mevla görelim ne etmiş
ne etmişse güzel etmiş

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt