Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
"... Fakat benim de sevmeye hakkım yok mu albayım? -Yok. + Peki albayım. Ben de susarım o zaman. Gecekondumda oturur, anlaşılmayı beklerim. Fakat albayım, adresimi bilmeden beni nasıl bulup anlayacaklar? Sorarım size: "nasıl?" kim bilecek benim insanlardan kaçtığımı? Ben ölmek istiyorum sayın albayım, ölmek. Bir yandan da göz ucuyla ölümümün nasıl karşılanacağını seyretmek istiyorum. Tehlikeli oyunlar oynamak istiyor insan; bir yandan da kılına zarar gelsin istemiyor. Küçük oyunlar istemiyorum albayım."
...
"Kelimeler, albayım. Bazı anlamlara gelmiyor." / Oğuz Atay

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hadi yaa :)

2.sıranın dolup 3. sıraya taştığı eski günleri tekrardan görürüz o zaman inşaALLAH (;

Eveet çok iyi hatırlıyorum.
Yıl 2007.. İlk üyeliğimdi.. farklı bir nick kullanıyordum.
Şifremi unuttuğum için yeniden almıştım..
O ve sonraki yıllar (2007 2008 2009) çok yoğun bir forumdu..
Sonra ne oldu anlayamadım..

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Eveet çok iyi hatırlıyorum.
Yıl 2007.. İlk üyeliğimdi.. farklı bir nick kullanıyordum.
Şifremi unuttuğum için yeniden almıştım..
O ve sonraki yıllar (2007 2008 2009) çok yoğun bir forumdu..
Sonra ne oldu anlayamadım..

Aaa... Şaşırdım... :)

Anlayan var mı ki foruma ne olduğunu acaba ? :)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Ahh anneler... Ahh :D

Neyse o zaman cezanı keseriz :D

annem başa taç imiş:her derde ilaç imiş
bir evlat bir olsada anneye muhtaç imiç
ilk oyuncağım sendin sıcacık kundağım sendin
küçük bir bebek iken dilim dudağım sendin

Annemm benim her cefasına razıyım yeter ki başımız da olsun (duygulandım mı ne:A)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
annem başa taç imiş:her derde ilaç imiş
bir evlat bir olsada anneye muhtaç imiç
ilk oyuncağım sendin sıcacık kundağım sendin
küçük bir bebek iken dilim dudağım sendin

Annemm benim her cefasına razıyım yeter ki başımız da olsun (duygulandım mı ne:A)

Amin....

Aynen öyle ziyadesiyle duygulandın... Sen ağlama dayanamam... Ağlama göz bebeğim sana kıyamam... :D

ama küçük bir hata var orda bir değil pir olsa gerek..(;

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Evde yine internet bağlantısı yok maalesef kaç gündür siteye giremedim ablama geldim ama bu seferde direk dua bölümüne giremiyordum nedense bir sorun var anlamadım:(

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Temiz Ağızla Dua Edin!

Bir Dua

“Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı.”

İnsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür. Ama Cenab-ı Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasıl olabileceğini göstermek üzere:

- Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş... Hz. Musa:
- Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki:
- O halde başkasının ağzıyla dua et. Zira sen başkasını ağzıyla günah işleyemezsin.
- Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim?
- İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al. Öyle ki birçok ağız gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt /180) Ne güzel bir dua şekli.

Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak...Dünyayı mı istiyoruz yoksa? Dualarımızın kalitesi ne durumda?

Sa'd Bin Ebi Vakkas r.a. anlatıyor:

“ Uhud savaşında... Bir ara baktım. Abdullah bin Cahş (r.a.) yanıma geldi. Dedi ki:

" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"

Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara çekildik. Önce ben dua ettim:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi.

Allah'a yemin olsun istediğim oldu.

Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnımı yarsın. Kulaklarımı, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna çıkayım. Sen bana:

"Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de:

" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım. Haklarını veremedim. Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim. Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim. Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin...

Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi. Fakat sözleştiğimiz için amin dedim. Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı. Vallahi akşama doğru onu gördüm. Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu.”

Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.

Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
Aşağıda en sondaki dua sizin için, tanımadığınız biri tarafından yapılmış bir duadır..
Temiz Ağızla Dua Edin!

Bir Dua

“Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı.”

İnsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür. Ama Cenab-ı Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasıl olabileceğini göstermek üzere:

- Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş... Hz. Musa:
- Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki:
- O halde başkasının ağzıyla dua et. Zira sen başkasını ağzıyla günah işleyemezsin.
- Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim?
- İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al. Öyle ki birçok ağız gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt /180) Ne güzel bir dua şekli.

Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak...Dünyayı mı istiyoruz yoksa? Dualarımızın kalitesi ne durumda?

Sa'd Bin Ebi Vakkas r.a. anlatıyor:

“ Uhud savaşında... Bir ara baktım. Abdullah bin Cahş (r.a.) yanıma geldi. Dedi ki:

" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"

Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara çekildik. Önce ben dua ettim:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi.

Allah'a yemin olsun istediğim oldu.

Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnımı yarsın. Kulaklarımı, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna çıkayım. Sen bana:

"Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de:

" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım. Haklarını veremedim. Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim. Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim. Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin...

Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi. Fakat sözleştiğimiz için amin dedim. Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı. Vallahi akşama doğru onu gördüm. Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu.”

Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.

Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
Aşağıda en sondaki dua sizin için, tanımadığınız biri tarafından yapılmış bir duadır..

temiz ağızladua edin!

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
DUA MÜ´MININ SILAHIDIR

.........
"Dua mü'minin silahidir" buyuruyor, Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem.
Ve yine, söyle baska bir açiklama getiriyor "DUA" konusuna:
"Dua ibadetin özüdür."
Bu hadîs-i serîf'in hemen arkasindan su âyet-i kerîmeyi hatirliyoruz:
"Cinni ve insanlari ancak bana kulluk etmeleri için yarattim."
En basit anlamiyla kulluk, dua ve zikirdir!
En genis anlamiyla kulluk, varolus gayesinin geregini yerine getirmektir.
"Eger kulum, bana ellerini kaldirir da dua ederse, ben o elleri bos olarak geri
çevirmekten hayâ ederim." buyurur Rabb'imiz.
"BANA DUA EDIN, ICABET EDEYIM"
"Ben, kulumun zanni üzereyim. Artik diledigi gibi düsünsün!..."
Bu ufak anekdotlari da yineledikten sonra "duamiz kabul oluyormu?"
sorusuna cevap arayarak devam ediyoruz.
Siz dua ederken, o duanizin kesinlikle kabul görecegini düsünürseniz, biliniz ki mutlaka isteginiz meydana gelecektir!
En kolay, en ucuz (hatta bedâva) ve en tesirli sey 'dua'dir.
Iste bu yüzdendir ki, "mü'minin silâhidir" buyurulmustur.

Alıntı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt