Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Resûlü (s.a.v.)’nün engin şefkat, rahmet ve merhamet dolu halinden birkaç hususu Hz. Aişe (r.a.) validemiz şu şekilde anlatır: "O, hiç kimseyi ayıplamaz, kötülüğe mukâbele etmez, af ve hoşgörülükle muâmele eder, kötülükten uzak kalırdı. Nefsi için bir kimseden intikam almış değildir. Hiçbir köle ve hizmetçiyi, hatta bir hayvanı bile incitmemiştir. Yanlış davranışları ise affetmiştir. Bir hacet dileyen yoksulu boş çevirdiği vâkî değildir. Yanında bir şey bulunmazsa o vakit başka..."Buhârî, Menâkıb, 234, Edeb 80; Müslim, Fezâil, 77,; Muvatta, Husnü'l-Hulk, 2.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"Bilin ki kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur" (Ra'd, 28).

HAYIRLI SABAHLAR DİLİYORUM.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı

Olacakla öleceğe çare yokmuş akacak kan damarda durmazmış.Bugün çok kötü bir olay yaşadım nerdeyse bugün sol elimin işaret parmağı kopuyordu:(Allah beterin beterinden korusun bununla geçmiş olsun inşallah.Blendirde küçük yeğenim için yemek hazırlıyordum fişini çekmedim bıçak gibi olan yeri sıyırırken nasıl oldu blender çalıştı parmağım kesildi kan gölüne döndü her yer o panikle fişi çektim ama olan olmuştu annemde hastaneye gitmişti evde küçük yeğenimle tektim o an o kadar kötü oldum ki hıçkırklarla ağlamaya başladım panik oldum kan durmuyor bir yandan erkek kardeşimi telefonla aradım sonra komşuyu aradım onlar geldiler bastırıyorum kan hiç durmuyor görseniz:( daha sonra kız kardeşimin eşi geldi acile gittik daha sonra acilde doktor muayene edip dikiş attılar nerdeyse parmağım kopacakmış komple kesilmiş Allah beterin beterinden korusun bir anda neler oldu Allah bununla geçmiş olsun verilmiş bir sadakam yada bir dua önümüze geldi Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.

benim melek ablam neler olmuş öyle.inan okurken bile ürperdim .şimdi nasılsın .hep aklımdaydın ablam ablam nasıl iyimi diye.korkma ablam banada küçükken elime dikiş attılar ama bin şükür ne iz ne acı kaldı.ALLAH seni çok ama çok seviyor bak hep zor sınavlar veriyor o güzel duaların ablam seni hep koruyor .sen herkese dua ettin herkesta sana .RABBİM yanında olsun güzel ablam .ALLAHA emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM tüm kalbimlr diliyorum srn bu güzel ailedeki tüm sevdiklerimi koru kolla.ayrıca sevdiğim sevmediğim herkeside koru RABBİM.nefsimize yenilmemize izin verme .

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Ebû Hureyre (r.a)' den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (SAV) şöyle buyurmuştur:
"Aziz ve Celil olan ALLAH Şöyle buyurmuştur: 'İnsanın oruç dışında her ameli kendisi içindir, oruç ise benim içindir, mükafatınıda ben vereceğim"

Kaynak : Buhâri Sıyam,Müslim Sıyam 1151, Ebû Davud 2363,Tirmizi 763,Nesâî 4/162,165

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
92-LEYL:

Bismillahirrahmanirrahim

1- Örttüğü zaman geceye,

2- Açıldığı zaman gündüze,

3- Erkeği ve dişiyi yaratana and olsun ki,

4- Gerçekten sizin işiniz başka başkadır.

5- Bundan böyle her kim malını hayır için verir ve korunursa,

6- Ve en güzel olanı doğrularsa,

7- Biz onu en kolay yola muvaffak kılacağız.

8- Kim de cimrilik eder ve kendini hiçbir şeye ihtiyacı kalmamış görür.

9- Ve en güzeli de yalanlarsa,

10- Onu da en zor yola hazırlarız.

11- Çukura yuvarlandığı zaman malı onu kurtaramayacak.

12- Doğru yolu göstermek muhakkak bize aittir.

13- Kuşkusuz ahiret de dünya da bizimdir.

14- Ben sizi köpürdükçe köpüren bir ateşe karşı uyardım.

15- Ona ancak en azgın olan girer.

16- Öyle azgın ki, yalanlamış ve sırtını dönmüştür.

17- En çok korunan ise ondan uzaklaştırılacaktır.

18- O ki, Allah yolunda malını verir, temizlenir.

19- Onun yanında, başka bir kimse için karşılığı verilecek hiçbir nimet yoktur.

20- O ancak yüce Rabbinin rızasını aramak için verir.

21-Elbette yakında kendisi de hoşnut olacaktır.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
92-LEYL:

Bismillahirrahmanirrahim

1- Örttüğü zaman geceye,

2- Açıldığı zaman gündüze,

3- Erkeği ve dişiyi yaratana and olsun ki,

4- Gerçekten sizin işiniz başka başkadır.

5- Bundan böyle her kim malını hayır için verir ve korunursa,

6- Ve en güzel olanı doğrularsa,

7- Biz onu en kolay yola muvaffak kılacağız.

8- Kim de cimrilik eder ve kendini hiçbir şeye ihtiyacı kalmamış görür.

9- Ve en güzeli de yalanlarsa,

10- Onu da en zor yola hazırlarız.

11- Çukura yuvarlandığı zaman malı onu kurtaramayacak.

12- Doğru yolu göstermek muhakkak bize aittir.

13- Kuşkusuz ahiret de dünya da bizimdir.

14- Ben sizi köpürdükçe köpüren bir ateşe karşı uyardım.

15- Ona ancak en azgın olan girer.

16- Öyle azgın ki, yalanlamış ve sırtını dönmüştür.

17- En çok korunan ise ondan uzaklaştırılacaktır.

18- O ki, Allah yolunda malını verir, temizlenir.

19- Onun yanında, başka bir kimse için karşılığı verilecek hiçbir nimet yoktur.

20- O ancak yüce Rabbinin rızasını aramak için verir.

21-Elbette yakında kendisi de hoşnut olacaktır.

bu ayetin özeti

Ap acık

En güzel yalanlamak --> Kurana yalan demek

Allah için vermek ---> başta Zekat, sadaka ,fitre, cihad için mal vermek ve temize cıkmaktır.

En başta ZEKAT vardır.. Zekatını vermeyen temize cıkamaz.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
…sakın ümitsizliğe düşenlerden olma!

Hicr Suresi 55. Ayeti Kerime

HAYIRLI AKŞAMLAR DİLİYORUM.
SELAMETLE KALIN.

sandiik

Kayıtlı Kullanıcı
Özlemek hiç bıkmayan hayalleri tekrar kurmaktan doğar, yada kurulamayan hayalleri yaşayamamaktan çekilen ızdırab gibi sarar...ellerini ellerinde tutmak gibi deil ruhunu ruhuyla buluşturamamanın sancısı gibi kifayetsiz bi anlam..

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı

Olacakla öleceğe çare yokmuş akacak kan damarda durmazmış.Bugün çok kötü bir olay yaşadım nerdeyse bugün sol elimin işaret parmağı kopuyordu:(Allah beterin beterinden korusun bununla geçmiş olsun inşallah.Blendirde küçük yeğenim için yemek hazırlıyordum fişini çekmedim bıçak gibi olan yeri sıyırırken nasıl oldu blender çalıştı parmağım kesildi kan gölüne döndü her yer o panikle fişi çektim ama olan olmuştu annemde hastaneye gitmişti evde küçük yeğenimle tektim o an o kadar kötü oldum ki hıçkırklarla ağlamaya başladım panik oldum kan durmuyor bir yandan erkek kardeşimi telefonla aradım sonra komşuyu aradım onlar geldiler bastırıyorum kan hiç durmuyor görseniz:( daha sonra kız kardeşimin eşi geldi acile gittik daha sonra acilde doktor muayene edip dikiş attılar nerdeyse parmağım kopacakmış komple kesilmiş Allah beterin beterinden korusun bir anda neler oldu Allah bununla geçmiş olsun verilmiş bir sadakam yada bir dua önümüze geldi Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.

ayy ablam 2 gun girmedim çok geç gördüm çokda uzuldum Allah korumuş Çok geçmiş olsun...

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Çok farklı ve guzel bir ruya gördüm kendı beynımde bıle yorumluyamıyorum...!

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Leyla abla çok geçmiş olsun..
Verilmiş sadakan varmış Rabbim beterinden korusun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt