Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Allahın fukara kullarını dahacok sevmesinin hikmeti nedir?

Allah fakirleri garipleri daha cok sever onları Kibirli zenginlere tercih eder.

Peygamberlere de Allah fukaraları kovmamasını emretmiştir.

Örneğin ;

Kurandan NUH as kıssası

denilir ki Ey nuh o fukaraları yanından kovacak olursan seni Allahtan kim korur.

aynen bu kıssayı Hz muhammed sav e de Allah tavsiye etmiştir.

ve bize de...

fukara ; Rabbinden ister istemesi Rabbinin hoşuna gidder.

Zengin ise herseyim var der Allah a avuc acmaz.

Allah; sevgice fukarayı zengine tercih etmiştir.

birde şöyle bir durum var:

Zengin ama zekat veriyor sadaka veriyor fitre veriyor fukaraya ekmek yidiriyor.

bu da Allahın gözde kuludur.

hadislerde ;

Cennettekilerin coğu dünyadayken fakir olanlardır.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

degerli kardeslerim hafizligimi yeniden ( isletmeye) ezberlemeye çalisiyorum simdilik günde iki sayfa olarak bundan dolayi sizlerden dua talep ediyorum bu kardesinizide dualariniza katiniz insaALLAH...
ALLAH Teala yar ve yardimcimiz olsun
selametle

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Veren de "O" Alan da ''O '' , Nedir Senden Gidecek? Telaşını Gören de, "CAN" Senin Zannedecek...!

_YUSUF_

Yönetici
selamun aleykum

degerli kardeslerim hafizligimi yeniden ( isletmeye) ezberlemeye çalisiyorum simdilik günde iki sayfa olarak bundan dolayi sizlerden dua talep ediyorum bu kardesinizide dualariniza katiniz insaALLAH...
selametle
AleykümSelam
İşiniz zor.İlkinden daha zor olacak buna emin olun.
Tavsiyem.Tek tek yapın.Yaptığınız proğramdan sakın şaşmayın.
Kesinlikle birine dinletin.Ve bu yolda sabırlı olun.Bu işin ilacı sabırdır
Allah yardımcınız olsun kardeşim.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

selametle

ALLAH yâr ve yardımcınız olsun abi

Hz. Aişe Validemiz (r.anha) buyuruyor ki:
‎"Peygamber'in gidişinden sonra bu ümmetin başına ilk gelen belâ, doyasıya yemek...tir. Çünkü insanlar, karınlarını doldurduklarında bedenleri semizleşiyor, böylece kalpleri zayıf oluyor, şehvetleri serkeşlik ediyor.

[Buhari]

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Atma kendini zulmete tek bir bulutla…
Bin keder yıkılır tek bir umutla!…

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Gıybeti edilen her mümin şu keyfi yaşasın: benim Vekil’im Allah;benim duymadığımı O duyar;hakkımı bir güzel de alır.

Senai Demirci

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

selametle

Aleyküm selam...
Allah ın izniyle istediğiniz olur inşallah

RABBIM yardımcınız olsun...

leyla-1

Altın Üye
Canım abim 10 eylülde aramızdan ayrılalı 8 sene oldu seni çok özledik Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun inşallah.10 eylül cuma gesesi ansızın aramızdan ayrılıp gittin 11 eylül miraç kandilinde seni toprağa verdik anlatacak o kadar şey vardı ki o anı tekrar yaşamak istemiyorum mezarda son bir kez yüzüne bakıp:A o anlar çok acı kelimeler yetmiyor anlatmaya:(
Allah yar ve yardımcımız olsun Allah'ın verdiğine vereceğine kendinden gelene sonsuz şükürler olsun..Allah beterin beterindne korusun bundna geriye bırakmasın Rabbim...

leyla-1

Altın Üye
selamun aleykum

selametle

Amin
Alkeyküm Selam kardeşim Allah yar ve yardımcınız olsun hakkınızda ne hayırlı ise Allah en hayırlı ve güzelini nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Rabbim ya şafi adıylu şifa versin inşallah..
Amin
Allah razı olsun canım benim Allah annelerimize ve bütün Şifa bekleyen hastalarımıza hayırlı şifalar nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun inşallah.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
canım abim 10 eylülde aramızdan ayrılalı 8 sene oldu seni çok özledik allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun inşallah.10 eylül cuma gesesi ansızın aramızdan ayrılıp gittin 11 eylül miraç kandilinde seni toprağa verdik anlatacak o kadar şey vardı ki o anı tekrar yaşamak istemiyorum mezarda son bir kez yüzüne bakıp:a o anlar çok acı kelimeler yetmiyor anlatmaya:(
allah yar ve yardımcımız olsun allah'ın verdiğine vereceğine kendinden gelene sonsuz şükürler olsun..allah beterin beterindne korusun bundna geriye bırakmasın rabbim...

Allah rahmet eylesin.
Mekanı cenet olsun.
1 yasini şerif okuyacağım.allahın izniyle...
Selametle kalın.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Canım abim 10 eylülde aramızdan ayrılalı 8 sene oldu seni çok özledik Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun inşallah.10 eylül cuma gesesi ansızın aramızdan ayrılıp gittin 11 eylül miraç kandilinde seni toprağa verdik anlatacak o kadar şey vardı ki o anı tekrar yaşamak istemiyorum mezarda son bir kez yüzüne bakıp:A o anlar çok acı kelimeler yetmiyor anlatmaya:(
Allah yar ve yardımcımız olsun Allah'ın verdiğine vereceğine kendinden gelene sonsuz şükürler olsun..Allah beterin beterindne korusun bundna geriye bırakmasın Rabbim...

Allah rahmet eylesin
Allah günahlarını affetsin inşallah...
Rabbim herkese sabır versin...

Ölüm acı belki ama bazende en iyisi abla
canını sıkma belki abın hiç mutlu olmucaktı daha cok canı yanacaktı...

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
kırgınım sana
Bir kere destek olsaydın bana belki boyle olmazdı...

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
senın için artık belki demek bile içimden gelmiyo..........

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Kavuşmak istiyorsan MEVLA'ya, vur tekmeyi dünyaya..!

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Bir AŞK büyütüyorum içimde...
Sahibinin Emaneti...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah rahmet eylesin şimdi daha mutludur eminim mekanı cennet olsun. gerçekten bu dünyanın çilesini çekmek zor Allah sabırlar versin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt