Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
vallaa ben ne anlatsam bilemiyorum ama gercekten icim acıyor bana birsekilde dua edermisiniz arkadaslar cidden sözlümden ayrılık yasıyoruz bbaska bir kız yüzünden dualarınızı bekliyorum :(

size akıl verecek kadar bilgili bir insan değilim fakat pek anlaşılmıyor lütfen dertkerinizi yazarken ya açık yazın yada değinki derdim var dua edin :)
Ben şunu anladım elin kızı sözlünüzle ilgileniyor sizin sözlünüzde buna izin veriyor. Yani bir yola çıkmışsınız bu yolda Ciddilik nerede ?

ALLAH gönlünüze göre olanı hayırlısıyla versin :)

Düzenleme:

Şunu iyi bilmelidir: Kıyamet gününde, hiçbir gölgenin bulunmayacağı o korkunç mahşer yerinde, Cenâb-ı Hak yedi grup insana arşının gölgesini ikrâm edecektir. Bu bahtiyarlardan biri ALLAH rızâsı için birbirini sevenlerdir.
(Buhâri, Ezan 36, Zekât 16, Rikak 24; Müslim, Zekât 91)

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
Pardon?? Acaba görevli kişiler blog kısmına bakmayı düşünüyorlar mııııııı?

Gönül_Hecem

Yasaklı Kullanıcı
Teslimiyet;

Ölümün ayak seslerini duyan Eba Bekire “Üçüncüsü Allah olan iki kişiyi sen ne sanıyorsun”. Diyebilmekti…

Teslimiyet;
Ateşler atılacağını bildiği halde, ona yardıma gelen Cebrail’e; “Vekilim Allah’tır”. Diyebilmekti…

Teslimiyet;
Evlatlarını, malını kaybedip hastalığa yakalanıp yakın, dostları onu terk ettiğinde dahi Rabbini unutmayıp O’na şükredebilmekti…

Teslimiyet;
Can ciğerpare evladını Allah için bıçak altına yatırabilmek, boğaza dayalı bıçak karşısında da “Babacığım emredileni yap, inşaallah beni sabredenlerden bulacaksın”, diyebilmekti…

Teslimiyet;
Taifde taş yağmuruna tutulup kanlar içinde ve üst üste gelen hüzünler içinde de “Allah’ım onlar bilmiyorlar” diyebilmekti…

Teslimiyet;
Bütün işkenceler karşısında kızgın çöl güneşinin altında üzerine bastırılan taş altında ezilirken susuzluktan çatlayan dudaklardan “Ehad”, “Ehad”,diyebilmekti…

Teslimiyet;
Dünya zevklerine karşı, gömleği arkadan yırtılmaktı…

Teslimiyet;
Temiz ve iffetli olduğu halde, bütün dedikodular karşısında, suskunluk orucu tutabilmekti…

Teslimiyet;
Hangi şart ve koşullarda olursa olsun, Allah’ın emirlerine boyun eğip Sırat-ı Müstakim yolundan ayrılmamaktır…

Hayırlı geceler dilerim..

beyruHa

Kayıtlı Kullanıcı
vallaa ben ne anlatsam bilemiyorum ama gercekten icim acıyor bana birsekilde dua edermisiniz arkadaslar cidden sözlümden ayrılık yasıyoruz bbaska bir kız yüzünden dualarınızı bekliyorum

ins. hayilrisi olur kardesim dualrimda olacaksiniz kardesim sizde bana dua edin icim SIKILYOR ama namaz kilnca geciyor :)

selam vedua ile

sıkmayın canınızı kardeşlerim. dua herşeye ilaçtır. okunan ve okutulan duaları hissetmekle insan haşrolmuştur . buna muktedirdir..yeterki az kendisine baksın kendisini anlasın.. canımızı sıkarsak moralimizi bozardak bu gün içinde ibadetlerimizide engellemez mi?

**
ben moralimi bozmaya niyetlendiğimde aklıma şu satırları getiriyor ve bundan utanarak vazgeçiyorum..

moralin mi bozuk? Canın mı sıkılıyor.. sıkma boşver çünkü sen Hz. Adem (a.s.)gibi 200 sene tevbe mi ettin bir günah için..?
çünkü Hz.ibrahim gibi ateşe mi atıldın?
hayır hiçbiri..!!!
öyleyse bozma moralini. sıkma canını bak Hz.zekeriyya (a.s) 'a bak .on un kolları testereyle kesildi. imran kızı meryem ağladı.
moralini bırakta o bozsun sen değil..
Hz.yusuf (as) gibi kuyuya mı atıldın yoksa ?
hiçbiri değil mi..
hele hele biri taşlanmıştı taifte.. o biri o peygambeR MUHAMMED MUSTAFA (sav) bile taşklandıkta sora canını sıkmadı.Başına işkembe konuldu namaz kılarken, dişin kırıldı savaşta, yüzüne tükürük atıldı ,her gün ebu cehil tarafından evi taşlandı hicrete zorlandı sevdiklerinden ayrıldı da moralini bozmadı .. sen mi bozuyorsun moralini. canını sıkıyorsun ..!!!
Hz.hamza (r.a) gibi burnun kulağın mı kesildi ki.. uhudda sonrası:(
Musab bin umeyr gibi kolların mı kesildi ki...

Cafer bin ebu talip gibi ok, mızrak ve kılıç darbeleriyle yaralandın mı ve şehit mi oldun ..

cafer bin ebi talip ki mute savaşında hz. peygamberin (sav) 'nin sancağını sağ elinde tutarlen düşmanın arasına oyle bir daldı ki , önce sağ eli kesildi yere düşmeden sol eline aldığı sancağı ile avşmaya devam eden cafer , sol elide kesilince kılıç darbesiyle sancağı bu sefere koltuğunun arasına aldı, ve 90 dan fazla aldığı ok ve kılıç yaralarına dayanamayacak hale geldiğinde o pak ve nur vucudunu yere bıraktı i sancağı abdullah bin revaha aldı. Revaha sancağı alırken caferide yerden alıp atıyla savaş meydanından uzağa bıraktı..
canımızı sıkacaksak bunlara sıkmalıyız..
Ammara,sümeyye, yasire ,onalrın iskencesine sıkmalıyız
Bilal gibi kızgın kumlara yatırılıp, üzerine konulan taşlara,Yunus peygamber gibi denize atılmasına,Eyüp peygamber gibi vücudunu yaraların kaplamasına sıkmalıyız.
Üstad bediüzzaman said nursi'nin zindan hayatına , süleyman hilmi tunahanın ilim için dağlarda yaşam sürmesine açlık çekmesine canımızı sıkmalıyız..
ve de..
namazını kazaya bıraktığın için, teheccüde kalkamadığın için, birinin kalbinikırdığın, pazartesi perşembe orucunu tutamadığın için üzül
Üzüleceksen,bunun için sık canını..
bugün ALLAH için bir şey yapamadığın için,
ALLAH ve Rasulü (sav)'i memnun edemediğin için üzül,
filistin'de,çeçenistan, bosna hersek'te, Irak'ta keşmirde cibutide afganistanda ve dünyanın dört bir yanında zulümgören, işkence edilen, öldürülen din kardeşlerin için canını sık diğer şeyler için sıkma boşver..
üzülürsen,bir fakire yardım edemediğin için, yetimin elinden tutamadığın için üzül
Afrika'da ve diğer ülkelerde bir lokma ekmek bulamayan, hastalıklarla mücadele eden insanlar için Kur'an-ı yeterince okuyup, hayatına tatbik edemediğin için,Peygamber Efendimiz (sav)'i, canından, malından, aile bireylerinden, herşeyden çok sevemediğin için hakiki manada kul, Efendimiz (sav)'e ümmet olamadığın ,Efendimiz (sav)'in şefaatine nail olamama korkusuyla üzül ve sık canını..
diğer şeyler için canını sıkma ..
vesselam..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
"İnsanlar zamandan şikayet eder, zaman konuşacak olsa insanlardan utanırdı." :a03:
İmam Şâfii.

Vesaire

Kayıtlı Kullanıcı
Yarabbi, Bir inşirah ferahlığı bahşet bu garip kuluna...

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Biliyorum bigun bunuda kabullenicem
Ama zor geliyor bana
Aklımda hep aynı şey
Beynim yoruldu...

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim her daim yar ve yardımcımız olsunnn...

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım sana şükürler olsun...
dun akşam 30 yaşında kendi halinde 3 haftadır hastanede tedavi olan gencecik yakınımız kaybettik
bir evin 1 oğlu idi..7 ablası var
Gencecik ve çok iyi birisi idi..
Ateş düştüğü yeri ailesini yaktı
O kadar şaşkınım ki
Allah aldı..sevdiği kulunu.
Çok şaşkınım...
Aydın mekanın cennet olsun...sen çok iyi biriydin.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim her daim yar ve yardımcımız olsunnn...

Allah razı olsun bana dediysen :)
Gerçekten artık çok zorlanıyorum
:D (Smiley) Yaptıgımızda herkez güldümüzü zannediyor degilmi
Ben suan evimde her ortamımda bunu yapıyorum :)
Gül rana gül gerçekmi gülüyorsun acaba :)

Gönül_Hecem

Yasaklı Kullanıcı
Allahım sana şükürler olsun...
dun akşam 30 yaşında kendi halinde 3 haftadır hastanede tedavi olan gencecik yakınımız kaybettik
bir evin 1 oğlu idi..7 ablası var
Gencecik ve çok iyi birisi idi..
Ateş düştüğü yeri ailesini yaktı
O kadar şaşkınım ki
Allah aldı..sevdiği kulunu.
Çok şaşkınım...
Aydın mekanın cennet olsun...sen çok iyi biriydin.

Allah sabır versin ailesine

mekanı cennet olsun inşallah..

Gönül_Hecem

Yasaklı Kullanıcı
Hayâ sıyrılmış, inmiş: Öyle yüzsüzlük ki her yerde

Ne çirkin yüzler örtermiş meğer bir incecik perde!

Vefa yok, ahde hürmet hiç, emanet lafz-ı bî-medlûl

Yalan râiç, hıyanet mültezem her yerde, hak meçhul.

Beyinler ürperir, Ya Rab ne korkunç inkılâb olmuş:

Ne din kalmış ne iman, din harab, iman türab olmuş.

Birbirlerine devamlı şüphe ve güvensizlikle bakan, birbirine yabancı, vefasız bir toplumun iflahı zordur. Ne yazık ki, milli birliğimiz için ciddi tehlike sinyalleri çalmaktadır. O bakımdan bir kere daha Allah'a dönüşten başka bir çare görünmüyor.

Gönül_Hecem

Yasaklı Kullanıcı
Vefalı bir dostun elini tutarcasına, Sağ elimi sol elimin üstüne getirdim...

Gönül_Hecem

Yasaklı Kullanıcı
Ben rol gereği aşık değilim
Deme bu garibin benimle işi ne...

Gönül_Hecem

Yasaklı Kullanıcı
Kavak Ağacı ile Kabak

Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş bir hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacı ile aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:
Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?
On yılda, demiş kavak.
On yılda mı? Diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.
Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!
Doğru, demiş kavak.
Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa:
Neler oluyor bana ağaç?
Ölüyorsun, demiş kavak.
Niçin?
Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için.

1.Ders: Çalışmadan emek harcamadan gelinen nokta başarı sayılmaz. Kolay kazanılan, kolay kaybedilir. Her işte alın teri ve emek şarttır.

Gönül_Hecem

Yasaklı Kullanıcı
En iyi Buğday

Her yıl yapılan 'en iyi buğday' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:
Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi.
Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda,
Neden olmasın, dedi çiftçi.
Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır.
Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir.
Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.

2.Ders: Sevgi ve paylaşmak en yakınınızdan başlar. Sonra yayılarak devam eder. Kin, cimrilik, nefret kimsenin hoşlanacağı davranışlar değildir.

Gönül_Hecem

Yasaklı Kullanıcı
Geleceğini biliyordum…

Savaşın en kanlı günlerinden biriydi. Asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü.
İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar.
Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti,
Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş. Büyük bir ihtimalle ölmüştür.
Artık onun için yapabileceğin bir şey yok. Boşuna kendi hayatını tehlikeye atma.
Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attı. İnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı.
Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştı. Siperdeki diğer arkadaşı;
Sana değmez demiştim. Hayatını boşu boşuna tehlikeye attın.
Değdi, dedi, gözleri dolarak, -değdi…
Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun?
Yine de değdi. Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim içim.
Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı:
Geleceğini biliyordum… Geleceğini biliyordum…

3.Ders: Güven vermek önemlidir. Güven duymak önemlidir. Duyulan güveni boşa çıkarmamak daha da önemlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt