Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Hırçın Esen Rüzgarlar!!! Eyer Yolunuz Bir Gün Filistin'ime Düşerse?!Bizdende Selam Götürün Eli Taşlı Ebabillere..
Ve Deyinki Sizin İçin Yürekleri Yangın Yerine Dönen Birileri Var Uzak Diyarlarda..

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaşlar nasılsınız????????

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
"İdrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,
inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşlerim 1.5 ay önce canımın canını yaktıkları gibi :A:(:Aondan sonra yaptıkları haksızlıklar yalanlar iftiralar yalan yere neler yaptılar o günden beri canım yanıyor hele elimizden birşeyde gelmediği için duadan başka Rabbim'e havel ettik Allah nasıl bilirse öyle yapsın Allah mazlumun ahını kimsede bırakmasın.Bu dünyada insanlar ne kadar acımasız vicdansız allah korkusu yok güçlüler güçsüzleri eziyor allah kaybedecek birşeyi olmayan insanların şerlerinden kötülüklerinden gelmeden esirgeyip korusun inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.
Allah hakkımızda bir kat iyilik düşünene bin kat bir kat kötülük düşünenide Allah'a havel ediyorum:(

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Yazıklar olsun/Vay Hallerine Hakikati İnkar Edenlerin:

Kendi elleri ile kitabı yazdıktan sonra karşılığında birkaç para elde etmek amacı ile «Bu, Allah katından geldi» diyenlerin vay haline! Ellerinin yazdığından ötürü vay başlarına geleceklere! (Yine) Kazandıkları paradan ötürü vay başlarına geleceklere.
(BAKARA/79)

O Allah(ın yoluna) ki, göklerde ve yerde ne varsa, hepsi O'nundur. Kendilerini bekleyen o çok zorlu azaptan ötürü, hakkı inkâr edenlerin vay haline!
(İBRÂHİM/2)

…Öyleyse, o büyük Gün bütün açıklığıyla gelip çattığı zamanvay hallerine hakkı inkâr edenlerin!
(MERYEM/37)

Göğü, yeri ve ikisi arasında bulunanları boşuna yaratmadık, inkâr edenler, kâinatın boş bir tesadüf eseri olduğunu söylerler, bu onların zannıdır. Vay ateşe uğrayacak inkârcıların haline.
(SÂD/27)

Allah kimin gönlünü İslam'a açmışsa o, Rabbinden gelen bir nur üzere olmaz mı? Kalpleri Allah'ı anmak hususunda katılaşmış olanlara yazıklar olsun! İşte bunlar apaçık sapıklık içindedirler.
(ZÜMER/22)

De ki: «Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Bana ilahınızın tek bir ilah olduğu vahyediliyor. O'na yönelerek işlerinizi düzeltin, O'ndan mağfiret dileyin. O'na ortak koşanların vay haline!»
(FUSSİLET/6)

Fakat (İsa'dan sonra gelenler) arasından çıkan gruplar farklı görüşleri savunmaya başladılar. Vay haline o zulmedenlerin ve yazık o acı Gün'de (başlarına gelecek) azap için!
(ZUHRUF/65)

Vay haline kendi kendini aldatan günahkârın,
(CÂSİYE/7)

Hakikati inkâra şartlanmış olanların vay haline; haber verilen Günde (başlarına gelecekler için vay haline onların!)
(ZÂRİYÂT/60)

Vay halineo Gün hakikati yalanlayanların,
(TÛR/11)

O Gün vay haline hakikati yalanlayanların!
(MÜRSELÂT/15)

O Gün vay halinehakikati yalanlayanların!
(MÜRSELÂT/19)

(MÜRSELÂT/24)

(MÜRSELÂT/28)

O Gün vay halinehakikati yalanlayanların,
(MÜRSELÂT/34)

O Gün vay halinehakikati yalanlayanların,
(MÜRSELÂT/37)

(MÜRSELÂT/40)

(MÜRSELÂT/45)

O Gün, vay halinehakikati yalanlayanların!
(MÜRSELÂT/47)

O Gün, vay halinehakikati yalanlayanların!
(MÜRSELÂT/49)

Vay haline ölçüyü eksik tutanların!
(MUTAFFİFÎN/1)

Vay haline o Gün hakikati yalanlayanların,
(MUTAFFİFÎN/10)

Vay haline iftira atanın ve ayıp kusur arayanın!
(HÜMEZE/1)

Yazıklar olsun şu namaz kılıp duranlara,
(MÂÛN/4)

onlar ki kalpleri namazlarına yabancıdır,
(MÂÛN/5)

onlar ki niyetleri yalnızca görülüp takdir edilmektir
(MÂÛN/6)

Hayır, biz hakkı (gerçeği), batılın (eğriliğin), başına çarparız da batılın beyni parçalanır ve yok oluverir. Allah'a yakıştırdığınız uygunsuz sıfatlardan ötürü vay gele başınıza!
(ENBİYÂ/18)

(Sonunda) "Yazıklar olsun bize!" dediler, "Gerçekten biz küstahça davranmıştık!
(KALEM/31)

"Vah bana, ne'olurdu, falancayı kendime dost edinmemiş olsaydım!
(FURKÂN/28)

"İman edip salih amellerde bulunanların ecirleri eksiksiz ödenecektir. Allah, zalim olanları sevmez."
(Ali İmran Suresi, 57)​

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Allah’ım, Hz. Muhammed ve âl-i Muhammed’e salat eyle ve düşmanların bana olan buğzunu muhabbete, zulüm ehlinin hasedini sevgiye, iyilerin kötü zanlarını güvene, yakınlarımın düşmanlığını dostluğa, akrabalarımın kötü davranışlarını iyiliğe, dostların ilgisizliğini yardıma, müdara edenlerin zahirî dostluklarını gerçek dostluğa, muaşeret edenlerin yüz ekşitmelerini güler yüzlülüğe ve zalimlerden korkmanın acılığını emniyet tatlılığına dönüştür .isteyeyim. Âmîn... Âmîn... Âmîn...

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşlerim 1.5 ay önce canımın canını yaktıkları gibi :A:(:Aondan sonra yaptıkları haksızlıklar yalanlar iftiralar yalan yere neler yaptılar o günden beri canım yanıyor hele elimizden birşeyde gelmediği için duadan başka Rabbim'e havel ettik Allah nasıl bilirse öyle yapsın Allah mazlumun ahını kimsede bırakmasın.Bu dünyada insanlar ne kadar acımasız vicdansız allah korkusu yok güçlüler güçsüzleri eziyor allah kaybedecek birşeyi olmayan insanların şerlerinden kötülüklerinden gelmeden esirgeyip korusun inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.
Allah hakkımızda bir kat iyilik düşünene bin kat bir kat kötülük düşünenide Allah'a havel ediyorum:(
ve aleyküm selam

LEYLA kardeşim yazdıklarını üzülerek okudum..

malesef hayat böyle işte. ALLAH a sığınmaktan başka yolumuz yok..

Ya muntekim adı ile onları ALLAH a havale et ve bozma moralinı

imtahan dünyası bu..ALLAH a emanetsin..

Bir kardeşim olarak derdin derdimdir bilesin...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Canım mervecim ,
seni ve takımını kutluyorum.
Kendine iyi bak dualarımdasın.
şahadetgülüm sende öyle.
Allaha emanet olun canlarım.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
selam aleyküm kardeşlerim 1.5 ay önce canımın canını yaktıkları gibi :a:(:aondan sonra yaptıkları haksızlıklar yalanlar iftiralar yalan yere neler yaptılar o günden beri canım yanıyor hele elimizden birşeyde gelmediği için duadan başka rabbim'e havel ettik allah nasıl bilirse öyle yapsın allah mazlumun ahını kimsede bırakmasın.bu dünyada insanlar ne kadar acımasız vicdansız allah korkusu yok güçlüler güçsüzleri eziyor allah kaybedecek birşeyi olmayan insanların şerlerinden kötülüklerinden gelmeden esirgeyip korusun inşallah.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin rabbim.
Allah hakkımızda bir kat iyilik düşünene bin kat bir kat kötülük düşünenide allah'a havel ediyorum:(

o en güzel rahmandır ve rahimdir.

Rabbim mazlumun ahını kimsede bırakmaz.
Bende çok üzüldüm adınıza dualarımdasınız.
Allaha emanet olun.selametle kalın.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
images

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Ey Gönül!

AŞK yolu öyle bir yoldur ki,
yürümeye başladın mı bir kere her adımdan kendinden olursun..
İlerledikçe benliğinden kurtulur,
varlığından son bulursun..
Öyle ki ben kalmaz artık,
her şeyinle Sevgili gibi durursun..
AŞK üzerine ne kadar okursan oku ve ne kadar bilirsen bil anlıyor musun;
Aşk yine de bir sarmaladı mı seni yapacağını yapar biliyorsun?..

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Ehl-i Sünnet ve’l-Cemaat kimlerdir?

الجواب: أهل السنة والجماعة هم الذين تمسكوا بالسنة، واجتمعوا عليها، ولم يلتفتوا إلى سواها، لا في الأمور العلمية العقدية، ولا في الأمور العملية الحكمية، ولهذا سموا أهل السنة، لأنهم متمسكون بها، وسموا أهل الجماعة، لأنهم مجتمعون عليها .
وإذا تأملت أحوال أهل البدعة وجدتهم مختلفين فيما هم عليه من المنهاج العقدي أو العملي، مما يدل على أنهم بعيدون عن السنة بقدر ما أحدثوا من البدعة .

CEVAP: Ehl-i Sünnet ve’l-Cemaat Sünnet’e sımsıkı sarılan, onun üzerinde birleşen, ne ilmî ve i’tikâdî mes’elelerde, ne de amelî ve hükmî mes’elelerde ondan başkasına iltifat etmeyen kimselerdir. Bu sebeple Sünnet ehli diye isimlendirilmişlerdir. Çünkü onlar Sünnet’e sımsıkı sarılan kimselerdir. Yine, cemaat diye isimlendirilmişlerdir. Çünkü Sünnet’in etrafında toplanmışlardır. Ehl-i bid‘at’in ahvalini incelediğin zaman i’tikâdî veya amelî yöntemlerinde paramparça olduklarını görürsün. Bu da onların, uydurdukları bid‘atler miktarınca Sünnet’ten uzak olduklarını gösterir.( Fetava Erkani’l-İslam Muhammed b Salih el-Useymin.s.19

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ey RABBİMİZ bize dünyada da iylik ver ahirette de,bizi cehennem azabından koru(bakara 201)

HAYIRLI SABAHLAR DİLİYORUM ,
GÖNÜL DOSTLARIM.
SELAMETLE KALIN.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
246998_1734772620188_1564753178_31397070_5031015_n.jpg

Sultan-ı Şuara
necip fazıl'ı dualarla analım ..
İçimde damla damla bir korku birikiyor;
Sanıyorum, her sokak başını kesmiş devler...
Üstüme camlarını, hep simsiyah, dikiyor;
Gözüne mil çekilmiş bir âmâ gibi evler.

Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya;
Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi.
Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir uykuya,
Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi...

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
....................................

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt