Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
şu bahar nezlesi ne kötü şeymiş ya.
hala atlatamadık:)

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
şu dünyada güvenebilecegimiz birileri varmıki acaba...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Buradayım şükür...
Özlemişim ailemi...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
sizlerin de yardımını istiyorum. ya<rdım eder misiniz bana?

Kabeyi ilk görüldüğü anda yapılan dua cok kıymetlidir. Allah direk kabul ettiği bir dua hakkıdır.

Herkeze nasip olmaz.

orda söyle dua etmek istiyorum.

1)" Ya Rabbi gecmişte gelecekte ve simdi edeceğim bütün dualarımı kabul et" böyle dua edebilirmiyim bilmiyorum.

Cünkü Allah a bütün insanlığı kafiriyle müminiyle hepsini affet diye dua etmiştim önceden...

2) "Ya Rabbimiz bundan sonra edeceğim bütün dualarımı heryerde kabul et"

3) "Rabbimiz zerre kadar dahi imanı olanlara cehennemi haram kıl ve günahlarını bağısla biliyoruz ki senin azabın cok şiddetli"

bu dualardan birini secip tam yeri,nde etmeyi düşünüyorum.

Siz nedersiniz ?

hangini seceyim yada sizin bir öneriniz varsa Alabilirmiyim.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
kabeyi ilk görünce edilen duanın Allah tarafından direk olarak kabul edildiğini evliyalar denemis test edip onaylamışlardır.

evliyaların bazısı

o duayı şöyle yapmışlardır:

"Rabbimiz bundan sonra dualarımı heryerde anında kabul et " gibi bir dua olarak kullanmışlardır.

hanzala44

Kayıtlı Kullanıcı
kabeyi ilk görünce edilen duanın allah tarafından direk olarak kabul edildiğini evliyalar denemis test edip onaylamışlardır.

Evliyaların bazısı

"rabbimiz bundan sonra dualarımı heryerde anında kabul et " gibi bir dua olarak kullanmışlardır.

esslamı aleyküm kardeşim
bana umre yapmak nasib oldu bende o şekilde dua etmiştim :)
birde ahirette kitabı sağ elinden alanlardan eyle fiye ekleme yapmıştım
gerçi benim duam 1 saat falan dürdü ama ilk duam buydu

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
kabeyi ilk görünce edilen duanın Allah tarafından direk olarak kabul edildiğini evliyalar denemis test edip onaylamışlardır.

evliyaların bazısı

"Rabbimiz bundan sonra dualarımı heryerde anında kabul et " gibi bir dua olarak kullanmışlardır.
bu sadece kendi düşüncem öncelikle onu belirteyim.
önceden yaptığım ve yapacağım dualarımın hayırlısı ile her yerde kabul olmasını istiyorum derseniz daha iyi olur ..bence tabi kardeşim.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bu sadece kendi düşüncem öncelikle onu belirteyim.
önceden yaptığım ve yapacağım dualarımın hayırlısı ile her yerde kabul olmasını istiyorum derseniz daha iyi olur ..bence tabi kardeşim.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Ferah, her şeyi bir yana koyup,
“âh” ile Rabbime sığınıp nazlanacak “fer”i bulduğum ânın adıdır.

T

tevbekarım

sizlerin de yardımını istiyorum. ya<rdım eder misiniz bana?

Kabeyi ilk görüldüğü anda yapılan dua cok kıymetlidir. Allah direk kabul ettiği bir dua hakkıdır.

Herkeze nasip olmaz.

orda söyle dua etmek istiyorum.

1)" Ya Rabbi gecmişte gelecekte ve simdi edeceğim bütün dualarımı kabul et" böyle dua edebilirmiyim bilmiyorum.

Cünkü Allah a bütün insanlığı kafiriyle müminiyle hepsini affet diye dua etmiştim önceden...

2) "Ya Rabbimiz bundan sonra edeceğim bütün dualarımı heryerde kabul et"

3) "Rabbimiz zerre kadar dahi imanı olanlara cehennemi haram kıl ve günahlarını bağısla biliyoruz ki senin azabın cok şiddetli"

bu dualardan birini secip tam yeri,nde etmeyi düşünüyorum.

Siz nedersiniz ?

hangini seceyim yada sizin bir öneriniz varsa Alabilirmiyim.

Biz dua etmeyi Efendiler Efendisi Eşrefil Vera Hz Muhammed Mustafa Sallalahu aleyhi vesselem den öğrendik o yüzden ben size onun bize öğrettiği duaları Allah rızası için önerecem

Bu duâlardan bazıları şunlardır:

Allahım, bana kendi katından hidâyet ihsân eyle, kendi fazlu kereminden bana ihsân eyle, rahmetini bana akıt ve bereketlerinden bana inzâl eyle.
Allahım! Ben âcizim, sen beni kuvvetlendir. Ben zelil bir kimseyim, sen beni izzetlendir. Ben fakirim, sen beni zenginleştir yâ erhamerrahimîn.
Allahım ben senin kulunum, kulunun ve câriyenin oğluyum. Perçemim senin elindedir. Bende hükmün geçerlidir, hakkımdaki kaza'n, adalettir. Senin olan, senin kendine isim verdiğin veya kitabında indirdiğin yahut yaratıklarından birine bildirdiğin veya katında, gayb ilminde kendine tahsis ettiğin bir isimle senden dilerim ki Kur'ân'ı kalbimin baharı, üzüntümün cilâsı, keder ve tasamın giderilmesi için vesile kılasın. (1)

Allahım! Ben, senin pak, güzel, mübarek ve yüce nezdinde en sevimli olan, onunla dua edildiği taktirde hemen icabet ettiğin, onunla senden istenince hemen verdiğin, onunla rahmetin talep edilince rahmetini esirgemediğin, onunla kurtuluş talep edilince kurtuluş verdiğin isminle senden istiyorum." (5)
Allahım! Benim için takdir ettiğin herşeyin sonu hayır olmasını senden, senin merhametinden dilerim. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi

Allahım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih Deccâl'in fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım." (4)

Allahım! Cenneti ve Cennete götürecek söz ve işleri senden ister, Cehennemden ve Cehenneme sürükleyecek söz ve hareketlerden sana sığınırım. Allahım! Hâlde ve gelecekte bildiğim ve bilmediğim bütün iyilikleri senden ister, bildiğim ve bilmediğim hâlde ve gelecekte bütün kötülüklerden sana sığınırım.
AMİN

T

tevbekarım

Rabbim ümrenizi bereketli mübarek eylesin...yolunuz gönlünüz açık olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt