Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Kırlangıç Hikayesi

Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş. Penceresinin önüne konmuş,bütün cesaretini toplamış, tüylerini kabartmış, güzel durduğuna ikna olduktan sonra....
Küçük sevimli gagasıyla cama vurmuş. Tık...tık...tık... Adam cama bakmış. Ama içeride kendi işleriyle uğraşıyormuş. Bir meşgulmüş, bir meşgulmüş! Kimmiş onu işinden alıkoyan? Minik bir kırlangıç! Heyecanlı kırlangıç, telaşını bastırmaya çalışarak, deriiin bir nefes almış şirin gagasını açmış, sözcükler dökülmeye başlamış:
Hey adam! Ben seni seviyorum. Nedenini, niçinini sorma. Uzun zamandır seni izliyorum. Bugün cesaret buldum konuşmaya. Lütfen pencereyi aç ve beni içeri al. Birlikte yaşalayım. Adam birden parlamış. Yok daha neler?
Durduk yerde sen de nereden çıktın şimdi? Olmaz alamam! demiş. Gerekçeside sersemceymiş:
Sen kuşsun! Hiç kuş insana aşık olurmu?
Kırlangıç mahçup olmuş. Başını önüne eğmiş. Ama pes etmemiş, bir süre sonra tekrar pencereye gelmiş, gülümseyerek bir kez daha şansını denemiş:
Adam, adam! Hadi aç artık şu pencereni. Al beni içeri! Ben sana dost olurum. Hiç canını sıkmam. Adam kararlı, adam ısrarlı: Yok, yok ben seni içeri alamam demiş. Biraz da kabamıymış neymiş, lafı kısa kesmiş:
İşim gücüm var, git başımdan!
Aradan bir zaman geçmiş, kırlangıç son kez adamın penceresine gelmiş:
Bak soğuklar da başladı, üşüyorum dışarıda. Aç şu pencereyi al beni içeri. Yoksa, sıcak yerlere göç etmek zorunda kalırım. Çünkü ben ancak sıcakta yaşarım. Pişman olmazsın, seni eğlendiririm. Birlikte yemek yeriz, bak hem sen de yalnızsın! Yalnızlığını paylaşırım... demiş.
Bazıları, gerçekleri duymayı sevmezmiş. Adam bu yalnızlık meselesine içerlemiş. Pek bir sinirlenmiş.
Ben yalnızlığımdan memnunum demiş.
Kuştan onu rahat bırakmasını istemiş. Düpedüz kovmuş. Kırlangıç, son denemesinden de başarısızlıkla çıkınca, başını önüne eğmiş, çekip gitmiş. Yine aradan zaman geçmiş. Adam, önce düşünmüş, sonra kendi kendine itiraf etmiş:
Hay benim akılsız başım demiş.
Ne kadar aptallık ettim! Beklenmedik bir anda karşıma çıkan bir dostluk fırsatını teptim. Niye onun teklifini kabul etmedim ki? Şimdi böyle kös kös oturacağıma, keyifli vakit geçirirdik birlikte.
Pişman olmuş olmasına ama iş işten geçmiş. Yine de kendi kendini rahatlatmayı ihmal etmemiş: -Sıcaklar başlayınca, kırlangıcım nasıl olsa yine gelir. Ben de onu içeri alır, mutlu bir hayat sürerim.
Ve çok uzunca bir süre, sıcakların gelmesini beklemiş. Gözü yollardaymış. Yaz gelmiş, başka kırlangıçlar gelmiş. Ama... Onun ki hiç görünmemiş! Yazın sonuna kadar penceresi açık beklemiş ama boşuna. Kırlangıç yokmuş! Gelen başka kırlangıçlara sormuş ama gören olmamış. Sonunda danışmak ve bilgi almak için bir bilge kişiye gitmiş. Olanları anlatmış. Bilge kişi gözlerini adama dikmiş ve demiş ki:
Kırlangıçların ömrü altı aydır...

Hayatta bazı fırsatlar vardır, sadece bir kez elinize geçer ve değerlendiremezseniz uçup gider. Hayatta bazı insanlar vardır, sadece bir kez karşınıza çıkar, değerini bilemezseniz kaçıp giderler. Ve asla geri gelmezler. Dikkatli olun... Farkında olun... ve bir düşünün bakalım:
Acaba siz bugüne kadar pencerenizden kaç kırlangıç kovaladınız????

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Ahirete göre dünya, sizden birinizin parmağını denize daldırmasına benzer. O kişi parmağının ne kadarcık bir su ile döndüğüne baksın.
Müslim, Cennet 55

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
İçimden gurbette abimize selam verip hoş geldin demek geçiyor.

selamun aleykum

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam degerli kardesim..
çok tesekkürler hosbulduk

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
''Yaşamak Su Misali Akıp Giderken, Bize Kalan Bir Vefa, Bir Selam, Bir de Habersiz Yapılan Güzel Duadır...''

KALBİ SELAM VE DUA İLE HAYIRLI GECELER

Zerrin1

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşlerim evde internet olmadığı için her zaman siteye giremiyorum bunun için çok üzgünüm:(

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHIM

Allah’ım benliğimin yaktığı ateşte yakma beni
Beni nefsime kul etme,kul et nefsimi Sana
Bir lahza dahi bana bırakma beni
Sen bana yetersin,yetmem ben bana
Bilmediğimi bildir,görmediğimi göster
Sen bildirmezsen bilemem,göremem göstermezsen
Gönlüme huzur,gözlerime nur,dizlerime derman ver
Sen ol deyince olur,olmaz ol demezsen
Canana can,cana canan,kalbe ferman ver!
Al işte ellerim,uzattım sana
Ne olur,ne olur bırakma beni bana!
Sen bana yetersin yetmem ben bana!
Allah’ım,ellerimi bırakma!
Allah’ım!
Bırakma bizi
Tut elimizi!

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
"Hayat Mucizelerle Dolu Bir Cizgi...

Ve Bu Cizgideki En Büyük Mucizemsin BİRİCİK...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ben böyle olmamalıydım..
İsmini duyunca boynum düşmeliydi omzuma..
İçime bir ateş düşmeliydi..
Ayaklarımın feri kesilmeliydi..
Kendimden geçmeliydim sonra...
Adını sayıklamalıydım adımı unuttuğumda..
Ama bunu kimse duymamalıydı..
Seni mahşere kadar saklamalıydım..
Ben böyle olmamalıydım...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Düştü can evime dördüncü cemre
Dünyayı üçüncü gözümle gördüm.
Dörtyüz seksenbeş gün çekti bir sene
Onaltıncı aya takvimsiz girdim.

son cemresi düşmüş topraklarda bir papatya görmeyi murad ediyorum bu pazar ...:)

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Yine geç Kaldım..

Ben gel diyordum sana, sen gelme diyordun. Ben bu sefer zaman bile vermiştim sana. Aslında yarın geleyim dedim. Sen gelme dedin. Bu sefer de sen zaman verdin, oysa koşar-sever adım geliyordum sana. Anladım ki yine geç kalmışım…
Bu yazıya da geç kaldım sanırım. Anlatamıyorum duygularımı, yazamıyorum özgürce… Oysa yazmak özgürlük değil miydi? Ben bu zaman olayını hiç sevmedim. Bu kadar şey zamana yüklenmemeli. Hangisini getirsin zaman; beklediğini mi, geleceğini mi? Yeni bir aşkı mı yoksa mevsimleri mi? Sen söyle burasını. Benim zamanım ne zaman gelir?

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Ne zaman gökyüzü kararmaya başlasa,
Aklıma zifir saçların düşüyor.
Karanlık sokakların karanlığında yürürken
Bir yanım seni arıyor,bir yanım gölgemi.
Sana kurulmuş,söylenmiş her cümlenin içindeyim.
Sen bilmiyorsun...

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım Sen Bize Cennet Bahcelerinden Bir Bahce Acmayı Nasip Eyle..

Dininden Cıkarma , Haram Lokma Yedirme Ya Resul Allah...

Sen Buyuksun Sen Azizsin...

Yolundan Ayırma Bizi Ya Resul Allah :

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Cahil ile dost olma
...İlim bilmez, İrfan bilmez, Söz bilmez, Üzülürsün

Saygısızla dost olma
Usul bilmez, Adap bilmez, Sınır bilmez, Üzülürsün
...
Görgüsüzle dost olma
Yol bilmez, Yordam bilmez, Kural bilmez, Üzülürsün

Kibirliyle dost olma
Hal bilmez, Ahval bilmez, Gönül bilmez, Üzülürsün.

Ukalayla dost olma
Çok konuşur, Boş konuşur, Kem konuşur, Üzülürsün

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt