Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (7 Kullanıcı)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Dogru olsam ok gibi yabana atarlar beni
Egri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Hic keder elem etme bos yere matem etme
Düsmanlarini tani uzak dur sitem etme

Ne fakiri ac gördüm ne zengini tok
Hedefine varir elbet dogru ok

Hz. Mevlana

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHIM sen kalpleri gören bilensin senden gelen herşeye hoşgeldin

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH sizdende razı olsun kurt kardeşim ne demek .bir sıkıntınız olursa biz burada bir aile olarak hep destek olmaya çalışırız.sonuçta dediğim gibi hak yolunda ilerlerken hep engellemeye çalışan kişiler yada olaylar mutlaka olacak.siz ve ALLAHIN izniyle bizler burada hep hak yolunda ilerleyeceğiz .ALLAHA emanet olun

suda

Kayıtlı Kullanıcı
benim şu anda aklıma babam geldi ALLAHIN HOŞNUTLUĞU BABANIN HOŞNUTLUĞUNDA ÖFKESİDE BABANIN ÖFKESİNDEDİR hadis-işerif

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Mahlukattan korktuğun zaman ondan alabildiğine kaçarsın. Ancak Allahu Teâlâ'dan korktuğun zaman O'na yakınlaşır ve dost olursun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Mahlukattan korktuğun zaman ondan alabildiğine kaçarsın. Ancak Allahu Teâlâ'dan korktuğun zaman O'na yakınlaşır ve dost olursun.
ALLAH RAZI OLSUN.ALLAHA EMANET OL.
NE GÜZEL BİR PAYLAŞIM.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHIM sen bizlerim kul hakkına girmemizi engelle .kimseyi bilerek yada bilmeyerek üzmemize izin verme lütfen .

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
"Aşk ; her ne şekilde açıklasam da, anlatsam da onu tarifte insan dilsiz kalır.
Kalem, gerçi her şeyi yazar ama , aşka gelince başı döner.
Akıl, aşkı anlatmada çamura batmış eşek gibidir. Aşkı ve aşıklığı yine aşk izah eder.
Güneşe delil, yine güneştir. Sana delil lazımsa, güneşten yüzünü çevirme."
(Mesnevi, I/ 117-121)
Beyitleriyle aşkın tarife sığmadığı söylenilirken , aklın acizliği bir kere daha dile getirilir.

Y

YAGMURBEY

MUHARREM AYI...

Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam, "Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah'ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir" buyurdu.(5)
Yine Tirmizi’de de geçen bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:
"Âşura Gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum."(6)
"Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur”(7) hadis-i şerifi ise, bu günlerde tutulan orucun faziletini ifade etmektedir.
Bu hadisin açılamasında İmam-ı Gazali, "Muharrem ayı Hicrî senenin başlangıcıdır. Böyle bir yılı oruç gibi hayırlı bir temele dayamak daha güzel olur. Bereketinin devamı da daha fazla ümit edilir" demektedir.
Gerek Yahudilere benzememek, gerekse orucu tam Âşura Gününe denk getirmemek için, Muharrem'in dokuzuncu, onuncu ve on birinci günlerinde oruç tutulması tavsiye edilmiştir.

Y

YAGMURBEY

Ya Allah'a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya Herkese Baş Eğer Hiçbir Şeye Değmezsin !

Y

YAGMURBEY

İyilik yap hatırlanmaz.

Yanlış yap unutulmaz.

Sen kimsenin 'yapamaz' dediğini yap, çünkü söylemeselerde akıllarından çıkmaz...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Anladım işi;
San'at Allah'ı aramakmış.

Marifet bu, gerisi çelik çomakmış.
NFK.

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHIm ben bu aileyi kardeşlerimi çok seviyorum.sen merhametini ve yardımını esirgeme bizlerden.

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
"Aşk ; her ne şekilde açıklasam da, anlatsam da onu tarifte insan dilsiz kalır.
Kalem, gerçi her şeyi yazar ama , aşka gelince başı döner.
Akıl, aşkı anlatmada çamura batmış eşek gibidir. Aşkı ve aşıklığı yine aşk izah eder.
Güneşe delil, yine güneştir. Sana delil lazımsa, güneşten yüzünü çevirme." (Mesnevi, I/ 117-121)
Beyitleriyle aşkın tarife sığmadığı söylenilirken , aklın acizliği bir kere daha dile getirilir.

eyvallah ibraa :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt