Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (4 Kullanıcı)

Y

YAGMURBEY

Doğrularımı götürecek kadar yanlış yapmadım bu hayatta!!!! Çok sıkıştıgım yerlerde boş bıraktım hep soruları.. Şimdi ise bıraktığım boşlukların birindeyim.. Kimsenin doğrusunu götürmedim ve en önemlisi Kimsenin Yanlışı Olmadım !!!

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
"İslâm'da devlet, Hakk'ın fertlere biçtiği hakları dağıtmak bakımından kölelerin en zayıfı, yine Hakk'ın fert üzerindeki haklarını toplamak bakımından da ağaların en kuvvetlisidir." S.M.

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
♥✿•*¨`*•✿♥ ♥✿•*¨`*•✿♥ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN ve ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED (s.a.v)♥✿•*¨`*•✿♥.♥✿•*¨`*•✿♥

Y

YAGMURBEY

Kazandıklarımla Kaybettiklerimi ayrıştıralı cok oldu, Uğruna Canımı Verdiğim İnsanların Sırası Değişti bende. Susmuyorum Artık.. Her Şeyimi Sıfırladığım bu Günlerde, ..Kim Varsa Yanımda, Odur benim Canım !.. ßenim Kıyamadığım Değil, bana Kıyamayanlar Değerli Artık bende!.. Eksilen de Siz, Eksilten de, Değer biçtiğim Halde, Değersizleşen de!...

Y

YAGMURBEY

Şeytanda bir şey hariç bütün özellikler mevcuttur.

Şeytan Aşk'ı bilmez.

Aşk, Şeytana verilmemiştir.

Aşk; Ademoğullarına verilmiştir.

Şeytanın insanı kıskandığı çekemediği aşksızlığındandır."

Y

YAGMURBEY

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya:
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.
Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

necip fazıl kısakürek mekanı cennet olsun üstadın

Y

YAGMURBEY

Namaz Kılan Annemi Görünce :

Benim İçin de Dua Et ! Dedim..

Ve Annemin Cevabıyla Sarsıldım..

Seni Sorarsa Nerede Diyeyim ? .

Y

YAGMURBEY

Sabrın Sonu SeLâmet, Sabır Hayra Alâmet.. Belâ Sana Kahretsin; Sen Belâya Selâm Et !''

Necip Fazıl Kısakürek

Y

YAGMURBEY

Üç Harf yan yana kaç şekilde gelir, bilir misin?
Aşk dersin, sen dersin, ben dersin.
Sen ben biter; biz dersin
Gün gelir, git dersin.
Peki, dur kelimesinden haberdar değil misin?
Dur demeyi bilmez misin?
Git demek kolay
Dur diyebilecek kadar yürekli misin?

Beautiful_1064

Kayıtlı Kullanıcı
La tahzen üzülme: bir taraftan üzüntün bir taraftan ümidin varsa iki kanatlı olursun tek kanatlı uçulmaz ki..

La tahzen üzülme: Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil üzerindeki tozu almaktır Allah cc sana dert vermekle üzerindeki tozu alır niye kederlenirsin..

La tahzen üzülme: Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olmaz. yüzük olmayı dileyen taş yontulmayı göze almalıdır..
Üzülme!

Y

YAGMURBEY

Zilhicce ayının son günü ile Muharrem ayı içerisindeki çok faziletli ibadetler)

Zilhicce ayının son günü muhakkak oruçlu olmak lazımdır zira geçen senenin günahlarına kefaret olur. Gecesinde ise (hicri yılın son gecesi oluyor) tesbih namazı kılınmalıdır.

Yine bu son gece akşam ve yatsı namazı arası 10 rekat namaz kılınır;
Niyet: "Ya Rabbi geçen seneyi benden razı olarak ayır. Sadır olan isyanımı hasenata tebdil eyle. Beni hidaye-i İlahine ve Rıza-i İlahine mahzar eyle" diyerek yapılır.
Her rekatta: Sübhaneke'den sonra 7 Fatiha 7 Ayet-el Kûrsi 7 İhlâs okunur. İki rekatta bir selâm verilir. Namazdan sonra 11 Kelime-i Tevhid 11 İstiğfar 11 Salavat-ı Şerife okunur.

Muharrem ayının birinci gününde(hicri yılın ilk günü) muhakkak oruçlu olmak lazımdır bu sene işlenecek günahlardan korunmak ve işlenecek günahlarında afvedilmesi için.

Muharrem ayının ilk gecesi akşam ve yatsı arası 2 Rekat namaz kılınır;
Niyet: "Ya Rabbi bizi yetiştirmiş olduğun bu seneyi hakkımızda mübarek kılman; Afv-ı İlahine mahzar kılman dünyevi ve Uhrevi saadetlere nail eylemen için ALLH'u Ekber…"

Her rekatta: Sübhaneke'den sonra 7 Fatiha 7 Ayet-el Kûrsi 7 İhlâs okunur. Namazdan sonra

11 defa; "Lâ İlahe illALLAHü vahdehu lâ şerikeleh lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve yumit ve hüve Hayyul lâ yemüt biyedihil hayr ve hüve âla külli şey-in kadir." 11 defa; İstiğfar 11 defa; Salavat-i Şerife okunup Geçmiş senenin günahlarının afvı gelecek seneye günahsız girmek için dua edilir.

Muharrem ayının ilk günü her birinde besmele ile 1000 İhlâs-ı Şerif okuyanları Cenab-ı Hakk lütfu Keremiyle huzuruna bu âlemden kul borcu ile götürmeyecektir. Gecesini de ibadetle ihya etmek lazımdır.

Muharrem ayının ilk gecesi şu niyetle tesbih namazı kılmak gerekir.
Niyet: "Ya Rabbi bu sene beni Mağfiret-i İlahine Rıza-i İlahine mahzar eyle. Yeni açılan amel defterimi Rıza-i İlahine muvafık amel ile doldurmayı bana nasib eyle.Beni Gadab-ı İlahine düçar olacak amellerden muhafaza buyur.ALLAH'u Ekber."
1. Rekatta: 1 Fatiha 1 Ayet-el Kûrsi
2. Rekatta: 1 Fatiha 1 Amene'r Rasûlü (Mümkünse Sûre-i Al-i İmrân'ın ilk iki Ayeti Kerimesi ilave edilerek)
3. Rekatta: 1 Fatiha 1 HüvELLAHüllezi (Yani Haşr Sûresinin son 3 ayeti)
4. Rekatta: 1 Fatiha 1 İhlas'ı Şerif (Namazdan sonra istiğfar edilir ve Salavat-ı Şerife getirilerek dua edilir.)

Muharrem ayının birinci gününden onuncu gününe kadar 10 gün oruç tutmak ve 10. günü aşure pişirmek lazımdır. "Muharrem'in onuncu günü olan Aşure gününe kadar oruçla geçiren Firdevs-i Âlâ'ya(En Kıymetli Cennet) varis kılınır."Hadis-i Şerif

"ALLAH'u Teâlâ C.C. ; Aşure gününü oruçlu geçirene; 1000 Hac 1000 Umre ve 1000 Şehid sevabı yazar ve kendisine doğu ile batı arasındakilerin ecri verir. Bu kişi Hz. İsmail'in (A.S.) çocuklarından 1000 köle azad etmiş gibi olur. Kendisi adına Cennet'te 70.000 köşk kaydedilir.Ve ALLAH C.C. ONUN CANINI CEHENNEME HARAM KILAR.

Rivayete göre "Aşura gününü oruçlu geçirene 10.000 Melek sevabı verilir. O gün İhlâs Sûresini 1000 kere okuyana ALLAH'u Teâlâ C.C. Rahmet nazarı ile bakar ve o kişi Sıddıklardan yazılır"

Muharrem ayının ilk Cuma gününü (tek tutulmaz Perşembe yada Cumartesi günü ile tutmak gerekir) oruç tutanın geçmiş günahları afvedileceği bildirilmiştir. ("Muharrem ayının ilk cumasını oruçlu geçirenin geçmiş günahları afvolunur." Hadis'i Şerif Enes'den) (PerşembeCumaCumartesi tutmak ise günahlara kefaret olur ve 900 sene ibadet sevabı kazandırır.)

Bu ay içinde herhangi bir Cuma günü önceki ve sonraki günüyle beraber (Yani Perşembe Cuma Cumartesi) oruç tutana 900 sene ibadet sevabı verileceği bildirilmiştir. ("Her kim haram aydan üçgün Perşembe Cuma ve Cumartesini tutarsa ALLAH C.C. ona 900 sene ibadet (sevabı) yazar." Hadis'i Şerif / İbn-i Şahin İbn-i Asâkir İhya(İmam-ı Gazali) Gunye(A.Kadir Geylani) )

Ayrıca Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç bu ayda tutlan oruçtur. "Her kim Muharrem'den bir gün oruç tutarsa ona hergüne karşılık otuz gün (oruç sevabı) vardır." Hadis'i Şerif Taberani

Muharrem ayının biri ile onu arasında bir defa olmak üzere 2 rekatta bir selam vererek 6 rekat namaz kılınır. Bu namaz akşamla yatsı arası kılınabileceği bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsıdan sonra da kılınabilir. Niyet: "Niyet eyledim Ya Rabbi Senin Rıza-i Şerifin için namaza Herhangi bir komşumun ve din kardeşimin veya herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise bu hakkın ödenmesi için ALLAH'u Ekber…"

1. Rekatta: 1 Fatiha 1 Ayet-el Kûrsi 11 İhlâs'ı Şerif 2. Rekatta: 1 Fatiha 10 İhlas'ı Şerif
3. Rekatta: 1 Fatiha 1 Tekâsür Sûresi 11 İhlâs'ı Şerif 4. Rekatta: 1 Fatiha 10 İhlas'ı Şerif
5. Rekatta: 1 Fatiha 3 Kâfirun Sûresi 11 İhlâs'ı Şerif 6. Rekatta: 1 Fatiha 10 İhlas'ı Şerif (Namaz kılındıktan sonra dua edilir.)

Bu ayda ve her zaman ALLAH'u Teâlâ dille ve kalple devamlı zikredilmelidir. ALLAH'u Teâlâ'yı zikretmek en büyük ibadettir. Rahman ve Rahim olan ALLAH'ın Adıyla " "ALLAH'I ANMAK ELBETTE EN BÜYÜK (İBADET) TİR." ANKEBUT/45 "

SENE SONU DUASI: Her kim Zilhicce'nin sonunda;
"Ey ALLAH'ım C.C. ! Bu sene Senin razı olmayıp beni nehyettiğin şeylerden her ne yaptıysam ben onları unuttum Sen ise unutmadın. Bana ceza vermeye kadirken mühlet verdin ve ben Sana karşı gelme cüreti göstermişken beni tevbeye davet ettin. Ey ALLAH'ım C.C.! Ben bütün bunlardan dolayı senden mağfiret diliyorum. Beni mağfiret eyle! Ey Kerem sahibi! Ey Celâl ve İkram sahibi! Bu sene Senin razı olup bana sevap vaad ettiğin hangi amelleri işlediysem Senden dilerim ki onları benden kabul edesin ve Senden ümidimi kesmeyesin! Ey Kerem Sahibi kabul eyle! Efendimiz Muhammed'e (SAV) ve âl-i Ashabına Salât-ü Selâm eyle! " derse şeytan: "Biz bu sene yorulup bu günahları işletmek için zahmet çektik o bir anda hepsini sildirdi" diyerek yüzüne toprak saçar.

SENE BAŞI DUASI: Her kim Muharrem'in evvelinde;
"Ey ALLAH'ım C.C. ! Sen Ebedi ve Kadimsin. İşte bu yeni senedir ben Senden bu sene şeytan ve dostlarından korunmayı kötülüğü çokça emreden bu nefse karşı yardım ve beni Sana yaklaştıran amellerle meşgul olmayı isterim. Ey Kerem Sahibi kabul eyle! " derse şeytan: "Biz bu kişiden ümidi kesdik" der ve ALLAH C.C. onakendisini sene boyunca koruyacak iki Melek görevlendirir. (Hadis'i Şerif Kaynak: Alemle Safûrî Nüzhetü'l-mecâlis 1/156)

Önemli not: Dinimize göre gece önce gelir gün sonra gelir. Hesaplarımızı ona göre yapalım. Yani Perşembe günü akşam ezanı okunduğunda Cuma gününe giriyoruz ertesi gün akşam ezanı okununca Cuma günü bitiyor.06 Aralık pazartesi günü akşam namazıyla birlikte yeni yıla giriyoruz.

zilhicce ayının son günü 06 aralık 2010 pazartesi günüdür DOSTLAR bilginize..

oruç tutmak işteyen arkadaşların pazar gecesi sahura kalkması gerekmektedir..

ALLAH a emanet kalın

.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
KPSS sınavından çıktım geldim hemen siteye girdim.::)
çok stresli şeyler yaşadım ALLAH yardım ettide sınavı hallettik.
ALLAH hamd ve şükürler olsun.

Y

YAGMURBEY

Hz. Muhammed (SAV) buyurdu; "Nasıl istersen öyle yaşa, fakat bil ki, bir gün mutlaka öleceksin. Kimi seversen sev ama unutma ki, bir gün ondan ayrılacaksın. Dilediğin gibi davran, lâkin şu da her zaman hatırında olsun ki, her yaptığının karşılığını mutlaka göreceksin."

(Hakim, Müstedrek, 4/360)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Birisi bana ''Napıyorsun'' deyince,
kısık bir sesle
''Hiç''
diyorum.
Kimse anlamıyor;
H''ayatın İ''çinden Ç''ıkamıyorum...

Y

YAGMURBEY

Gülki yüzünde binlerce güller acsın. Gül bahcesinde gül yüzünden sevgi topla demet demet. Sevgide güller acsın, güller sevgi dağıtsın. Sevgiyle bakıyor, gül gibi görüyorsan sen BAHTİYARSIN.

Muhsin Yazicioglu

mekanın cennet olsun koca REİS

Y

YAGMURBEY

Hayat dediğiniz 1 çay, İnsan ise sadece 1 şeker. Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın Oysaki;Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın...

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
48-Fetih Süresi
7- Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
kpss sınavı yüzünden hal kafam ağrıyor.
gözlerimde ağrıyor.
hadi size kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt