Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (4 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Müminler ancak kardeştirler, onun için iki kardeşinizin aralarını düzeltin ve Allah'tan korkun ki, rahmete layık olasınız!

HUCURAT SURESİ / 10

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Düşünüyorum da biz,
Büyüyerek çocukluk etmişiz...

Turgut Uyar

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
10.gif

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey Ademoğlu! Bana arz doluşu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım."

Tirmizi, Da'avat 106, (3534)

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
Yüce Allah'ın "Ey Kullarım Ben Zulmü Kendi Nefsime Haram Kıldım". Diye Buyurması İle İlgili Hadis

266. Hadisi, İmam Müslim, Kastallanî'nin Hamişine göre C.lO.s.8 ve sonrasında "Zulmün Haram Kılınması" babında rivayet ediyor:

Abdullahi'bnu Abdurrahmani'bni Behrami'd-Dârimî, Mer-van'dan -yani îbnu Muhammed ed-Dımeşkt den, o Sa'ld'bnû Abdülaziz'den, o Rebi'a ibnu Yezid'den, o, Ebu îdris el, Hevlâni'den, o da Ebu Zer Radıyallahü Anh'den Resulullah Aleyhisselâm'ın Yüce Allah'ın şöyle buyurduğunu bildirdiğini rivayet etmiştir:

"Ey kullarım, Ben kendi zatıma zulmü haram ettim, onu sizin aranızda da haram kıldım, ey kullarım birbirinize zulmetmeyin, Benim doğru yola eriştirdikleri m dışında hepiniz yanlış yol*dasınız. Benim sizi doğru yola eriştirmemi isteyiniz ki, Ben de sizi doğru yola eriştireyim. Ey kullarım, Benim kendilerine nimet ver*diklerimin dışında hepiniz açsınız, Benden rızık isteyiniz ki, Ben de sizi rızıklandırayım. Ey kullarım, Benim giydirdiklerim dışında hepiniz çıplaksınız. Benden giyecek isteyiniz ki, sizi giydireyim. Ey kullarım, siz gece ve gündüz hata işlersiniz, Ben de bütün hata*larınızı bağışlarım. Benim sizi bağışlamamı dile'yiniz ki, Ben de sizi bağışlayayım. Ey kullarım, siz Bana zarar verecek herhangi bir fenalık yapamazsınız. Aynı şekilde Bana fayda sağlayacak bir iyilik de yapamazsınız. Ey kullarım, eğer sizin baştan sona hepi*niz, insanlarınız, cinleriniz, içinizden en takva sahibi kulun hali üzere olsanız, bu Benim mülkümden birşey artırmaz. Ey kullarım, eğer siz baştan sona hepiniz, insanlarınız ve cinleriniz, içinizden en fena kalpli kulun hali üzere olsanız bu durum, Benim mülkümden bir şey eksiltmez. Ey kullarım, eğer sizin baştan sona. hepiniz, insanlarınız ve cinleriniz, bir hal üzere olup Benden di*lekte bulunsalar, Ben de hepinizin dilediğini versem, bunun Benim mülkümden eksilteceği, bir iğnenin denize sokulup çıkarılması halinde alacağı sudan fazla değildir. Ey kullarım, yaptıklarınızı si*zin hesabınıza kaydediyorum, sonra bunların karşılıklarını size vereceğim. Kim bir iyilik bulursa, Allah'a hamdetsin, kim de bir fenalık bulursa nefsinden başkasını kınamasın

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan gönül dostlarını unutur mu hiç.. Araya uzun zaman da girse, km'lerce mesafe de girse, gerçek gönül dostluğu, gönül kardeşliği bunlardan etkilenir mi hiç.. ;-) Allah'a emanet olun, selam ve dua ile..

(;

Bende öyle düşünüyorum ama insan bu kadar mesafede koymaz gibime geliyor bilmem yanlış mı düşünüyorum. (;

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan gönül dostlarını unutur mu hiç.. Araya uzun zaman da girse, km'lerce mesafe de girse, gerçek gönül dostluğu, gönül kardeşliği bunlardan etkilenir mi hiç.. ;-) Allah'a emanet olun, selam ve dua ile..

Bizde unutmadık :) Tekrar hoşgeldiniz

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Eveet avatar yarismasinda oylar bana kardesleer :)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
bu akşam karın tadını çok fena çıkardım bu bana bir sene yeter :)

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Bu namaz da, oruç da, hac da, Allâh yolunda savaş da hep insanın ezeldeki sözleşme inancının şahitleridir.Zekat vermek, dostlara armağanlar sunmak, hasetten vazgeçmek, içteki gizli şeye, ezel sırrına şahitlik etmektir.​

Hz. Mevlâna Muhammed Celaleddin-i Rûmî (k.s.)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
inanamıyorum, bir inananın, diğer inanana kalbin mühürlümü senin demesini?
Neden çünkü fikirlerini kabul etmedim. Rabbim bağışla varsa suçum, kimseyi ayırt etmem o hususta, gönlüm yunusta, Mevlanadaysa, bu suçmu? yine gücüme gitti Aşk denince nefsine tapıyorsun dedi, en çok bu canımı yaktı, Rabbim nedir bu çilem?
Akıl denilen et parçası kabu etmez mi aşkın en hasını?
Varsın bilmeyen desin, beni aşagıladıkça insanlar , küçültükçe, kalbim paramparça oldukça, mutluyum, Rabbim yüreğime dokundukça
Rabbim sen umudsun, umudumu kıranlar utansın!

T

tevbekarım

az önce okudum diyor ki ;

farz namazlardan önce 10 ar defa
SUBHANELLAH
LA İLAHE İLLALLAH
ELHAMDÜLİLLAH
ALLAHU EKBER
ESTAĞFİRULAH

OKUNDUĞU TAKDİRDE GÜL NEBİ ALEYHİSELATÜ VESSELAM BUYURMUŞ Kİ;
YA ÜMMÜ RAFİ NAMAZA KALKTIĞIN VAKİT (YUKARIDA GEÇENLERİ) ONAR DEFA OOKU SEN SÜBHANELLAH DEDİĞİN VAKİT ALLAH U TEALA BU TESBİH BENİM İÇİNDİR BUYURUR.SEN ALLAH U EKBER DEDİĞİN VAKİT ALLAH U TEALAL BU TEKBİR BENİM İÇİNDİR BUYURUR SEN ESTAĞFİRULLAH DEDİĞİN VAKİT CENABI MEVLA ''MUHAKKAK AFFETTİM'' BUYURUR.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Demiri demirle dövdüler, biri sıcak biri soğuktu; insanı insanla kırdılar, biri aç biri toktu... : ( (

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
SADAKA nın ehemmiyetini ele alalım:

"Az sadaka cok belayı def eder" hadisini ele alalım.

kimiz vardır her hafta bir tarafımızı sakatlarız. bunlar aslında küçük beleların gelmesidir. Sadaka ile gecer çoğu.

denenmiştir ve gercektende def ediyor.

sadakanın bu dünyadaki faydaları :

1.Belaları önler

2.kötü ölümü önler

3.ömrü uzatır. Allah hoşnut oldugu için daha cok sadaka vermesi için ona ömür verir.

4. İhlası kalbe getirir. (samimi olan sadaka ise )

5.. insanlar melekler ve cinler tarafından sevilen biri olur. (herhangi birinin şefaatini çeker)

6. kisi sadaka verdiğini anlatarak incitmezse Allah okişiye 100 misli yazın emri verir.

daha bir sürü güzelliği var saymakla bitmez sadaka

kabirde ;

1.vefaat etmiş yakınınız adına verirseniz o kişinin azabının kaldırılmasına sebeb olur.

2. mahşerde Allah a sizin için iyi bir insan oldugunuza dair size referans olur.

3. hiç tövbe etmemiş olsanda Affedilmeyecek günahlara bile bulaşıp cehenneme gitsen bile sadakaların gelir cehenneme karsı senin yüzünü kıvılcımlardan korur.

4.. 1 ytl hakiki has sadaka en az 100 irili ufaklı günahınızı mizanda dengeler.

5. Cennetliksen derecen cok yükselir.

6. cehennemliksen seni ceheneme karşı korumaya calışır. senin için af dilenir.

7. Cehennemlik listesindeki bir ismi bile bir anda cennetlik olmasına sebeb olabiliyor.

8.Meleklerin duasını ceker sadaka. (Rabbimiz onu bağışla esirge derler)

9.mahşerde gölge olur.

10.Allahın sevgisini dostlugunu kazandırır.

.
.
.

daha cokta aklıma gelenler bu kadar. kusrumnuz varsa affola.

Sadakalarımız daim ola.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Allah celle celaluhu razı olsun Kaim kardeş.. Amiin, inşaAllah..
Rabbimizin yolunda ne vereceksek, işte asıl öz malımız odur..
Sadakanın nereye verileceği de çok önemli..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Sadakat; eslerin birbirine verecegi en hos buse..:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt