Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
günahlarım aklıma gelince nefesim kesiliyor utanıyorum kendimden Rabbim i düşününce huzura varıyorum utanarak eğilerek bükülerek secdeye varmak istiyorum eğer o an benim için şehadet nasip olacaksa başımı secdeden kaldırmadan can vereyim istiyorum...Rabbim ben sana hesap veremem gücüm yok...takatim yok...Sen Beni bağışla Rabbim...bütün kardeşlerimi bağışla Habibin ümmetine çok düşkündür ne olur Resul-i Zişan Efendimizin hatırı hürmetine benimle aynı çukura düşen günahlara batan kalbi kararan kadın erkek cümle müminlere müslümanlara Sen hidayet ver Rabbim bizi Senden uzaklaştırarak cezalandırma biz buna güç yetiremeyiz Rabbim anamı babamı bütün müslümanları bağışla benden gelen zürriyetimi Sana kul olarak yaşat Bizlere imanlı ölümler nasip eyle Ya Erhamürrahimin...
"De ki: Ey nefislerine karşı aşırı giden kullarım, Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
( Zümer - 53 )

" Kim bir kötülük yapar, yahut nefsine zulmeder de sonra ALLAH’tan mağfiret dilerse ALLAH’ı Gafur ve Rahim bulur."
( Nisa - 110 )

"Gevşemeyin üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz."
( Al-i İmran - 139 )

Allah'ım Sen Affedensin
Affetmeyi Seversin..
Biz günahkar kullarınıda affeyle..
Amin.

Ğafur : Kullarının günahlarını çok örten, onları cezalandırmayan ve bağışı bol olandır.

Cenab-ı Hak buyuruyor:

"O, günahı bağışlayan, tevbeyi kabul eden, azabı çetin, lütuf sahibi Allah'tandır ki. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur, dönüş ancak O'nadır." (Mümin, 3)

"Dikkat et! O, azizdir ve çok bağışlayandır." (Zümer, 5)

"Kullarıma, benim, çok bağışlayıcı ve pek esirgeyici olduğumu haber ver." (Hicr, 49)

"Hakikaten Allah çok bağışlayıcı ve mağfiret edicidir." (Hacc, 60)

Allah, kullarını sadece bir kere değil defalarca bağışlar. Öyle ki, O'nun bağışlaması sayılamaz. Kullarını dünya ve ahirette rezil etmeyen onların günahlarını gizleyen, örten ve günahlarından dolayı cezalandırmayan. Allah, iyiyi-güzeli açığa çıkaran, kötüyü, çirkini örtendir. Allah dünyada üzerlerini örtmek, ahirette de cezasını vermemek suretiyle bunu örter. Allah insanı üç türlü örtü ile örtmüştür.
İlk örtü; insanın ayıp ve çirkin görünen yerlerini gizleyen elbiseleridir.
İkincisi; insanın fikir, düşünce ve hayallerini kalbinde gizlemesidir.
Üçüncüsü ise; Allah kulunun günahlarını örtmüş, gizlemiş; günahlarını sevaba çevirmiş, sanki hiç günah işlememiş gibi ahirette yalnızca sevaplarını yazan kitaplarını vermiştir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyor :
Kul, günahını itiraf eder ve tevbe ederse, Allah tevbesini kabul eder.
Açıktan günah işleyenler dışında ümmetimin tamamı affedilir.
Kim bir müslümanın hata ve günahlarını örterse, Allah da dünyada ve ahirette o kimsenin hata ve günahlarını örter.

Tenbih : O'ndan başka kulların günahlarını bağışlayan kimse yoktur. İçtenlikle tevbe eden, sanki hiç günah işlememiş gibidir. Kullar için zorunlu olan, bağışlaması pek geniş olan Allah'tan günahlarının bağışlamasını talep etmek ve hiç bir zaman ondan ümit kesmemektir.

Her müslüman, bir günah işlediğinde onu insanlardan gizlemeli ve asla açığa vurmamalıdır. Günahlarını yalnızca Allah'a itiraf etmeli ve ondan bağışlanma dilemelidir.

Bu ismi bilen her müslüman, kendi günahlarını örrtüp gizlediği gibi, başkalarının da günahlarını örtüp gizlemeli ve açığa vurmamalıdır. Yüce Allah'ın şu ayetini akıldan çıkarmamalıdır. "Allah'ın sizi bağışlamasını arzulamaz mısınız? " (Nur, 22)

Bu ismi celilin 1286 defa tilavetine devam edenin günahlarını Cenab-ı Hak afv ve mağfiret buyurur. Kendisine karşı gazab ve düşmanlık zarar ve tesir etmez.

-alıntıdır-

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Güzeldir hayranı olmak nebinin
Ama sadece hayranlık yetmez
Onun gibi olmadıktan sonra bu yol ilelebet bitmez

Şu geçen ömründe nelere kandın
Sen ki dünyanın süsüne aldandın
Yandın ağladın yinede uslanmadın
Nereye bu gidiş?
Nereye ey yolcu?

Dursun Ali Erzincanlı...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
günahlarım aklıma gelince nefesim kesiliyor utanıyorum kendimden rabbim i düşününce huzura varıyorum utanarak eğilerek bükülerek secdeye varmak istiyorum eğer o an benim için şehadet nasip olacaksa başımı secdeden kaldırmadan can vereyim istiyorum...rabbim ben sana hesap veremem gücüm yok...takatim yok...sen beni bağışla rabbim...bütün kardeşlerimi bağışla habibin ümmetine çok düşkündür ne olur resul-i zişan efendimizin hatırı hürmetine benimle aynı çukura düşen günahlara batan kalbi kararan kadın erkek cümle müminlere müslümanlara sen hidayet ver rabbim bizi senden uzaklaştırarak cezalandırma biz buna güç yetiremeyiz rabbim anamı babamı bütün müslümanları bağışla benden gelen zürriyetimi sana kul olarak yaşat bizlere imanlı ölümler nasip eyle ya erhamürrahimin...

amin amin amin...........
Allah razı olsun.
Selametle kal.
Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
"KULLUK" her şeyi senin için var ettin diyen Rabbe karşı
"BEN DE" her şeyi senin için terk ettim diyebilmektir..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Muttakilere (Allah'tan sakınanlara) vaad edilen şeyi isteyiniz.

Çünkü;

Allah'ın vaadi,

vaadlerin en doğrusudur.

Hz.Ali (radıyallahu anha)

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
"Rabbinin sözü, doğruluk bakımından da, adalet bakımından da tastamamdır"
(En'am 115)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Uyumak istiyorum, başım bir cenk meydanı;
Harfsiz ve kelimesiz düşünmek Yaradan'ı.

N.F.K.

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Bir âyet öğrenmek, yüz rekat [nafile] namaz kılmaktan daha iyidir. [İ. Mace]

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Rabbiniz Hesap sorucudur bilesiniz

Allah öyledir ki kimseye daha "Sen Rasulumsun gec kenara demeyecek"

Adaletiyle onu hesaba cekecek

Baksana Muhammed mustafa bile ne kadar korkuyor Allahtan

Veda hutbesine bakın

"Ey insanlar ! Rabbiniz beni sizden sorarsa ne dersiniz risaletini tebliğ ettimi" diyor.

ŞAhit tutuyor. o anda.

görevini yapmasa nasıl hesap verir ki

Bizler de şahitiz görevini hakıyla yapmıştır. Elimdeki kuran da şahittir.

yada

sırtına kırbacı deydirdiği biriyle ciddi ciddiye kısasa giriyor kos koca peygamber.

peki ya biz

Çarşılarımızda Elmaların iyilerini öne koyup müsteriye tezgah arkasından birtane bile sağlam elma vermeyiz.

Bişi oldumu söver döver hoplarız.

Yalan ve gıybet ederiz.

Namazı orucu bir kenara koy dursun hele

Adam olamadık adam.

Lokantalarımızda millete pislik yediriyoruz. Aldatıyoruz. Kumar oynayıp zina ediyoruz.

Zerre kadarda hesap vereceğimizi düşünmüyoruz.

(maalesef cok az bir kısmımız haric :( gaflette olmayan cok az kişi parmak hesabıyla var. )

Peygamberimiz

Medinenin müslüman pazarını geziyor.

Bir bugdaycıya geliyor bugdaya elini daldırıyor içi yaş diye sahabeye en ağır lafları sayıyor.

"bizi Aldatan bizden değildir " diyor.

Bizim şimdiki ne bakkal ne manav ne pazarcı Aldatmayanı yok gibi.

Bu gidişat ısrarla cehennemedir.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Müslüman ticaret yaparken Mutlaka orada ibilis hazır bulunur.

Aldatan hileli mal satan evine haram götürür.

Faizli islere bulaşan evine haram götürür.

İçki satan bunların en hafifidir ; En azından onun ne sattıgını herkez biliyor.

Kaşar diye kıyma diye kim bilir ne sakatatlar satıyorlar icinde ne var bilen yok.

bunlar namazda kılsa Cehenneme bilet satın alanlardır.

T

tevbekarım

"De ki: Ey nefislerine karşı aşırı giden kullarım, Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
( Zümer - 53 )

" Kim bir kötülük yapar, yahut nefsine zulmeder de sonra ALLAH’tan mağfiret dilerse ALLAH’ı Gafur ve Rahim bulur."
( Nisa - 110 )

"Gevşemeyin üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz."
( Al-i İmran - 139 )

Allah'ım Sen Affedensin
Affetmeyi Seversin..
Biz günahkar kullarınıda affeyle..
Amin.

Ğafur : Kullarının günahlarını çok örten, onları cezalandırmayan ve bağışı bol olandır.

Cenab-ı Hak buyuruyor:

"O, günahı bağışlayan, tevbeyi kabul eden, azabı çetin, lütuf sahibi Allah'tandır ki. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur, dönüş ancak O'nadır." (Mümin, 3)

"Dikkat et! O, azizdir ve çok bağışlayandır." (Zümer, 5)

"Kullarıma, benim, çok bağışlayıcı ve pek esirgeyici olduğumu haber ver." (Hicr, 49)

"Hakikaten Allah çok bağışlayıcı ve mağfiret edicidir." (Hacc, 60)

Allah, kullarını sadece bir kere değil defalarca bağışlar. Öyle ki, O'nun bağışlaması sayılamaz. Kullarını dünya ve ahirette rezil etmeyen onların günahlarını gizleyen, örten ve günahlarından dolayı cezalandırmayan. Allah, iyiyi-güzeli açığa çıkaran, kötüyü, çirkini örtendir. Allah dünyada üzerlerini örtmek, ahirette de cezasını vermemek suretiyle bunu örter. Allah insanı üç türlü örtü ile örtmüştür.
İlk örtü; insanın ayıp ve çirkin görünen yerlerini gizleyen elbiseleridir.
İkincisi; insanın fikir, düşünce ve hayallerini kalbinde gizlemesidir.
Üçüncüsü ise; Allah kulunun günahlarını örtmüş, gizlemiş; günahlarını sevaba çevirmiş, sanki hiç günah işlememiş gibi ahirette yalnızca sevaplarını yazan kitaplarını vermiştir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyor :
Kul, günahını itiraf eder ve tevbe ederse, Allah tevbesini kabul eder.
Açıktan günah işleyenler dışında ümmetimin tamamı affedilir.
Kim bir müslümanın hata ve günahlarını örterse, Allah da dünyada ve ahirette o kimsenin hata ve günahlarını örter.

Tenbih : O'ndan başka kulların günahlarını bağışlayan kimse yoktur. İçtenlikle tevbe eden, sanki hiç günah işlememiş gibidir. Kullar için zorunlu olan, bağışlaması pek geniş olan Allah'tan günahlarının bağışlamasını talep etmek ve hiç bir zaman ondan ümit kesmemektir.

Her müslüman, bir günah işlediğinde onu insanlardan gizlemeli ve asla açığa vurmamalıdır. Günahlarını yalnızca Allah'a itiraf etmeli ve ondan bağışlanma dilemelidir.

Bu ismi bilen her müslüman, kendi günahlarını örrtüp gizlediği gibi, başkalarının da günahlarını örtüp gizlemeli ve açığa vurmamalıdır. Yüce Allah'ın şu ayetini akıldan çıkarmamalıdır. "Allah'ın sizi bağışlamasını arzulamaz mısınız? " (Nur, 22)

Bu ismi celilin 1286 defa tilavetine devam edenin günahlarını Cenab-ı Hak afv ve mağfiret buyurur. Kendisine karşı gazab ve düşmanlık zarar ve tesir etmez.

-alıntıdır-

Rabbim ne de güzel gönderiyor ihtiyaçlarımızı ELHAMDÜLİLLAH..Allah razı olsun kardeşim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
hileli ticaret yapma

Ya Nolacak herkez yapıyor?!

Herkezin yapması demek şunu doğrular : "Biz insanların ve cinlerin çoğunu cehennem için yarattık " ayetini dogrular.

Sen de yapıp o guruba girmeye mi çalışıyon ?

Unutma ki Teraziyi doğru tarmıyor diye Şeayp peygamberin kavmi halak edildi.

Bu kadar ciddir bu mesele.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
kuran ayetlerini okuyun Aklınızı yorun gönlünüzü pişirin.

Ayetler bizi adam etmek icin indirilmiştir.

Adam gibi adam ol

Rahmeti uma bil.

müslüman dürüsttür.

dürüst olmayana cennet yok.

günahkar olmakla dürüst olmamak farklıdır.

günahkarlarında coğuna cennet bir şekilde verilir Af ile.

Şart dürüst olmak.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
dürüst Müminelere Allah kefildir.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Dün ellerimdeydi, bugün medinede. Ne zaman el, yüz süreceğim bende o mübarek beldelere !

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
“Bir topluluk Allah’ı zikretmek üzere bir araya gelirse melekler onların etrafını sarar; Allah’ın rahmeti onları kaplar; üzerlerine sekînet iner ve Allah Teâlâ onları yanında bulunanlara över.”

* Müslim, Zikr 39, 38. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 14; Tirmizî, Daavât 7; İbni Mâce, Mukaddime 17

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Hasret Rabbim..
Asik oldugum sehir ne bura: Paris!
Ne Istanbul, o kokusunu sevdigim..
Ne de Ankara, bambaska baglanip, ait oldugum..
Mekke sevdam, MEDINE ask olmus ne yaparim?

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed

Allah Teala(C.C), perşembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-i şerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir. Cuma günü ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.

Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor:

Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.

Cuma günü üzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik günahi affolunur.

Cuma günü üzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kıyamette öyle bir nur ile gelecek ki, eğer o nur bütün mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi.

Üzerime (100) defa salâvat getirene, Allah (c.c.) bin defa rahmet nazari ile bakar. İştiyakla daha fazla getiren için kıyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim.

Üzerime bir günde (1000) defa salâvat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt