Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (5 Kullanıcı)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı

Maşallah Barekallah..:a15:.
Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin inşallah

iyiki sizleri tanımışım iyiki sitemizdeyim iyiki bu ailedeyim:a15:
demek geldi içimden

amin amin insaALLAH
"Bir olalım, diri olalım, iri olalım." demek geldi içimden...

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm.
bu güzel muhabbet ve dua havasına bende katılmak istedim.
Allah celle celalüh hiç birinizi darda sıkıntıda bırakmasın inşallah bu mübarrek günlerin hürmetin.
birlik beraberliğimizi sağlam ve daim eylsin inşallah...amin.

diye dua etmek geldi içimden...

selam ve dua ile

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.
Allah celle celalüh hiç birinizi darda sıkıntıda bırakmasın inşallah bu mübarrek günlerin hürmetin.

selam ve dua ile

ve aleykum selam erhan kardesim
tabiki kardesim bu guzel manevi atmosferden faydalanalim insaALLAH...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Necip Fazıl vapurla Karaköy'e geçerken, yanına biri yaklaşıp:

"Üstad", diye sormuş "Peygamberlere ne diye gerek duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik."

N. Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan:

"Ne diye vapura bindin ki, yüzerek geçsene karşıya" cevabını vermiş.

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
Vaktiyle bir ateşperest, oğlunu evlendirmektedir. Düğün günü çok koyun ve inek kesilir. Et kokuları mahalleyi sarar. Ancak evin bitişiğinde, Müslüman, dul bir kadın, dört yetimiyle yaşamaktadır. Hepsi de günlerdir açtırlar. Kadıncağız, düğün evinin kapısını çalıp, 'ateş' ister. Ancak maksadı başkadır.
“Belki yemek verirler” diye gitmiştir. Adam, kadının niyetini anlasa da, bir şey vermez. Kadıncağız, bir daha gidip 'ateş' ister. Yine eli boş döner.
Üçüncüde yine öyle. Ama ne olur bilinmez, bu defa acır kadına. Hallerini anlamak için dehlize iner ve dayar kulağını bitişik evin duvarına ve dinler.

Yetimcik, annesine yalvarıyor:
— Anneciğim, ne olur bir daha git. Belki bu sefer bir şey verirler.

Kadın ağlamaklıdır:
- Üç defa gittim yavrum! Artık utanıyorum.

Adam bunu duyar. Kalbi sızlar. güzel bir 'Sofra' hazırlatıp, gönderir evlerine. Ve dehlize inip, dinler yine. Yetimlerin en küçüğü dua ediyor:
- Ya Rabbi! O nasıl bize ikram ettiyse, sen de ona ikram et! Onu imanla şereflendir!

Ardından;
- Âmiiiin! sesleri yükselir.

O anda, kalbi döner ateşperestin. Ve 'Şehâdet'i getirip imanla şereflenir. Nitekim Sadaka, belâyı önler. Ama dua, kaderi değiştirir! Buyurmuştur büyüklerimiz

Dua almaya bakın.
Sevgili Allahım,

Şu an bu mesajı okuyan kişi,bana göre iyi biri
Ona yardım et hayatını hayırlı bir şekilde yaşasın.
Her zaman onu koru, sana ihtiyacı olduğu zaman ona yardım et ve ona bildir ki onunla olduğun zaman kendisi güvendedir.

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan beyni de karmaşık bir bilgisayar programı gibi. Yüklenen kodlar, beyninizin ne tarafını kullandığınızla ilgili. İşte testi;
Hayalperest ya da haddinden fazla gerçekçisiniz. Fantazi dünyanız çok gelişmiş olabilir hatta partnerinizi ikna etmek için olmadık ikna çabalarına girersiniz nafile! Çünkü siz beyninizin sağ o ise sol tarafını kullanmaktadır. İşte ilişkiden günlük yaşama kadar birçok şeyi etkileyen o beyin sistemi;

1- Okuldayken hangi dersleri daha çok severdiniz?
a) Türkçe, Resim, Sosyal Bilgiler
b) Fen ve Matematik dersleri

2- Hangi tür sporları yapmaktan hoşlanırsınız?
a) Tek başına yapılan sporları
b) Takım sporlarını

3- Gördüğünüz rüyaları ne sıklıkta hatırlarsınız?
a) Çoğunlukla hatırlarım
b) Ender olarak hatırlarım

4- Konuşurken ellerinizi ve mimiklerinizi ne kadar kullanırsınız?
a) Çok kullanırım
b) Çok az kullanırım

5- İki elinizin parmaklarını birbirine geçirerek kenetleyin. Hangi elinizin baş parmağı üstte kalıyor?
a) Sağ
b) Sol

6- Şu an saatin kaç olduğunu tahmin edin, şimdi saate bakın, yanılma payınız ne kadar?
a) On dakikadan fazla
b) On dakikadan az

7- Aşağıdakilerden hangisini daha kolay hatırlarsınız?
a) İnsanların yüzlerini
b) İnsanların isimlerini

8- İki gözünüzü açık tutarak elinizdeki kalemi, bir cam kenarı veya kapı kenarı ile hizalayın. Önce sol gözünüzü, sonra sağ gözünüzü kapatın. Hangi gözünüzü kapatınca kalem daha az oynuyor?
a) Sol gözümü kapatınca
b) Sağ gözümü kapatınca
DEĞERLENDİRME

A'ların sayısı fazla ise, SAĞ beyniniz daha gelişmiştir.
B'lerin sayısı fazla ise, SOL beyniniz daha gelişmiştir.

Ben SAĞ beyinli biriyim, çünkü...

. hayal ederim
. duyduklarımı unutmam
. hissederim
. koku alma tad alma benim için çok önemlidir
. sezgilerimi kullanırım
. iç güdülerim kuvvetlidir
. yeni şeyler üretirim
. subjektifim
. boyutları iyi algılarım
. ritim duygum gelişmiştir
. bir bütün olarak görürüm
. duygularımla hareket ederim

Ben SOL beyinli biriyim, çünkü...

. mantık yürütürüm
. lineer düşünürüm
. sınıflandırır-isimlendiririm
. dizer, listeler yaparım
. analiz ederim
. yapı incelerim
. matematiksel işlemler yaparım
. bilinçli hareket ederim
. dili doğru kullanırım
. detayları görürüm
. inceler ve odaklanırım
. bütünü değil parçayı görürüm
. sistemli ve disiplinli çalışırım
. objektif davranırım

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
Ey oruç, tut beni!

Hoş geldin ey suskun sevgili;
Tut sözünü; sus. Mühürle dudağımı, sesimi tut, lâl eyle çığlıklarımı. Nahoş avazların uçurumlarından çek dilimi. Yalanların kuyularından çekip çıkar nefeslerimi. Göklü söz ağaçlarının bengisuyuna kat hecelerimi.

Hoş geldin ey yüzü gamzelim;
B/akışının menzilinde tut gözlerimi. Tir-i müjgan dokunuşlarınla delik deşik et kibrimi. Gör(e)meyip de seni, göster(e)meyip de yanımda yöremde, görür gibi huzurunda tut çaresiz yetimliğimi.

Hoş geldin ay yüzlüm benim;
Tut saçlarımın kakülünden, kaldır yüzümü yerden. Utancımı tebessümünün kıvrımlarına dola, yut. Pişmanlığımı gül yanağının yamaçlarına sar, uyut. Dağıt neşemin saçlarını, hüznün tenine yasla umarsızlığımı.

Hoş geldin ey hesapsız sevincim;
Tut elimi. Avuçlarında tut uzanamadığım uçurum çiçeklerimi. Geri ver uzak dal uçlarına terk ettiğim huzur meyvelerimi. Tut Ferhad’ımın elinden, şirin vuslatların köyüne taşı yüreğimi. Tut Züleyha’mın elini, önü/ardı yırtık gömleklerin kuyusuna zindanına düşürme nefsimi.

Hoş geldin ey ruh ikizim;
Tut, ardında tutulduğum aynalara tut yüzümü… Tut ki aynalarda avuntu bulamayan, bakışlarında kendini tanımayan, özlediğinde kendine varamayan, yüzünü yakmış bir hastayım. Gözbebeğinde tut beni. Ayıplamadan, tiksinmeden bakışının ışığından yüz ver bana. Tut ki resimli el ilanları asılmış bir kayıp çocuğum; duvar diplerine asılı umarsız bakışların kovduğu bir lüzumsuzum. Tut kolumdan, ardın sıra sürükle, yuvama götür. Tut ki mürekkebin hiç hatırını sormadığı yırtık bir kâğıt, kalemin hiç içmeyeceği unutulmuş bir sözüm. Aklında tut beni; diline dola, dudağına değdir, cümlede kullan, tut bir şiire kafiye eyle beni. Tut ki üzerindeki rakamları ciddiye alınmayan kalp parayım. Elinde tut, say beni, inci mercana sat beni. Işığa tut yüzümü; sahih kıl beni.

Hoş geldin ey son tesellim;
Göz yaşımı yanağında tut, taç yapraklarına taşı ağlayışımı. Şehvetin kirinden sıyır, tenin tozundan ayıkla kalbimi.

Hoş geldin ey kalbimin göğü;
Tut kanatlarımdan, rahmete yapıştır teleklerimi, yücelere yükselt bedenimi. Yağmurları tut sakla hüznümün bulutlarında.

Hoş geldin ey bin bahar neşesi;
Tut elimden sımsıcak, karanfillerin kûyuna götür beni, güllerin suyuna kat demimi, demkeş eyle gönlünün pervazına kalbimi.

Hoş geldin ey ışıltılı libasım;
Tut yakamdan, giy beni, giyindir beni, ört bencilliğimi, üşümeye terk etme bendeni. Omuzlarıma sarıl şal gibi, rızana razı eyle beni.

Hoş geldin ey kan davalım;
Tut (i)ki yakamdan, tutukla beni, yetimlerin yüzüne çalıp pare pare eyle cimriliğimi. Bağla ayağımı yokluklara gitmekten. Bileklerimi kelepçele, yasakla ellerime biriktirmeyi.

Hoş geldin ey açlığım;
Tut ve at sahte doymuşluklarımı, teni üzerimden sıyırıp ruhun semâsına savur beni. Çıplak bırak cümle duyarsızlıklardan. Yırt at yüreğimdeki yalancı tesellileri.

Hoş geldin ey sırdaşım;
Tut beni, sobele. Saklandığım yerde bul beni. Şehrayinlere kat. Gizlice kaçır evden. Mahyaların ışığına kat gözlerimi. Kan/dillerin fısıltılarını lerzan gönüllere karıştır. Kanlıyı hunrîz ile barıştır ki ihanetler yatışsın, nefretler sönsün, yalnızlıklar sussun..
Hoş geldin ey gam telim;
Tut getir o mahur besteleri. Notaların ahengine böl kırgınlıklarımı. Şarkı eyle, ezberinde tut kırık sözlerimi. Mızrabının ucunda titretiver yüreğimi, aşka sürgün et kelimelerimi, göklü salkımından emzir kuşluk vaktimin ümitlerini.

Hoş geldin ey güz yağmurum;
Sağanağına tut bu çorak gönlü. Seline kat yangınlarımı. Damla damla denize at kanayan yanlarımı. İçimde uyuyan tohumları uyandır, baharlara taşı/r yüreğimi. Hüznümün sarı yapraklarını toprağa kat.

Hoş geldin ey orucum;
Acıktım sana; sofrana oturt beni.
Acıttım içimi; göğsünde avut beni.
Aktım sana; damla damla yut beni.
Aldandım sahte ışıklara; beşiğinde uyut beni.
Ağular içtim bal kâselerinden; döşeğinde sağalt beni.
Azaldım nisyanlar içinde; gözlerinde çoğalt beni.
Ağına düştüm isyanların; tut elimi, doğrult beni.
Ağzına düştüm yalanların; tut dilimi, doğruda tut beni.
Ayartısına kandım anlık sevdaların; tut gözlerimi, körelt beni.
Arı duru kalamadım, bulandım; el üstünde tut pişmanlıklarımı, durult beni.
Tut beni…
Senai Demirci

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selamün Aleyküm.

selam ve dua ile

Amin Amin Amin
ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM BU MÜBAREK GÜNLERİN OKUNAN KUR'ANLAR DUALAR, TUTTUĞUMUZ ORUÇLAR YÜZÜ GÖZÜ HÜRMETİNE ALLAH BİZLERİ AFFEDİP ELLERİMİZİ DERGAHINDAN BOŞ ÇEVİRMEYİP HEPİMİZİN DUALARINI KABUL ETSİN rABBİM HAYIRLISIYLA İNŞALLAH.
ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN HİÇ BİRİMİZİ DARDA SIKINTIDA ÇIKMAZDA ÇARESİZ BIRAKMASIN KENDİ KAPISINDAN BAŞKA KUL KAPISINA MUHTAÇ ETMESİN RABBİM.
ALLAH ŞU ANDA BULUNDUĞUMUZ SIKINTILARDAN ÇIKMAZLARDAN ENGELLERDEN OLUMSUZLUKLARDAN BİZLERİ KURTARIP TEZ ZAMANDA SELAMETİMİZE ÇIKARMAK NASİP ETSİN YAŞAMIMIZA BİR DÜZEN YÖN VERSİN. HAYATIMIZDAKİ ENGELLERİ OLUMSUZLUKLARI OLUMLUYA ÇEVİRSİN HAYIRLISIYLA İNŞALLAH.
ALLAH HASTALARA ŞİFA, DERTİLERE DEVA , BORÇLULARA EDA, EVSİZLERE EV, İŞSİZLERE İŞ, EŞSİZLERE EŞ ÇOCUKSUZLARA HAYIRLI ÇOCUK, SEVİPTE KAVUŞAMAYANLARA HAYIRLISIYLA KAVUŞMAK ÖNLERİNDEKİ ENGELLERDEN OLUMSUZLUKLARDAN KURTULMAK NASİP ETSİN.
EVLENEMEYEN KIZLARA EVLENEMEYEN ERKEKLERE HAYIRLI GÖNÜLLERİNE EVLİLİK NASİP ETSİN ENGELLERİ OLUMSUZLUKLARI ORTADAN KALDIRIP HAYIRLI YUVA HAYIRLI ÇOCUKLAR NASİP ETSİN.
HUZURSUZ YUVALARA HUZUR NASİP ETSİN RABBİM KİMSENİN KURULU YUVASINI BOZMASINA FIRSAT VERMESİN KÖTÜ ART NİYETLİ İNSANLARI ISLAH EDİP HİDAYETE ERDİRMEK NASİP ETSİN RABBİM.
GÖRÜNÜR GÖRÜNMEZ KAZALARDAN BELALARDAN, KÖTÜ ART NİYETLİ İNSANLARIN ŞERLERİNDEN KÖTÜLÜKLERİNDEN, ANİ ÖLÜMLERDEN RABBİM BİZLERİ KORUYUP GELMEDEN ESİRGESİN İNŞALLAH HEPİMİZİ. OKUYAN OKUMAYAN HERKESİN DUALARINI KABUL ETSİN RABBİM.
RABBİM BU DÜNYADA VE AHİRETTE SEVDİĞİ RAZI OLDUĞU KULLAR OLMAK CENNETİNDEN HEPİMİZE BİRER KÖŞK PEYGAMBER EFENDİMİZİN ŞEFAATİNE NAİL OLMAK KOMŞU OLMAK NASİP ETSİN. RABBİM DÜNYADA KUR'AN AHİRETTE İMAN DÜNYADA DÜNYA AHİRETTE AHİRET MURADIMIZI VERSİN RABBİM.
ALLAH'IM SEN RAHİM'SİN RAHMAN'SIN AFFEDİCİSİN AFFETMEYİ SEVERSİN BİZLERİ AFFEDİP HUZURUNA LAYIK EYLE BENİ ANAMI BABAMI BÜTÜN YAKINLARIMI BÜTÜN İNANLARI BAĞIŞLA VE KORU BİZLERİ AFFEDİP DUALARIMIZI KABUL EYLE.
ALLAH'IM SENİN HAZİNENDE HERŞEY BULUNUR HAZİNENDE BİZLERİ ESİRGEME RABBİM.
BÜTÜN DUALARIMIZI KABUL EYLE.

Okuduğumuz duaları kabul et, bu duaların hürmetine hepimizin niyetlerini ver.

Senin herşeye gücün yeter.Amin..

SELAM VE DUA İLE ALLAH'A EMANET OLUN.. ▼
"Sizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun..."
(Al-i İmran Suresi,3/104)

"Güzel Gören Güzel Düşünür Güzel Düşünen Güzel Görür Her Zaman"

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
"Gelin birlik olalım kardeşlerim şu üç günlük dünyada ne götüreceğiz sanki dünya bizim olsa neye yarar kim ne götürüyor bir kefen bile elimize geçecekmi sanki?:(

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
anababasl1.gif

makbergulu

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaş!!!
Kefenin cebi yok unutma... Paylaş! Hiç olmazsa tebessümünü paylaş. Bir tebessüm bırak geride.. Yüreklerde.. Cömertliğinden iz kalsın! Sevinç taşı insanların yüreğine, ümit taşı! Ekmeğini paylaş... Sofranı paylaş! Rızkı veren pay ayırmış sofrandan.. Mahrum için, yetim için, esir için, yolda kalanlar için, can pazarına çıkanlar için...!

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaş!!!
Kefenin cebi yok unutma... Paylaş! Hiç olmazsa tebessümünü paylaş. Bir tebessüm bırak geride.. Yüreklerde.. Cömertliğinden iz kalsın! Sevinç taşı insanların yüreğine, ümit taşı! Ekmeğini paylaş... Sofranı paylaş! Rızkı veren pay ayırmış sofrandan.. Mahrum için, yetim için, esir için, yolda kalanlar için, can pazarına çıkanlar için...!
ALLAH razı olsun abla

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Benim bu saate ne işim var nette diye sormak geldi içimden
Saatten de haberim yaktu ya

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
(cakdoc )( arzu 74 ) (su eda) hepinizede ayrı ayrı teşekkür edrm mutluluguma mutluluk kattınız rabbimde sizleri mutlu etsin
bana verdiginiz cesaretten dolayı hepinizden rabbim razı olsun
ALLAHA EMANET OLUN selam ve duayla kalın

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum arkadaşlar
şu an sitede tekim:)yani birinci :)
içimden başka arkadaşlarımın gelmesini bekliyorummm

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten size Allah'tan bir nur, apaçık bir kitap geldi. Rızasını arayanı Allah onunla kurtuluş yollarına götürür ve onları iradesiyle karanlıklardan aydınlığa çıkarır, dosdoğru bir yola iletir" (Mâide 15, 16).

_YUSUF_

Yönetici
Tüm kardeşlerime huzur diliyorum Merhameti bol Mevlamdan

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'ım bir ateş istiyorum israile birde su istiyorum FİLİSTİNİME....!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt